Hvitning fisk: fordelene og skade hvordan å lage mat

Det er ikke en hemmelighet for alle at god ernæring er nøkkelen til utmerket velvære og god helse. Det er derfor det er nødvendig å inkludere alle sunne matvarer i kornet ditt: frokostblandinger, poteter, grønnsaker, frukt.

blåhvilling

Ikke vær uten fisk, fordi den kombinerer slike kvaliteter som næringsverdi og nytte. Fisken er rik på protein, vitaminer og mineraler. Det er ikke ved en tilfeldighet at fiskeretter anbefales å bli konsumert minst en gang i uken. Og det spiller ingen rolle om det er en billig elvekorsfisk eller sjøfisk av elite-varianter.

Spesielt bemerkelsesverdig hvitting. Dette er en havfisk, som overraskende kombinerer nyttige egenskaper og utrolig smak. Og det er kjent for sine mange matlagingsalternativer. Vi vil snakke om denne vanninnbyggeren i denne artikkelen..

Hvilling: hva er det?

Hvilling kan tilskrives torskefamilien. Dette, i sin essens, er et lite fett utvalg, som er veldig lett å gjenkjenne. Fisken har en liten størrelse, lengden på kroppen er i gjennomsnitt 20-35 cm. For fargen er hvittingen naturlig utstyrt med sølvfarger. Kom også over personer med en lilla fargetone..

Typer fisk og smak

slags путассу

Hvilling er ikke kunstig fjernet, det naturlige habitatet av denne variasjonen er hav- og sjødybder. Fisk fôrer utelukkende på plankton, så det er ikke toksiner og antibiotika i kjøttet.

Produktet har et lite utvalg. I dyrelivet er det kun observert to arter av denne fisken:

  • nord;
  • sør.

Den nordlige arten er forskjellig i størrelse, siden den maksimale lengden på en person når opptil 47 cm. En slik fisk finnes i Atlanterhavet, samt i Barentshavet og Middelhavet. Utmerket smak og sunn kvaliteter av fisk ble verdsatt så tidlig som på 1800-tallet, da det først ble utvunnet..

Når det gjelder den sørlige innbyggeren av sjødybden, i motsetning til den nordlige, er den litt større. Ofte er det fisk 55 cm lang. Samtidig kan vekten være over et kilo.

Denne arten finnes i de fleste tilfeller utenfor kysten av Orkneyøyene. De begynte å trekke den ut i lang tid. Industrifiske markerte begynnelsen på fangsten av enkeltpersoner i 30-tallet av det 20. århundre..

Whiting er kjent for sin hyggelige smak og aroma. Hennes kjøtt å smake er mest minner om kulmule eller navaga. Samtidig er produktet næringsrikt, nyttig og relativt billig. Nesten alle har råd til det..

Hvor brukt?

Å finne hvilling er veldig enkelt, fordi det selges i mange supermarkeder. På hyllene kan man finne som en fersk kadaver og frossen fisk. Det er også ofte blåhviten er råvaren til produksjon av fiskeprodukter. Leveren av slike fisk er vant til å produsere hermetikk, og tjener ofte til å skaffe fiskeolje, som er anerkjent av medisin..

Fordel og skade

Som du vet, er noen marine fisk ekstremt nødvendig for alle, fordi det har egenskaper som nyter menneskekroppen. Dette faktum gjelder hvilling.

Fisken inneholder en cocktail av vitaminer og mineraler. Disse er omega-3 fettsyrer, jod, fosfor, fluor, natrium, kobolt, samt vitamin A, B og D. Hver av disse elementene har sine egne egenskaper. For eksempel sikrer omega-3 normal funksjon av immunsystemet..

Alle andre sporstoffer normaliserer vannbalansen, stabiliserer fett og kolesterol metabolisme, og styrker hjertet og blodårene..

Jod stabiliserer skjoldbruskkjertelen, har en positiv effekt på mental aktivitet, og nærer også kroppen med energi. Når det gjelder vitaminer, må de fordelaktige egenskapene til hver av dem betraktes separat:

  • vitamin A hjelper kroppen å overvinne sykdommer i luftveiene, forbedrer syn, og har også en helbredende og foryngende effekt, noe som gir huden, håret og neglene et sunt utseende.
  • B-vitaminer spiller en viktig rolle i energiomsetningen, opprettholder normalt fordøyelsessystem, samt stabiliserer blodsukkernivået. I tillegg bidrar vitaminer i denne gruppen til normal funksjon av nervesystemet, slik at stress ikke overtar.
  • D-vitamin fremmer absorpsjon av fosfor og kalsium. Med andre ord hjelper det å styrke og forme benapparatet..

