Byggrøt i det daglige kostholdet

Cooking перловку правильноVed første øyekast kan det virke rart at historien om navnet på perlebyg er knyttet til det vakre ordet “perle”.

Men i hverdagen, først og fremst blant folkene i det militære yrket, kalles det ganske frekt: perlofan, skumgummi, kersey, bolter, seksten fraksjoner, bubi, sechka.

Faktisk er dette ikke overraskende.

Bare mange er vant til å se korn bygg, ensom flytende i en suppe eller som en sammenfiltret haug på en tallerken, og ikke innser at du trenger å koke bygg grøt med spesiell aktsomhet.

Og enda mer, antar de ikke at de på grunn av deres nyttige egenskaper er det mest verdifulle produktet for kroppens helse..

Byggrøt – vår styrke!

byggryn - всему голова!Bygg er en hel, skrellet kli og polert korn korn.

Folk som er interessert i historien om matstradisjoner, kanskje vet at selv i det gamle Roma har gladiatorer matet grøt, og tro at det gir utrolig styrke til soldatene.

Og til Pythagoras og hans studenter, ifølge deres overbevisning, brente bygdiet en spesiell konsentrasjon av sinn og kraft til mentalt arbeid..

Det var studiet av kjemisk sammensetning av produkter fra bygg bekreftet formodningen om tilstedeværelsen i dem av mange viktige elementer som bidrar til styrking av kroppen..

Perlebyg er rik på næringsstoffer, fiber, vitaminer, samt mikro- og makroelementer..

Selv om perlebyg har en høy energiværdi, kan det hende at 73% av karbohydrater er sammensatt, men det er ikke mulig å overvurdere sin rolle i å opprettholde en slank figur og helse..

Det kan vel bli en av hovedkomponentene i et balansert, balansert kosthold..

Perlebyg er i stand til å normalisere funksjonen i fordøyelsessystemet, forbedre tilstanden til tarmmikrofloraen, på grunn av de innhyllende og antacida effekter.

I tillegg fjerner det giftige stoffer fra kroppen og forenkler løpet av allergiske reaksjoner, takket være aminosyrer, som reduserer følsomheten av menneskekroppen, lider av allergier, til ytre stimuli.

nyttig перловая кашаFå forsyninger vitamin B, PP, A, D, E, folsyre og nikotin, kan vi styrke immunforsvaret, bevare synet, holde nervesystemet, styrke negler, hår, bein og tenner, samt å sikre en sunn ren hud.

Blant de 16 mineraler som er tilstede i sammensetningen av perlebyg, er fosfor spesielt viktig, noe som ikke bare forbedrer stoffskiftet, endokrine systemet normaliserer, men hjernen utvikler seg.

Dessuten, som en annen slag påfylling legeme kalsium, magnesium, kalium, jern, sink, krom, selen, kobber, mangan, molybden, naturlig strontium, nikkel og kobolt, brom og jod,?

Og hvor mye fordel vil vi få fra aminosyren lysin!

Og vi vil styrke hjertets arbeid, vi vil belaste med vital energi, vi vil være i stand til å motstå virus, forsinke utseendet på rynker, gjøre huden myk og silkeaktig.

Ved å absorbere byggrøt, kan vi kvitte seg med soppsykdommer, fordi komponenten hordetsin i sammensetningen av bygg er et pålitelig våpen i kampen mot bakterier og sopp.

Grøt – IKKE Malasha

bygg каша - не малашаNå, når det så mye er sagt om hensikten med regelmessig å inkorporere perlehønsgrøt i hverdagsmenyen, er det på tide å avdekke hemmelighetene til riktig forberedelse av perlehønsgrøt, slik at den likte den mest krevende gourmet..

Så først.

Foran kornkokeprosessen bør skylles grundig bønner og dekke dem med kaldt vann (fra beregningen: en liter vann per kopp av cereal), eller yoghurt, og tillate dem å trekke i en halv dag, er det ønskelig (men ikke mindre enn 3-4 timer).

Velg store retter, da grøten vil bli sluppet 5 ganger mer enn det opprinnelige volumet..

Deretter, etter ønsket tid, drenne vannet og vaske kornet.

Hvor mye koker byggegrøt lær under.

Deretter velger du en av måtene selv:

  1. Byg fylle med vann (2 og et halvt glass), legg oppvasken på brannen, kom med å koke, og kok en halvtime eller en time over lav varme eller tre eller fire timer i et vannbad. Tilberedt frokostblanding skal fjernes fra varmen og innpakket i varme klær i omtrent en halv time..
  2. jern в продуктах питанияFinn ut hvilke matvarer som inneholder jern. Matbord.

    Valnøtt mandler er veldig nyttige for kvinner. Detaljer her. Ikke glem å lese kontraindikasjonene..

