De beste bilbærene med sukker til vinteren uten matlaging

Det er ingen mennesker som ikke er klar over de gunstige egenskapene til blåbær..

Det “belaster” kroppen med vitaminer for det kommende året.

nyttig заготовка черники с сахаром на зиму

Styrker synet, gjenoppretter immunitet, og antioksidanter som finnes i det fyller kroppen med energi og forlenger ungdommen.

Blåbær er også nyttig for barn som kan begynne å gi det så tidlig som 7 måneder. Barn opp til 3 år får det i små mengder, puree i konsistens, og barn eldre enn tre år kan få hele bær, men ikke mer enn 1-2 glass per dag.

Sann, sesongen når du kan spise blåbær er veldig kort, men du kan alltid finne en vei ut. Fra bæren kan du lage en meget velsmakende “rå” syltetøy, som ikke gjennomgår varmebehandlinger, og derfor mister den ikke sine fordelaktige egenskaper..

Alternativer for matlaging blåbær med sukker til vinter vil bli presentert i artikkelen, samt anbefalinger til husmødre om at slik rå syltetøy holdes i lang tid..

Blåbær med sukker til vinteren uten matlaging: Vi lager gode forberedelser

Enkel måte

blåbær с сахаром с хлебомDet er lett å lage mat med denne enkle oppskriften, og du trenger ikke mye ingredienser for å gjøre det:

 • Blåbær – 1 kg;
 • Sukker – 0,5 kg.

Den første og viktigste er å bearbeide bærene: sorter, vask og tørk. Hell det deretter på en tørr stekepanne, dryss med granulert sukker, lys en svak brann og vent til blåbærene setter ut saften. Dette er et signal om at du allerede kan hælde sukker og holde den på lav varme, men ikke mer enn ett minutt..

Kokt syltetøy blir straks fordelt i banker og korket. Hold blåbær med sukker bør være på et kjølig sted, uten lys.

Den andre versjonen av rå syltetøy

Her blir ikke bæren behandlet i det hele tatt i brann..

Du trenger også to ingredienser:

 • blåbær;
 • sukker.

min ягоды

Vi forlater modne bær, vask og tørk på et håndkle.

tørr

Vi måler proporsjoner ved hjelp av et glass: For 1 ss bær bærer en og en halv kopp granulat. Du kan imidlertid variere, hvis du tror at det blir for søtt og cloying..

glass сахара

Blåbær sendes til kombinasjonen og slå til en tilstand av potetmos. I ferd med å piske, tilsett sukker i deler. Inntil massen begynner å skaffe seg en gelésammensetning.

Beat

Spill hele massen i bokser og lukk lokket uten å tette.

hell по баночкам

Denne syltetøy trenger ikke en forseglet pakke. Hold bokser av blåbær med sukker uten matlaging for vinteren i kjøleskapet.

Blåbær, gnidd med sukker til vinteren: gelé oppskrift (med varmebehandling)

For å lage en tykk delikatesse – en ekte gelé, trenger vi:

 • Granulert sukker – 8 glass;
 • Blåbær – 6 briller;
 • Vann – 4 kopper.

Bær bør behandles som skrevet i oppskriftene ovenfor..

På komfyren, sett beholderen med vann, og vent til den kokker, legg til blåbær. Når massen begynner å koke, sovner vi søvn. For å oppnå konsistensen av gelé er det nok å lage mat for en kvart time og ikke glem å fjerne skummet og rør massen..

Klar gelé er fordelt mellom bankene. Høydepunktet av oppskriften er ikke bare at syltetøyet viser seg veldig velsmakende og vakkert, så bærene forblir intakte, og sirupen blir til en gelé. Dette er en nyttig gourmet dessert..

eple пюре на зимуLær også hvordan du lager eplesauce til vinteren hjemme. Den kan da ikke bare brukes til fôring av små barn, men også for alle slags bakverk og desserter..

Og her er oppskrifter for å lage kirsebær syltetøy med et bein.

Liker du kompotter? Deretter lager opp på vinteren utrolig smakfulle og sunne compotes fra plommer. Her er oppskriftene med trinnvise bilder..

Koking i sin egen juice

Ingredienser for blåbær med sukker i sin egen juice for vinteren:

 • Friske blåbær;
 • Granulert sukker.

Vask bær, hell i en kolander og vent til vannet løper ut..

Steriliserte krukker, satt i en bred panne, på bunnen av som skal spres en fille.

Hell i krukker, dryss hver krukke på toppen med en spiseskje sukker. Hell vann i pannen slik at den ikke når toppen av bokser et par centimeter..

Dekk glassene med deksler, forkokt i vann. Slå på brannen og ta vannet til gurglingstilstanden, men ikke boblende.

Etter en stund vil bærene i banken bosette seg, det vil være nødvendig å fylle opp til toppen. Og så legg bær, til sirupen fyller krukken til kanten.

