Hvordan lage bokhvete raskt og velsmakende

Det er usannsynlig at det vil bli mer populært, og samtidig, grøt mer elsket enn bokhvete. Det er nesten umulig å forestille seg en daglig ration uten det, slik at økende priser på denne kornblandingen alltid forårsaker en slik røring.

I tillegg er bokhvete ekstremt nyttig – det inneholder mye vitaminer, jern, fiber og essensielle aminosyrer.

Hun har sin egen karakteristiske smak, som ikke kan forveksles med noe, men noe produkt kan være enda bedre hvis du koker det på den mest vellykkede måten og kjenner hemmelighetene til matlaging..

Delikate oppskrifter

Det ser ut til at det kan være enklere enn å lage bokhvete grøt – helles kornet med vann i riktig mengde, saltet og næringsrik tallerken er klar. Men det syntes bare å være fordi bokhvete lett kunne vise seg nesten smakløst og overcooked eller tvert imot undercooked. Den mest klassiske versjonen av smakfull grøt ser litt annerledes ut..

Klassisk bokhvete grøt
hvordan быстро и вкусно приготовить гречку
ingredienser Antall
bokhvete gryn 1 kopp
rent vann 2 briller
smør 50 g
salt å smake
Tilberedningstid: 40 minutter Kalorier per 100 gram: 150 kcal

Først må du sortere kroken og skyll godt i flere farvann, og kalsiner det deretter i en tørr stekepanne til den knitrer..

vask

Mange nekter fra dette stadiet og umiddelbart heller bokhvete i vannet, men dette er en feil, fordi det er den stekte bokhvete som gir grøten en spesiell aroma og smak..

å antennes

Det er best å lage bokhvete i en kjele eller i en kasserolle med en tykk bunn, siden jevnt fordelt oppvarming vil gjøre parabolen enda bedre. Tilberedte griller skal helles med vann og sendes til høy varme til det koke, da skal den fremtidige grøten bli saltet, smaksatt med smør og igjen forbrenne over en liten brann i femten minutter..

legge масло

Deretter må du fjerne pannen fra ovnen og pakke den med et varmt teppe, og la det stå i minst 40 minutter under et lukket lokk. I løpet av denne tiden absorberes all væske til slutt inn i krysset, og den fylles helt inn.

grøt готова

Selvfølgelig kan bokhvete tilberedes ikke bare på vann, men også på melk – det er veldig velsmakende. Algoritmen til matlaging er den samme, hvis du vil lage en smuldrende grøt, erstatte vann til melk, men det er også mulighet for å lage viskøs bokhvete grøt med melk.

grøt

Bokhvete grøt med rosiner

Ingredienser som kreves:

 • 1 kopp bokhvete groats;
 • 2 kopper melk;
 • 2 glass rent vann;
 • 50 gr. smør;
 • en håndfull rosiner;
 • salt og sukker til smak.

Tilberedningstid: ca. 40 minutter.

Kaloriinnhold: ca. 180 Kk / 100 gr.

Bokhvete må plukkes og skylles, og deretter helles i saltvannet kokes og igjen kokes alt, og deretter reduseres varmen til minimum, dekk panelen med lokket og kok grøten i 20 minutter.

Deretter helles varm melk i pannen og tilsett smør, tilsett rosiner og sukker, kok grøten over lav varme, skru den av og la den stå i 15 minutter under lokket. Velsmakende grøt er klar!

Bokhvete med egg, som vil bli enda mer næringsrik og rik på protein, og er sikker på å bli en av de faste retter på bordet, kan være en utmerket frokost eller middag..

Bokhvete med egg

Ingredienser som kreves:

bokhvete с яйцом

 • 1 kopp bokhvete groats;
 • 2 glass rent vann;
 • 2 egg;
 • 50 gr. smør;
 • salt til smak.

Tilberedningstid: ca. 40 minutter.

Kaloriinnhold: ca. 220 Kk / 100 gr.

Bokhvete skal utarbeides på vanlig måte og helles med vann og sendes til høy varme til koking, tilsett salt, lukk pannen tett med et lokk og la grøten stå opp i en halv time.

På dette tidspunktet må du koke eggene, og her er det en variasjon – du kan lage dem kokt, og du kan mykekjøle. I det første tilfellet skal eggene smuldre og i den andre, knead med en gaffel, og i hver av dem får grøten sin egen spesielle smak..

Klar bokhvete bør smaksprøves med smør, tilsett tilberedte egg og parabolen er klar.

Hvordan lage bokhvete som garnityr

side parabolen

Bokhvete er ikke bare en egen tallerken, men også en utmerket sidefarge for kylling, kjøttboller, pølser og til og med fisk. Men du kan lage et slikt garnityr med tilsetning av noen ingredienser som gjør krummelig grøt til saftig og duftende.

Ingredienser som kreves:

 • 1 kopp bokhvete groats;
 • 2 glass rent vann;
 • 1 mellomstor løk;
 • 1 medium gulrot
 • 3 ss. skjeer av solsikkeolje;
 • salt til smak.

Koketid: omtrent en halv time.

Caloric verdi: ca 120 Kk / 100 gr.

Forbered grisene – sorter, vask, antenn og hell i en panne med kokende vann. Salt, hell 2 ss. skjeer av vegetabilsk olje, kok opp, reduser varmen og kok grøden under lokket i 20 minutter.

På denne tiden må du kutte løkene og rist gulrøtter, og send dem til stek i vegetabilsk olje til gyldenbrun – først løkene helles i pannen, deretter blir gulrøttene tilsatt den. Den ferdige bokhvete forblir helles i stekepannen for steking og stew i ytterligere 5 minutter sammen. Er ferdig!

crucian karpeKarpe i ovnen – oppskrifter med bilder og trinnvis anbefalinger. Flere varianter av denne parabolen.

