Slik lagrer du frossen blekksprut hjemme

Krydderier i matlaging er et verdifullt produkt. Tender kjøtt inneholder mye lett fordøyelig protein. Dens smak er minner om krabbe. Som alle sjømat er blekksprut rik på jod, fosfor, magnesium og kalium..

akkar фаршированные

De flerumettede fettsyrene som finnes i den er en uunnværlig substans for å opprettholde vekten i en normal tilstand. Kvaliteter er tilberedt på forskjellige måter: kokt, bakt og til og med stekt i batter. I butikken er det røkt, tørket og hermetisert kokker. Men det mest nyttige er de frosne marine innbyggerne..

Les mer om hvordan du velger et produkt med denne typen behandling, samt alle metoder for utarbeidelse av dette, kan leses nedenfor..

Hvordan velge den frosne blekksprut i butikken og på markedet

Det bør bemerkes at blekksprutfiske i Russland er utviklet bare i Fjernøsten. Vi kan også ta med dem fra kystlandene i Atlanterhavet. Skipsfartøy er som regel engasjert i fiske. Blekksprut blir behandlet og frosset ombord..

Etter at du ikke kan tine og igjen utsette lave temperaturer blekksprut, så det i verste fall kan skade kroppen, og i beste fall – bare ikke tilfredsstill deres smakkjøper.

Det er veldig enkelt å gjenkjenne om blekkspruten er gjenfrosset. For dette må du se på utseendet. Et kvalitetsprodukt må ha hvitt kjøtt, men ikke gul. Tillat det faktum at huden kan være brun eller burgunder.

Hvis sjømat er frossen en gang, kan en fugl ikke sitte fast i en annen. Et viktig kriterium for valg er tilgjengeligheten av pakken og all informasjon om den. Ikke kjøp frosset blekksprut hvis informasjonen på pakken står i motsetning til hverandre.

Så kan vi konkludere med at når man velger et riktig frosset sjøprodukt, bør det tas hensyn til følgende fakta:

 • Kjøttfarge;
 • Type frosset kjøtt;
 • Tilstedeværelsen av kropper fast sammen;
 • Emballasjeinformasjon.

Når det allerede er høykvalitets frosne kokere på kjøkkenet, oppstår spørsmålet – hvordan de skal tines og rengjøres ordentlig.

Hvordan tine og rense blekksprut

Det er mange måter å avfrost, men to metoder av denne typen anses som den mest nyttige:

akkar на шпажках

 1. Hvis vertinnen har til hensikt å lage en blekksprutskål om morgenen eller ettermiddagen, bør hun ta vare på dette om kvelden. Det er nødvendig å sette frosne kropper på hyllen til kjøleskapet med høyest temperatur. Om morgenen vil squids være klar for videre behandling;
 2. Hvis det ikke er mye tid, må du bare tine produktet ved romtemperatur. Du kan fylle fatet med vann, men ikke varmt. Dermed vil maksimalt vitaminer forbli i sjømat. På 2-3 timer vil det være mulig å begynne å lage blekksprut..

Ikke bruk varmt vann til avriming. Det er fare for at blekkspruten blir gul og smaker ubehagelig.

Etter avfrosting må du rydde ut alle innsiden i molluskens kropp. Dette er en tynn og gjennomsiktig ryggrad sjømat – akkord og andre plater. Fra utsiden av slaktkroppen må du fjerne huden og vaske med vann. På det hvite kjøttet er det fortsatt en tynn film, den må også fjernes. For å gjøre dette, hell over kokende vann sjømat. Deretter legger du det i kaldt vann og fortsetter å fjerne den gjennomsiktige huden..

Hvis slaktkroppen ikke trenger å bli fylt eller kuttet i ringer, så kan du kutte den sammen for å gjøre det enkelt.

Hvordan og hvor mye å lage blekksprut for å bevare deres nyttige egenskaper.

Kok marine data i kokende vann med krydder eller uten dem i kort tid – opp til maksimalt 3 minutter.

