Slik lagrer du sunn naturlig yoghurt hjemme

Yoghurt er et gjæret melkprodukt, elsket av voksne og barn for sin hyggelige smak og fordeler. Sammensetningen av naturlig yoghurt er bare melk og melkesyrebakterier. De gjør dette produktet så gunstig for kroppen..

yoghurt в баночках

Dens regelmessige bruk forbedrer arbeidet i mage-tarmkanalen, stimulerer stoffskiftet, bidrar til å styrke immunforsvaret. Det er det lettest fordøyelige meieriproduktet. Selv mennesker som lider av laktoseintoleranse kan spise yoghurt, som nyttige melkesyrebakterier gjærer det i melk..

Fordelene med hjemmelaget yoghurt

Nå kan yoghurt finnes i ethvert supermarked. Men før du kjøper, bør du nøye lese informasjonen på etiketten. Hvis noen stabilisatorer, smaker, aromastoffer er inkludert, kan produktet ikke anses som naturlig og vil være mindre nyttig..

Men når du tilbereder et fermentert melkeprodukt hjemme, er det alltid tillit til kvaliteten og korrektheten av sammensetningen. Dette gjelder også for forskjellige tilsetningsstoffer, hjemme vil de bare være nyttige og naturlige: frukt, nøtter, müsli.

Videre er det mulig å selvstendig regulere fettinnholdet i produktet ved å velge høyere eller lavere fettinnhold i den opprinnelige melk. Dette er viktig for de som følger kalori dietten..

Derfor er matlaging yoghurt på egen hånd hjemme absolutt verdt det. Videre er det ikke vanskelig å gjøre dette med spesialutstyr i form av en yoghurt maker eller til og med uten det..

Prinsippet om enhver metode for å lage yoghurt er enkel. Mørk varmer opp til 40-45 0C, kombinerer med levende gjærte melkebakterier og holdes i konstante temperaturforhold fra 8 til 12 timer. Etter det blir det ferdige produktet avkjølt, det forbedrer konsistensen og sikrer sikkerheten til bakterier.

Generelle regler for matlaging:

yoghurt с ягодами

 1. Ultrapasteurisert industriell melk er den sikreste og klar til bruk. Andre typer melk, inkludert rustikk fersk melk, må først kokes. Dette gjøres fordi koketemperaturen er ca. 40 0C er gunstig for utvikling ikke bare for gunstige bakterier, men også for patogener;
 2. I dette tilfellet er sterilisert industriell melk bedre å ikke ta. Smaken vil være det samme hyggelig, men de forventede fordelene i produktet vil ikke være;
 3. Tørr yoghurtstarter selges i apotek og helsekostbutikker. Instruksjonen er knyttet til den, ifølge hvilken det fermenterte melkeproduktet må utarbeides;
 4. Bio-yoghurt fra supermarkedet vil også være egnet som forrett. Du trenger bare å gjøre deg kjent med etiketten og sørge for at den er naturlig. Det er bra, hvis det bare er en del melk- og surmælkskulturer. En kopp er nok for en liter melk;
 5. Det er veldig viktig å blande gjær og melk grundig. Det er bedre å først fortynne det i liten mengde, og bare deretter kombinere det med hovedvolumet av melk;
 6. Kjøkkenutstyr må vaskes grundig, steriliseres eller støves med kokende vann.
 7. Prøv å “forstyrre” yoghurt så lite som mulig under matlagingen. Ikke rør, ikke rist eller rør;
 8. Tilberedt yoghurt kan også brukes som startbilde. Det anbefales imidlertid ikke å bruke det på nytt over 5 ganger, fordi hver gang sammensetningen endres.

Matlaging uten yoghurt maker

Forberedelse av naturlig yoghurt er mulig hjemme, selv uten bruk av spesialutstyr. Det viktigste – å overholde alle anbefalinger og motstå temperatur.

Det enkleste alternativet i en ren kasserolle er oppvarmet til 45 0C melk og surdeig. Gryten er dekket med et lokk, innpakket i et varmt teppe og plassert ved siden av batteriet i 8 timer. Deretter fjernes teppet, potten får avkjøles til romtemperatur og ferdigproduktet plasseres i kjøleskapet..

Etter blanding av alle ingrediensene i en gryte, hell blandingen i steriliserte glassperler. Krukke stram filmen og sett i et skjema med varmt vann. Skjemaet strammes også med matfilm og legges i ovnen, slås av, men før det oppvarmes til 50 0C. Forstå minst 6 timer.

