Vad man ska laga till födelsedag på sommaren i naturen: idéer, recept och tips

Födelsedag är en speciell semester. På den här dagen vill jag ha kul och bli lite ledsen. Glädjen att möta med vänner och familj, ett stort antal gåvor och överraskningar mörkar ibland förståelsen för att åren går.

Det kan uppstå för både unga och vuxna. Oavsett känslor av födelsedagspersonen och hans gäster den dagen måste du ta hand om godis..

picknick на природе

Lyckligt för de människor som har en födelsedag på sommaren. Möjligheter att fira massans namn, för det finns gott om att välja mellan! Sjö, hav, natur, skog eller stuga? Du kan gå någonstans, eftersom väderförhållandena inte är hemska.

Även om det är sommarregn på semester, så kommer det bara att göra det lättare, för det kommer att medföra efterlängtad svalka..

Sommarmeny: Var försiktig!

Låt oss titta på funktionerna i att skapa en födelsedagsmeny på sommaren i naturen. Sommarens förtvivlan är att produkter i naturen utan kylskåp försämras mycket snabbt eller förlorar sin form. Naturligtvis kan du ta en minikylskåp med dig och få åtminstone sallader därifrån, men om en stor grupp människor planeras, kanske alla inte räcker på grund av de små dimensionerna hos enheten..

Mayonnaise och andra feta såser är absolut kontraindicerade i värmen. En maträtt med dem om några minuter kommer att bli en farlig källa, och i själva verket kommer ingen att vilja tillbringa resten av dagen i buskarna. Det är bättre att använda vegetabilisk olja som ett dressing, det kommer åtminstone inte att försvinna..

Självklart kommer ingen semester att göra utan en kebab. Om det finns ett beslut att förbereda det, bör det ske nästan omedelbart vid ankomsten till naturen. Så köttet har inte tid att sura i en stor mängd marinaden, och de färdiga bitarna kommer att vara längre.

picknick среди друзейAlla produkter ska täckas med handdukar eller papper. Vepsar och bin kan flyga till smaker av mat, och gäster riskerar att äta dem tillsammans med maträtten, samtidigt som de får många problem. Tja, om det bara finns rodnad på biten, men det finns också människor som är benägen för allergier. I detta fall kan struphuvudet eller nasofarynxet svälla och då kommer ett verkligt hot mot människolivet att uppstå..

För att förhindra att gästerna törstar, bör en plats för en semester hittas nära våren eller ta tillräckligt med vatten med dem. Juicer och fruktdrycker är också ett bra alternativ, men kolsyrade drycker rekommenderas inte. De kommer att vilja dricka ännu mer.

Viktig meny: Välj lämpliga recept för festliga rätter

Det finns gott om underhållning i naturen. Gästerna kommer att hitta något för att underhålla sig, vädret kommer inte att låta någon bli uttråkad. Så vad kan du laga till en födelsedagsfest på sommaren på naturen hos ett glatt företag av gäster? Vad matar de? Det viktigaste är att vara smaklig, snabbt och enkelt, eftersom gästerna kommer att bli exakt hungriga.

Tomater fyllda med grönsaker
vad приготовить на день рождения летом на природе: идеи, рецепты и советы
ingredienser Antal
runda tomater 8 stycken.
Bulgarisk gul peppar 1 stor
gurkor 2 stora
grönska bunta
vitlök 1 stor
vegetabilisk olja 2 msk. l.
vitlök 2 tänder
rädisa 150 g
salt att smaka
ost 150 g
Tillagningstid: 40 minuter Kalorier per 100 gram: 87 kcal

Tvätta grönsaker och örter. Med tomaterna skära av toppar, med en sked för att få köttet. Peppar, gurkor, lökar och rädisor skärs i kuber. Finkornigt grönarna. Passera vitlök genom pressen, och smörsa osten på ett fint rivjärn.

Blanda hackade grönsaker, örter, vitlök och ost i en skål, salt och häll över smöret. Fyller tomaterna och du kan behandla gästerna.

