Fotooppskrifter Shawarma hjemme: maksimal glede uten anstrengelse

Tradisjonelt er shawarma en tallerken som består av fet kjøtt, stekt på en spesiell måte, med tilsetning av krydder, saus og frisk grønnsaksalat. Alt dette er innpakket i pitabrød, noen land bruker pita i stedet..

Hvis du følger opprinnelig oppskrift, bør du bruke tilberedning av lam eller kylling. Oksekjøtt eller svinekjøtt er mye mindre vanlig brukt..

hjertelig шаурма в домашних условиях

Kjøttet er stekt på en vertikal spyd, deretter kuttet i tynne stykker med en skarp kniv.

Se på historien

Det er forskjellige versjoner av opprinnelsen til denne fantastiske parabolen. Historien om de tyrkiske militære kampanjer regnes som nærmest virkeligheten..

Legenden har det at tyrkerne tilbød kjøtt i alle sine manifestasjoner, men under krigen var det farlig nok til å stoppe og kaste bort dyrebar tid på å spise. Det er derfor smarte mennesker kom opp med å pakke kjøtt tilberedt i brann i pitabrød og nyte det på farten..

Noen holder seg til denne versjonen, med den eneste forskjellen som er at i stedet for det tyrkiske militæret, inneholder det arabiske nomader..

Navnene som brukes for shawarma er forskjellige i forskjellige land. For eksempel, Aserbajdsjan kalles det “döner”, libanesiske foretrekker navnet “Kubba”, og for franskmenn blir kjøttet pakket inn i en flat kake “kebab”.

Funksjoner av sauser og grønnsaker

mangfold соусов для шаурмыTradisjonelt, for shawarma forbereder en spesiell saus basert på meieriprodukter. Kefir eller yoghurt brukes til det, som legges lime fra tørket sesam (aka tahini) og et stort antall forskjellige krydder..

Det er krydder og krydder som gir en spesiell orientalsk smak og smak til parabolen..

Over tid har oppskriften blitt endret. Moderne kokker kokte ofte hvitløkssaus basert på majones, mindre ofte brukt rømme.

I Israel er imidlertid melke- og kjøttretter oppdelt, slik at innbyggerne i dette landet oppfant en spesiell versjon av kikærteresaus.

De mest populære krydder er alle slags pepper, sesam, muskat og hvitløk. Mindre vanlig er anisfrø, marjoram, nelliker og kanel tilsatt..

Noen ganger, sammen med krydder, blir kjøttet gni med olivenolje, det er også lagt til sausen for å gi en spesiell smak..

For å gjøre parabolen ikke bare velsmakende, men også næringsrik, legges det til forskjellige grønnsaker. Oftest brukes friske tomater, agurker, kål og salat. Noen elskere legger til flere sopp.

I den kalde årstiden kan du erstatte fersk mat med hermetiske kolleger..

Ofte blir parabolen suppleret med pommes frites, men dette gjør det mer næringsrikt og tungt for magen, dette alternativet passer ikke for enhver organisme..

Hjemmelaget Lavash Oppskrift

Oppskrift shawarma hjemme er utenkelig uten pita, og under alle andre forhold. Pita brød – usyret deig.

I mange land er dette melproduktet et utmerket alternativ til brød og er kombinert med kjøttprodukter, ost, grønnsaker og til og med søt. Som regel brukes hvetemel til produksjon..

Oftest er det to typer oppskrifter: georgisk og armensk. Den første typen pita er ganske tykk og myk, den brukes som erstatning for brød, og også ulike varianter av pizza, paier og andre kjente retter blir tilberedt på denne deigen..

pita домашнего приготовленияArmensk lavash er veldig tynn, for shawarma er det å foretrekke å bruke den.

Disse tynne tortillasene er bakt i spesielle ovner eller ovner, men hvis du har et godt ønske, kan de byttes ut med en vanlig stekepanne, helst med et non-stick belegg..

Det siste kravet skyldes at det under kokingen ikke anbefales å bruke smør.

