Een zacht deeg voor pizza bereiden met melk

Pizza is een van de meest beroemde en populaire gerechten, verspreid vanuit Italië over de hele wereld, vooral dol op Europa en de VS. Het traditionele recept van deze tortilla met tomaten en kaas in elk land werd omgevormd, aangevuld met nieuwe ingrediënten en bereidingswijzen, die werden gemaakt onder de gewoonten van de nationale keukens.

hoe подготовить мягкое тесто для пиццы на молоке

Om ervoor te zorgen dat de pizza uitstekend is, moet je vooral niet op de vulling letten, zoals veel mensen denken, maar op het deeg! Goed gemengd deeg is het grootste geheim van uitstekende pizza..

Geschiedenis van

Klassieke pizza, die verscheen aan het einde van de 16e-17e eeuw, was veel eenvoudiger in termen van vulling, en bevatte in feite eenvoudig, strikt in termen van fantasiecomponenten – speciaal meel (niet gezeefd), natuurlijk zuurdesem van gist, olijfolie en Tomaten en kaas hadden de overhand.

Moderne vormen

Maar huisvrouwen die zich niet aan het historische recept houden, gebruiken vaak een eenvoudigere en zachtere baksamenstelling, waaraan boter, melk, eieren en droge gist worden toegevoegd. Van deze test krijgt u zowel een dunne traditionele basis als een luchtbasis – voor liefhebbers van weelderig bakken..

Wanneer de tijd beperkt is, kun je zuiveldeeg en zonder gist kneden, ze vervangen door soda, als je een donzige, poreuze basis nodig hebt, of zonder deze – dan is de cake dun en dicht.

Ook voor pizza kun je het eenvoudigste recept gebruiken – zonder melk, met gist en water. Hier zijn zelfs de eieren niet nodig. Dit is het gebruikelijke deeg dat voor veel soorten bakken wordt gebruikt. Muffin is ook aanvaardbaar in deze samenstelling..

Voorbereiding van de basisprincipes van melk is een praktische en veelzijdige technologie. We geven de basisprincipes.

Melkpizza Deeg Recept
hoe подготовить мягкое тесто для пиццы на молоке
ingrediënten Aantal
meel 2 middelgrote glazen
melk 1 gemiddeld glas
Het ei 2 stuks.
boter 4 el.
Droge of verse gist 5 g of 50 g
Gekorrelde suiker 1 theelepel.
zout 1 theelepel.
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 326 Kcal

Gistdeeg maken voor pizza met melk is een eitje. Gist giet noodzakelijk warme melk. Voeg na een kwartier de eieren, het zout, alles krachtig toe. Laat de bloem door een zeef glijden en giet het langzaam in porties tot de melk, roer steeds het hout erdoor – handiger – met een lepel of spatel.

Kneed het deeg dan handmatig met de hand. Maak de boter zacht, zonder deze te smelten en voeg het deeg toe. Kneed opnieuw. Wikkel een handdoek in en laat een half uur of langer warm. Wanneer het deeg past, zal het poreus en krachtig zijn, en de basis uitrollen..

maken хворостDunne scherpe tak – eenvoudig en smakelijk dessert voor thee.

Bloemkool Casserole Recept hier.

Hoe konijnensoep voor een kind te koken. Dit is een lichte dieet soep, die erg handig zal zijn voor kinderen. Recept hier.

Snel gistvrij pizzadeeg met melk

product Aantal
meel 2 middelgrote glazen
melk 1 gemiddeld glas
Het ei 2
Elke olie – groente of crème 3 el.
zout 1 theelepel.
tijd 30 minuten
En. waarde 314 kcal.

Klop de eieren. Meng melk en zachte boter.

de eieren смешать

In een andere kom, een gewenst groot volume, combineert u het meel, de kristalsuiker en het zout. Giet in kleine porties langzaam het melkmengsel en de eieren erin en mix dit continu en grondig..

mixen

Melkmassa zonder residu wordt door het meel opgenomen, het resultaat is een uniforme zachte puree. De resulterende kleverige cirkel interfereert met beide handen, regent indien nodig met meel, brengt homogeniteit en strakke elasticiteit. Rol een zachte, soepele bal op en wikkel een kwartier in een vochtig servetje.

opschudding тесто

Rol dan het deeg van de basis van de gewenste grootte uit het deeg en niet te vergeten met bloem besprenkelen.

uitrollen тесто

Gistvrije pizzadeeg

 

Je hebt nodig:

product Aantal
meel 2 middelgrote glazen
Gezuiverd water 1 gemiddeld glas
Droge gist 1 theelepel.
Plantaardige olie 2 el.
Gekorrelde suiker 1 theelepel.
zout 1 theelepel.
tijd 1 uur
En. waarde 274 kcal.

In warm water kun je op kamertemperatuur de gist zetten. Roer de suiker erdoor. Laat 20 minuten staan. Voeg zout, boter, roer nog een keer en pas toen – gezifte bloem. Vorm een ​​uniforme elastische cirkel. Om droogheid te voorkomen, afdekken met een vochtige doek en minstens een half uur laten staan. Verhoogd deeg kan als basis worden gebruikt..