Denna aptitretare kommer att se vacker ut på bordet. Även om saften från grönsakerna börjar flöda, kommer tomaterna att hålla sin form och ser ganska aptitretande ut..

“Snow aptitretare”

För att förbereda ett mellanmål för 2 personer behöver du:

 • 6 små tomater;
 • 2 msk. l. gräddfil;
 • 1 msk. l. majonnäs;
 • 2 vitlöksklyftor;
 • 200 gr. ost;
 • Jordpipa efter smak.

snö горкаTvätta tomater och skär i medelstora ringor, lägg i ett enda lager på en tallrik.

Skala och riven vitlöket, blanda i en skål med majonnäs och gräddfil.

Ostslip på ett fint rivjärn. Stänk tomatcirklarna med peppar, kappa med vitlökssås, strö med ost.

Sprid kretsar av tomater, fett och strö med ost tills du får en liten glida.

Det viktigaste i denna maträtt är att sprinkla det bra med ost. Det ser intressant ut, men alla kommer att tycka om smaken..

Bakad potatis med överraskning i folie

Vilken semester utan potatis? Standardpuréen i naturen kan inte tillverkas, och potatisarna bakade i kolmen har blivit tråkiga under lång tid. Ett intressant alternativ kan vara potatis med svamp och morötter (de kommer att bli mycket överraskning) i folie.

För 4 personer behöver läckra potatisar:

 • 8 potatis;
 • 2 stora unga morötter;
 • 8 stora mushroner;
 • Salt och peppar till smak;
 • En massa gröna
 • 50 ml olivolja.

Tvätta potatis, morötter, svamp och örter. Hörlurar skurna i 4-6 delar, morötter i medelstora ringar och svampen i halvor. Hacka gröna.

Grönsaker och svampar salt, peppar och häll olja. Blanda försiktigt och lägg ut på foliedelen.

Vik folien på alla sidor så att maten inte spolas när du vrider maträtten..

Lägg foliehöljen på elden och koka i ca 20 minuter, under vilken tid måste du vrida skålen 2 gånger. Sprid de färdiga potatisarna och strö med färska örter.

Potatis kan väl komma som en huvudrätt, och tillsammans med svamp och morötter blir det också vackert..

Miracle Fish: baka gott på grillen

En annan huvudrätt är grillad fisk. Vilken fisk att laga mat beror på personliga preferenser. Den röda fisken kokas snabbt, och utsikten är aptitretande.

För 2 personer “Miracle Fish” behöver du:

 • 4 biffar av lax;
 • 2 msk. l. kryddor för fisk;
 • 2 msk. l. riven gingerrot
 • 1 \ 2 citron;
 • Salt till smak;
 • 60 gr. olivolja.

lax нарезать

Blanda kryddor, smör och ingefära rot, pressa saften från en halv citron och marinera biffar i denna blandning i ca 40 minuter. Smält grillen under denna tid.

lax замариновать

Sätt laxen på grillen och steka på elden i 3 minuter på varje sida. Fisken kommer att vara öm, även om den är lite fuktig, principen “rå lax inte händer” påverkar alla.

lax обжарить

Fisk – En lätt produkt, de kan äta mellan underhållning och simning i dammen.

lax с апельсином

Färska grönsaker eller grönsaker kan serveras till fisken, alkohol är lämplig och stark, och innehåller några grader.

lax готова

Sås – gästerna kommer att uppskatta på 5+

Såsen för kött och fisk är viktigt, det kommer att betona smaken av maträtten. Det bör väljas baserat på ingredienserna i huvudrätten, tomatbaserad sås är mer lämplig för kött och majonnäs för fisk. Om du experimenterar och lägger till olika örter och kryddor har du en originalblandning..

För såsen för köttkebabar måste du ta:

 • 1 burk av Krasnodar sås;
 • En massa gröna (persilja, dill, koriander);
 • Några grenar av dragon;
 • Jord svartpeppar till smak;
 • 1 lök.

