Hva og hvordan å lage søtt kandisert frukt

Matlaging for en moderne person er langt fra bare matlaging. Det er en kunst, og kokker kan tilskrives skaperne. Hvis det er et ønske, kan noen vertinne enkelt overraske sitt husstand med originale kulinariske løsninger..

Du kan bruke kandiserte frukter som søte hjelpere. Produktet kan enten kjøpes i ferdig form eller utarbeides av deg selv..

kandiserte frukter из апельсина

Historie av kandisert frukt

Alderen på behandlerne i spørsmålet er ganske vanskelig å definere. I Russland ble disse kandiserte fruktbitene utbredt i XIV århundre. Da ble de kalt balabushki eller tørr syltetøy.

I utgangspunktet ble kandiserte frukter hentet fra den nåværende hovedstaden i Ukraina som en søt delikatesse til bryllupsbordet til den litauiske prinsen Jagailo.

Balabushki og representanter for den russiske keiserlige adelen likte det. Catherine II utstedte til og med et dekret om regelmessig tilførsel av søttene til retten.

Etter revolusjonen ble delikatessen glemt for en stund. For tiden er det vanskelig å overvurdere sin rolle i moderne matlaging..

Er kandiserte frukter nyttige??

kandiserte frukter сладкиеDen vurderte delikatessen er laget av bær og frukt. Det snakker om sin naturlighet. Imidlertid reduserer sukkerets overflod og behovet for varmebehandling til en viss grad bruken av kandiserte frukter. Slike søtsaker vil ikke være i stand til å erstatte frisk frukt fullt ut, men er et utmerket alternativ for slik en favoritt barns godbit, som godteri.

Det ferdige produktet inneholder de samme vitaminer, mikro- og makronæringsstoffer (om enn i mindre mengder) som den friske komponenten som ligger til grunn. Det er også rik på fiber, som har en gunstig effekt på fordøyelsessystemet og fremmer naturlig tarmrensing..

Et større antall nyttige elementer er beholdt i frukt, hvis struktur er preget av tilstrekkelig tetthet. Disse inkluderer pærer, epler, blommer, aprikoser og så videre. Dette faktum skyldes det faktum at fruktene er mindre gjenstand for ødeleggelse i ferd med å lage mat.

Krydret sitrus og vannmelonskall er rik på pektin. Dette forårsaker deres gunstige effekter på tarmens funksjon og nivået av sukker i kroppen. Også deres bruk anses som et forebyggende tiltak for utvikling av ondartede svulster..

Søtsaker laget av ingefær brukes som et alternativ til medisinske legemidler for smerte i halsen og plager som påvirker øvre luftveier. De akselererer også metabolske prosesser i kroppen, øker appetitten og mengden magesaft produsert..

Krydret sitrusfrukter har en gunstig effekt på prosessen med å fjerne giftstoffer fra kroppen og anbefales som en immunostimulerende og tonic etter smittsomme sykdommer..

Betraktet søtsaker er bare skadelige i tilfelle misbruk. Dette skyldes det høye innholdet av sukker i dem. Blant kontraindikasjoner til bruk av slike patologier kan skiller seg ut:

 1. Diabetes mellitus;
 2. Overflødig kroppsvekt;
 3. Individuell intoleranse komponent.

Fordelene med kandisert frukt er vanskelig å overvurdere. Dette er anrikningen av kroppen med viktige elementer, og muligheten til å tilfredsstille kjære med en deilig dessert..

Hvordan og hva gjør kandisert frukt?

Prosedyren for å lage desserten er ganske enkel og forblir nesten uendret siden starten. Trinn for trinn ser prosessen slik ut:

 1. Originale bær og frukt blir grundig vasket og tørket;
 2. Forbered en sirup, hovedbestanddelene som er vann og sukker;
 3. Frukt er malt til ønsket størrelse, dyppet i en sirup, kokt og infused;
 4. De søte fyltene er tørket.

kandiserte frukter в шоколадеNesten alle bær og frukt kan velges som hovedbestanddel: fra vanlige epler, pærer, blommer, kirsebær og så videre til ananas, papaya, mango. Men interessant, de mest populære er kandiserte frukter fra sløsing med appelsiner (mer presist, fra deres peeling). Det faktum at folk oftest bare kaster bort, blir grunnlaget for en søt godbit.

