Hva er matzo og hvordan å lage mat det hjemme

Det er et stort antall forskjellige retter, produkter og kulinariske konsepter. En av disse er matzo. Kanskje du selv hørte noe, og kanskje nå leser for første gang hva det er. Matza er usyret brød med en lang og kompleks historie..

Det er nært forbundet med en av de viktigste jødiske helligdager, kalt påsken. Denne ferien er noen ganger feilaktig kalt “jødisk påsken”, det feires på våren til minne om jøders rømning fra egyptisk slaveri.

Det kalles også ofte “usyret brød” – ifølge legenden måtte israelerne forlate Egypt så fort at de ikke hadde nok tid til å gjære deigen tilberedt for å bake brød. Så bakt de usyret brød.

Pesach har mange vanskelige regler, og det viktigste er forbuddet mot bruk av fermenterte frokostblandinger i hele ferien. Matza har blitt en tradisjonell og hovedrett. Hvit hvetemel brukes oftest til forberedelsen. Hverken mais eller malt mel bør på noen måte være i kontakt med fuktighet for å forhindre gjæring..

Tiden fra ælting til baking bør ikke ta mer enn 18 minutter. Hvis vannet som brukes til baking er litt varmt, bør du regne med kortere tid for å unngå for tidlig gjæring..

Matza hadde tradisjonelt en rund form, men med ankomsten av maskinproduksjonen kjøpte den en kvadratisk. Det er mange måter å bruke det på jødisk mat. Den enkleste måten er å spise bakverk som et alternativ til vanlig brød..

Matsu blir ofte malt til det såkalte matsovu-melet, som er godt egnet for krydder dumplings i suppen, for eksempel. Også denne typen baking brukes ofte til fortykkelse av sauser og stewing eller steking av visse kjøttretter..

Hva er forskjellen mellom matzo og enkeltbrød?

brødet

Dette er det virkelige brød, som også er tilberedt med mel og vann. Det eneste som skiller matzo fra vanlig brød er at når det gjelder jødisk brød, venter vi ikke til deiggassene og stiger og derved oppnår et flatt, sprø brød..

Sammensetning, kalori og fordelaktige egenskaper

Klassisk matzo er ikke rik på ingredienser. For forberedelsen vil det bli hvetemel, vann og mangel på salt. Oppbevar produktet består av mel og 72% vann.

Næringsverdi per 100 g produkt:

 • fett 1,3 g;
 • 0,2 g mettede fettsyrer;
 • karbohydrat 71,3 g;
 • sukker 2,2 g;
 • protein 12 g;
 • salt <0,01 г
 • energiværdi på 1497 kJ / 353 kcal.

Selv om matzo hovedsakelig er brød med en dyp religiøs betydning, har den også mange fordeler for vanlige forbrukere. Dette brødet betraktes som et sunt produkt og er egnet for personer med sykdommer i magen, problemer med surhet..

Selv om smaken av matzah selv ikke er uvanlig, anbefales det som riktig mat og for et sparsomt kosthold for lever- eller galleblæresykdommer.

smørbrød с моцарелойHvordan lagre snacks på en piknik i naturen, hvordan velge de beste oppskriftene i vår artikkel.

Slik lagrer du ølfilet med saus i ovnen, les her.

Eclairs med vaniljeoppskrifter med bilder og trinnvise anbefalinger vil hjelpe deg med å forberede denne fantastiske desserten..

Oppskrift for matzo mat hjemme
Hva такое маца и как приготовить ее в домашних условиях
ingredienser Antall
mel 0,5 kg
vann 250 g
Tilberedningstid: 20 minutter Kalorier per 100 gram: 353 kcal

Nå kan jødisk brød enkelt kjøpes i dagligvarebutikker, men du kan også bake det selv hjemme..

Det er nødvendig å knytte deigen, delt inn i 4 deler.

å blande тесто

Rull ut deigen på tynne lag.

rulle ut

Lag hull med en gaffel over hele overflaten og stek i en panne uten olje til gul farge vises..

å gjøre дырочки

Selv om brødet selv er smakløst, kan det tilberedes i forskjellige variasjoner for en forandring..

Gourmet Matza

ingredienser:

 • 1 løk;
 • 100 g ferdig matzo;
 • 200 ml. fet melk;
 • 3 ss. l. smør;
 • svart pepper etter smak;
 • salt å smake;
 • kyllingegg – 5 stk.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Energiværdi: 708 kcal.

Kross matzoen i små stykker, suge den i melk. Hell deretter melken. I en annen bolle, slå eggene og rør. Stek den hakkede løk til gullbrun i smør.

Fjern fra varmen og bland løkene med eggene, tilsett den fuktige matzoen og bland. Stek denne blandingen i form av en omelett på den gjenværende oljen på begge sider..

Bon appetitt!

Loading...