Hvordan lage bananer i karamell hjemme

Lekkert og sunn dessert til en barnferie eller for te drikking kan bli laget av bananer, hvis du dekker dem med karamell. Å forberede denne parabolen hjemme er ganske enkelt, og det tar ikke lang tid.

Banan-karamell dessert er sikker på å appellere til både barn og voksne. Det er høyt i kalorier og nærende, men bananer forbedrer stemningen og er en kilde til mange næringsstoffer, som kan tjene som en unnskyldning for de som er vant til å telle kalorier og se på vekten..

Hjemmelaget oppskrift på friske bananer i karamell
hvordan приготовить бананы в карамели в домашних условиях
ingredienser Antall
bananer (medium modenhet, ikke grønn, men ikke for myk) 3 stk.
sukker 1 st.
noen søtsirup 3 ss.
avløp. oljer 1 ts.
vann 4 ss.
Tilberedningstid: 30 minutter Kalorier per 100 gram: 274 kcal

I denne oppskriften brukes friske bananer, som ikke er varmebehandlet og derfor beholder flere næringsstoffer. Men matlaging dessert i dette tilfellet er bedre umiddelbart før bruk..

Hvis han ligger i mer enn en time, vil bananene begynne å mørkne og miste sin smak. Du vil trenge pinner (tre eller noe annet) for å lage skiver bananer på dem, og folie eller plastpose..

Hvordan lage bananer i karamell hjemme? For det første er det bedre å gjøre karamell, slik at frukten ikke er mørk. Sukker, vann og smør skal oppvarmes i en gryte eller panne (over lav varme).

å koke

Denne prosessen varer til sukker smelter og blir lysebrun i fargen. På dette tidspunktet må du helle sirupen, bland og sett til side oppvaskene fra ovnen. Bananer blir skrellet og kuttet som du vil – i sirkler eller avlange biter..

kutt inn бананы

Setter frukten på en pinne, de er dyppet i karamell, vendt slik at de er dekket med den helt og legger seg på folien.

sette бананы

Når karamelen har herdet, kan dessert serveres..

 

Tilbereder dessertfrukter på kinesisk

Denne retten er tradisjonell for kinesisk, og nærmere bestemt Szechuan, mat. Der, i tillegg til bananer, kan de lage epler, gresskar, eggplanter på samme måte..

produkter:

 • 3 stk bananer (ikke den eldste);
 • 4-5 Art. l. stivelse (bedre enn mais);
 • 1 ts sesamolje;
 • 75 ml vann (det er bedre å forberede drikking – mineral eller filtrert);
 • 200 ml av en hvilken som helst plante olje;
 • 225 g sukker;
 • 2 ss. l. sesamfrø;
 • is – noen kuber, fryse på forhånd.

Tid brukt: 30-40 minutter.

Kaloriinnhold for 100 g dessert: 237 kcal.

Huden er fjernet fra frukten, fruktene blir kuttet i stykker. De trenger å rulle i beholdere med stivelse, slik at frukten dekket med den helt. I en skillet (slå på komfyren 180 grader, tilsett smør før den er oppvarmet), stek bananskiver veldig raskt – ikke mer enn 2 minutter. De legges deretter på en tallerken..

Deretter skal du lage karamellen. For å gjøre dette, varme sukker i en gryte med 75 ml vann. Når vann kokes og sukker oppløses, blir de omrørt til en lysebrun masse dannes. Deretter fjernes karamelen fra ovnen..

Skiver av bananer dyppes inn i den med spisepinner slik at de er dekket med sirup. Dryss sesam på toppen. Det gjenstår nå å finne ut hvorfor isen er nødvendig. Faktum er at parabolen serveres umiddelbart, og det kan være veldig varmt..

Ved siden av ham på bordet legger du en beholder med resten av vannet og isen. Før du spiser et stykke, dyppes det i et par sekunder i kaldt vann for å avkjøles og herdes karamellen. Det er bedre å bruke pinner til dette..

ert супErtesuppe med biff eller røkt kjøtt – prøv å lage den første parabolen i henhold til våre oppskrifter.

Les hvordan du lager pannekaker med sopp – en oppskrift på en velsmakende og sunn tallerken for hver dag..

Legg merke til oppskriften på fylte pasta skaller – en uvanlig mat bare retter.

Cooking Ideas

ideer с шоколадом

For å lage en dessert er det ikke nødvendig å bruke stivelse, sesam, som i den kinesiske oppskriften. Stykker av frukt kan stekt bare i olje. Tilberedelse av karamell med forskjellige smaker, bruk en rekke tilsetningsstoffer som må tilsettes i sirupen ved fjerning fra ovnen. Disse kan være:

 • sitronsaft, lime, oransje (ca. 1 ts);
 • sirup med forskjellige smaker (tilgjengelig i butikkene);
 • honning;
 • kondensert melk;
 • likører.

Du kan servere iskrem, nøtter til parabolen, dryss den med sjokolade, kanel.

Stekt bananer med honning

bananer с медом

Veldig rask, velsmakende og sunn parabolen..

produkter:

 • 3 stk bananer (det er bedre å ikke ta for myk);
 • 2 ss. l. sukker;
 • 50 g plommer. olje (smelte på forhånd);
 • 2 ts. noen honning du liker mer (men det er mer praktisk å ta væske);
 • litt sitronsaft.

Tilberedningstid: 20 minutter.

Kaloriinnhold per 100 g: 206 kcal.

Hvordan steke bananer i karamell med honning? Frukt fritt fra huden, kutt, litt dryss på dem med sitronsaft.

Forbered karamelen på vanlig måte (koke og rør i stekepannen eller gryten med sukker og smør til lysebrun farge). I varm karamell hell honning, rør.

Dyp bananskiver i sirup og sett til side. Når sirupen er herdet, vil desserten være klar. Stekt bananer i karamell klar til å bli spist.!

 Lite hemmeligheter

Det viktigste i denne desserten er å velge gode bananer – ikke for myk, men ikke grønn heller. Med moden frukt blir steken forsiktig og velsmakende.

For ikke å bli brent, er det bedre å forberede pinner, ved hjelp av hvilke det blir mulig å dyppe bananer i karamell. Før det må sirupen fjernes fra ovnen, ellers kan det splashes.

Sirupen må omrøres kontinuerlig under tilberedning slik at den viser seg å være homogen og ikke brent..

Sitronsaft vil bidra til å forhindre mørkering av bananer for en stund. Om nødvendig sprut dem med frisk frukt..

Hvis det er overflødig karamell, kan den helles i små porsjoner på folien eller i grunne mugg dekket av folie eller pergament. Etter herding kan karamellkaker foldes separat og brukes som en frittstående dessert, eller dryss kaker, kaker, etter smuldring.