Enkel forberedelse og ubegrenset valg av den originale frukten forårsaker en bred fordeling av delikatesser både hjemme og i anerkjente cateringvirksomheter (restauranter og kafeer). Samtidig gir smakegenskapene dem popularitet blant representanter for helt forskjellige aldersgrupper..

Hvordan velge ferdige kandiserte frukter?

Produktet i spørsmålet er tilgjengelig på markedet hyller og supermarked hyller med en rekke alternativer. Hvordan velge en frisk og naturlig delikatesse, forberedt med alle teknologiske aspekter?

kandiserte frukter магазинныеEn viktig indikator for kvaliteten på kandisert frukt er fraværet av fargestoffer. Hovedindikatoren for innholdet av sistnevnte er en unaturlig sterk farge. I tilfelle av usikkerhet kan dine mistenkelser lett kontrolleres hjemme. For å gjøre dette må du senke produktet i kokende vann i noen minutter. Vannfarging tyder tydelig på bruken av fargestoffer i produksjonsprosessen.

Under det beskrevne eksperimentet bør det tas hensyn til integriteten til de søte fruktbitene, noe som vil indikere den naturlige opprinnelsen.

Når du velger candied frukt, bør du sjekke dem ved å trykke på. Når de presses lett, bør de ikke gi av væske. Parallelt anbefales det å ta hensyn til nivået på hardhet og sukker. Disse tallene tillater oss å bedømme korrektheten av produksjonsteknologien og varigheten av lagringen..

Valget av kvalitetsprodukt er nøkkelen til å oppnå maksimal mengde fordelaktige elementer for kroppen og tilfredsstille smakens forventninger til delikatesse.

Kokte kandiserte appelsinskall
Av чего и как делают сладкие цукаты
ingredienser Antall
appelsinskall 250 gram
sukker 300 gram
rent vann 200 milliliter
Tilberedningstid: 4500 minutter Kalorier per 100 gram: 165 kcal

Fans av appelsiner kaster av fruktskallet i kilo, mens fra det kan du lage en utmerket delikatesse.

Så, vurder hvordan du lager hjemmelagde kandiserte appelsinskall. Til å begynne med må oransje avfall bli gjennomvåt. Det tar omtrent tre dager.

deksel вымыть

Soak skalen skal være i rent vann, som endres omtrent hver 5-7 timer. Dette vil bidra til å unngå utbruddet av den naturlige gjæringsprosessen. Resultatet er å kvitte seg med bitterhet og myke produktet..

kandiserte frukter замочить

Deretter må du kutte skorpeene i stykker av vilkårlig form, legge dem i en beholder, tilsett vann, kok opp, kok for en kvart time, drenk vannet.

kandiserte frukter проварить

Nå er det på tide å lage sirupen. For å gjøre dette, kok vann, hell sukker inn i det og vent til sistnevnte er helt oppløst. Først etter dette helles de bearbeidede oransje stykkene i væsken. Beholderen er fjernet fra varmen, og innholdet blir igjen å blande i ½ dager..

legge сахар

Etter 12 timer er det nødvendig å gjøre prosedyren igjen: Sett beholderen i brann, koke alle 10-12 minutter og igjen igjen for samme tid for å insistere. Etter den tredje kokingen skal candied frukter legges i en kolander og la i 2-3 timer..

I den siste fasen skal de resulterende søtsene strykes med pulverisert sukker og / eller sukker og får tørke i 6 timer..

kandiserte frukter высушить

En lang, men enkleste prosess for å lage kandisert appelsinskall vil gi en søt og sunn delikatesse til søte elskere.

Krydret gresskar hjemme

Det er mange oppskrifter for å lage et gresskarbasert produkt i spørsmålet. Blant dem er det ingen sukker alternativer, krydret og andre. Men oftest ty til klassisk produksjon. Dette krever følgende ingredienser:

 • 500 gram gresskar;
 • ½ sitron
 • ¾ kopp sukker.