Wanneer de basis mayonaise is

Als vervanging voor melk kun je een verscheidenheid aan supplementen gebruiken, dichtbij en ver verwijderd van het gebruikelijke zuivelgebak. Een van de interessante alternatieven is mayonaise – het geeft de pizza een rijke, heldere smaak en verrassende huishoudens..

Mayonaise kan op geconcentreerde wijze worden ingenomen of worden gemengd met zure room in hoeveelheden van 1: 1 in het geval van een negatieve houding ten opzichte van dit product. Er zijn ook manieren om verschillende sauzen te bereiden – analogen van mayonaise, bijvoorbeeld met mosterd en zure room of eieren en smaakmakers..
product Aantal
meel 3 middelgrote glazen
Kippenei 1
mayonaise 2 el.
margarine 250 gr.
Gekorrelde suiker 1 theelepel.
tijd 30 minuten
En. waarde 453 kcal.

Smash het ei in een kom. Voeg mayonaise toe. Klop met een garde tot een gladde massa. Zachter margarine (kan boter zijn), meng met ei en mayonaise. Giet de bloem en suiker. Kneed het deeg tot het elastisch en glad is, laat het 20 minuten staan. Basislagen kunnen worden gevormd uit een voltooide bal.

Handige tips

 1. Hoe langer het gistdeeg warm wordt gehouden, hoe zachter en poreuzer het zal zijn;
 2. Om ervoor te zorgen dat het pizzadeeg op de melk soepel en elastisch uitkomt, moet het meerdere keren worden gekneed, waarbij een kwartier tussen de sets blijft;
 3. Smeergistdeeg met plantaardige olie, u zult hem snel en gemakkelijk optillen;
 4. Gist kan worden vervangen door frisdrank, bakpoeder en zelfs bier;
 5. Het toevoegen van mayonaise geeft de pizza een rijke, heldere smaak;
 6. Zure room, kefir, ryazhenka, yoghurt maken een geweldige, romige romige smaak in het deeg;
 7. Eieren kunnen worden vervangen door een alliantie van bakpoeder met citroenzuur, vlokken havermout en andere granen, de kleinste griesmeel, zetmeel;
 8. Om het deeg voedzamer en nuttiger te maken, voegt u zemelen, groen, sesam of lijnzaad, ontkiemde tarwe, noten toe;
 9. Je kunt een hartige smaak toevoegen aan het deeg met behulp van specerijen en specerijen, bijvoorbeeld basilicum, tijm, zwarte en witte peper;
 10. Om een ​​kruimelige, zachte basis te krijgen, moet je kwark met deeg mengen;
 11. Om het caloriegehalte te verminderen, kunt u het gebruik van magere melk, olijfolie en meel meer grof vermalen;
 12. Door tomatenpasta toe te voegen aan de deegvloeistof, krijg je de perfecte basis van een scharlaken toon met een delicate smaak;
 13. Om te voorkomen dat het deeg aan de ovenschaal kleeft, strooi het met griesmeel of paneermeel;
 14. Om het deeg luchtig en zacht te maken, moet het in één richting worden gekneed;
 15. Olijfolie in plaats van zonnebloem zal je pizza verrijken met echte Italiaanse tonen;
 16. Zodat de basis niet aan de handen kleeft, is het noodzakelijk om ze in water te bevochtigen of met plantaardige olie te coaten;
 17. Roll-out zacht pizzadeeg is het beste een fles koud water door perkamentpapier;
 18. Je kunt het verbranden van de basis voorkomen door een bak met water onder de pan te plaatsen;
 19. Om een ​​goed gebakje te krijgen, zift bloem in alle middelen, zodat het meer verzadigd met zuurstof zal zijn;
 20. Frisdrank mag niet direct in de bloem worden gegoten, het moet eerst in water worden verdund, zodat er geen sodaballen en klonten zijn;
 21. Als je te veel frisdrank aanbrengt, wordt je deeg geel of donker, het heeft een specifieke smaak en geur;
 22. De brosheid van het product is rechtevenredig met de hoeveelheid olie en omgekeerd – water;
 23. Melkdeeg wordt zachter als u er geraspte gekookte aardappelen aan toevoegt..
 24. Deeg met suiker brandt sneller en bloost, dus je moet er beter op letten;
 25. Om te voorkomen dat de randen van de basis droog en hard worden na het bakken, moet u ze invetten met olie en andere sauzen voordat u ze in de oven plaatst..

Pizzadeegrecepten zijn een rijke variëteit. Elk van hen is het waard om getest en beoordeeld te worden. In elk geval vereist goed bakken enthousiasme, nauwkeurigheid en liefde voor koken.

Pizza is een tortilla met tomatenvulling geliefd in alle uithoeken van de wereld. De basis is het belangrijkste deel van de pizza en overtreft zelfs de oppervlakkige vulling in zijn invloed op de smaak. De traditionele kookmethode wordt thuis en op sommige eetgelegenheden gerespecteerd. Voor huiselijke omstandigheden zijn er meer alledaagse oplossingen, een van de meest succesvolle en zachtste daarvan is het pizzadeeg op melk met of zonder gist.