For å forberede tradisjonell armenisk lavash hjemme må du ta følgende ingredienser (for seks porsjoner):

 • Mel – 300 gr;
 • Vann (varmt, nesten kokende) – 75 ml;
 • Salt – 0,5 ts;

I utgangspunktet er det nødvendig å helle mel i en bolle, en liten depresjon er også gjort der. Deretter helles gradvis varmt vann, som allerede er blandet med salt, inn i det. Hele denne substansen blir kontinuerlig omrørt, ideelt sett vil blanderen klare denne oppgaven..

Etter at alt vannet er vellykket helles i melet, anbefales det å gå på kneet deig på et varmt sted, så det er infundert. Det tar vanligvis en time..

Deretter skal pitabrøt være fint utrullet og kokt på en gjennomsnittlig brann i ikke mer enn 15 sekunder hver del, avhengig av nivået på varme panner.

Slik lager du klassisk shawarma hjemme?
Foto oppskrifter шаурмы в домашних условиях: максимум удовольствия без усилий
ingredienser Antall
Armensk (tynn) pitabrød 3 stk.
lam 600 g
Friske agurker og tomater 2 stk.
Hvitkål å smake, men ikke anbefalt å ta mer enn 200 g
Rømme, kefir og majones 4 ss. l.
Hvitløk 4 tenner
Grønnsaker og krydder å smake – malt pepper, koriander, karri, salt er best egnet
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 190 kcal

Classic shawarma inneholder bare de mest delikate og viktige ingrediensene. Under forberedelsen blir det først og fremst oppmerksom på smak, ikke kvantitet. Det er derfor i oppskriften det ikke er noen “volumøkende” komponenter, som ost, koreanske gulrøtter, sopp og andre.

Etter å ha samlet alle produktene, la oss begynne å lage en flott tallerken – shawarma – hjemme i henhold til oppskriften fra bildet.

Fårekjøtt må stekes på grill eller panne.

yngel баранину

Den ferdige biffen er kuttet i små stykker: Jo mindre de er, desto bedre blir det med Shawarma.

opphakket мясо

Kål, tomater og agurker, også kuttet i tynne strimler eller kuber, litt kneede hender.

grønnsaker

Kefir, rømme og majones blandes for sausen, grønnsaker og krydder er også lagt til der..

saus

I mellomtiden må pitabrødet bli smurt med saus (det skal dekke om lag halvparten av overflaten), grønnsaker og kjøtt legges på toppen.

sjiktet овощей sjiktet баранины

Alt dette raskt kollapser og går til forvarmet panne.

Innpakning лаваш с начинкой rødmusset на сковороде

Frying shawarma på hver side er verdt ikke mer enn et minutt.

klar блюдо

En annen versjon av den klassiske shawarmaen (et annet navn for shawarma) i videoen nedenfor, vil overvinne alle elskere av denne fantastiske snacken:

Fantastisk matbit i pitabrød med kylling

Den opprinnelige oppskriften på shawarma inkluderte fårekjøtt, men moderne kokker koker stadig mer med kyllingekjøtt. I tillegg til den klassiske oppskriften, er det mange andre som inkluderer forskjellige ingredienser og metoder for forberedelse..

En av de mest delikate er oppskriften på shawarma med kylling og gulrøtter i koreansk stil i pitabrød. For å forberede fire porsjoner av denne parabolen hjemme trenger du følgende komponenter:

 • Kyllingfilet – 400 gr;
 • Pita brød – 4 stk.
 • Tomater – 2 stk.;
 • Friske agurker – 2 stk.
 • Løk – halve hodet medium størrelse;
 • ketchup;
 • majones;
 • Koreanske gulrøtter – 200 gr;
 • eddik;
 • Krydderier (muskatnøtt, paprika, kardemomme og andre å smake).

komponenter

Før du lager shawarma, bør du legge kjøttet om natten i en marinade av eddik og krydder..

pickle курятину

Den neste dagen blir den kuttet i små stykker, lett stekt og satt i ovnen i en halv time ved en temperatur på 180 grader.

yngel løk

Løk, tomater og agurker skal også kuttes i terninger.

tomater agurker

Mesajon og ketchup blandet i en separat bolle.

ketchup и майонез den resulterende соус

Da er pitabrød belagt med denne blandingen, grønnsaker legges på den (du kan starte med kjøtt).