Først må du rengjøre og hogge gresskaret. Formen på stykkene kan være noe, det viktigste er å observere deres optimale tykkelse (5-7 millimeter). I prosessen med groping er det viktig å forlate den maksimale mengden av masse som sistnevnte ble plassert. Denne delen av gresskaret i kandisert frukt er den mest delikate..

Alle ingrediensene settes i pannen i tynne, gjentagende lag. Ordren til sistnevnte skal være som følger:

kandiserte frukter в сахаре

 1. gresskar;
 2. Sitron kiler;
 3. sukker.

Beholderen er plassert på brannen, kokt og fullstendig oppløsning av sukker. Deretter avkjøles innholdet og prosedyren gjentas en annen gang. Med harde stykker er en tredje tilnærming tillatt..

Deretter separeres de kandiserte fruktene fra sirupen, legges ut på et bakeplate og legges i ovnen i ca 3 timer. Den optimale temperaturen er 100 grader. Produktberedskap bestemmes av utseendet. Det burde ha en rødaktig tinge og en sløv tilstand..

Fjern ferdig kandiserte frukter skal være umiddelbart, da de kan “fast” holde seg til pergamentpapir. Umiddelbart etter dette, bør søtsaker helles med glasur..

Den foreslåtte oppskriften krever betydelig mindre tid for å forberede en delikatesse sammenlignet med oransje kandiserte frukter. Dette faktum påvirker imidlertid ikke smaken av produktet..

3zB9Il1qKrydret appelsinskall oppskrifter med bilder, trinnvis anbefalinger og matlaging hemmeligheter.

Vet du hvordan du kan lage løvetannjuice? Ikke gå glipp av sesongen av dette deilige verktøyet! oppskrift.

Rabarbra syltetøy oppskrifter med oransje. sitron, eple og andre frukter.

Hvordan lage kylling av bananer

Et annet alternativ til å bruke avfallet til å lage kandisert frukt er å lage en delikatesse fra en bananskall. For dette trenger du:

 • Skallen av to bananer;
 • 100 gram sukker.

Først skal skallen kuttes i strimler med en bredde på omtrent en centimeter. Deretter må du sette dem i en gryte, tilsett sukker, legg i brann, kok opp og oppløs sukkeret. Karamellblanding er igjen for å infuse for en dag. Neste dag gjentas prosedyren. Slike handlinger utføres innen 6 dager..

Slutten på prosessen med å lage produktet er å skille sirupen og tørke den kandiserte frukten i 24 timer..

Varigheten av forberedelsen av en slik delikatesse er berettiget av ekstremt lave kostnader..

Kandiserte frukter

Tilsvarende kan kandiserte frukter bli laget av en rekke andre frukter. Prinsippet forblir det samme. Imidlertid bestemmer arten av den anvendte ingrediens noen funksjoner i den kulinariske teknologien. Spesiell oppmerksomhet vil kreve delikatesser, som grunnlag for hvilke komponenter som er valgt med følgende funksjoner:

 • Tilstedeværelsen av bitterhet eller astringency;
 • Overdreven hardhet;
 • Overdreven mykhet;
 • Tilstedeværelsen av små bein.

I alle fall vil innsats- og tidskostnadene bli rettferdiggjort av et velsmakende og sunt utvalg av søtsaker..

Nyttige tips

Mange husmødre, som ikke stoler på forberedelsen av produkter til industrielle anlegg, tar på seg selv selv. Kandiserte frukter er ikke noe unntak. Viktige aspekter ved å oppnå et vellykket resultat er følgende:

 1. Ferske ingredienser bør tas som grunnlag;
 2. Det er viktig å fokusere på de foreslåtte oppskriftene, men man bør ikke utelukke muligheten for å avvike fra den beskrevne teknologien, idet man tar hensyn til tilstanden til fruktene og bærene som brukes;
 3. Å tørke i ovnen bør bruke pergament;
 4. Oppbevar ferdige kandiserte frukter i en tettsittende beholder i ikke mer enn et år..

Kandiserte frukter kan brukes som en egen delikatesse eller som et verktøy for å dekorere festlige bakverk og ferdige desserter. En slik bred distribusjon av produktet krever at det foreligger informasjon om riktig forberedelse eller kjøp..

Loading...