Slik lagrer du deilig torsk i en sakte komfyr, les vår artikkel..

Hvordan lage laks tartare – oppskrift med fotografier og anbefalinger.

Slik lagrer du deilig bokhvete grøt med kjøtt

Bokhvete med kjøtt kalles også bokhvete i en kjøpmanns stil, og en slik tallerken kan ikke etterlate noen likegyldig, det er så velsmakende og næringsrik som et resultat..

Ingredienser som kreves:

 • 1 kopp bokhvete groats;
 • 400 gr. svinekjøtt;
 • 2 glass rent vann;
 • 1 medium løk;
 • 1 medium gulrot
 • vegetabilsk olje for steking;
 • salt og pepper etter smak.

Tilberedningstid: ca. 40 minutter.

Caloric verdi: ca 250 Kk / 100 gr.

Kroppen må være forberedt på vanlig måte, og svinekjøttet i små stykker. Legg kjøttet i en panne med vegetabilsk olje og stek til halvparten tilberedt, legg til det finhakket løk og revet gulrøtter og stuv litt mer sammen til grønnsakene er myke.

Deretter må du hælde vann i pannen, la det koke og legge bokhvete. Rør, lukk lokket og la parabolen simre over lav varme til all væske har fordampet..

På dette må du slå av varmen, og la bokhvetegrøten stå under lokket i ytterligere 10 minutter for å insistere. Oppvask er klar!

Hva å lage mat fra frokostblandinger i en sakte komfyr

Den langsomme komfyren gjør livet enklere for husmor – det er ikke nødvendig å stå ved komfyren og overvåke oppskriften av retter, bare kaste dem inn i denne enheten og gjør deg klar. Det samme gjelder bokhvete, de klassiske oppskrifter som passer for multikookere.

gryte

gryte

Ingredienser som kreves:

 • 2 multivarice kopper bokhvete;
 • 4 multi-kokers briller kjøttkraft (kan være fra en terning);
 • 200 gr. hard ost;
 • 3 ss. skjeer med majones eller rømme
 • 3 egg;
 • salt, pepper smak.

Koketid: omtrent en time.

Kaloriinnhold: ca. 150 Kk / 100 gr.

Tilberedt bokhvete skal helles i skålen til multikjøleren, hell kjøttkraft, salt, pepper og sett ønsket modus. Det kan være “Bokhvete” eller “Kashi”: det vil forberede seg i omtrent en time..

Når den tregte komfyren slår av, ta ut grøten og la den avkjøles. Rist deretter osten og hell den i grøten, legg litt av osten til side. Deretter blandes i massevis av bankede egg og majones eller rømme, legg den i en smurt bolle med en multikooker og dryss med utsatt revet ost. Koking på “Baking” -modus i en halv time.

I en treg koke kan du enkelt lage bokhvete med sopp, som vil være svært velsmakende.

Bokhvete med sopp

Ingredienser som kreves:

 • 1,5 kopper bokhvete;
 • 400 gr. sopp;
 • 2 glass rent vann;
 • 1 medium gulrot
 • 1 medium løk;
 • 1 ss. skje solsikkeolje;
 • salt, pepper smak.

Koketid: omtrent en time.

Kaloriinnhold: ca. 230 Kk / 100 gr.

Kroppen må være forberedt, og soppene kuttes i små stykker. Hell deretter smør i skålen til multikookeren, sett modusen “Frying” eller “Baking” og legg sopp og hakkede grønnsaker i den.

Kok i ca 20 minutter, legg deretter bokhvete og vann til den resulterende steke, salt, bland og sett “Bokhvete” -modus i 30 minutter. Når den tregte komfyren slås av, er parabolen fullstendig forberedt.

Matlaging hemmeligheter

Selv under forutsetning av at det er ganske vanskelig å ødelegge bokhvete grøt, er det aldri en grense til perfeksjon, som du bør bli ledet av flere kulinariske triks:

 1. Aluminium eller emalje retter er ikke egnet til matlaging bokhvetegrøt – det vil bare være velsmakende i tykke vegger eller i en støpejernskanne. Selv utyatnitsa kan brukes til dette formålet. Fortsatt bokhvete tilberedt i potter.
 2. Etter koking kokes bokhvete på høy varme i et par minutter, da må det reduseres til minimum og kok grøten under et tett deksel.
 3. Bokhvetegrøt trenger ikke å røres under tilberedning, ellers vil den falle fra hverandre. Riktig forberedelse betyr å glemme denne parabolen på ovnen..
 4. Hvis bokhvete er tilberedt for en siderett, kan du tenne den ikke i en tørr stekepanne, men i en liten mengde solsikkeolje – dette vil bare være til nytte for det..
 5. Altfor lang tid å lage mat bokhvete er ikke verdt det, fordi det blir smakløst fra dette. Lengre matlaging kan ikke være en full erstatning for fordampning.
 6. Du kan gjøre bokhvete grøt mer duftende ved å legge en hakket løk til den i midten av matlagingen, bare ved å kaste den på toppen og ikke røre den. Du kan også legge til grøt tørket sopp hakket i en kaffekvern: bare et par stykker.
 7. Bokhvete grøt kan gjøres meget velsmakende ved å legge til (etter matlaging og damping) stekte løk. Sammen med ham bør bokhvete få lov til å brygge i 5 minutter..

Uansett hvor velsmakende og varierte retter er fra bokhvete, kan du spise dem ikke mer enn tre ganger i uken, ellers vil fordelene ved denne frokostblandingen begynne å skade.