Den optimale tilberedningstiden bestemmes ofte av erfaring – jo lenger blandingen holdes varm, jo ​​mer sur er smaken. På dette tidspunktet, til hvem, hvilken smak er mer som. Men gjennomsnittlig koketid er 8 timer. Det er praktisk å sette en surdeig om natten for å få det ferdige produktet om morgenen..

Multikooker yoghurt: enkelt og enkelt

Hvis huset har en yoghurtmaker, forenkles prosessen med å lage dette nyttige produktet til maksimum. Enheten skaper de nødvendige temperaturforholdene, oppvarmer glassene med starter i ønsket tid, og slår seg automatisk av.

Alt som kreves er å fortynne melk og surdeig i riktig mengde, bland godt og hell i glassene som følger med yoghurtmakeren.

vi avler молоко

Og så ta vare på alt teknologi. Krukene er utstyrt med praktiske deksler, de kan lagres i kjøleskapet med ferdigvaren i opptil 7 dager.

hell ut по бочкам

Multivarka – en annen assistent i forberedelsen av yoghurt hjemme. Mange modeller har selv en spesiell modus og kopper inkludert. I dette tilfellet er det nok bare å hente blandingen av melk og startkultur i beholdere, plasser dem i multikookerbollen og velg ønsket program. Etter 8 timer blir yoghurt klar..

slå på мультиварку

Hvis den langsomme komfyren ikke er utstyrt med denne forberedelsesmodusen, er det fortsatt mulig å lage hjemmelaget yoghurt i den. I dette tilfellet helles blandingen i krukker..

legge орехи

Det er veldig praktisk å ta bokser av baby mat. De er dekket med matfilm og plassert i en multikookerskål, der varmt vann blir strømmet til ca. 40 0C. Vann bør nå “bøylene” av glassene..

Velg deretter varmemodus og vent 20 minutter. Slå av enheten, la glassene inne, gjenta oppvarmingsprosedyren etter en time, slå av tregkokeren igjen og hold yoghurt i bollen i 6-8 timer.

Gresk yoghurt: En deilig oppskrift

Gresk yoghurt i sammensetningen er lik den vanlige, men har en mer tett tekstur og er mer som mykost. Det spises som et frittstående produkt, og brukes også til å tilberede forskjellige retter..
yoghurt с помидрами
Fremgangsmåten for matlaging gresk yoghurt er det samme som det vanlige. Melk kombineres med surdeig, helles i en beholder og skaper passende temperaturforhold i 8 timer..

Og for å få den ønskede konsistensen, blir den ferdige yoghurtblandingen kastet tilbake på en sigte, foret med to lag av gasbind, og fikk tømme i et par timer..

Som et resultat er gresk yoghurt omtrent halvparten så mye som vanlig fra samme mengde melk..

Produktet er ekstremt nyttig, det har mye kalsium og protein og lite melkesukker, som går sammen med whey.

Hvis du planlegger å forlate den greske yoghurten på surdeigen, bør det gjøres før overflødig væske presses ut av den..

Frossen yoghurt: Hvordan lage mat hjemme

Frossen yoghurt er en deilig og kalorierig kalori, som også inneholder nyttige melkesyrebakterier. Når det gjelder verktøy, er det betydelig bedre enn iskrem..

I hjertet av den frosne desserten er naturlig yoghurt, tilberedt hjemme på en hvilken som helst praktisk måte. For å gjøre produktet velsmakende, legg til frukt, bær, søt med sukker eller honning. Frukt og bær legges best til yoghurtblandingen i form av potetmos eller finhakket.

Den perfekte konsistensen av dessert uten isflak blir oppnådd når du lagrer i en ismaskin. Men hvis det ikke er noen, er det mulig å lage mat i fryseren. Du må bare stille timeren og hver 20-30 minutter for å få yoghurt-fruktblandingen fra fryseren og slå til den tykkes. Frosset delikatesse vil vise seg å være forsiktig og plastisk, lik i tekstur til iskrem..

Du kan gjøre det lettere og fryse blandingen, spill i mugg. Smaken og fordelene ved produktet forblir, men myk og plastmasse vil ikke fungere.

yoghurt в стаканеLes hvordan du lager yoghurt i en sakte komfyr med surdeig og forskjellige tilsetningsstoffer..

