Hvordan kan jeg lage smeltet melk hjemme?

Bakt (ellers baket) melk har en opprinnelig russisk opprinnelse og en lang historie. I dag er det fortsatt ganske populært og kan fortsatt kokes hjemme, men på en litt annen måte enn før..

melk

Kalori, verdi og egenskaper av drikken

I henhold til den opprinnelige oppskriften var det nødvendig å helle ferskt helt produkt i en lerkanne og la den bryte i en forvarmet ovn i 24 timer for å tilberede bakte melk..

Som et resultat ble innholdet i gryten brunaktig og fikk en behagelig lukt. En deilig fettfilm dannet av krem ​​som hadde akkumulert på toppen av melken. Den flakete væsken ble hovedsakelig brukt til å slukke tørst og lage varenz eller ryazhenka. Noen ganger ble det brukt som en av ingrediensene i deigen..

Denne metoden for matlaging av melk er annerledes ved at den gjør produktet mer motstandsdyktig overfor syring enn vanlig eller kokt melk..

I tillegg reduseres nivået av vitamin B1 med det halve, og bare 25% av den totale mengden vitamin C blir lagret, men fra næringsdrivendes synspunkt blir ikke produktet mindre nyttig for det.

Tvert imot har sporelementene som forblir i det (fett, fosfor, jern, kalsium) en gunstig effekt på fordøyelseskanalen. Denne drikken på grunn av den betydelige mengden vitamin A og D er indisert for diabetikere, forventningsfulle mødre og barn..

Energiværdien på 100 gram bakt melk er 67 kcal. Det er næringsrik og kan betraktes som et komplett måltid..

Fordel og skade

Ghee melk inneholder mer enn hundre stoffer og forbindelser som er nødvendige for menneskekroppen, og den har ulike fordelaktige egenskaper:

 1. Det er foreskrevet å bli brukt av gravide, dette bidrar til å forhindre forekomst av rickets i babyen, samt helbrede og styrke bein, tenner og hår til den fremtidige moren..
 2. Det er mye lettere for kroppen å absorbere smeltet enn et friskt produkt, noe som betyr at en slik drink vil være til nytte for personer som har problemer med mage-tarmkanalen, eller som lider av diabetes eller allergier (unntatt laktoseintoleranse).
 3. Kombinasjonen av fosfor, magnesium og kalium sammen med vitamin A- og B-vitaminer bidrar til å opprettholde kardiovaskulærsystemet, styrke syn og nerver;
 4. Vitaminer E og C gir stabilisering av den hormonelle bakgrunnen og styrker kroppens forsvar (hjelper som et middel til å kvitte seg med forkjølelse, hodepine og kronisk tretthet);
 5. Produktet er kjent for sin brede bruk i matlaging (i frokostblandinger, gelé, supper).

Som alt som er spist, har bakte melk visse kontraindikasjoner. Det bør ikke gis til mennesker (spesielt barn) som lider av laktasemangel (med denne sykdommen vil tarmene reagere på drikken med oppblåsthet og smerte, forstoppelse og diaré, oppkast).

Hvordan lage smeltet melk på komfyren

Universal alternativ, siden nesten alle i huset har en gass eller elektrisk komfyr.

Matlaging fremgang:

 1. Fyll den emaljerte pannen med melk og legg den på ilden; å koke молоко
 2. Når innholdet i tanken begynner å koke, må du redusere flammen så mye som mulig og simre i minst tre timer; å koke
 3. Tørk pannen med et lokk og noen ganger bli kvitt skummet; å plage
 4. Når produktet blir til kremaktig strøm, kan den fjernes fra ovnen.. er klar

Bakt melk hjemme i ovnen

Ovnen har lenge blitt et alternativ til den vanlige russiske komfyren, så den passer godt til matlaging av kokt melk. Den elektriske versjonen med en termostat passer best, men gassmodellen med termometer må også være forresten, siden oppførelsen av oppgaven er direkte relatert til evnen til å opprettholde riktig varmebalanse.

Matlaging fremgang:

 1. Slå på ovnen og sett opp for å varme opp (opptil 180˚C);
 2. Hell melken inn i keramikk og legg den inn i ovnen;
 3. Etter å ha kokt væsken, reduser varmen til 80˚C (noen ganger kan du stoppe ved 100˚C, her er det viktigste å forhindre koking av produktet);
 4. Når overflaten av drikken er dekket med en gyllen skorpe (ca. 60 minutter senere), vil det være nødvendig å senke temperaturnivået igjen til 70˚C;
 5. Ikke skift noe for de neste 3-7 timer, men vær nøye med å overvåke tilstanden til skorpeen (ideelt sett bør den puste seg – jevnt stige og falle, dette er bare mulig hvis temperaturen er valgt riktig);
 6. Slå av ovnen og la drikken avkjøles..

