Hvordan lage en cocktail “Mai Tai” hjemme

Cocktail er en utmerket drink som passer alle anledninger. Det kan brukes som en alkoholholdig drink til en ferie, du kan drikke på varme dager om sommeren, og du kan også behandle gjester.

Derfor, hvis du bestemmer deg for å gjøre denne drinken, må du definitivt vurdere oppskriften for å lage cocktailen “Mai Tai”. Dette er en søt, men ikke veldig sukkerholdig drikk, som har en omsetning på 27 grader. Han har lenge vært populær og kjære elsket blant innbyggerne i Amerika, så vi bør nære oss kjent med matlagingsegenskapene..

Cocktail historie

Drinken “Mai Tai” begynte å være forberedt for første gang siden 1944. Det ble utviklet av Vick Trader, som eide den amerikanske kjeden av restauranter i polynesisk stil, Vick Trader..

Navnet på denne drinken er oppnådd takket være innbyggerne i Tahiti. I det øyeblikket, da de først prøvde det, sa de umiddelbart uttrykket “Mai tai roa ae”, det oversetter fra tahitisk som “godt, utmerket”. I 1987 ble denne drikken lagt til samlingen av IBA – den internasjonale bartendereforeningen..

I hjertet av ideen til forfatteren av denne drikken lå en oppskrift, som inkluderte de tilgjengelige komponentene. Men samtidig var han ment for å være den beste cocktailen til en tropisk art. Derfor var det billig, men smaken gjorde denne drinken populær blant mange besøkende til restauranten..

Som grunnlag for utarbeidelsen av denne cocktailen ble brukt jamaicansk rom. På grunnlag av denne komponenten, på den tiden, ble de fleste varianter av romkocktailer tilberedt, som ble servert i mange amerikanske drikkevarevirksomheter..

Innledningsvis inneholdt sammensetningen av denne drikken bare hvit rom, men over tid begynte det å bli fortynnet med andre drikker. I tillegg ble rom blandet med likør og fersk juice. Og for å gi nyanser av tropene, lagt ut på toppen kalkstykker, sprigs av mynte.

Men over tid har alle komponentene økt i pris kraftig. Av denne grunn har denne typen cocktail i dag en svært høy pris. I europeiske land vil i prestisjefylte barer for en del av denne drikken bli bedt om å gi fra 6 til 9 euro. Av denne grunn kan du lagre det selv hjemme for å spare penger..

kakeHvordan lage en cupcake i mikrobølgeovn i tre minutter, les vår artikkel.

Den mest delikate oppskriften på pannekaker med sopp eller kylling her.

Original kake oppskrift – deilig og uvanlig dessert for et barns fest.

Sammensetningen av cocktailen “May Tai”

I tillegg til komponentene trenger du spesielle ting for å ta en drink:

 • Rox – 1 stk;
 • en shaker;
 • en sil
 • en jigger;
 • en sitruspress;
 • to rør.
Steg-for-steg oppskrift
hvordan приготовить коктейль «Май Тай» в домашних условиях
ingredienser Antall
hvit rom 40-50 ml
svart rom 15-20 ml
sukker sirup 15 ml
likør med naturlig appelsinjuice 15 ml
kalkjuice 20 ml
mandelsirup 10 ml
friske ananasstykker 30 gram
mynte en gren
rød cocktail kirsebær 5 gram
knust is 150 gram
isbiter 200 gram
Tilberedningstid: 10 minutter Kalorier per 100 gram: 37 kcal
 1. Først må du sette knust is i et høyt glass eller en rox. Han må fylle glasset til toppen; å fylle стакан льдом
 2. Hell i en shaker tank 20 ml limesaft, sukker sirup, mandelsirup;
 3. Deretter helles appelsin likør, hvit og svart rom; legge ликер
 4. Fyll shakeren med isbiter og rør kraftig;
 5. Deretter, gjennom silen, hell alt fra shakeren inn i klippene;
 6. Hvis nødvendig, hell knust is;
 7. Vi pynter toppen med flere bær av kirsebær, ananas skiver;
 8. Sett en krydderminne på toppen;
 9. Vi setter inn rør;
 10. Klar cocktail vil være et godt tillegg på varme dager..

Tips, interessante fakta

Det er verdt å ta hensyn til flere viktige fakta:

 • For matlaging må du bare bruke alderen rom – svart og hvitt. Denne drinken er essensen av en cocktail, hvis du erstatter den med en annen, så vil det ikke lenger være en cocktail “Mai Tai”, men en helt annen drink;
 • i fargen skal den bli brun, dette skyldes bruken av mørk rom. Det skal ikke ha blå, gul, oransje, grønn farge;
 • Det anbefales at alle ingrediensene avkjøles før tilberedning. Drikkene skal være veldig kalde, dette er all sin sjel;
 • Tradisjonelt serveres den i en stor “Highball”, men for å fullt ut oppleve den magiske auraen, kan den helles i en spesiell kopp, som er laget i form av guddom Tiki;
 • Cocktail er laget med biter av tropiske frukter – ananas, lime. Sørg også for å sette en cocktailkirsebær. Noen ganger dekorert med blomsterblad. Den beste dekorasjonen vil være et stykke appelsin, kirsebær og en krydderminne.

Drikke “Mai Tai” til smak kan ikke sammenlignes med Mojito, Daiquiri, Martini, det er forskjellig fra dem. Den har noen spesiell kvalitet som bare er umulig å formidle ugler. Denne rombaserte cocktailen vil bare være den perfekte drikken å kjøle seg i ekstrem varme, du kan sakte drikke det med venner for interessante samtaler. Hvis du vil legge til variasjon i livet ditt og prøve noe nytt, så vær sikker på å lage denne cocktailen. Etter å ha prøvd en gang, vil du aldri glemme det.