Hvordan lage deig for manti i henhold til den klassiske oppskriften

En gang manti var bare kjent som en nasjonal orientalsk matrett. I dag kan de ses på ferietabeller i alle land i verden. Hjertelig, velsmakende og veldig enkel å forberede, fortjente manti sin popularitet.

Klassisk oppskrift
hvordan приготовить тесто для мантов по классической рецептуре
ingredienser Antall
varmt vann 1 kopp
egg 1 stk
salt 1 ts.
mel 2 og 1/2 glass
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 180 kcal

Klassisk mante deig er vanlig dumpling. Dens oppskrift er veldig enkel, og matlagingsprosessen krever ingen triks..

Kvaliteten på testen for dumplings eller manti avhenger i stor grad av måten den er knedd på. For å gjøre mante deigen veldig øm og elastisk, trenger du:

 1. Sile melet gjennom en fin sik i en dyp, bred bolle; sile муку
 2. Lag en liten depresjon inni og hell vann og egg godt inn i det; legge воду
 3. Tilsett salt; legge соль
 4. Knead forsiktig, begynner i midten, slik at vannet gradvis absorberer mer og mer mel.. kna

Etter 5-10 minutter æltes deigen som klar. Dens masse skal være jevn og heller bratt. Hvis dette ikke er tilfelle, kan du legge til litt mer mel. Etter det må den klassiske testen hvile. For å gjøre dette, er det pakket med klamfilm og etterlatt alene i minst en kvart time..

cheesecakes из творогаOstekake uten mel – prøv å lage mat i henhold til våre oppskrifter.

Stewed poteter med kjøtt – enkel og velsmakende, vår steg-for-steg oppskrift.

Slik lagrer du pasta med sopp og kylling. Les bilder og trinnvise instruksjoner som hjelper deg..

Choux bakverk

Brewing er en annen måte å lage matte deig, som ikke er revet når den støpes, og blir nesten ikke deformert under tilberedningen..

ingredienser:

 • 500 ml vann – kokende vann;
 • 100 g solsikke eller olivenolje;
 • 900 g mel;
 • 1 ts salt.

Ved æltning kan deigen absorbere litt mindre eller mer mel..

Fremstillingsmetode:

 1. Hell kokende vann i en stor bolle og oppløs salt og vegetabilsk olje i den;
 2. Deretter tilsettes halvmalt mel (ca. 450 g) til samme sted, omrør hele tiden. Du kan forstyrre en trespatel eller en mikser med lav hastighet. Først vil deigen være med klumper, men etter hvert vil melet spre seg;
 3. Så snart massen i bollen blir homogen, må du fortsette å kneading med hendene, og tilsett resten av melet til deigen er bratt..

Klar-laget chouxdeig til mantels bør fjernes i en plastpose og stå alene ved romtemperatur i minst en halv time. Deretter kan du skape manti.

Deig uten egg i usbekisk

Hovedforskjellen på denne oppskriften er at det ikke er egg i den. Derfor er denne parabolen anses å være mager. Men hvis ønsket kan vannet i den bli erstattet med melk..

ingredienser:

 • 1 glass vann;
 • 1 ts salt;
 • 500 g mel;
 • 2 ss. l. vegetabilsk olje.

Vegetabilsk olje kan være noen: solsikke eller oliven. Men hvis du tar melk i stedet for vann som grunnlag, kan du uten olje.

Hvordan lage mat:

 

 1. I en separat beholder må du blande vann, vegetabilsk olje og salt;
 2. I en dyp bolle sikt melet;
 3. Hell den tilberedte basen i melskålen;
 4. Knytt deigen forsiktig..

I motsetning til den tradisjonelle oppskriften med egg, her etter å kneading deigen må du slå flere ganger på bordet. Da blir det elastisk. Deretter rulles den inn i en tallerken, den rulles inn i en bunt og i denne formen blir den igjen ved romtemperatur under et serviett i en halv time. Deretter er deigen uzbekisk fordi manti er klar.

Fylling, modellering og matlaging

Mantis

Når deigen er ferdig, kan du fortsette til forberedelsen av fyllingen, molding manti og matlaging.

Hva slags stuffing å velge for manti? Som fylling, tradisjonelt brukt ulike kjøtt, poteter og løk. Og siden oppskriften ble oppfunnet i muslimske land, brukes svinekjøtt til manti ekstremt sjelden og bare i kinesisk mat..

Bruk vanligvis biff eller fårekjøtt. De nasjonale oppskrifter av nomadiske folk inkluderer også hestekjøtt, geit kjøtt og kamel kjøtt..

