Hvor nyttig kozinaki fra frø, hvordan lage dem i hjemmet

Østlige søtsaker er kjent over hele verden, og deres liste er selvfølgelig kozinaki. Hva det er og hvordan du lager dem hjemme i henhold til ekte georgiske oppskrifter, vil bli diskutert i denne artikkelen..

den полезны козинаки из семечек, как готовить их в домашних условиях

Historie av

For første gang oppstod kozinaki i Georgia. Der ble de laget av en blanding av honning og knust valnøtt. Kozinaki fra solsikkefrø dukket opp mye senere. Georgia gjorde kozinaki uten sukker, sukker sirup og andre tilsetningsstoffer.

De ble forberedt slik: honning ble kokt, en masse knust valnøtt ble tilsatt, helles denne blandingen og ble tørket i solen. Etter noen dager var søtsaker klare.

Senere begynte denne søten å bli laget av en blanding av honning og solsikkefrø, som sådan begynte de å bli laget i Ukraina. På andre steder begynte de også å lage kozinaki fra andre komponenter, for eksempel kozinaki fra sesam skyldes opprinnelsen til Tyrkia..

Og likevel er det verdt å merke seg at ekte kozinaki er laget uten sukker. At slik det ble laget i Georgia, Armenia og andre land i øst. Der ble det antatt at kozinaki er et tegn på rikdom og rikdom, så denne søtheten kunne bli funnet på ulike festivaler, feiringer og bryllup..

Fordelene og skadene til de mest populære østlige søtsaker

La oss i detalj vurdere sammensetningen, fordelene og mulige skader av kozinaki fra frø. Naturlig kozinaki består bare av honning og nøtter eller frø..

Honning er et matprodukt som er rikt på vitaminer og mineraler. Dette var kjent for georgerne som oppfant denne søtheten. Naturlige søtsaker ble laget fra mai honning, og det er enda rikere i næringsstoffer. Honning øker kroppens beskyttende egenskaper.

Sammensetningen av denne søtheten inkluderer også kalori frø eller nøtter, noe som betyr at deres ernæringsmessige verdi er veldig høy. Selvfølgelig, hvis det er kozinaki laget av bare naturlige produkter, det vil si, honning og frø, er det et trygt produkt for kroppen..

Ikke desto mindre kan den ikke konsumeres i store mengder, særlig de som ser på figuren eller har problemer med å være overvektige. Høyt kaloriinnhold av nøtter, frø og som et resultat ferdigretter gjør at kroppen raskt gjenvinne styrke og etablere viktige prosesser..

Kozinaki har en positiv effekt på hjertet. Også produktene som er inkludert i sammensetningen har en gunstig effekt på kroppens hormonelle bakgrunn. Helse for kroppen kozinaki kan, hvis det er dem i ubegrensede mengder. Dette er et ekstremt høyt kaloriprodukt, noe som betyr at det ikke kan spises i store mengder..

I tillegg kan orientalske søtsaker være nyttige bare naturlige, laget utelukkende av honning og frø eller nøtter. Hvis det, som en del av kozinaki, er sukker, sukker sirup, vegetabilsk olje og andre komponenter som er høyt kalori, men ikke gunstig for kroppen, finnes, kan bruk av slik sødme være skadelig og ikke gi de forventede fordelene..

Dessverre produseres de fleste kozinaksene, som kan kjøpes i butikken, nettopp fra disse unaturlige og skadelige produktene. Dette betyr at du må lage dem selv, eller kjøpe dem som er engasjert i utarbeidelsen av disse orientalske søtsaker..

Sesam- og gresskarfrø

frøene

Kozinaki laget av forskjellige nøtter og frø. Solsikkefrø er fortsatt de mest populære, men enda oftere kan du se gozinaki fra sesam og gresskarfrø. Sesam er mer populært, men begge alternativene er svært nyttige på grunn av deres sammensetning. Les videre, hva er nyttig kozinaki fra sesam og gresskarfrø.

sesamfrø

Kozinaki fra sesamfrø oppfunnet i Tyrkia. De visste sikkert at sesamfrø inneholder mye kalsium. Kalsium er kjent for å styrke bein, tenner og hår. Sesamfrø bidrar til å styrke immunforsvaret. Det er nyttig for de som regelmessig engasjerer seg i hardt fysisk arbeid..

Sesam inneholder også store mengder kalium. Dette elementet er svært nyttig i sykdommer som hypertensjon. Likevel er sesam kozinaki også et ekstremt høyt kaloriprodukt. I tillegg er det kun nyttig hvis det er laget av sesam og honning, uten sukker sirup..

gresskar

vkusnuypirogek

Gresskarfrø brukes sjelden til produksjon av kozinaki, men de er lett å forberede hjemme. Selv om gresskarfrø er omtrent halvparten fett, har de fortsatt mye aminosyrer, B-vitaminer, nikotinsyre og mangan..

