Hva kan du lage mat til festbordet til påske

Påsken er en av de mest betydningsfulle ortodokse helligdager, både i Russland og blant kristne over hele verden. På samme måte som julen, er påske feiret med en “skala”, med all den “russiske sjelens bredde”.

måltider на Пасху

Denne lyse ferien er utstyrt med sine egne tradisjoner og spesielle retter, som utelukkende er utarbeidet denne dagen..

Ved påske 2018 feires: dato og tradisjoner

En av de særegenheter ved Bright Easter er at den ikke har en bestemt feiringsdato. Bare dagen forblir uendret – søndag. Hvert år feires en ortodokse feiring enten i april eller mai. Hva er denne variasjonen i datoer avhengig av??

For å finne ut hvilken dato som er påsk, bruk månekalenderen kalkulatoren. Det er ikke vanskelig å bestemme, det viktigste er å kjenne tidsplanen for alle sykler av månen. På den første oppstandelsen, som kommer etter den første vårfasen av fullmåne, og en ortodoks ferie faller ut. Kirkekalendere er laget på dette grunnlaget..

I 2018, påskedag vil falle 8. april.

Ferie tradisjoner

Hva bringer den lyse ferie påske med seg? Det er alltid lett, tro på den beste og uendelige overlegenhet i livet og god over verden av mørke og død..

Feiringen er ledsaget av ortodokse tradisjoner, starter sin historie fra antikken. Selvfølgelig har mange av dem blitt foreldet eller radikalt forvandlet, men mange forblir fortsatt relevante for denne dagen..

Påminnelse om avdøde slektninger, venner og slektninger på denne ferien forblir uendret. I noen regioner i Russland, på denne dagen, besøkes kirkegårder for å minnes minnet, til tross for at tradisjonen etter tradisjonen foregår en uke etter påskedagen.

En annen tradisjonell handling er overholdelse av “Pure Thursday”, som foregår 3 dager før hovedfeiringen. På denne dagen gjenoppretter ortodokse folk orden i deres hjem, deres tanker og kropp, det vil si, de fører renhet.

Men kanskje den viktigste og elskede tradisjonen for alle, var å male påskeegg og baker kulich, som er symboler på påsken. Mange gjør det lettere for seg selv å forberede seg på ferien ved å bare kjøpe ferdige kaker, hvis valg er stort på hyllene av butikkene..

Et annet symbol på ferien er Lent, som ifølge tradisjonen skal opprettholdes i 48 dager, og ferdigstillelsen faller på påskedag. Den raske blir observert for åndelig og fysisk rensing..

Imidlertid følger få nå strengt alle foreskrifter fra Fast, fordi livets moderne rytme og avvisning av mat er uforenlige ting. Ja, og den ortodokse kirken er nå lojal mot faktumet om nektelse fra posten, og tror at det viktigste for en person er rensingen av hans tanker.

På pre-påsken natt, i templene og kirker, blir det holdt tjenester, ledsaget av innvielsen av festlig mat – egg og påske kaker, som deretter legges på bordet. Forresten, det er en morsom tradisjon i konkurransen om å bryte egg, hvis betydning er hvem som vil bryte dem.

En annen kristen tradisjon under feiringen av påsken er å si “Kristus er oppstandet!” I hilsen..

Disse symbolske handlingene dedikert til feiringen av påsken nytes av millioner av ortodokse russere..

Meny Tips

Påsken er også dagen for Lentens slutt, så festbordet er fylt med ulike retter. Men de viktigste symbolene i ferien er tilstede på hvert bord i hvert hjem. Disse er påskefarget egg, påskekake og hytteost påske, som er tilberedt med en rekke smakfulle, søte tilsetningsstoffer..

Hva å lage mat til påske velsmakende? Siden egg er “spiker” på festemenyen, kan de brukes i forskjellige retter, for eksempel salater, paier og paier, laget av aspik, fylt med forskjellige fyllinger.

Også tilstedeværelsen av kjøttretter fra biff og fjærfe vil ikke være ute av sted. Kurver fylt med ulike frukter og søtsaker vil være et utmerket tillegg som en godbit..

I de fleste russiske familier i påsk er det vanlig å lage mat:

 • gelé;
 • jellied kjøtt;
 • alle slags salater;
 • pickles;
 • pølser;
 • paier.