For å gi det opprinnelige smaksområdet, kan biter av fjærfe, saufett, utder og til og med kamelhudene legges til fyllingen. Det viktigste er at alle disse ingrediensene skal være veldig finhakket..

I stedet for poteter, kan andre saftige grønnsaker brukes. Oftest erstattes poteter med gresskar. Men i tillegg til henne kan gulrøtter eller dzhusay legges til mantyen – et spesielt utvalg av løk. Denne vegetabilske tallerken kan være en flott fylling for manti i vegetarisk mat. Uansett er løk alltid lagt til hakket, og noen ganger hvitløk.

Metode for matlaging gresskar og kjøttpåfylling

Innbyggerne i Usbekistan, Øst-Turkestan og Vest-Kina er veldig glad i Manti, der de legger til gresskar i stedet for poteter.

Å mate åtte til ti voksne, for fylling du trenger:

 • 1 kg biff (bedre å ta saftige stykker);
 • 800 g løk;
 • 500 g gresskar;
 • salt og krydder etter smak.

Tilberedningstiden for den ferdige parabolen avhenger av kjøtttype, mengden av ferdigproduktet og metoden for støping av manti. Men det tar vanligvis omtrent to timer..

deigen на манты

 1. Kjøtt, rent og tørket, må frigjøres fra blodårene, og deretter finhakket, først i strimler, deretter – i terninger. Jo mindre skiver oppnådd på denne måten, desto bedre er det forberedt fylling. Og for å bevare alt smaken av parabolen, anbefaler ikke profesjonelle kokker å snu kjøtt gjennom kjøttkvern eller kombinere;
 2. Løk skal vaskes, skrelles og kuttes inn så lite som mulig;
 3. Gresskar er også forvasket, peeling og frø skales. Da skal gresskaret hakkes i små biter av størrelse 3 mm;
 4. Deretter blandes hakket kjøtt, løk og gresskar i en dyp skål. Tilsett salt, sort pepper og dine favoritt krydder til smak. Veldig bra gresskar kombinert med zirara og koriander. For å krydre opp servantene, kan du legge til rød pepper;
 5. Klar fylling forsiktig blandet for hånd.

Hvis det ser ut til at fyllingen er tørr, kan du legge til en liten mengde varmt kokt vann. Etter det må fyllingen blandes igjen. I stedet for et gresskar, kan du ta nøyaktig samme mengde poteter eller gulrøtter.

Hvordan skulptur og kok manti?

Tradisjonelt er det flere måter å støpe manti på. Men vanligvis blir de støpt i firkanter. Før støpestart startes den rustede deigen igjen. Deretter blir små pølser eller baller vridd ut av det, som er tynt rullet opp til 2-3 mm tykk..

 1. Tynn rullet deig er kuttet i firkanter på 10 x 10 cm;
 2. I midten av torget plasseres en liten mengde fylling – ca 1 ss. l.;
 3. Deretter rulles deigen opp og alle fire hjørner festes sammen..

Manty er dampet. For å gjøre dette er det best å bruke en spesiell pan – mantovarku. Før legging, er bunnen av pannen best smurt med vegetabilsk olje, slik at når matlagingen ikke sitter fast, sitter den ikke fast.

Gjennomsnittlig koketid er 45 minutter.

Hemmeligheter til den perfekte testen

For at deigen skal være veldig velsmakende, er det viktig å følge noen enkle regler når du forbereder det:

 1. Mel må siktes slik at ferdig deigen er mettet med oksygen og derfor mer øm;
 2. Vannet i den klassiske oppskriften skal ikke være for varmt eller kaldt. I det første tilfellet vil egget koke, og i den andre – deigen må bli knedd lenger. Ideelle forhold er romtemperatur kokt vann;
 3. For å få den gule fargen på deigen, kan du legge til flere yolks til den. Men da må du redusere mengden vann;
 4. Men proteinet i deigen trenger bare en eller to, hvis du planlegger et stort volum ferdigprodukt. Mer protein vil gjøre deigen vanskelig og vanskelig å rulle;
 5. Vann, egg og salt kan blandes på forhånd, og den allerede oppnådde homogene tør å helles i melet;
 6. Når du jobber med ferdig deig, er det bedre å holde det i en plastpose hele tiden og kutte av små deler av det etter behov..

Jo brattere konsistensen av ferdig deig for nellik, jo tynnere kan den rulles. Men slik at det lett blir støpt av ham, skal han ha lov til å stå minst en kvart time etter at han har æltet. Derfor er det bedre å lage deigen på mantlene på forhånd og holde dem i kjøleskapet.

Loading...