Disse og andre fordelaktige elementer som finnes i gresskarfrø kan forbedre immuniteten, lavere kolesterolnivå, bidra til å bekjempe leddgikt og forhindre osteoporose..

Hvis gresskar kozinaki tilberedes uten sukker, bidrar de til å normalisere nivået av glukose i blodet. Naturlig gresskar kozinaki er nyttig for hypertensjon.

Kalorisk innhold av kozinaki i sine forskjellige varianter

Som nevnt ovenfor er næringsverdien til kozinaki svært høy. Hvis de bare er laget av honning og frø, kan du ikke bekymre deg for det høye kaloriinnholdet, siden alt dette er naturlige produkter. Dessuten vil det ikke virke mye å spise dette naturlige produktet.

Hvor mange kalorier per 100 gram, det vil si omtrent i en flis, denne orientalske søte? Så er 100 gram solsikkefrøfliser ca 580 kalorier, 510 i sesamfliser og 500 peanøtter i kokt kozinaki. Selvfølgelig er disse tallene bare gyldige hvis kozinaki ble tilberedt uten sukker og smør.

Den enkleste oppskriften
den полезны козинаки из семечек, как готовить их в домашних условиях
ingredienser Antall
solsikkefrø (frø) 500 g
flytende honning 250 g
Tilberedningstid: 20 minutter Kalorier per 100 gram: 492 kcal

Dette er den klassiske og enkleste oppskriften for å lage kozinaki fra solsikkefrø, som lett kan gjentas hjemme..

Hvordan lage kozinaki fra frø:

 1. Solsikkefrøene er rene fra husk. I en renset form bør de være 500 g. Du kan umiddelbart kjøpe raffinerte korn. Dette vil i stor grad forenkle matlagingsprosessen og forkorte tiden;
 2. Varm pannen uten olje, hell frøene på den, og rør hele tiden, stek til en lys gylden farge vises. Avhengig av størrelsen på pannen og graden av oppvarming, kan det ta 2 til 10 minutter. Det er nødvendig å steke solsikkefrø på svært liten brann; yngel зерна
 3. Honning er nødvendig flytende. Hvis det er herdet, må det først smelte i et vannbad. Klar stekt frø helle honning; å smelte мед
 4. Rør frøene med honning i ytterligere 2-4 minutter over lav varme. Hvis blandingen begynner å herdes, må den fjernes fra brannen. legge мед
 5. Sett kozinaken fra pannen i de tilberedte servisene, en brett eller en papirstøpe for muffinsene og la den settes..

Når du legger ut på et bakeplate eller brett, må flisene kuttes. Det er lett å gjøre det med en skarp kniv etter full herding..

Oppskrift kozinaki fra frø, valmue og honning

Valmue kan kjøpes i butikken, i samme avdeling hvor nøtter selges.

INGREDIENSER NUMBER
honning 0,25 kg
solsikkefrø (vekt av avskallet produkt) 0,5 kg
poppy 1 pakke (100 g)

Koker søtt 15 minutter.

Kalorifliser med en vekt på 100 g er ca. 500 g.

Hvordan lage kozinaki fra solsikkefrø med valmuefrø:

 1. Skal solsikkefrøene lett på en varm stekepanne;
 2. Legg til valmuefrø. Rør og stek i ytterligere to minutter;
 3. Hell denne blandingen med flytende honning, rør, og hold over lav varme til delvis satt;
 4. Fjern blandingen fra varmen, dekomponeres i form og la det fryse i flere timer. Du kan sette kozinaki i kjøleskapet.

Valmue, om ønskelig, kan du kjøpe mer, men det bør være minst to ganger mindre enn frøene.

Hvordan lage søtt med tilsetning av peanøtter

Peanøtter – veldig høyt kaloriprodukt, men ikke mer kalorifrø. Mens du forbereder kozinaki fra frø og jordnøtter, forblir kaloriinnholdet nesten uendret..

INGREDIENSER NUMBER
rå peanøtter 300 g
solsikkefrø 300 g
bia honning 200 g

Forbereder søthet i opptil 25 minutter.

Kalorifliser som veier 100 g, er 510 enheter.

Hvordan lage mat:

 1. Peanøtter tørker i ovnen. Det tar 5 minutter;
 2. Tørk frøene i stekepanne, rør hele tiden, stek til gyldenbrun;
 3. Legg til peanøtter til frøene;
 4. Honning smelter i et vannbad. Det må være flytende og varmt;
 5. Hell honning i en blanding av frø og nøtter. Rør, og mens du rører hele tiden, hold massen i brann til viskositeten kommer til syne. Imidlertid må massen være elastisk;
 6. Fjern fra varme og spre på skjemaer. Det er tilrådelig å la seg fryse for en dag eller to, men du kan spise om to timer..