Hva og hvordan å lage søtt kandisert frukt

Matlaging for en moderne person er langt fra bare matlaging. Det er en kunst, og kokker kan tilskrives skaperne. Hvis det er et ønske, kan noen vertinne enkelt overraske sitt husstand med originale kulinariske løsninger..

Du kan bruke kandiserte frukter som søte hjelpere. Produktet kan enten kjøpes i ferdig form eller utarbeides av deg selv..

kandiserte frukter из апельсина

Historie av kandisert frukt

Alderen på behandlerne i spørsmålet er ganske vanskelig å definere. I Russland ble disse kandiserte fruktbitene utbredt i XIV århundre. Da ble de kalt balabushki eller tørr syltetøy.

I utgangspunktet ble kandiserte frukter hentet fra den nåværende hovedstaden i Ukraina som en søt delikatesse til bryllupsbordet til den litauiske prinsen Jagailo.

Balabushki og representanter for den russiske keiserlige adelen likte det. Catherine II utstedte til og med et dekret om regelmessig tilførsel av søttene til retten.

Etter revolusjonen ble delikatessen glemt for en stund. For tiden er det vanskelig å overvurdere sin rolle i moderne matlaging..

Er kandiserte frukter nyttige??

kandiserte frukter сладкиеDen vurderte delikatessen er laget av bær og frukt. Det snakker om sin naturlighet. Imidlertid reduserer sukkerets overflod og behovet for varmebehandling til en viss grad bruken av kandiserte frukter. Slike søtsaker vil ikke være i stand til å erstatte frisk frukt fullt ut, men er et utmerket alternativ for slik en favoritt barns godbit, som godteri.

Det ferdige produktet inneholder de samme vitaminer, mikro- og makronæringsstoffer (om enn i mindre mengder) som den friske komponenten som ligger til grunn. Det er også rik på fiber, som har en gunstig effekt på fordøyelsessystemet og fremmer naturlig tarmrensing..

Et større antall nyttige elementer er beholdt i frukt, hvis struktur er preget av tilstrekkelig tetthet. Disse inkluderer pærer, epler, blommer, aprikoser og så videre. Dette faktum skyldes det faktum at fruktene er mindre gjenstand for ødeleggelse i ferd med å lage mat.

Krydret sitrus og vannmelonskall er rik på pektin. Dette forårsaker deres gunstige effekter på tarmens funksjon og nivået av sukker i kroppen. Også deres bruk anses som et forebyggende tiltak for utvikling av ondartede svulster..

Søtsaker laget av ingefær brukes som et alternativ til medisinske legemidler for smerte i halsen og plager som påvirker øvre luftveier. De akselererer også metabolske prosesser i kroppen, øker appetitten og mengden magesaft produsert..

Krydret sitrusfrukter har en gunstig effekt på prosessen med å fjerne giftstoffer fra kroppen og anbefales som en immunostimulerende og tonic etter smittsomme sykdommer..

Betraktet søtsaker er bare skadelige i tilfelle misbruk. Dette skyldes det høye innholdet av sukker i dem. Blant kontraindikasjoner til bruk av slike patologier kan skiller seg ut:

 1. Diabetes mellitus;
 2. Overflødig kroppsvekt;
 3. Individuell intoleranse komponent.

Fordelene med kandisert frukt er vanskelig å overvurdere. Dette er anrikningen av kroppen med viktige elementer, og muligheten til å tilfredsstille kjære med en deilig dessert..

Hvordan og hva gjør kandisert frukt?

Prosedyren for å lage desserten er ganske enkel og forblir nesten uendret siden starten. Trinn for trinn ser prosessen slik ut:

 1. Originale bær og frukt blir grundig vasket og tørket;
 2. Forbered en sirup, hovedbestanddelene som er vann og sukker;
 3. Frukt er malt til ønsket størrelse, dyppet i en sirup, kokt og infused;
 4. De søte fyltene er tørket.

kandiserte frukter в шоколадеNesten alle bær og frukt kan velges som hovedbestanddel: fra vanlige epler, pærer, blommer, kirsebær og så videre til ananas, papaya, mango. Men interessant, de mest populære er kandiserte frukter fra sløsing med appelsiner (mer presist, fra deres peeling). Det faktum at folk oftest bare kaster bort, blir grunnlaget for en søt godbit.

