Vad är skillnaden mellan Dijon senap och vanlig senap?

I Frankrike finns den underbara staden Dijon, och senap, som är populär över hela världen, kommer därifrån. För det första skiljer Dijon sig från det ryska senapsreceptet. Vår sås har sin egen speciella stil, den är kryddig, väldigt het. Med en kyla rensar vi omedelbart vår näsa, det här är inte en söt fransk kryddor för dig – även i kalla vintervärmer.

senap

Utseendehistoria

I Frankrike har senap använts sedan 1292, det är under denna period som det nämns i kungregistren. Under namnet “Dijon” har senap blivit känt sedan 1200-talet. Enkelt uttryckt kommer ordet “Dijon” från namnet på staden Dijon, där det började producera.

Gradvis etablerade partnerskap för produktion av denna krydda, det fanns maskiner för dess produktion och ursprungliga recept som använde vitt vin. Denna produktion markerade början på en aktiv Dijon senap intrång i livet för människor från olika länder. Och år 1937 var varumärket “Dijon Mustard” officiellt godkänt..

Vad är skillnaden mellan Dijon och vanlig rysk senap?

Låt oss dölja skillnaderna:

 1. Den franska produkten är framställd av skalad svart och Sarepta senapfrön. Fröna kan vara hela eller krossade, de odlas nära Dijon i Bourgogne. Tillsätt juice av orörda druvor eller ungt vitt vin. Vissa recept använder vinäger. Smaken av den franska produkten är ömtålig, med en söt sour smak. Sammansättningen kan vara kryddor, såsom dragon, lavendel eller timjan;
 2. Vår senap är oftast gjord av pulver, men det är för närvarande möjligt att köpa en produkt från frön av Sarepta senap, som odlas nära Volgograd. Pulver för kryddor erhålls inte genom att slipa kornen och göra det ur kakan, som kvarstår efter att oljan pressats ut ur kärnorna. Känn vad en skillnad? I spannmål fransk sås finns inhemsk senapsolja, och vegetabiliska oljor läggs till våra kryddor. Men bara senapolja kan mildra skärpa och skärpa, men vanlig solrosolja gör det inte, så vi gråter från såsen.
 3. Så, den franska produkten har en mjukare smak, den är måttligt skarp, helt utan skärpa, lite söt. Vår produkt är mer brinnande, mycket “meningsfull”;
 4. Den franska såsen har en underbar mjuk konsistens med en viskös struktur, oftast finns den i korn, och våren är vanligtvis förberedd i form av en likformig sås. Dijons skugga kan vara från en blekgul färg till ljusgul;
 5. Franskan har ingen enda matlagningsmetod. Naturlig vinäger, vit eller rött Bourgognevin, samt örter och kryddor kan läggas till såsen. Det var en tid då surt druvsaft verjuice (vergus) tillsattes istället för ättika, vilket också var ganska lämpligt. Vårt recept är mycket enklare, förutom att senapet själv behöver vatten, salt, vissa kryddor och ättika.
hur сделать настоящий чупа-чупс в домашних условияхHur man gör en lollipop hemma – försök att göra denna delikatess enligt våra recept.

Hur man lagar tårtor med rökt kyckling och svamp, läs vår artikel.

Polskt torskrecept är ett fantastiskt utsökt fiskrecept som visar sig vara mycket ömt och gott..

Matlagningstillämpning

Dijon senap är välsmakande och hälsosam. Det främjar god matsmältning, har en antioxidant effekt. Därför är det utmärkt för alla kött, och speciellt för kebab eller kebabar kokta på grillen. Kompakera perfekt kokt fläsk, fläskkotlett, om innan du lägger en bit i pannan, smörj den från alla håll med denna krydda. Köttet blir juftigare och mjukare..

Du kan göra annorlunda: skära köttet i skivor (4 cm tjockt), gör skarv i vardera. Skaka bitarna med kryddor och Dijon senap. Tack vare de tvärgående snitten är köttet väl genomvattnat. Stek det i en hetpanna med olja.

B-vitaminerna i korn är viktiga för korrekt kolhydratmetabolism, så den franska produkten med korn har också mycket fördelaktiga egenskaper. Kärnostock visar också sig perfekt i fett kötträtter. Brinnande korn bidrar till att bättre absorbera fet mat, eftersom det inte rekommenderas att vägra köttprodukter och rik soppa, särskilt på vintern.

Det är absolut nödvändigt i många såser och salladsdressingar. När allt kommer omkring älskar någon sötma, och någon älskar bitterhet. Denna sås kommer att förena alla. När det gäller hemlagad majonnäs är det bättre att lägga till icke-granulär fransk senap till den, då passar det bokstavligen allt från fisk till sallader.

Det är möjligt att fantasera med tillsatser: Gör majonnäs med dragon och kornad senap i fisk, vitlök och timjan förutom kött. Såsen förbättrar smaken av bittra och skarpa grönsaker, till exempel rädisa “daikon” eller selleri.

Det kommer att lägga till en kryddig smak för fisk och skaldjur, som är beredd med tillsats av fransk sås. Till exempel, en populär belgisk maträtt – musslor i senapsås, där, förutom de viktigaste ingredienserna, lägger en produkt från Dijon.

Hemlagning Recept

Receptet på att göra fransk sås verkar bara komplicerat, men i själva verket är det baserat på senapsfrön, som idag kan köpas utan problem.

Du behöver:

 • mörka och lätta senapsfrön – en blandning som väger 100 g;
 • varmt vatten – 2 msk. skedar;
 • vitt vin – 50 ml;
 • balsam 50 ml;
 • olivolja – 60 g;
 • naturlig honung – 40 g;
 • havsalt – 8 g;
 • Pepparblandning – 2 knivar.

Total tillagningstid: 2 timmar och 15 minuter.

Hur man gör:

 1. Blöt blandningen av korn i varmt vatten, lämna i ett par timmar; dunk
 2. Tillsätt vitt vin, balsam och olivolja till korn; lägga till уксус
 3. Tillsätt en blandning av peppar, honung, fint havsalt, vilket kommer att lösa upp gott; lägga till горчицу
 4. Blanda pisteln tills önskad konsistens erhålls.. senap

Vad ersätter den franska såsen

Det är dock inte svårt att hitta en ersättare för den franska produkten. I sallader är “dressing” av gräddfil med vanlig senap utmärkt med alla ingredienser. Det är sant att smaken är ovanlig, med en liten skärpa, men om du kryddar med en sådan dressing en salat av färskkål blir grönsaken mycket mer ömtålig..

Om du verkligen vill ha något – du måste laga mat. Var därför inte rädd för att experimentera, det finns ingen Dijon senap – lägg till den vanliga matsalen till maträtten, men med smak av pepparrot.

Det andra numret är Cossack-versionen av senap, i denna sås i stället för den traditionella vinägern tillsattes gurkessallad. Spicy, sura, söta anteckningar – allt är i det för att ge maträtten en speciell smak.

Och slutligen, vår bruna sareptskaya senap, som odlas nära Volgograd. Det smakar lite annorlunda än Dijon. Den kan användas som kryddor för alla produkter, särskilt kött, i pickles och såser, till salladsdressingar..