Bulgur plov er et godt alternativ til den vanlige parabolen

Bulgur er laget av hvete ved å dampe og knuse sine korn. Croup inneholder mye fiber, som har en positiv effekt på fordøyelsen. Selv en liten mengde frokostblandinger gjør at du føler deg full.

Bulgur er veldig populært og kjent for flere årtusener i kjøkkenene i Midtøsten-regionen, India, Armenia. Den spesielle aromaen og den hyggelige smaken (mange noterer seg nøttede nyanser i ettersmaken som er igjen fra retter av denne frokostblandingen) tiltrekker seg kulinariske spesialisters interesser til Bulgur og folk som liker å lage mat over hele verden.

Oppskrift på pilaf fra bulgur med kylling
pilaf из булгура — отличная альтернатива привычному блюду
ingredienser Antall
bulgur 370 g
mais 100 g
løk og gulrøtter på 80 g
hvitløk 40 g
kylling (ta brystet, hvitt kjøtt) 135 g
vegetabilsk olje for steking
vann 900 ml
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 107 kcal

Hvis du lager kylling pilaf, vil parabolen inneholde en ganske liten mengde kalorier..

Gulrøtter, hvitløk og løk fritt fra skinn, vasket. Gulrøtter skal revet, og hvitløk og løk skal kuttes (avhengig av preferanser, grove eller fine). Kylling kjøtt er vasket, en serviett eller et papirhåndkle er tatt og kyllingen tørkes og kuttes i stykker..

gulrøtter

Stek kyllingen i oljen i en gryte med en tykk bunn. Når den er halv klar, settes den til side på en separat plate. Gulrøtter og løk stekt i oljerester 5 minutter.

yngel

Return kyllingen til pannen, tilsett salt og pepper (om ønskelig, ta andre krydder eller urter som blander harmonisk med kjøttet). Fortsett å stek mat i 10-15 minutter.

legge булгур

Bulgur, mais helles i retter, vann helles, blandes.

å helle водой

Etter 20 minutter legger du hvitløk. Etter 5 minutter er pilaf satt bort fra komfyren og serveres til bordet..

Pilaf med bulgur og svinekjøtt

Denne varianten av pilaf er saftig, næringsrik, men den har betydelig flere kalorier enn i forrige oppskrift. Det er ikke egnet for de som ikke vil gå ned i vekt..

produkter:

 • 2 ss. bulgur;
 • 400 g svinekjøtt;
 • 1 ts. salt, barbær og hop-suneli (krydder kan endres);
 • 1 stk. løk og gulrøtter;
 • 3 ss. vann (eller forkokt kjøttkraft);
 • 6 ss. l. sol. oljer.

I den kulinariske prosessen må du allokere 1 time.

Kaloriinnhold i 100 g pilaf: 170 kcal.

Skalte gulrøtter, løk kuttet i terninger. Forbered en gryte eller kittel, varme opp oljen i ovnen. Smør løk først, til det blir gyldent. Gulrøtter sovner og steke i 5 minutter.

Deretter legger du forsiktig løk og gulrøtter med en skje slik at oljen forblir i pannen. Det er stekt (men ikke for mye) svinekjøtt, kuttet i stykker (før det må vaskes og tørkes med serviett).

Return gulrøtter og løk til ferdig svinekjøtt, hell i krydder. Rør, stek i ytterligere 5 minutter. Hell kornet, hell vann, rør. Når vannet når koket, dekk dekkene med et lokket. Temperaturen er minimal og la i 15 minutter. Når du serverer, kan du legge til grønnsaker i parabolen – cilantro er perfekt (det burde være litt), basilikum, persille.

Biff Oppskrift

pilaf

Biff er et mindre potent alternativ til svinekjøtt..

produkter:

 • 150 g bulgur;
 • 450 g biff;
 • på 100 g løk, gulrøtter;
 • 350 g sopp (eventuelt egnet – tørket, rå eller hermetisk);
 • 25 g ras olje;
 • 250 g foroppvarmet vann;
 • på 5 g salt, pepper.

Tid brukt: 1 time.

Kaloriinnhold per 100 g: 115 kcal.

For å spare tid, i separate retter, stek sopp og kjøtt (biff er kuttet i små stykker, og soppene er kuttet ganske små). Hvis sopp blir tørket, blir de for-dyppet i 20-25 minutter..

De venter ikke på fullstendig beredskap av kjøttet, men når de når sin nesten klare tilstand, legger de løk (hakk fint). Etter et par minutter, hell de revet gulrøtter. Etter 5 minutter, legg til sopp, bland produkter.