Hvilling er som en naturlig medisin, fordi en slik fisk har mange gunstige egenskaper, nemlig:

  • styrker kardiovaskulærsystemet;
  • stimulerer hjernen;
  • eliminerer utmattelse og overarbeid;
  • er en utmerket forebygging av aterosklerose, så vel som bryst og tykktarmskreft.

I tillegg er fisk ofte anbefalt til bruk ved behandling av sykdommer som psoriasis, leddgikt og lupus erythematosus.

Skader det hvite? Hvis fisken er riktig lagret og behandlet, er det helt ufarlig for menneskekroppen. Den kan brukes av nesten alle, unntatt de som er allergiske mot sjømat. Du må også avstå fra å ta denne fisken for intestinal opprør og alvorlige sykdommer i fordøyelseskanalen..

Å konsumere i store mengder dette produktet er ikke verdt det, når overoppheting oppblåsthet, kvalme, smerte og tyngde i magen er uunngåelig. Den optimale mengden av en servering bør være 200 g..

Funksjoner for bruk for gravide og barn

På grunn av tilstedeværelsen av nyttige egenskaper kan hvitting være svært nyttig for barn og gravide. Barn kan begynne å gi det fra den tiende måneden i livet. I denne perioden er det svært viktig å støtte styrken av tennene og beinene..

Men hvis barnet lider av allergi, er det bedre å inkludere fisk i kostholdet, fra to år gammel. Hvis barna blir konsumert av barn i skolealderen, vil dette produktet hjelpe deg å tenke raskt og bedre assimilere det lærte materialet..

Hvilling er en veldig nyttig fisk for gravide kvinner. Det nærer kroppen til fremtidens mor og baby med sunne mineraler og fettsyrer..

en hvit русскийHvit russisk cocktail – en av de mest populære drinkene i USA i forrige århundre. Dens popularitet og enkel forberedelse gjorde det til en klassiker..

Oppskriften på havremelkoteletter er rett og slett en diettrett som er perfekt for en vegetabilsk sidefarge..

Slik lager du et ømt, tynt deig til pizza, les vår artikkel..

Søknad i ernæring

Hvitfisken inneholder den minste mengden mettet fett. I 100 g kokt filèt er ca. 82 kcal og stekt – 133 kcal. I tillegg har fisken 19 g protein og 0,9 fett..

Karbohydrater i denne klassen er fraværende. Derfor er whiting en god løsning for de som følger en diettregime. Det blir ofte brukt av mennesker som ønsker å gå ned i vekt, så vel som de som lider av gastritt og gastrointestinale sykdommer..

Velge en kvalitetsfisk

Som enhver sjøprodukt, må hvitting velges veldig nøye. Når du kjøper, er det bedre å velge kjølt kjøtt.

Det skal ikke ha skade, så vel som hvite klumper, spiraler og bånd. Ferskt og høykvalitetsprodukt har en behagelig, fiskaktig lukt (uten tøyler), elastisitet, lysende øyne.

Hvordan kan du lage mat deilig?

Fordelen med dette marine produktet er vanskelig å overvurdere. I tillegg til nyttige egenskaper har hvitt også en hyggelig smak, hvis den er tilberedt på en spesiell måte. Og du kan lage slike fisk på forskjellige måter: stew, steke, koke, bake.

Den tradisjonelle parabolen er fiskpatties. Også, hvilling er ofte brukt som fylling for pannekaker og paier..

Det er verdt å merke seg at denne fisken er vant til å forberede ikke bare den andre, men også de første kursene. Det kan godt være supper, salater og snacks. Nedenfor vil vi se på oppskriften på braised blåhvilling med grønnsaker, som er lett å lage mat..

Stewed hvilling med grønnsaker
fisk путассу: польза и вред, как вкусно приготовить
ingredienser Antall
blåhvilling 700 g
pære løk 200 g
gulrøtter 360 g
dill 10 g
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 45 kcal

Det er ganske mulig å lage mat denne parabolen hjemme, det viktigste er å fylle opp med alt som er nødvendig for matlaging. Og du trenger ikke så mange produkter.

Først skiller fisken fra beinene, så kut løkene i ringer.

en fisk очистить

Etter det må du gratulere gulrøtter på et grovt rivejern og kutte dillen.

gulrøtter выложить

Setter alt på en dyp og preoljet stekepanne, salt, pepper og laurbærblad.

legge рыбу

Fyll alle tilberedte ingredienser med vann (300 ml) og kok. Når vannet er fullstendig fordampet, kan parabolen betraktes som klar.

legge сметану

Fisk klar!

Som du ser, er hvittfisk et fantastisk produkt, og du kjøper en kombinasjon av nyttige vitaminer og mineraler til en lav pris..