Hvordan lage en drink i en tregkokeren

Ved å dømme etter sluttresultatet, kan multikookeren helt erstatte ovnen. Videre er det i sin søknad ikke nødvendig å følge matlagingsprosessen nøye..

Matlaging fremgang:

 1. Sett melken i multikookerbollen;
 2. Slå på enheten i modusen for “quenching” (på noen modeller, den versjonen ligner den kalles “Milk grøt”) for en kvart time;
 3. Når innholdet i bollen begynner å koke, bør multikookeren endre den tidligere innstilte modusen til “Forvarming”, den skal ikke byttes, tvert imot, produktet skal infunderes under slike forhold i 10-12 timer;
 4. Etter en angitt tid er drikken klar.

Oppskriften av garnmelk i en trykkkomfyr

Måten vil appellere til de som liker å drikke ble dekket av skum.

Matlaging fremgang:

 1. Bruk en trykkkoker, kok melken (i omtrent en tredjedel av en time);
 2. La produktet kjøle seg helt uten å fjerne hetten..

Mikrobølgeoppskrift

Det er en antagelse at matlaging mikrobølgeovn i en mikrobølgeovn er ganske enkelt og rettferdig. Men du må alltid ta hensyn til de skadelige effektene mikrobølger har på matmolekyler og ikke å misbruke mulighetene for en mikrobølgeovn..

Matlaging fremgang:

 1. Hell melken i den keramiske beholderen og sett i mikrobølgeovnen;
 2. Slå på enheten og varm den “rå” før kokingen;
 3. Reduser kraft ved å bare opprettholde kokepunktet (for dette formålet, la oss jobbe i avfrostingsmodus);
 4. Vent 2-3 timer, slå av enheten og vent til drikken er avkjølt..

Tilberedning av bakt melk i en termos

Metoden er delvis “marsjerende”, egnet til bruk selv i svært trange forhold..

Matlaging fremgang:

 1. I en emalje gryte koker fersk melk;
 2. Hell “råvarer” inn i en termoforvarming som er forvarmet med kokende vann;
 3. Lukk beholderen, vri lokket tett og la det brygge;
 4. Villighet kommer omtrent 6-7 timer senere, men du kan vente lenger (i løpet av denne tiden kan du ikke åpne lokket).
bland oppKoreansk marinert courgette – les hvordan du gjør denne krydret matbiten.

Legg merke til oppskriften på chokolade-banan kake – du vil trenge denne desserten veldig snart.

Slik lagrer du deilig lat belyashi – et veldig enkelt bakverk i vår samling oppskrifter.

Kokeprogram

Når du tar i betraktning alle de tidligere nevnte egenskapene til en braised drink, er det mulig å bestemme til det et godt sted i hvilket som helst kjøkken. Antall hovedretter som tillater bruk av varmere, inkluderer:

 1. Kashi (kombinasjoner med bokhvete, havregryn eller semolina er spesielt vellykkede);
 2. Hot (meieri og krem ​​supper);
 3. Bakverk, kaker, paier, pannekaker;
 4. kakao;
 5. Herbal decoctions, drikke med krydder, honning eller sukker;
 6. Varenets og ryazhenka.

Noen husmødre bruker denne kremfarget væsken til å suge silden, og svært få mennesker kan forlate resultatet likegyldig..

De som ønsker å gå ned i vekt fra smeltet melkeprodukt trenger ikke å gi opp, akkurat nok til ikke å kombinere det med noen søtningsmidler.

Nyttige tips

Når du gråter melk, bør du vurdere følgende punkter:

 1. For å få en skarp, må beholderen med drikkepenne være åpen, hvis motsatt er nødvendig, da bør det lukkes tvert imot.
 2. Det er bedre å velge keramikk fra retter (de gir en jevn fordeling av varme og hindre brenning);
 3. Når du bruker en multikooker, kan du ikke fylle bollen “under kanten”, du må legge igjen plass for å unngå å koke over
 4. Det er mulig å forhindre “skylling” av melk, hvis i tanken der den er plassert, med et smør, trekk en linje litt høyere på den indre omkretsen rett over væskenivået.

Hvis det ikke er mulig å lage matet alene, må du kunne vurdere kvaliteten på lignende produkter som er kjøpt fra butikken. Det burde være:

 • uten tilsetningsstoffer
 • frisk (lagringstid bør ikke overstige noen få dager);
 • blek kremfarge;
 • dekket med et lag med krem ​​(uoverensstemmelsen på dette punktet indikerer unaturlig eller lav kvalitet varer).

Tatt i betraktning disse egenskapene tillater deg å minimere sannsynligheten for å kjøpe et dårlig produkt og for å unngå helseproblemer forbundet med bruken..