Krydder faller i søvn og hell litt vann i oppvasken. På toppen avhyll bulgur, nivå dens lag med en spatel eller skje. Hell deretter det gjenværende vannet (det skal være varmt). På komfyren stiller du minimumstemperaturen, dekker fremtidig pilaf og kok i 30 minutter.

Tyrkia Alternativ

En litt annen smak kan oppnås ved å tilberede en kalkunskål..

produkter:

 • 200 g bulgur;
 • 500 g kalkun (et stykke filet eller allerede hakket kjøtt);
 • 100 g gulrøtter;
 • 1 ss. l. sol. olje;
 • 30 g ketchup (kan erstattes på den. Lim inn);
 • 20 gram soyasaus;
 • salt, pepper.

Pilaf kan tilberedes på 1 time.

Kaloriinnhold i 100 g: 150 kcal.

Kjøttet er vasket, med et håndkle, servietter fuktighet, kuttet i stykker. Gulrøtter gni, løk fint kuttet. Tyrkia kjøtt er stekt i olje og ketchup, deretter spredt i en egen tallerken. Resten av oljen er stekt løk med gulrøtter.

Når de er myke, returner kalkun, fyll bulgur, hell ut soysausen, hell krydderene. Produktene blandes og helles vann (laget overstiger 2 cm overflaten av pilaf). Under lokket lukkede pilafkokene i 20 minutter.

ratatouille готовOppskriften på klassisk ratatouille med bilder og trinnvis anbefalinger.

Slik brygger du grønne bladet te – noen interessante alternativer.

Hvordan lage bokhvete til garnering – trinnvis oppskrifter her.

Tilberedt tallerken i en sakte komfyr

Multicooker vil bidra til å forenkle prosessen med å lage pilaf fra Bulgur.

produkter:

 • 1 ss. bulgur;
 • 400 g kylling (filet);
 • 2 ss. forkokt vann;
 • 1 stk. gulrøtter, løk (velg ikke små kopier);
 • 2 ss. l. sol. olje;
 • pepper, salt, om ønskelig – krydder.

Pilaf forbereder 1 time.

Kaloriinnhold i 100 g: 110 kcal.

Kjøttet er kuttet i stykker, olje tilsettes i multikookertanken, og i “Frying” -modus (i mangel av en, kan du velge “Baking”), blir kyllingen kokt i 15 minutter. Hakkede løk, gulrøtter sovner og steke i 8 minutter med samme modus. Hell bulgur, krydder, hell vann. I enkelte enheter er det en spesiell modus “Plov”, hvor du kan tilberede parabolen videre, til multikookeren gir et signal om sin beredskap. Ellers kan du velge en modus for en annen frokostblanding – ris eller bokhvete. Pilaf fra bulgur med kylling i tregkokeren vil vise seg fantastisk!

Videooppskrift på pilaf fra Bulgur fra Lazerson

Nyttige tips

For at pilaf skal få en rik aroma og en litt tangy smak, kan du legge til 2 hvitløksklær når du steker produktene. Før du serverer, må du huske å fjerne dem..

Bulgur holdes i beholdere som lukkes tett med et lokk slik at fuktighet ikke kan trenge inn der eller insekter ikke kryper inn..

Produkter skal velges friske, ikke bortskjemt. Spesiell oppmerksomhet bør settes på kvaliteten på kjøttet. Det må kjøpes i påviste, pålitelige steder – store butikker og markeder. Kjøttets overflate bør ikke dekkes av slim, det kan være vått, men ikke klissete, uten en ubehagelig lukt. Hver type kjøtt har sine egne egenskaper av kvalitet som er verdt å utforske når du handler..

Før du legger bulgur i pilaf, er den vasket. Først helles vann, bland med hånd og tøm vannet med søppel. Gjenta disse trinnene to ganger, og hell deretter grillene i en kolander (slik at bulgur ikke lekker gjennom hullene) og vent på at overflødig væske skal tømmes..

En pott eller en panne med en tykk bunn er best for matlaging pilaf. Du kan ta en dyppanne. Pilaf er egnet for matlaging på landsbygda, utenfor byen. For å gjøre dette trenger du en støpejernskanne eller en kjele som kan styrkes over en brann, i en tandoor eller i en ovn. Koket på en levende brann, vil parabolen være spesielt velsmakende og gjennomvåt med en liten lukt av røyk..

Denne retteren kom fra Midtøsten mat, og for å komme nærmere de opprinnelige oppskriftene kan du trygt legge til krydder, pepper og grønnsaker. Den østlige smaken av bulgur pilaf vil gjøre måltidet ekstraordinært, og smaken vil bli husket i lang tid..