Faktisk kan ikke alle erfarne kokk lage blekksprut. Det kreves å observere den nøyaktige tiden for matlaging – 1-3 minutter i kokende vann. Og denne tiden er avhengig av mange faktorer: type, størrelse og alder av den marine innbyggeren..

Derfor anbefaler mange kokker å ikke lage blekksprut på tradisjonell måte i en kasserolle med kokende vann, men å bruke denne metoden:

legg kadaverne i en metallskål og hell kokende vann til toppen. Dekk og etter et minutt, tøm vannet og fyll på kokende vann. Hold dem igjen i 1 minutt og deretter fortsett til forberedelsen av salater.

Denne metoden sikrer – kokt blekksprut kjøtt vil være ømt..

La oss se hva som er velsmakende, kan tilberedes hjemme fra frosne skalldyr.

Squid-salatrecept med spesiell saus

Svært velsmakende og original salat er hentet fra blekksprut og friske agurker. Men høydepunktet på denne salaten i en spesiell saus. For å gjøre det trenger du:

 • ketchup;
 • majones;
 • salt;
 • Sesam olje;
 • hvitløk;
 • løk.

Omtrent 3-4 spiseskje mayonnaise må ta en skje full av ketchup. Resultatet er en rosa masse. Tre revet hvitløk er akkurat nok til å gjøre det til en teskje på slutten..

akkar салатVi har samme effekt med løk, men det skal være dobbelt så mye som hvitløk. Hovedbestanddelen i denne sausen er sesamolje. Det må helles i blandingen gradvis, helst i to eller tre ganger. Etter hver tilsetning gjør du en smak.

Først legg til en teskje av denne oljen, og hell deretter i tilfelle mangel. Salt kan og ikke legge til om for eksempel majones eller ketchup var allerede ganske salt.

For salaten selv, kutt blekksprut i strimler. Fra de skalede agurkene kutt midten med frøene. Du kan gjøre dette med en skje, holdt langs halvdelene av grønnsaket.

Deretter må du kutte den i tynne skiver. Som et resultat bør du få små C-formede stykker. Til salaten kan du legge til et par syltet agurker.

På slutten blander du sausen med ingrediensene i salaten og sprer parabolen over iskremskålene..

Fyllde blekksprutkjeder: nærende og sunn

Du kan lage mat ikke bare salater fra blekksprut. Her er en oppskrift på sjømat fylt og bakt i folie..

Det vil ta:

 • Carrion-rengjort skiver, kokt ris for fyllingen;
 • Løk og gulrøtter, stekt i en panne i olje;
 • Strimlet hard ost;
 • Krem i en slik mengde at fyllingen ikke viser seg å være for flytende;
 • salt.

Stadier av matlaging:

 1. Bland alle ingrediensene til fyllingen og sett blandingen i en blekksprutkropp;
 2. bland opp начинку

 3. Pak det resulterende halvfabrikata i folie;
 4. fyll det opp тушки

 5. Forvarm ovnen til 180 grader, dryss riven ost med blekksprut;
 6. akkar натрите сыром

 7. Bake nøyaktig 10 minutter.

akkar в разрезе

En enkel oppskrift på blæksprutte ringer

For denne parabolen trenger du et lite antall produktnavn:

 • Blekkspruten selv, kokt og skiver
 • Syrekrem med noe fettinnhold;
 • Vegetabilsk olje;
 • Krydderier: pepper og salt;
 • Løk rope, kutte ringer.

Tykkelsen på ringene skal være ca 5 mm. Kutt løk så tynt som mulig. Forvarme pan. Stek blekksprut og løkringer i solsikkeolje i 2 minutter under lokket.

Etterpå, tilsett en blanding av rømme, salt og sort pepper. Kok i en panne i ytterligere fem minutter. En kjølt tallerken på toppen kan strykes med finhakket dill.

Blekksprutekoteletter: En uvanlig og enkel oppskrift

Denne retten kan serveres med ris og sopp, kokte poteter og enkel pasta. Forberedt innen 10-15 minutter, bortsett fra rengjøring av musling.