Hva du trenger å lage mat

I påvente av begynnelsen av påsken 2018 må menyen være gjennomtenkt grundig for å overraske og vennligst familien og gjestene..

Men, obligatoriske retter på bordet er malt egg og påskekake. Deres matlaging oppskrifter er enkle..

Malte påskeegg
Hva можно приготовить к праздничному столу на Пасху
ingredienser Antall
eggene 10 stk.
skrelle fra 8 løk
vann 2 l
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 78 kcal

For å spare tid, kan matfarging, hvilken som helst farge, kjøpes i butikken og, etter instruksjonene på pakken, male egg.

Og du kan bruke den gamle, populære oppskriften på maling, ved bruk av løkskall.

maleri:

 1. Husk er fjernet fra pærene, legg i en panne og hell 1 liter vann. Kok og ta opp prosessen i 40 minutter;
 2. Etter det får det fargede vannet stå en stund i ca 15 minutter;
 3. Husk blir fjernet fra buljongen, og egg er plassert i det og kokt i 10 minutter..

Kokte og rødbrune egg kan dekoreres med termo klistremerker eller males med spesialmaling..

Påskekake oppskrift med rosiner

Påskekake

Uten kake, så vel som uten egg, er det vanskelig å forestille påskebordet. Derfor, de som ikke vet hvordan å bake det, får symbolet på en ferie i en butikk, men dens tilstedeværelse på bordet er ubestridelig.

Men alt i alt sammenligner butikkaksen seg ikke med den hjemmelagde kaken, hvor vertinne setter sjel og kjærlighet, noe som gjør det enda mer velsmakende. Derfor, overvei en av oppskriftene til hjemmelaget påskekake.

Hva kreves:

For testen

 • mel – 0,5 kg;
 • melk med høyere fettinnhold – 0,5 l;
 • egg – 2 stk.
 • smør – 50 g;
 • sukker – 150 g;
 • rosiner – 50-100 g (avhengig av smak);
 • tørr gjæremballasje – 15 g;
 • bakepulver – 10 g;
 • vaniljesukker – 1 pakke;
 • salt – 0,5 ts;

For krem ​​(glasur):

 • egg hvitt – 2 stk.
 • sukker – 100 g;
 • sitronsaft;
 • konfetti emballasje for baking.

Det tar 50 minutter å lage en kake.

Energiværdi på 100 g av produktet – 350 kcal.

Og nå er matlagingsprosessen:

 1. Først må du knead deigen. I en bolle med varm melk helles gjær, sukker, salt og 4 ss. l. mel. Alt er godt blandet, dekket og rengjort på et varmt sted i en halv time til deigen “rose”;
 2. En halv time senere blir det slått egg, smeltet smør, bakepulver og vanillin til deigen. Rør og ryd tilbake i ytterligere 1 time;
 3. En time senere tar de deigen ut, som allerede har klart å “stige.” De resterende mel og rosiner helles i det og deigen knyttes godt til det blir litt elastisk;
 4. Deretter smøres de tilberedte bakervarer med smør og legger deig i dem og fyller dem med omtrent halvparten av volumet. Straks inn i ovnen fjernes boksene med deigen ikke, men dekkes og forlates i ytterligere 30 minutter, slik at deigen “reist” til slutt og fyller hele volumet.
 5. Etter den tildelte tiden kan du trygt sende kaker i ovnen, for å oppnå den endelige formen. For å gjøre dette, er ovnen oppvarmet til 180o, sett støpeformer der inne og kutt i en halv time;
 6. Etter en halv time kontroller tannpirkens paratthet: Hvis deigen er rå, vil den holde seg til tannpiren. I så fall la kakene bake i ytterligere 15 minutter;
 7. Ferdige kaker tas ut av formen og blir avkjølt;
 8. Mens du kjøler av påskekaker, forbereder du kremet. For å gjøre dette: slå egghvittene med sukker og sitronsaft, til et tykt skum dannes;
 9. Toppen av kaken er smurt med kokt krem ​​og drysset med konditorpulver.

Som et pulver kan du bruke kokosnøtter, sjokoladeflis, hakket kandisert frukt og mye mer, alt avhenger av preferanser.

