Hur man förbereder en mjuk deg för pizza med mjölk

Pizza är en av de mest kända och populära rätterna, som sprids från Italien runt om i världen, mest av allt förtjust i Europa och USA. Det traditionella receptet på denna tortilla med tomater och ost i varje land förvandlades, kompletterat med nya ingredienser och metoder för beredning, som bildades under tullen av nationella kök.

hur подготовить мягкое тесто для пиццы на молоке

För att pizzan ska bli utmärkt ska det mest uppmärksammas inte på fyllningen, så många tror, ​​men till degen! Korrekt blandad deg är den största hemligheten hos utmärkt pizza..

Historia av

Klassisk pizza, som uppstod vid 16-1700-talet, var mycket enklare när det gällde fyllning och innehöll i grunden enkel, sträng när det gäller fantasiekomponenter – specialmjöl (inte siktat), naturlig jästsurdeg, olivolja och Tomater och ost segrade.

Moderna former

Men hemmafruar som inte följer det historiska receptet använder ofta en enklare och mer ömt bakverkskomposition, vilket tillför smör, mjölk, ägg och torr jäst. Från detta test får du både en tunn traditionell bas och en luftbas – för älskare av frodig bakning..

När tiden är begränsad kan du knäda mejerdeg och utan jäst, ersätta dem med soda, om du behöver en fluffig, porös bas eller utan den – då kommer kakan att vara tunn och tät.

Även för pizza kan du använda det enklaste receptet – utan mjölk, med jäst och vatten. Här är inte äggen behövs. Detta är den vanliga degen som används för många typer av bakning. Muffin är också acceptabelt i denna komposition..

Förberedelse av grunderna för mjölk är en praktisk och mångsidig teknik. Vi ger de grundläggande principerna.

Mjölk Pizza Dough Recept
hur подготовить мягкое тесто для пиццы на молоке
ingredienser Antal
mjöl 2 medelstora glasögon
mjölk 1 medelstort glas
Ägget 2 stycken.
smör 4 msk.
Torr eller färskt jäst 5 g eller 50 g
Granulärt socker 1 tsk.
salt 1 tsk.
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 326 kcal

Gördeg för pizza med mjölk är en snap. Gjut häll nödvändigtvis varm mjölk. Efter en fjärdedel av timmen tillsätt ägget, saltet, slå allt kraftigt. Häll mjölet genom en sik och sakta, häll det i portioner till mjölken, rör hela tiden i träet – bekvämare – med en sked eller spatel.

Därefter knådas degen manuellt. Smörj smöret, utan smält det och lägg till degen. Knead igen. Vik en handduk och lämna varma i en halvtimme eller mer. När degen passar, blir det poröst och kraftfullt, rulla ut grunderna..

att göra хворостTunn skarp kvist – enkel och god efterrätt för te.

Blomkål gryta recept här.

Hur man lagar kaninsoppa för ett barn. Detta är en lätt diet soppa, som kommer att vara mycket användbart för barn. Recept här.

Snabb jästfri pizzadegen med mjölk

produkt Antal
mjöl 2 medelstora glasögon
mjölk 1 medelstort glas
Ägget 2
Vilken olja – grönsak eller grädde 3 msk.
salt 1 tsk.
tid 30 minuter
En. värde 314 kcal.

Slå på ägget. Kombinera mjölk och mjukt smör.

äggen смешать

I en annan skål, en önskvärd stor volym, kombinerar mjölet, granulärt socker och salt. I små portioner, häll långsamt i mjölkblandning och ägg, blanda kontinuerligt och noggrant..

att blanda

Mjölkmassa utan rester absorberas av mjölet, resultatet blir en jämn mjuk mos. Den resulterande klibbiga cirkeln för att störa båda händerna, regnar om nödvändigt mjöl, ger homogenitet och tät elasticitet. Rulla i en mjuk, slät boll och sätt i en fuktig servett i en kvart i timmen.

rör upp тесто

Rulla sedan degen av basen av den föredragna storleken från degen och glöm inte att strö med mjöl.

rulla ut тесто

Yeast-Free Pizza Dough

 

Du behöver:

produkt Antal
mjöl 2 medelstora glasögon
Renat vatten 1 medelstort glas
Torr jäst 1 tsk.
Vegetabilisk olja 2 msk.
Granulärt socker 1 tsk.
salt 1 tsk.
tid 1 timme
En. värde 274 kcal.

I varmt vatten kan du vid rumstemperatur sätta jästen. Rör i sockret. Lämna i 20 minuter. Tillsätt salt, smör, rör om en gång och först då – siktat mjöl. Forma en likformig elastisk cirkel. För att undvika torrhet, täck noggrant med en fuktig trasa och lämna i minst en halvtimme. Risen deg kan användas som bas..