Vi samlet de beste oppskrifter for hjemmelaget yoghurt i en yoghurt maker – ta notat.

Forbered hytteost og yoghurtkrem for kaken, det er nyttig og ikke veldig høyt kalori, les oppskriften.

Oppskrift på sur-melk drikke i en termos

På den ene siden er en termos en ideell enhet for å lage deilig yoghurt hjemme uten yoghurt maker. Siden han er i stand til å opprettholde ønsket temperatur i lang tid. På den annen side, er det vanskeligere å oppnå sterilitet av kokeforhold ved bruk av en termo..

Det er ganske vanskelig å skylle det grundig, spesielt dekselet. Derfor, forbereder yoghurt, er det bedre å velge en termos med en bred nakke. Det anbefales ikke bare å helle det med kokende vann, men også å tørke det med alkohol..

Resten av matlagingsprosessen er enkel. Du trenger en liter melk og tørr surdeig i riktig proporsjon, eller et glass naturlig industriell yoghurt. For å gjøre det ferdige produktet bedre, er det bedre å ta melk med et fettinnhold på minst 3%. Eventuell annen melk enn UHT må kokes og avkjøles..

I en ren bolle for å blande den oppvarmede til 40. 0C melk og surdeig. Hell blandingen i en termos, lukk lokket, la minst 8 timer. I løpet av denne perioden, prøv å ikke omorganisere termosene og ikke rist. Klar yoghurt helles i en glassfat og oppbevares i kjøleskapet.

Eksperimentere med smak

Til tross for alle fordelene med naturlig yoghurt, barn og mange voksne, elsker også søte meieriprodukter med forskjellige tilsetningsstoffer i form av tørket frukt, sjokoladeflis, syltetøy. Selvfølgelig er det også mange forskjellige yoghurt smaker hjemme..
yoghurt с наполнителями
Det eneste du ikke bør legge til blandingen av fyllstoffer, til den tid som prosessen med modning. Ellers bytter de gunstige bakteriene, i stedet for gjærende laktose, til andre søtsaker, frukt eller sukker. Og yoghurt vil bare ikke fungere..

Det anbefales ikke å legge til citrusfrukter eller kiwifrugter, fruktsyrer som finnes i disse fruktene er uforenlige med melk, produktet vil rulle opp.

Derfor er det bedre å legge til alle slags godbiter til naturlig yoghurt like før servering til bordet eller etter at den allerede er utarbeidet før kjøling..

Hvis den naturlige fermenterte melke smaken ikke virker søt nok, og du vil legge til sukker, er det bedre å bruke pulverisert sukker. Eller lage sukker sirup – fortynn den nødvendige mengden granulert sukker i vann, og hell deretter i den ferdige yoghurt og bland.

Nyttige tips

Noen ganger vil du lage en tykk tett i konsistens yoghurt. For å oppnå tetthet på følgende måter:

 • Før gjæring, legg til et par spiseskjeer av melkepulver til melkeblandingen;
 • Når yoghurt er klar, legg maisstivelse i den, med en hastighet på 1 ts per batch;
 • Tilsett agar-agar til ferdig produkt før avkjøling..

Naturlig yoghurt skal bare oppbevares i kjøleskapet og ikke mer enn en uke. Etter 7 dager er bruken av produktet betydelig redusert..

I tillegg til bruk av yoghurt i sin naturlige form og med søte tilsetningsstoffer, kombinerer dette gjærte melkeproduktet perfekt med grønnsaker som koriander, dill, persille og forskjellige krydder. Og hvis du legger til litt salt og pepper og finhakket hvitløk, får du en velsmakende og lett salatdressing..

Også i yoghurt marinert kjøtt for shish kebab, er det i stand til å nøytralisere overflødig fett, for eksempel svinekjøtt. Og omvendt, magert kjøtt i marinering i yoghurt blir juicier..

Det skal huskes at fermentert melkeprodukt ruller opp ved høye temperaturer. Derfor blir det lagt til varme retter, som gradvis forstyrrer på slutten av matlagingen, mens yoghurt i seg selv ikke skal avkjøles, men ved romtemperatur..

Således er hjemmelaget yoghurt ikke bare sunn og velsmakende, men også i stand til å finne bred anvendelse i hjemmelaget matlaging..

Loading...