Skala löken och hugg fin. Skölj grönsaker, även finhacka. Lägg till örter och lök på såsen, krydda med peppar och blanda väl. Örter kommer att komplettera smaken av kött.

snacksRecept för födelsedagsnätter bör vara ljusa och ursprungliga samtidigt..

Snacka till cognac i bråttom – enkelt, lätt och gott, läs recepten.

Bokmärk kalla aptitretare recept för semesterbordet.

Dessert “Sweet Tooth”

Det finns ingen födelsedag utan efterrätt. Naturligtvis är det väldigt farligt att ta en tårta eller grädde på naturen utan kylskåp. Förbered sötmen utan grädden och ugnen är ganska riktig, medan gästerna njuter av naturen.

För desserten “Sweet Tand” måste du ta följande ingredienser:

söt tand

 • 1 kaka waferkakor;
 • 1 burk kondenserad mjölk;
 • 2 bananer;
 • 1 surt äpple
 • 1 tsk citronsyra.

Tvätta äpplen, skal frön och skal, skär i tunna plattor. Skala banan och skär i cirklar. Varje våffelkaka smorde med kondenserad mjölk, lägga några skivor äpplen och bananer, strö dem med citron.

Så fortsätt tills alla lager läggs. Låt toppkakan rena. Låt efterrätt stå i minst ett par timmar. Skär sedan det i bitar och ge gästerna.

Dessert förbereder sig snabbt, men det behöver tid att blötlägga. Den övre kakan förblir ren så att bitarna kan plockas upp och försiktigt ätas. I 2 timmar med kakan kommer inget att hända. Om du lägger det i skuggan kommer det inte att förstöra, men födelsedagen kommer att ha en riktig födelsedagstårta.

Och vad ska gästerna dricka, alkohol? – Nej, uppfriskande limonad!

För att släcka din törst kan du sätta flaskor med drycker i dammen, de kommer att hålla sig svala under lång tid. Och om du kan ta en minikylskåp med dig till naturen, kan du lägga en stor mängd is i den..

Genom att lägga det till drycker, finns det ett riktigt sätt att inte dösta av att förbereda limonader..

För att förbereda limonad för 2 personer måste du ta:

 • 0,33 liter sprit och dryck “Tarragon”
 • 1/2 lime;
 • 2 sprigs pepparmynta;
 • 160 gr. av is.

Blanda drycker, tillsätt skivad limefrukt och handgräva mynta löv. Läckra ingredienserna lite med en gaffel eller en murbruk. Häll drycken i höga glasögon och tillsätt is. Dekorera med ett cocktailrör eller paraply.

Drycken släcker törst och är till nytta för en alkoholfri fest. Men du borde dricka det noga, eftersom det finns risk för att bli sjuk. I värmen kan isdrycker spela ett grymt skämt med människokroppen.

Var utan råd!

 1. Matlagning på matens natur, du måste tänka på deras sammansättning. Snacks och sallader med feta såser bör erbjudas först och främst, så att de inte har tid att dela.
 2. På sommaren vill du dricka hela tiden, så du måste ta mycket drycker, men mindre alkohol. Värmen påverkar den berusade personen är inte det bästa sättet, du måste vara försiktig
 3. Alla grönsaker och frukter ska tvättas innan de läggs till disken eller bara för att äta. Ett stort antal insektvektorer av sjukdom kan komma på produkterna och därefter orsaka sjukdom;
 4. Det perfekta mellanmålet för sommarmenyn är rätter på spettar. Ost, korv, oliver, orkidéer, minkorn och andra produkter i olika varianter kommer snabbt tillfredsställa hunger och kommer effektivt att se på bordet.

En födelsedag på sommaren i naturen ger upphov till fantasier om underhållning, men med godis måste du vara försiktig så att du inte förgiftar dig med saknade livsmedel och inte förstöra din semester.

Loading...