När basen är majonnäs

Som ersättare för mjölk kan du använda en mängd olika kosttillskott, nära och långt ifrån den vanliga mejeribakningen. En av de intressanta substituten är majonnäs – det kommer att ge pizza en rik, ljus smak och överraskning hushåll..

Mayonnaise kan tas på ett koncentrerat sätt eller blandas med gräddfil i proportioner om 1: 1 om det finns en negativ inställning till denna produkt. Det finns också sätt att förbereda olika såser – analoger med majonnäs, till exempel med senap och gräddfil eller ägg och kryddor..
produkt Antal
mjöl 3 medelstora glasögon
Kycklingägg 1
majonnäs 2 msk.
margarin 250 gr.
Granulärt socker 1 tsk.
tid 30 minuter
En. värde 453 kcal.

Smash ägget i en skål. Lägg till majonnäs. Slå med en vispa tills den är jämn. Mjuka margarin (kan smör), blanda med ägg och majonnäs. Häll mjölet och sockret. Knippa degen tills den är elastisk och slät, lämna i 20 minuter. Baslager kan formas från en färdig boll.

Användbara tips

 1. Ju längre jästdeg hålls varm, desto mjukare och mer porös blir det;
 2. För att pizzadegen på mjölk ska visa sig jämn och elastisk bör den knådas flera gånger och lämnar perioder av kvart i timmen mellan uppsättningar.
 3. Smörj jästdeg med vegetabilisk olja, du kommer att ge honom en snabb och enkel hiss;
 4. Jäst kan ersättas med läsk, bakpulver, jämn öl;
 5. Lägga till majonnäs kommer att ge pizza en rik, ljus smak;
 6. Gräddfil, kefir, ryazhenka, yoghurt kommer att göra en fantastisk, söt krämig smak i degen.
 7. Ägg kan ersättas av en allians bakpulver med citronsyra, flingor av havregryn och andra spannmål, den minsta semolina, stärkelsen;
 8. För att göra degen mer näringsrik och användbar, tillsätt kli, grönsaker, sesam eller linfrön, grodd vete, nötter;
 9. Du kan lägga till en smaklig smak på degen med kryddor och kryddor, till exempel basilika, timjan, svart och vitpeppar;
 10. För att få en smulös, mjukt bas måste du blanda kockost med deg.
 11. För att minska kaloriinnehållet kan du använda skummjölk, olivolja och mjöl mer grovslipning.
 12. Genom att lägga till tomatpasta till degvätskan får du den perfekta grunderna i skarlet ton med en delikat smak.
 13. För att förhindra att degen stannar fast i stekpannan, strö den med halm eller brödsmulor.
 14. För att göra degen luftiga och ömma måste den knådas i en riktning;
 15. Olivolja istället för solros kommer att berika din pizza med riktiga italienska anteckningar;
 16. Så att basen inte håller fast i händerna, är det nödvändigt att fukta dem i vatten eller att belägga med vegetabilisk olja;
 17. Rulla ut klibbig mjuk pizza degen är bäst en flaska kallt vatten genom pergamentpapper;
 18. Du kan undvika att bränna basen genom att placera en behållare med vatten under pannan;
 19. För att få ett bra bakverk, sila mjöl på alla sätt, så det blir mer mättat med syre;
 20. Soda bör inte hällas direkt i mjölet, det måste spädas först i vatten – så att det inte finns läskbollar och klumpar.
 21. Om du lägger in för mycket läsk blir din deg gul eller mörk, den kommer att ha en viss smak och lukt.
 22. Produktens frihet är direkt proportionell mot mängden olja och vice versa – vatten;
 23. Mjölkdegen blir mjukare om du lägger till riven kokta potatisar på den..
 24. Degen med socker brinner snabbare och rodnar, så du måste se upp för det mer vaksamt.
 25. För att förhindra att baskanterna blir torra och hårda efter bakning, smörj dem med olja och andra såser innan de sätts i ugnen..

Pizza deg recept är ett rikt utbud. Var och en av dem är värd att bli testad och utvärderad. För god bakning krävs i alla fall entusiasm, noggrannhet och kärlek till matlagning.

Pizza är en tortilla med tomatfyllning älskad i alla hörn av världen. Basen är den viktigaste delen av pizzaen och överträffar även den ytliga fyllningen som påverkar smaken. Dess traditionella matlagningsmetod respekteras hemma och på vissa matställen. För hemförhållanden finns det mer vardagliga lösningar, en av de mest framgångsrika och anbud som är pizzadegen på mjölk med eller utan jäst.

Loading...