Slik lagrer du sunn naturlig yoghurt hjemme

Yoghurt er et gjæret melkprodukt, elsket av voksne og barn for sin hyggelige smak og fordeler. Sammensetningen av naturlig yoghurt er bare melk og melkesyrebakterier. De gjør dette produktet så gunstig for kroppen..

yoghurt в баночках

Dens regelmessige bruk forbedrer arbeidet i mage-tarmkanalen, stimulerer stoffskiftet, bidrar til å styrke immunforsvaret. Det er det lettest fordøyelige meieriproduktet. Selv mennesker som lider av laktoseintoleranse kan spise yoghurt, som nyttige melkesyrebakterier gjærer det i melk..

Fordelene med hjemmelaget yoghurt

Nå kan yoghurt finnes i ethvert supermarked. Men før du kjøper, bør du nøye lese informasjonen på etiketten. Hvis noen stabilisatorer, smaker, aromastoffer er inkludert, kan produktet ikke anses som naturlig og vil være mindre nyttig..

Men når du tilbereder et fermentert melkeprodukt hjemme, er det alltid tillit til kvaliteten og korrektheten av sammensetningen. Dette gjelder også for forskjellige tilsetningsstoffer, hjemme vil de bare være nyttige og naturlige: frukt, nøtter, müsli.

Videre er det mulig å selvstendig regulere fettinnholdet i produktet ved å velge høyere eller lavere fettinnhold i den opprinnelige melk. Dette er viktig for de som følger kalori dietten..

Derfor er matlaging yoghurt på egen hånd hjemme absolutt verdt det. Videre er det ikke vanskelig å gjøre dette med spesialutstyr i form av en yoghurt maker eller til og med uten det..

Prinsippet om enhver metode for å lage yoghurt er enkel. Mørk varmer opp til 40-45 0C, kombinerer med levende gjærte melkebakterier og holdes i konstante temperaturforhold fra 8 til 12 timer. Etter det blir det ferdige produktet avkjølt, det forbedrer konsistensen og sikrer sikkerheten til bakterier.

Generelle regler for matlaging:

yoghurt с ягодами

 1. Ultrapasteurisert industriell melk er den sikreste og klar til bruk. Andre typer melk, inkludert rustikk fersk melk, må først kokes. Dette gjøres fordi koketemperaturen er ca. 40 0C er gunstig for utvikling ikke bare for gunstige bakterier, men også for patogener;
 2. I dette tilfellet er sterilisert industriell melk bedre å ikke ta. Smaken vil være det samme hyggelig, men de forventede fordelene i produktet vil ikke være;
 3. Tørr yoghurtstarter selges i apotek og helsekostbutikker. Instruksjonen er knyttet til den, ifølge hvilken det fermenterte melkeproduktet må utarbeides;
 4. Bio-yoghurt fra supermarkedet vil også være egnet som forrett. Du trenger bare å gjøre deg kjent med etiketten og sørge for at den er naturlig. Det er bra, hvis det bare er en del melk- og surmælkskulturer. En kopp er nok for en liter melk;
 5. Det er veldig viktig å blande gjær og melk grundig. Det er bedre å først fortynne det i liten mengde, og bare deretter kombinere det med hovedvolumet av melk;
 6. Kjøkkenutstyr må vaskes grundig, steriliseres eller støves med kokende vann.
 7. Prøv å “forstyrre” yoghurt så lite som mulig under matlagingen. Ikke rør, ikke rist eller rør;
 8. Tilberedt yoghurt kan også brukes som startbilde. Det anbefales imidlertid ikke å bruke det på nytt over 5 ganger, fordi hver gang sammensetningen endres.

Matlaging uten yoghurt maker

Forberedelse av naturlig yoghurt er mulig hjemme, selv uten bruk av spesialutstyr. Det viktigste – å overholde alle anbefalinger og motstå temperatur.

Det enkleste alternativet i en ren kasserolle er oppvarmet til 45 0C melk og surdeig. Gryten er dekket med et lokk, innpakket i et varmt teppe og plassert ved siden av batteriet i 8 timer. Deretter fjernes teppet, potten får avkjøles til romtemperatur og ferdigproduktet plasseres i kjøleskapet..

Etter blanding av alle ingrediensene i en gryte, hell blandingen i steriliserte glassperler. Krukke stram filmen og sett i et skjema med varmt vann. Skjemaet strammes også med matfilm og legges i ovnen, slås av, men før det oppvarmes til 50 0C. Forstå minst 6 timer.