PåskekakeLes hvordan du lager en glasur som ikke smuldrer i vår artikkel..

Påske tradisjoner – når du kan lage kaker til en ferie, male egg og lage andre retter, les vår artikkel.

Hvordan lage mat velsmakende Alexandria deig til påske kaker – prøv denne oppskriften, det er veldig velsmakende.

Hva mer kan du lage mat for ferien?

I tillegg til de tradisjonelle kulinariske symbolene på påsken, bør andre retter være til stede på bordet. Hva kan du lage mat til påsk på bordet med andre retter? Vurder oppskriftene.

Leverpai

lever

En solid og velsmakende leverrett vil appellere til alle, selv de som ikke liker dette biproduktet, vil sette pris på det. Men forberedelsen av leveren kake vil ta mye tid, men resultatet er verdt det.

Hva kreves:

For leverpannekaker:

 • biff leveren – 1 kg;
 • melk – 200 ml;
 • egg – 2 stk.
 • mel – 3 ss. l.;
 • middelsløk – 1 stk.
 • salt;
 • vegetabilsk olje.

Til fylling:

 • gulrot – 3 stk.
 • løk – 3 stk.
 • hvitløk – 4 fedd;
 • majones.

Koketid – 60 minutter.

100 g kake inneholder 434 kcal.

Først kan du forberede fyllingen til kaken:

 1. Løk og gulrøtter skales, males på en rist (løk kan finhakkes);
 2. Hell i en forvarmet panne litt grønnsakolje og stek grønnsaker på den:
 3. Etterpå er stekte gulrøtter og løk kledd med majones.

Baking lever pannekaker:

 1. Før du starter preparatet, skal leveren plasseres i flere timer i kaldt vann, slik at hele blodet kan strømme ut av det;
 2. Den gjennomvæpnede leveren vaskes, fartøy og film fjernes fra den. Deretter må du slipe til en væskeform. Dette kan gjøres med kjøttkvern eller blender;
 3. Så snart hele leveren knuses, legges salt, egg, melk og mel til det, blandes godt, for å oppnå konsistensen av pannekakedeigen.
 4. Deretter legger du litt smør til den oppvarmede pannen eller crepe maker, og leveren pannekaker begynner å bake, 3-4 minutter på begge sider;
 5. Så snart alle pannekaker er klare, begynner de å legge dem i en haug, belegge hver pannekake med fylling, og beleg det med rikelig med olje slik at kaken ikke er tørr.
 6. I tillegg til fyllingen kan du sette skivet fersk tomat, grønn løk eller knust egg på toppen pannekake.

Tradisjonell vårsalat

salat

Vårsalat er et “lett” tillegg til de hjertelige kjøttretterene på påskbordet.

For matlaging trenger du:

 • Kinesisk kål – 1 stk.
 • friske agurker – 2 stk.
 • gulrot – 1 stk.
 • noen greener – 1 gjeng;
 • sukker – 1 ts;
 • varm pepper – halv pod;
 • sitronsaft – 1 ss. l.;
 • salt – å smake;
 • solsikke eller olivenolje.

Koketiden tar 30 minutter..

Kaloriinnhold på 100 g salat – 115 kcal.

Kulinarisk prosess.

 1. Kål skåret i strimler;
 2. Gurkere og gulrøtter er kuttet i lange strimler eller bruk en spesiell gnager;
 3. Pepper er skåret i tynne sirkler, grønnsakene er hakket;
 4. Sett de hakkede grønnsakene i en bolle, bland;
 5. Salat er krydret med smør. Sukker er oppløst i sitronsaft og sendt til salat. Alle blandes grundig..

Rask og velsmakende oppskrifter

Hvis du ikke har tid til å lage komplekse måltider til påsken, og du ikke vil bruke hverdagsmenyen, kan du bruke ekspresoppskrifter som faller inn i kategorien av de som er raske og velsmakende..

Egg fylt med ost

Nødvendige produkter:

 • 6-7 egg;
 • ost – 100 g;
 • hvitløk – 2-3 skiver;
 • majones – 3 ss. l.;
 • salt;
 • grønt.

Koketid – 15 minutter.