Vi ruller opp hver boks, legger kappene på bunnen og vikler varmen. Reserve for en dag.

Tips og klargjøringer til oppskriften: bær в собственном соку

 1. Slike blåbær med sukker i sin egen juice beholder den friske smaken og aromaen;
 2. Det er ikke nødvendig å legge mye sukker i sanden slik at arbeidsstykket blir lagret lenger;
 3. Det er mye egen fuktighet i bær – derfor er det ikke nødvendig å legge vann til bokser..

Blander emner med andre bær

Nedenfor vil vi presentere deg oppskrifter av blåbær, malt med sukker og andre bær for vinteren. Disse vil være de beste brikkene du noensinne har gjort.!

Alternativ 1 – med jordbær

komponenter:

 • 500 gram blåbær;
 • 500 gram jordbær;
 • 1 kg sukker;
 • 0,25 kg pulverisert sukker.

bland черники и земляники

Vi slipper av dårlige bær og vasker resten grundig. Lag mosede blåbær og jordbær, for eksempel i en blender. Dryss sukker, rør, dekk med en trag og vent 2-3 timer..

Vi tar sterile glass og distribuerer syltetøyet. Stryk bæresukker.

Hver husmor kan lage issukker hjemme i en kaffekvern.

Alternativ 2 – med solbær

Forbered:

 • 700 g blåbær;
 • 700 gram svart currant;
 • 1,5 kg sukker.

Blåbær trenger å sortere ut currantbærene for å fjerne stammen og skylle alt. Hell på et serviett for å tørke. Hell bærene i en kombinasjon eller blender, bring pureen til konsistens..

Bland med sukker, og la i tre eller fire timer, bland og fordel massen i krukker.

Bilbær syltetøy, malt med sukker og svart currant, skal lagres på et kjølig sted. Den har en fantastisk smak, søt, sur fra solbær.

Vitamin A i blåbær syltetøy er blandet med vitamin C. Om vinteren vil denne brønnen av vitaminer bidra til å bekjempe forkjølelse og styrke immunforsvaret..

Potpourri fra forskjellige bær

ingredienser: Kombinasjon av трех видов ягод

 • 1 kg – bringebær;
 • 1 kg – jordbær;
 • 1 kg – blåbær;
 • 4,5 kg – sukker.

Blåbær og jordbær er vasket, den andre fjerner vi haler. Hindbær er uønsket, det mister smakegenskapene. Smør tre bær med en blender, hell deretter litt granulert sukker og kjør blenderen en gang til. Massen helles i beholdere, deksel med lokket og gjemme seg i kjøleskapet.

Oppskrifts Tips:

 1. Hvis du legger til sitronsaft, vil syltetøy få en søt sour smak;
 2. Hvis du slår mynten med masse, vil syltetøy få en forfriskende smak.

Den klassiske oppskriften på blåbærdelikatesser med matlaging

Og nå lagrer vi blåbær med sukker til vinteren med matlaging, det vil si ifølge den vanlige metoden med varmebehandling. For denne oppskriften, er syltet bær tilberedt, men det er også nyttig for en god husmor..

ingredienser:

 • Blåbær – 2 kg;
 • Sukker – 700 gr;
 • Et glass vann – 0,5 ml;
 • Sitronsaft – 0,5 ts.

Vi går over черникуTil å begynne med behandler vi bærene – vi sorterer, vasker og tørker. Deretter blir to glass frukt malt i en blender (eller kombinere).

Bland vann med sukker og koke sirup. Når det begynner å bli tykkere, legg til mange bær. Etter en stund begynner blandingen å koke, tilsett de gjenværende blåbærene..

Kok det med sukker på brannen i 30 minutter, 5 minutter før slutten av matlagingen legg til sitronsaft.

5 nyttige tips for vertinne

 1. Blåbær for syltetøy må kjøpe fersk, uten skade. Hvis bærene kjøpes på markedet, bør du suge dem i en halv time og tørke dem godt.
 2. Banker høstet på forhånd. De må steriliseres og tørkes. Det bør ikke være en eneste dråpe vann på bærene eller på boksene, ellers vil syltetøy ikke overleve før vinteren;
 3. Sukker betraktes som et konserveringsmiddel, fordi det skal tas i halvparten enn bær. For fem hundre gram bær er det for eksempel ett kilo granulert sukker;
 4. Det er nødvendig å holde rå syltetøy bare på et kaldt sted, ved romtemperatur vil det forringes. Hvis syltetøy ikke er forseglet, er det best å holde glassene i kjøleskapet;
 5. For å lage mosede bær kan du ikke bare ta en blender, men også kjøkkenutstyr som du har på kjøkkenet.

Blåbær med sukker til vinteren uten matlaging eller koking vil alltid være et fint tillegg til te med noe konditori. Del dine kjære med deilige og varierte blåbærjam desserter!

Loading...