Enkel forberedelse og ubegrenset valg av den originale frukten forårsaker en bred fordeling av delikatesser både hjemme og i anerkjente cateringvirksomheter (restauranter og kafeer). Samtidig gir smakegenskapene dem popularitet blant representanter for helt forskjellige aldersgrupper..

Hvordan velge ferdige kandiserte frukter?

Produktet i spørsmålet er tilgjengelig på markedet hyller og supermarked hyller med en rekke alternativer. Hvordan velge en frisk og naturlig delikatesse, forberedt med alle teknologiske aspekter?

kandiserte frukter магазинныеEn viktig indikator for kvaliteten på kandisert frukt er fraværet av fargestoffer. Hovedindikatoren for innholdet av sistnevnte er en unaturlig sterk farge. I tilfelle av usikkerhet kan dine mistenkelser lett kontrolleres hjemme. For å gjøre dette må du senke produktet i kokende vann i noen minutter. Vannfarging tyder tydelig på bruken av fargestoffer i produksjonsprosessen.

Under det beskrevne eksperimentet bør det tas hensyn til integriteten til de søte fruktbitene, noe som vil indikere den naturlige opprinnelsen.

Når du velger candied frukt, bør du sjekke dem ved å trykke på. Når de presses lett, bør de ikke gi av væske. Parallelt anbefales det å ta hensyn til nivået på hardhet og sukker. Disse tallene tillater oss å bedømme korrektheten av produksjonsteknologien og varigheten av lagringen..

Valget av kvalitetsprodukt er nøkkelen til å oppnå maksimal mengde fordelaktige elementer for kroppen og tilfredsstille smakens forventninger til delikatesse.

Kokte kandiserte appelsinskall
Av чего и как делают сладкие цукаты
ingredienser Antall
appelsinskall 250 gram
sukker 300 gram
rent vann 200 milliliter
Tilberedningstid: 4500 minutter Kalorier per 100 gram: 165 kcal

Fans av appelsiner kaster av fruktskallet i kilo, mens fra det kan du lage en utmerket delikatesse.

Så, vurder hvordan du lager hjemmelagde kandiserte appelsinskall. Til å begynne med må oransje avfall bli gjennomvåt. Det tar omtrent tre dager.

deksel вымыть

Soak skalen skal være i rent vann, som endres omtrent hver 5-7 timer. Dette vil bidra til å unngå utbruddet av den naturlige gjæringsprosessen. Resultatet er å kvitte seg med bitterhet og myke produktet..

kandiserte frukter замочить

Deretter må du kutte skorpeene i stykker av vilkårlig form, legge dem i en beholder, tilsett vann, kok opp, kok for en kvart time, drenk vannet.

kandiserte frukter проварить

Nå er det på tide å lage sirupen. For å gjøre dette, kok vann, hell sukker inn i det og vent til sistnevnte er helt oppløst. Først etter dette helles de bearbeidede oransje stykkene i væsken. Beholderen er fjernet fra varmen, og innholdet blir igjen å blande i ½ dager..

legge сахар

Etter 12 timer er det nødvendig å gjøre prosedyren igjen: Sett beholderen i brann, koke alle 10-12 minutter og igjen igjen for samme tid for å insistere. Etter den tredje kokingen skal candied frukter legges i en kolander og la i 2-3 timer..

I den siste fasen skal de resulterende søtsene strykes med pulverisert sukker og / eller sukker og får tørke i 6 timer..

kandiserte frukter высушить

En lang, men enkleste prosess for å lage kandisert appelsinskall vil gi en søt og sunn delikatesse til søte elskere.

Krydret gresskar hjemme

Det er mange oppskrifter for å lage et gresskarbasert produkt i spørsmålet. Blant dem er det ingen sukker alternativer, krydret og andre. Men oftest ty til klassisk produksjon. Dette krever følgende ingredienser:

 • 500 gram gresskar;
 • ½ sitron
 • ¾ kopp sukker.