Kaloriinnhold på 100 g – 95 kcal.

forberedelse:

 1. Egg kokes i 7 minutter, avkjøles, skrelles og kuttes hvert egg i halvparten;
 2. Fjern yolks og hakk dem i en separat bolle; plommer
 3. Til yolks legge revet ost og gulrøtter; å gni сыр
 4. Hvitløk er malt på og sendt til yolks; legge чеснок
 5. En blanding av eggeplanter, gulrøtter, ost og hvitløk er krydret med majones; legge майонез
 6. Alt salt og pepper. Den ferdige fyllingen er fylt med proteiner;
 7. Stryk fyllte egg med greener.. til ting яйца

Salat med skinke og ost

En annen rask salat vil spare tid og ta vare på deg selv og dine kjære.

Det er nødvendig:

 • røkt ost – 200 g;
 • skinke – 200 g;
 • fersk agurk – 2-3 stk.
 • rød paprika – 1 stk.
 • greener;
 • majones.

Det tar litt tid – 15 minutter.

100 g salat inneholder 160 kcal.

Alle ingrediensene er kuttet i strimler, krydret med majones og saltet til smak..

Hva slags påske retter er tilberedt i Europa??

Påske er en flott ferie, ikke bare blant ortodokse troende, men også blant katolikker. I Europa, hvor den katolske troen eksisterer på nivå med ortodoksi, er det observert egne tradisjoner i påsken. Dette gjelder også for tradisjonelle retter..

Innbyggere i England, på påske, foretrekker en slik tallerken som “stekt”, laget av melkelam.

I Frankrike er det vanlig å sette “tilberedt lammet” ved bordets hode.

Tyskerne er de viktigste påskefisken er “påske lam”.

Påske i Kroatia er ledsaget av forberedelsen av “Pintsy” – en kake med sitrus.

Italia er påskeskålen “Colomba Pasquale”. Dette er en slags tradisjonell italiensk kake..

Italienere, i påsken, forbereder “Torrihu”, med andre ord – en analog av toasts, med forskjellige søte tilsetningsstoffer.

I Polen, forberedt “Mazurka” – shortbread med tilsetningsstoffer.

Bulgarere og romerne bake festlig påske brød, som heter “kozunak”.

Loading...

Hva kan du lage mat til festbordet til påske

Påsken er en av de mest betydningsfulle ortodokse helligdager, både i Russland og blant kristne over hele verden. På samme måte som julen, er påske feiret med en “skala”, med all den “russiske sjelens bredde”.

måltider на Пасху

Denne lyse ferien er utstyrt med sine egne tradisjoner og spesielle retter, som utelukkende er utarbeidet denne dagen..

Ved påske 2018 feires: dato og tradisjoner

En av de særegenheter ved Bright Easter er at den ikke har en bestemt feiringsdato. Bare dagen forblir uendret – søndag. Hvert år feires en ortodokse feiring enten i april eller mai. Hva er denne variasjonen i datoer avhengig av??

For å finne ut hvilken dato som er påsk, bruk månekalenderen kalkulatoren. Det er ikke vanskelig å bestemme, det viktigste er å kjenne tidsplanen for alle sykler av månen. På den første oppstandelsen, som kommer etter den første vårfasen av fullmåne, og en ortodoks ferie faller ut. Kirkekalendere er laget på dette grunnlaget..

I 2018, påskedag vil falle 8. april.

Ferie tradisjoner

Hva bringer den lyse ferie påske med seg? Det er alltid lett, tro på den beste og uendelige overlegenhet i livet og god over verden av mørke og død..

Feiringen er ledsaget av ortodokse tradisjoner, starter sin historie fra antikken. Selvfølgelig har mange av dem blitt foreldet eller radikalt forvandlet, men mange forblir fortsatt relevante for denne dagen..

Påminnelse om avdøde slektninger, venner og slektninger på denne ferien forblir uendret. I noen regioner i Russland, på denne dagen, besøkes kirkegårder for å minnes minnet, til tross for at tradisjonen etter tradisjonen foregår en uke etter påskedagen.

En annen tradisjonell handling er overholdelse av “Pure Thursday”, som foregår 3 dager før hovedfeiringen. På denne dagen gjenoppretter ortodokse folk orden i deres hjem, deres tanker og kropp, det vil si, de fører renhet.