Avhengig av ferskhet av honning, kan det kreve mer eller mindre enn spesifisert mengde. Derfor bør det legges til i deler, men ikke alt på en gang..

rollOstrull med fylling – en svært velsmakende matbit med forskjellige fyllinger.

Cupcakes for påske, oppskrifter i molds – unn deg selv hjemmelagde kaker.

Legg merke til oppskriftene for en deilig paus med epler og kirsebær tilberedt i en sakte komfyr.

Dessert fra sesamfrø hjemme

Sesamfrø, som beskrevet tidligere, er meget nyttige. I tillegg elsker mange mennesker dem, i motsetning til for eksempel fra ikke mindre nyttige linfrø..

INGREDIENSER NUMBER
sesamfrø 0,5 kopp
solsikkefrø 0,5 kopp
knust valnøtt 0,5 kopp
flytende honning 2 ss. l.

Forbereder søthet til 15 minutter.

Kalorifliser med en vekt på 100 g er 530 enheter.

Hvordan lage mat:

 1. Først må du måle alle ingrediensene. Deres proporsjoner kan endres, så lenge det viser seg å være en og en halv kopper;
 2. Alle nøtter og frø blandes, skiller seg om en fjerdedel, slip det i en blender eller kaffekvern;
 3. Som et resultat av sliping bør massen stoppe nesten til støv. Kombiner begge deler av frøene, knust og regelmessig, og legg til to spiseskjeer med flytende honning. Bland godt sammen. Som et resultat vil massen vise seg litt tørr, men elastisk;
 4. Deretter må du ta en tom plastform, for eksempel fra under majones, dekke bunnen og vegger med klamfilm for å gjøre det lettere å få klar sødme ut av formen;
 5. Legg ut denne massen i et jevnt lag, tykkelsen vil være ca. ½ cm;
 6. Masse tett tampet, flate toppen. Dette kan gjøres direkte med hendene dine;
 7. Bruk en kniv eller skje, lav grunne kutt i form av rektangler eller firkanter ovenfra. Dette er gjort for å sikre at den klare kozinaki lignet butikkløfting, og at det var lettere å knuse det i porsjoner;
 8. Kozinaki må tørkes innen 2 dager. Om vinteren kan du sette den på batteriet, om sommeren bare la det stå ved romtemperatur..

Etter en tid, bryte kozinaki i porsjoner langs hakklinjen..

Gresskar kozinaki: en steg-for-steg oppskrift

Gresskarfrø trenger å bryte opp, de er for store. Dette kan gjøres med en rullestift for ikke å overdrive det og ikke lage pulver fra frø..

INGREDIENSER NUMBER
gresskarfrø, skrelt, tørket 1 kopp
bia honning 4 ss. l.

Koker søtt 15 minutter.

Kalorifliser med en vekt på 100 g er 370 enheter.

Oppskrift på gresskar frø kozinaki trinn for trinn:

 1. Tørk peelte gresskarfrø i noen minutter i en varm stekepanne;
 2. Varm honning over en langsom brann eller vannbad;
 3. Bland honning og frø, bland;
 4. Legg et bakeplate eller plastskuff med pergamentpapir og legg gresskarmasse på den;
 5. Glatt ut med en skje eller hender, gjør kutt og la avkjøles i 30 minutter;
 6. Sett deretter i kjøleskapet i flere timer. Etter det kan kozinaki bli kuttet.

Gresskarfrø, sammenlignet med andre, er mindre kalori, det inneholder ca 420 kcal per 100 g. Derfor er disse kozinaki de mest kalorier som er lavest..

Anbefalinger for søttannbestanddeler søk

Hvordan lage den mest delikate kozinaki? En viktig rolle er spilt av naturen og smaken av produktene. Fra dette følger at det er best å kjøpe honning direkte fra biavlere, hvis det er en slik mulighet.

Selvfølgelig er det ikke sannsynlig å selge deg 4 ss honning til kozinaki, men ekte honning kan brukes på mange forskjellige måter. Siden dette er et naturlig og trygt produkt, kan det spises hver dag, så vel som brukt til en rekke sykdommer. Det vil være veldig nyttig å erstatte dem med sukker i te..

Når det gjelder nøtter og frø, er det også bedre å kjøpe dem ikke i butikken, men fra folk som har homestead hvor de vokser solsikker eller har nøtter. Du kan også rengjøre frøene selv, og nøtter kan enkelt hakkes med en kniv, hvitløkspade eller kjøttbatteri.

Så, hvordan lage mat naturlig kozinaki fra frø? Svaret på dette spørsmålet er enkelt: siden kozinaki ble laget utelukkende fra naturlige produkter, burde opplevelsen av de gamle georgierne gjentas og de mest naturlige ingrediensene skulle bli funnet. I tillegg bør du aldri legge til sukker!