Først må du rengjøre og hogge gresskaret. Formen på stykkene kan være noe, det viktigste er å observere deres optimale tykkelse (5-7 millimeter). I prosessen med groping er det viktig å forlate den maksimale mengden av masse som sistnevnte ble plassert. Denne delen av gresskaret i kandisert frukt er den mest delikate..

Alle ingrediensene settes i pannen i tynne, gjentagende lag. Ordren til sistnevnte skal være som følger:

kandiserte frukter в сахаре

 1. gresskar;
 2. Sitron kiler;
 3. sukker.

Beholderen er plassert på brannen, kokt og fullstendig oppløsning av sukker. Deretter avkjøles innholdet og prosedyren gjentas en annen gang. Med harde stykker er en tredje tilnærming tillatt..

Deretter separeres de kandiserte fruktene fra sirupen, legges ut på et bakeplate og legges i ovnen i ca 3 timer. Den optimale temperaturen er 100 grader. Produktberedskap bestemmes av utseendet. Det burde ha en rødaktig tinge og en sløv tilstand..

Fjern ferdig kandiserte frukter skal være umiddelbart, da de kan “fast” holde seg til pergamentpapir. Umiddelbart etter dette, bør søtsaker helles med glasur..

Den foreslåtte oppskriften krever betydelig mindre tid for å forberede en delikatesse sammenlignet med oransje kandiserte frukter. Dette faktum påvirker imidlertid ikke smaken av produktet..

3zB9Il1qKrydret appelsinskall oppskrifter med bilder, trinnvis anbefalinger og matlaging hemmeligheter.

Vet du hvordan du kan lage løvetannjuice? Ikke gå glipp av sesongen av dette deilige verktøyet! oppskrift.

Rabarbra syltetøy oppskrifter med oransje. sitron, eple og andre frukter.

Hvordan lage kylling av bananer

Et annet alternativ til å bruke avfallet til å lage kandisert frukt er å lage en delikatesse fra en bananskall. For dette trenger du:

 • Skallen av to bananer;
 • 100 gram sukker.

Først skal skallen kuttes i strimler med en bredde på omtrent en centimeter. Deretter må du sette dem i en gryte, tilsett sukker, legg i brann, kok opp og oppløs sukkeret. Karamellblanding er igjen for å infuse for en dag. Neste dag gjentas prosedyren. Slike handlinger utføres innen 6 dager..

Slutten på prosessen med å lage produktet er å skille sirupen og tørke den kandiserte frukten i 24 timer..

Varigheten av forberedelsen av en slik delikatesse er berettiget av ekstremt lave kostnader..

Kandiserte frukter

Tilsvarende kan kandiserte frukter bli laget av en rekke andre frukter. Prinsippet forblir det samme. Imidlertid bestemmer arten av den anvendte ingrediens noen funksjoner i den kulinariske teknologien. Spesiell oppmerksomhet vil kreve delikatesser, som grunnlag for hvilke komponenter som er valgt med følgende funksjoner:

 • Tilstedeværelsen av bitterhet eller astringency;
 • Overdreven hardhet;
 • Overdreven mykhet;
 • Tilstedeværelsen av små bein.

I alle fall vil innsats- og tidskostnadene bli rettferdiggjort av et velsmakende og sunt utvalg av søtsaker..

Nyttige tips

Mange husmødre, som ikke stoler på forberedelsen av produkter til industrielle anlegg, tar på seg selv selv. Kandiserte frukter er ikke noe unntak. Viktige aspekter ved å oppnå et vellykket resultat er følgende:

 1. Ferske ingredienser bør tas som grunnlag;
 2. Det er viktig å fokusere på de foreslåtte oppskriftene, men man bør ikke utelukke muligheten for å avvike fra den beskrevne teknologien, idet man tar hensyn til tilstanden til fruktene og bærene som brukes;
 3. Å tørke i ovnen bør bruke pergament;
 4. Oppbevar ferdige kandiserte frukter i en tettsittende beholder i ikke mer enn et år..

Kandiserte frukter kan brukes som en egen delikatesse eller som et verktøy for å dekorere festlige bakverk og ferdige desserter. En slik bred distribusjon av produktet krever at det foreligger informasjon om riktig forberedelse eller kjøp..

Loading...