Men kanskje den viktigste og elskede tradisjonen for alle, var å male påskeegg og baker kulich, som er symboler på påsken. Mange gjør det lettere for seg selv å forberede seg på ferien ved å bare kjøpe ferdige kaker, hvis valg er stort på hyllene av butikkene..

Et annet symbol på ferien er Lent, som ifølge tradisjonen skal opprettholdes i 48 dager, og ferdigstillelsen faller på påskedag. Den raske blir observert for åndelig og fysisk rensing..

Imidlertid følger få nå strengt alle foreskrifter fra Fast, fordi livets moderne rytme og avvisning av mat er uforenlige ting. Ja, og den ortodokse kirken er nå lojal mot faktumet om nektelse fra posten, og tror at det viktigste for en person er rensingen av hans tanker.

På pre-påsken natt, i templene og kirker, blir det holdt tjenester, ledsaget av innvielsen av festlig mat – egg og påske kaker, som deretter legges på bordet. Forresten, det er en morsom tradisjon i konkurransen om å bryte egg, hvis betydning er hvem som vil bryte dem.

En annen kristen tradisjon under feiringen av påsken er å si “Kristus er oppstandet!” I hilsen..

Disse symbolske handlingene dedikert til feiringen av påsken nytes av millioner av ortodokse russere..

Meny Tips

Påsken er også dagen for Lentens slutt, så festbordet er fylt med ulike retter. Men de viktigste symbolene i ferien er tilstede på hvert bord i hvert hjem. Disse er påskefarget egg, påskekake og hytteost påske, som er tilberedt med en rekke smakfulle, søte tilsetningsstoffer..

Hva å lage mat til påske velsmakende? Siden egg er “spiker” på festemenyen, kan de brukes i forskjellige retter, for eksempel salater, paier og paier, laget av aspik, fylt med forskjellige fyllinger.

Også tilstedeværelsen av kjøttretter fra biff og fjærfe vil ikke være ute av sted. Kurver fylt med ulike frukter og søtsaker vil være et utmerket tillegg som en godbit..

I de fleste russiske familier i påsk er det vanlig å lage mat:

 • gelé;
 • jellied kjøtt;
 • alle slags salater;
 • pickles;
 • pølser;
 • paier.

Hva du trenger å lage mat

I påvente av begynnelsen av påsken 2018 må menyen være gjennomtenkt grundig for å overraske og vennligst familien og gjestene..

Men, obligatoriske retter på bordet er malt egg og påskekake. Deres matlaging oppskrifter er enkle..

Malte påskeegg
Hva можно приготовить к праздничному столу на Пасху
ingredienser Antall
eggene 10 stk.
skrelle fra 8 løk
vann 2 l
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 78 kcal

For å spare tid, kan matfarging, hvilken som helst farge, kjøpes i butikken og, etter instruksjonene på pakken, male egg.

Og du kan bruke den gamle, populære oppskriften på maling, ved bruk av løkskall.

maleri:

 1. Husk er fjernet fra pærene, legg i en panne og hell 1 liter vann. Kok og ta opp prosessen i 40 minutter;
 2. Etter det får det fargede vannet stå en stund i ca 15 minutter;
 3. Husk blir fjernet fra buljongen, og egg er plassert i det og kokt i 10 minutter..

Kokte og rødbrune egg kan dekoreres med termo klistremerker eller males med spesialmaling..

Påskekake oppskrift med rosiner

Påskekake

Uten kake, så vel som uten egg, er det vanskelig å forestille påskebordet. Derfor, de som ikke vet hvordan å bake det, får symbolet på en ferie i en butikk, men dens tilstedeværelse på bordet er ubestridelig.

Men alt i alt sammenligner butikkaksen seg ikke med den hjemmelagde kaken, hvor vertinne setter sjel og kjærlighet, noe som gjør det enda mer velsmakende. Derfor, overvei en av oppskriftene til hjemmelaget påskekake.

Hva kreves:

For testen

 • mel – 0,5 kg;
 • melk med høyere fettinnhold – 0,5 l;
 • egg – 2 stk.
 • smør – 50 g;
 • sukker – 150 g;
 • rosiner – 50-100 g (avhengig av smak);
 • tørr gjæremballasje – 15 g;
 • bakepulver – 10 g;
 • vaniljesukker – 1 pakke;
 • salt – 0,5 ts;

For krem ​​(glasur):

 • egg hvitt – 2 stk.
 • sukker – 100 g;
 • sitronsaft;
 • konfetti emballasje for baking.