Den optimale tilberedningstiden bestemmes ofte av erfaring – jo lenger blandingen holdes varm, jo ​​mer sur er smaken. På dette tidspunktet, til hvem, hvilken smak er mer som. Men gjennomsnittlig koketid er 8 timer. Det er praktisk å sette en surdeig om natten for å få det ferdige produktet om morgenen..

Multikooker yoghurt: enkelt og enkelt

Hvis huset har en yoghurtmaker, forenkles prosessen med å lage dette nyttige produktet til maksimum. Enheten skaper de nødvendige temperaturforholdene, oppvarmer glassene med starter i ønsket tid, og slår seg automatisk av.

Alt som kreves er å fortynne melk og surdeig i riktig mengde, bland godt og hell i glassene som følger med yoghurtmakeren.

vi avler молоко

Og så ta vare på alt teknologi. Krukene er utstyrt med praktiske deksler, de kan lagres i kjøleskapet med ferdigvaren i opptil 7 dager.

hell ut по бочкам

Multivarka – en annen assistent i forberedelsen av yoghurt hjemme. Mange modeller har selv en spesiell modus og kopper inkludert. I dette tilfellet er det nok bare å hente blandingen av melk og startkultur i beholdere, plasser dem i multikookerbollen og velg ønsket program. Etter 8 timer blir yoghurt klar..

slå på мультиварку

Hvis den langsomme komfyren ikke er utstyrt med denne forberedelsesmodusen, er det fortsatt mulig å lage hjemmelaget yoghurt i den. I dette tilfellet helles blandingen i krukker..

legge орехи

Det er veldig praktisk å ta bokser av baby mat. De er dekket med matfilm og plassert i en multikookerskål, der varmt vann blir strømmet til ca. 40 0C. Vann bør nå “bøylene” av glassene..

Velg deretter varmemodus og vent 20 minutter. Slå av enheten, la glassene inne, gjenta oppvarmingsprosedyren etter en time, slå av tregkokeren igjen og hold yoghurt i bollen i 6-8 timer.

Gresk yoghurt: En deilig oppskrift

Gresk yoghurt i sammensetningen er lik den vanlige, men har en mer tett tekstur og er mer som mykost. Det spises som et frittstående produkt, og brukes også til å tilberede forskjellige retter..
yoghurt с помидрами
Fremgangsmåten for matlaging gresk yoghurt er det samme som det vanlige. Melk kombineres med surdeig, helles i en beholder og skaper passende temperaturforhold i 8 timer..

Og for å få den ønskede konsistensen, blir den ferdige yoghurtblandingen kastet tilbake på en sigte, foret med to lag av gasbind, og fikk tømme i et par timer..

Som et resultat er gresk yoghurt omtrent halvparten så mye som vanlig fra samme mengde melk..

Produktet er ekstremt nyttig, det har mye kalsium og protein og lite melkesukker, som går sammen med whey.

Hvis du planlegger å forlate den greske yoghurten på surdeigen, bør det gjøres før overflødig væske presses ut av den..

Frossen yoghurt: Hvordan lage mat hjemme

Frossen yoghurt er en deilig og kalorierig kalori, som også inneholder nyttige melkesyrebakterier. Når det gjelder verktøy, er det betydelig bedre enn iskrem..

I hjertet av den frosne desserten er naturlig yoghurt, tilberedt hjemme på en hvilken som helst praktisk måte. For å gjøre produktet velsmakende, legg til frukt, bær, søt med sukker eller honning. Frukt og bær legges best til yoghurtblandingen i form av potetmos eller finhakket.

Den perfekte konsistensen av dessert uten isflak blir oppnådd når du lagrer i en ismaskin. Men hvis det ikke er noen, er det mulig å lage mat i fryseren. Du må bare stille timeren og hver 20-30 minutter for å få yoghurt-fruktblandingen fra fryseren og slå til den tykkes. Frosset delikatesse vil vise seg å være forsiktig og plastisk, lik i tekstur til iskrem..

Du kan gjøre det lettere og fryse blandingen, spill i mugg. Smaken og fordelene ved produktet forblir, men myk og plastmasse vil ikke fungere.

yoghurt в стаканеLes hvordan du lager yoghurt i en sakte komfyr med surdeig og forskjellige tilsetningsstoffer..