Den første слой

Løk er stekt til gyldenbrun og også plassert på tomater og agurker. Deretter legger du kjøtt på toppen av grønnsaker (eller omvendt, hvis du startet med kjøtt).

vegetabilsk слой

Koreansk gulrot fullfører bildet, du kan legge til litt grønt.

gulrot и зелень

Denne prosedyren er utført med alt pitabrød..

Vi slår av

Deretter blir pitas rullet opp og stekt i en panne på begge sider i et minutt..

ferdig закуска

Se en annen oppskrift på kylling shawarma i videoen nedenfor:

Pork shawarma hjemme

Svinekjøtt er mindre vanlig brukt i shawarma oppskrifter, men noen elsker bare en slik kombinasjon av smaker. Interessant er kombinasjonen av svinekjøtt med hvitløk, ost og kinesisk kål.

For å forberede to porsjoner av denne parabolen trenger du:

 • Marinerte sopp (mushrooms eller sopp) er ideelle – 200 g;
 • Svinekjøtt – 200 g;
 • Hard ost – 100 g;
 • majones;
 • Tomater – 2 stk.;
 • Hvitløk – 3-4 fedd;
 • Friske greener;
 • Peking kål;
 • Lavash – 2 stk.

shawarma со свиным мясом и помидорами

For å oppnå det perfekte resultatet, bør kjøttet finhakket og stek uten olje i en varm stekepanne. Da er det blandet med saus og infused for en stund (ikke mer enn en halv time).

Som en saus til svinekjøtt shawarma bruk en blanding av majones, hvitløk og friske urter. Mens svin er infused, hogge og stek sopp i en varm stekepanne..

Oster må være revet, tomat og kål skåret i terninger.

Etter at kjøttet har absorbert duften av sausen, kan du legge alt innholdet på pita.

Vanligvis er ingrediensene lagt ut i denne rekkefølgen: kjøtt, tomater, sopp, kål, ost.

Den endelige fasen av matlaging her er ikke forskjellig fra andre oppskrifter: pita blir rullet opp og deretter stekt på begge sider.

fyllinger для лавашейHjemme er det mulig å trekke seg tilbake fra den vanlige forberedelsen av shawarma og eksperimentere med fyllingene. Oppskrifter fyllinger for pita for enhver smak. Eller kanskje du vil komme opp med ditt eksklusive alternativ.?

Denne kulinariske artikkelen presenterer en steg-for-steg oppskrift for Adhhar-stil khachapuri. Deilige tortillas fortsetter å få oppmerksomhet. Ikke rart, de er så deilig.!

Og her kan du finne ut hvordan du raskt og velsmakende marinerer kylling til kebab. Kun dokumenterte metoder!

Nyttige anbefalinger og konklusjon

Nedenfor finner du tips som hjelper nybegynnere med å lage hjemmelaget shawarma, noen av dem kan være nyttige for erfarne kokker..

Det er svært viktig å “fange” riktig temperatur på pannen. Ikke bekymre deg hvis de første kaker ikke er veldig presentable, de trener og justerer nivået av varme.

Graden av beredskap av pita er lett bestemt av de karakteristiske boblene som vises under steking..

Til flatbread var glatt og glatt, bør de legges ut på våte håndklær. Det vil også hjelpe dem til ikke å bryte, ikke å suge under påvirkning av sausen og sikkert holde alle fyllingene..

Det er så mange varianter av shawarma saus. Dessverre er kokker veldig motvillige til å dele hemmelige matlagingskonsept..

Det sikreste alternativet er hvitløkssaus med majones, men det finnes andre variasjoner. For eksempel bruker noen en saus laget av ketchup, majones og sennep når du lagrer klassisk shawarma..

Til slutt kan det sies at matlaging shawarma hjemme ikke er en så vanskelig oppgave. Om ønskelig kan du lage pitabrød, fylling og til og med en unik hvitløkssaus hjemme..

Mange undervurderer denne parabolen på grunn av fordommer og lavt nivå av sanitær sikkerhet i skuffer hvor shawarma vanligvis selges. Men det er vanskelig å argumentere med at kjøtt og grønnsaker i pita er svært nærende og velsmakende. Derfor er det verdt å lage Shawarma hjemme, få glede av det og glede familien..

Til slutt tilbyr vi å vise videoen om matlaging hjemmelaget shawarma med kalkun. Dette alternativet har også rett til å eksistere. Det viser seg deilig!

Loading...