Det tar 50 minutter å lage en kake.

Energiværdi på 100 g av produktet – 350 kcal.

Og nå er matlagingsprosessen:

 1. Først må du knead deigen. I en bolle med varm melk helles gjær, sukker, salt og 4 ss. l. mel. Alt er godt blandet, dekket og rengjort på et varmt sted i en halv time til deigen “rose”;
 2. En halv time senere blir det slått egg, smeltet smør, bakepulver og vanillin til deigen. Rør og ryd tilbake i ytterligere 1 time;
 3. En time senere tar de deigen ut, som allerede har klart å “stige.” De resterende mel og rosiner helles i det og deigen knyttes godt til det blir litt elastisk;
 4. Deretter smøres de tilberedte bakervarer med smør og legger deig i dem og fyller dem med omtrent halvparten av volumet. Straks inn i ovnen fjernes boksene med deigen ikke, men dekkes og forlates i ytterligere 30 minutter, slik at deigen “reist” til slutt og fyller hele volumet.
 5. Etter den tildelte tiden kan du trygt sende kaker i ovnen, for å oppnå den endelige formen. For å gjøre dette, er ovnen oppvarmet til 180o, sett støpeformer der inne og kutt i en halv time;
 6. Etter en halv time kontroller tannpirkens paratthet: Hvis deigen er rå, vil den holde seg til tannpiren. I så fall la kakene bake i ytterligere 15 minutter;
 7. Ferdige kaker tas ut av formen og blir avkjølt;
 8. Mens du kjøler av påskekaker, forbereder du kremet. For å gjøre dette: slå egghvittene med sukker og sitronsaft, til et tykt skum dannes;
 9. Toppen av kaken er smurt med kokt krem ​​og drysset med konditorpulver.

Som et pulver kan du bruke kokosnøtter, sjokoladeflis, hakket kandisert frukt og mye mer, alt avhenger av preferanser.

PåskekakeLes hvordan du lager en glasur som ikke smuldrer i vår artikkel..

Påske tradisjoner – når du kan lage kaker til en ferie, male egg og lage andre retter, les vår artikkel.

Hvordan lage mat velsmakende Alexandria deig til påske kaker – prøv denne oppskriften, det er veldig velsmakende.

Hva mer kan du lage mat for ferien?

I tillegg til de tradisjonelle kulinariske symbolene på påsken, bør andre retter være til stede på bordet. Hva kan du lage mat til påsk på bordet med andre retter? Vurder oppskriftene.

Leverpai

lever

En solid og velsmakende leverrett vil appellere til alle, selv de som ikke liker dette biproduktet, vil sette pris på det. Men forberedelsen av leveren kake vil ta mye tid, men resultatet er verdt det.

Hva kreves:

For leverpannekaker:

 • biff leveren – 1 kg;
 • melk – 200 ml;
 • egg – 2 stk.
 • mel – 3 ss. l.;
 • middelsløk – 1 stk.
 • salt;
 • vegetabilsk olje.

Til fylling:

 • gulrot – 3 stk.
 • løk – 3 stk.
 • hvitløk – 4 fedd;
 • majones.

Koketid – 60 minutter.

100 g kake inneholder 434 kcal.

Først kan du forberede fyllingen til kaken:

 1. Løk og gulrøtter skales, males på en rist (løk kan finhakkes);
 2. Hell i en forvarmet panne litt grønnsakolje og stek grønnsaker på den:
 3. Etterpå er stekte gulrøtter og løk kledd med majones.

Baking lever pannekaker:

 1. Før du starter preparatet, skal leveren plasseres i flere timer i kaldt vann, slik at hele blodet kan strømme ut av det;
 2. Den gjennomvæpnede leveren vaskes, fartøy og film fjernes fra den. Deretter må du slipe til en væskeform. Dette kan gjøres med kjøttkvern eller blender;
 3. Så snart hele leveren knuses, legges salt, egg, melk og mel til det, blandes godt, for å oppnå konsistensen av pannekakedeigen.
 4. Deretter legger du litt smør til den oppvarmede pannen eller crepe maker, og leveren pannekaker begynner å bake, 3-4 minutter på begge sider;
 5. Så snart alle pannekaker er klare, begynner de å legge dem i en haug, belegge hver pannekake med fylling, og beleg det med rikelig med olje slik at kaken ikke er tørr.
 6. I tillegg til fyllingen kan du sette skivet fersk tomat, grønn løk eller knust egg på toppen pannekake.