Vi samlet de beste oppskrifter for hjemmelaget yoghurt i en yoghurt maker – ta notat.

Forbered hytteost og yoghurtkrem for kaken, det er nyttig og ikke veldig høyt kalori, les oppskriften.

Oppskrift på sur-melk drikke i en termos

På den ene siden er en termos en ideell enhet for å lage deilig yoghurt hjemme uten yoghurt maker. Siden han er i stand til å opprettholde ønsket temperatur i lang tid. På den annen side, er det vanskeligere å oppnå sterilitet av kokeforhold ved bruk av en termo..

Det er ganske vanskelig å skylle det grundig, spesielt dekselet. Derfor, forbereder yoghurt, er det bedre å velge en termos med en bred nakke. Det anbefales ikke bare å helle det med kokende vann, men også å tørke det med alkohol..

Resten av matlagingsprosessen er enkel. Du trenger en liter melk og tørr surdeig i riktig proporsjon, eller et glass naturlig industriell yoghurt. For å gjøre det ferdige produktet bedre, er det bedre å ta melk med et fettinnhold på minst 3%. Eventuell annen melk enn UHT må kokes og avkjøles..

I en ren bolle for å blande den oppvarmede til 40. 0C melk og surdeig. Hell blandingen i en termos, lukk lokket, la minst 8 timer. I løpet av denne perioden, prøv å ikke omorganisere termosene og ikke rist. Klar yoghurt helles i en glassfat og oppbevares i kjøleskapet.

Eksperimentere med smak

Til tross for alle fordelene med naturlig yoghurt, barn og mange voksne, elsker også søte meieriprodukter med forskjellige tilsetningsstoffer i form av tørket frukt, sjokoladeflis, syltetøy. Selvfølgelig er det også mange forskjellige yoghurt smaker hjemme..
yoghurt с наполнителями
Det eneste du ikke bør legge til blandingen av fyllstoffer, til den tid som prosessen med modning. Ellers bytter de gunstige bakteriene, i stedet for gjærende laktose, til andre søtsaker, frukt eller sukker. Og yoghurt vil bare ikke fungere..

Det anbefales ikke å legge til citrusfrukter eller kiwifrugter, fruktsyrer som finnes i disse fruktene er uforenlige med melk, produktet vil rulle opp.

Derfor er det bedre å legge til alle slags godbiter til naturlig yoghurt like før servering til bordet eller etter at den allerede er utarbeidet før kjøling..

Hvis den naturlige fermenterte melke smaken ikke virker søt nok, og du vil legge til sukker, er det bedre å bruke pulverisert sukker. Eller lage sukker sirup – fortynn den nødvendige mengden granulert sukker i vann, og hell deretter i den ferdige yoghurt og bland.

Nyttige tips

Noen ganger vil du lage en tykk tett i konsistens yoghurt. For å oppnå tetthet på følgende måter:

 • Før gjæring, legg til et par spiseskjeer av melkepulver til melkeblandingen;
 • Når yoghurt er klar, legg maisstivelse i den, med en hastighet på 1 ts per batch;
 • Tilsett agar-agar til ferdig produkt før avkjøling..

Naturlig yoghurt skal bare oppbevares i kjøleskapet og ikke mer enn en uke. Etter 7 dager er bruken av produktet betydelig redusert..

I tillegg til bruk av yoghurt i sin naturlige form og med søte tilsetningsstoffer, kombinerer dette gjærte melkeproduktet perfekt med grønnsaker som koriander, dill, persille og forskjellige krydder. Og hvis du legger til litt salt og pepper og finhakket hvitløk, får du en velsmakende og lett salatdressing..

Også i yoghurt marinert kjøtt for shish kebab, er det i stand til å nøytralisere overflødig fett, for eksempel svinekjøtt. Og omvendt, magert kjøtt i marinering i yoghurt blir juicier..

Det skal huskes at fermentert melkeprodukt ruller opp ved høye temperaturer. Derfor blir det lagt til varme retter, som gradvis forstyrrer på slutten av matlagingen, mens yoghurt i seg selv ikke skal avkjøles, men ved romtemperatur..

Således er hjemmelaget yoghurt ikke bare sunn og velsmakende, men også i stand til å finne bred anvendelse i hjemmelaget matlaging..

Loading...