For koteletter trenger du:

 • Blekksprutfilet kuttet i flate stykker – 400 gr;
 • Egg – 2 stykker;
 • hvitløk;
 • Smør til steking;
 • panering;
 • salt.

Klem hvitløk i mengden av 2 nelliker gjennom en press og legg den til to egg. Blanderen slo sammensetningen. Stykker av blekksprut må slå av med en hammer, men uten å legge mye innsats. Dypfilet i egg med hvitløk i 2 minutter.

Varmepanne med smør. Sjømat i batter rulle i breading og steke i 2 minutter fra den ene siden og 1 minutt fra den andre siden. Denne retten serveres varm..

Og under vil vi lære å lage frosne blekksprut i ring.

hvordan варить раковVet du hvordan du lager kreps i hjemmet??

Østersampus – de beste oppskrifter for vinterkoking, les her..

Lær hvordan du lagrer Philadelphia ost riktig og enkelt hjemme..

Appetizing ringlets stekt i batter

Squid ringer i batter – en god matbit. Matlagingen tar et minimum av tid, og selv de travleste husmødrene kan inkludere denne retteren i menyen. Den enkleste måten å forberede er å dyppe ringene i eggene, rulle i mel eller brødsmuler, stek til gylden..

Men det er en mer interessant oppskrift på denne parabolen..

Stadier av matlaging:

ringer в кляре

 1. Hakkede blekksprut ringer blandet med krydder og salt. Fem minutter er kjøttet gjennomvåt med salt og sort pepper;
 2. Det tørkede brødet gnides på et rist i en fin smuling (det kreves for breading);
 3. Egg er pisket med tilsetning av bakken ingefær og eddik. Alle en teskje for to egg;
 4. Når skum vises, tilsett 4 teskjeer til melblandingen;
 5. Forvarm pannen med smør til bobler;
 6. Dip ringetene først i smør, rull deretter i knust brød;
 7. Stek på begge sider i 2-3 minutter, ikke mer.

Avsluttede ringer kan plasseres i en kolander for å tømme oljen og flekk i et papirhåndkle. Legg ringene på en stor flat parabol og server med rømme eller grønn.

Oppskrift på sprø ringer i smør med ost

Denne retten vil appellere til elskere av raffinerte smaker. Sammenslutningen av ost og blekksprut kombineres utsøkt i denne oppskriften. Anbefales for forberedelse til å ta Suluguni. Men andre varianter av mykt melkeprodukt vil gjøre. Oster må ta 250 gram per 400-500 gram blekksprut ringer.

roll из кальмаровSuluguni er kuttet i terninger og panert i mel. Blekksprut ringer faller i mel med tilsetning av paprika. En halv ss pepper er tatt i en halv kopp mel..

Egg, i mengden 4 stykker, er pisket med to ss melk. Deretter skal både osten og ringene dyppes i eggblandingen. Rull alle preformene i maismel eller hvetemel igjen, stek.

Den ferdige tallerken kan spises med oliven og oliven..

Nyttige tips og notater fra kokker og kokker

 1. Svinekjøttfin kjøtt er litt tøffere enn resten av slaktkroppen.
 2. Jo mindre slagtekroppen, jo mer øm og velsmakende kjøttet. Noen ganger er det enda en søt smak.
 3. Hvis stekepannens steketid har gått over 3 minutter, anses blekkspruten for å være overkokt og tøff. Men for å ytterligere forbedre situasjonen vil det hjelpe hans matlaging – opptil 30 minutter. Etter det vil kjøttet bli mykt igjen, men det blir nesten ingen vitaminer i det..
 4. Kjøttet i disse sjømat krever mye salt, men det er viktig å kjenne tiltaket og ikke oversalt, ellers kan du ikke føle smaken av sjømat.
 5. Stekfett bør også forekomme raskt – ikke mer enn to minutter, helst 1 minutt, og deretter forlate fileten eller ringene under lokket i 5 minutter.

En enkel og deilig salat av blekksprut fra kokken, se formen på en masterklasse:

Bon appetitt!

Loading...