Tradisjonell vårsalat

salat

Vårsalat er et “lett” tillegg til de hjertelige kjøttretterene på påskbordet.

For matlaging trenger du:

 • Kinesisk kål – 1 stk.
 • friske agurker – 2 stk.
 • gulrot – 1 stk.
 • noen greener – 1 gjeng;
 • sukker – 1 ts;
 • varm pepper – halv pod;
 • sitronsaft – 1 ss. l.;
 • salt – å smake;
 • solsikke eller olivenolje.

Koketiden tar 30 minutter..

Kaloriinnhold på 100 g salat – 115 kcal.

Kulinarisk prosess.

 1. Kål skåret i strimler;
 2. Gurkere og gulrøtter er kuttet i lange strimler eller bruk en spesiell gnager;
 3. Pepper er skåret i tynne sirkler, grønnsakene er hakket;
 4. Sett de hakkede grønnsakene i en bolle, bland;
 5. Salat er krydret med smør. Sukker er oppløst i sitronsaft og sendt til salat. Alle blandes grundig..

Rask og velsmakende oppskrifter

Hvis du ikke har tid til å lage komplekse måltider til påsken, og du ikke vil bruke hverdagsmenyen, kan du bruke ekspresoppskrifter som faller inn i kategorien av de som er raske og velsmakende..

Egg fylt med ost

Nødvendige produkter:

 • 6-7 egg;
 • ost – 100 g;
 • hvitløk – 2-3 skiver;
 • majones – 3 ss. l.;
 • salt;
 • grønt.

Koketid – 15 minutter.

Kaloriinnhold på 100 g – 95 kcal.

forberedelse:

 1. Egg kokes i 7 minutter, avkjøles, skrelles og kuttes hvert egg i halvparten;
 2. Fjern yolks og hakk dem i en separat bolle; plommer
 3. Til yolks legge revet ost og gulrøtter; å gni сыр
 4. Hvitløk er malt på og sendt til yolks; legge чеснок
 5. En blanding av eggeplanter, gulrøtter, ost og hvitløk er krydret med majones; legge майонез
 6. Alt salt og pepper. Den ferdige fyllingen er fylt med proteiner;
 7. Stryk fyllte egg med greener.. til ting яйца

Salat med skinke og ost

En annen rask salat vil spare tid og ta vare på deg selv og dine kjære.

Det er nødvendig:

 • røkt ost – 200 g;
 • skinke – 200 g;
 • fersk agurk – 2-3 stk.
 • rød paprika – 1 stk.
 • greener;
 • majones.

Det tar litt tid – 15 minutter.

100 g salat inneholder 160 kcal.

Alle ingrediensene er kuttet i strimler, krydret med majones og saltet til smak..

Hva slags påske retter er tilberedt i Europa??

Påske er en flott ferie, ikke bare blant ortodokse troende, men også blant katolikker. I Europa, hvor den katolske troen eksisterer på nivå med ortodoksi, er det observert egne tradisjoner i påsken. Dette gjelder også for tradisjonelle retter..

Innbyggere i England, på påske, foretrekker en slik tallerken som “stekt”, laget av melkelam.

I Frankrike er det vanlig å sette “tilberedt lammet” ved bordets hode.

Tyskerne er de viktigste påskefisken er “påske lam”.

Påske i Kroatia er ledsaget av forberedelsen av “Pintsy” – en kake med sitrus.

Italia er påskeskålen “Colomba Pasquale”. Dette er en slags tradisjonell italiensk kake..

Italienere, i påsken, forbereder “Torrihu”, med andre ord – en analog av toasts, med forskjellige søte tilsetningsstoffer.

I Polen, forberedt “Mazurka” – shortbread med tilsetningsstoffer.

Bulgarere og romerne bake festlig påske brød, som heter “kozunak”.

Loading...