  3. Hoven kornblanding helles i melk (2 liter), oppvarmet til 40 grader. La melken koke og kok bygen i ytterligere fem minutter uten å dekke beholderen med et lokk. Etter at du fjerner fra brannen, bør du sette oppvasken med grøt, dekket med lokket, i et vannbad, slik at grøten ikke brenner, og melken løper ikke hele tiden under langvarig tilberedning. Kok grøtbehov fra 50 minutter til en og en halv time.

Hvis croupen ikke ble gjennomvåt på forhånd, hell et glass vasket korn med kokende vann, la det stå i en time eller kok i 5-10 minutter, og drenk deretter vannet.

Heller 3 kopper kaldt vann, du må bringe frokostblandingen med vann til koking, og kok deretter over lav varme i omtrent en time.

La det deretter stå i forvarmet ovn i 40 minutter med brann og deretter med gass eller strøm av.

Din grøt er klar, hvis den er oppsvulmet og myk ved utseende og konsistens..

Pass på at hun ikke fordøyer også..

Multivariate prosess – i “matlaging” fremgang

bygg каша в мультиваркеForetrekker bruk av moderne teknologi i kulinariske prosessen, vet mange ikke grunnleggende om å forberede vanlige retter med deres hjelp..

La oss prøve å finne ut dem..

Hvis valget ditt falt på forberedelsen av perlehagegrøt i en sakte komfyr, start ved å velge modusen.

“Milk grøt” – tiden vil bli satt automatisk.

Hvis det ikke finnes en slik modus, velg modusen “Grøt”, “Bokhvete” eller “Høytrykk” og still inn tiden til 20 minutter..

Hvis det er mulig, suge kornet i en time i kaldt vann før du lagrer det..

Drenne deretter vannet, du må skifte det inn i en multi-pott.

Tilsett vann der (i mengden av: 2 glass vann per glass frokostblanding) og melk, hvis ønskelig.

Samtidig kan du legge til salt og olje.

Du kan slå av multikookeren og vente på signalet, som angir at matlagingen er ferdig.

Etter signalet må du slå på “Quenching” og “Heating” modiene i 1,5 timer.

Dette vil bringe grøt til beredskap..

Hvis vannet forblir i grøt, bruk modusen “Toasting”.

Åpne lokket, bland godt på grøt, legg til mer olje hvis nødvendig..

Det vondt mitt lille hode: hvordan å miste vekt, perlebyg?

byggryn полезна для здоровьяHvis ditt hovedmål i utarbeidelsen av bygg grøt – ikke bare ønsket om å diversifisere kosthold og gå ned i vekt, bør du vite at du er rundt en masse tilhengere av kosthold basert på bygg forbruk.

Det finnes også mange varianter av slike dietter..

Vi tilbyr deg den enkleste, ikke-holdbare, men strenge dietten..

Hovedregelen: Kok byggegrøt utelukkende i vann, og glem alt om sukker, syltetøy og smør for å forbedre smakopplevelsene.

Kok griller må følge den første, tidligere beskrevne metoden for matlaging.

Bruk crumbly grøt 3-4 ganger om dagen i rimelige mengder (kalori-kokt perlebyg grøtvann – 106 kcal per 100 gram produkt).

I tillegg til vann kan du drikke 1 kopp kefir (lite fett eller lavt fett), usøtet grønn te eller juice, urtete.

En slik diett bør ikke følges i mer enn en uke, men den kan gjentas om en og en halv time..

byggryn не только полезная, но и вкуснаяVanligvis med en slik diett mister de opp til 4-5 kilo vekt..

I de første to dagene mister kroppen ca. 1,5 kg vekt på grunn av eliminering av overskytende væske, toksiner og toksiner.

Vær oppmerksom på at du ved å spise korngrøt i ganske lang tid, risikerer å ha problemer med å tømme tarmene..

Derfor øker mengden væske som forbrukes (tillatt å drikke opptil en og en halv til to liter per dag) eller tilsett lette grønnsakssalater i menyen.

Med forbehold om lengre dietter, er det lov å legge til andre produkter på menyen, i tillegg til å lene byggegrøt..

For eksempel:

  • Til frokost – Steames pommes frites (opptil 5 stk) eller revet grønt eple;
  • Til lunsj – Vegetabilsk salat og et stykke fisk eller magert kjøtt; til middag – 100 gram med lavt fettost med et glass kefir.
deilig и полезная овсянкаFordelene og skade på havremel. Grøt på vannet – god frokost.

Nyttige egenskaper Pear også unektelig: https://notefood.ru/produkty/top-poleznyh-produktov/poleznie-svoistva-grushi.html.

Les om ingefærrot for vekttap her. Lær Ginger Slimming Tea Oppskrift.

Så pocherpnuv noe nytt om Perlovka av denne artikkelen, håper vi at fra nå av, når en kollega ønsker å kjøpe deg en svinekjøtt shank med pommes frites, er du stolt over å strekke ut ryggen hans lotochek med fantastisk bygg grøt, blir fromt trygg ved at den er tilfredsstillende, velsmakende og ekstremt nyttig!

Video oppskrift på byg grøt

Loading...