Hvordan lage en deilig fiskesuppe med krem

Den suppe av fisk med krem ​​er nærende og samtidig lys og øm. Oppskrifter for slike supper finnes ofte i norske og finske retter. Når du forbereder dem, er det viktig å sikre at det ikke er noen fragmenter av bein eller vekter i suppen. Retten kan tilberedes med forskjellige typer fisk. I de nasjonale kjøkkenene i Finland og Norge blir det vanligvis laget supper med torsk, laks, laks.

Klassisk finsk øre
hvordan сварить вкусный рыбный суп со сливками
ingredienser Antall
potet og laksfilet 350 g
krem 20% ¾ st.
løk 15 g
stivelse, plommer. olje, sitronsaft 1 ss. l.
vegetabilske oljer 3 ss. l.
vann 4 st.
dill 20 g
pepper 2 g
salt 5 g
laurbærblad 1 stk.
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 81 kcal

I Finland er denne retten funnet i restauranter som heter “lohikaytto”.

Vegetabilsk olje og små biter av løk legges i en gryte med en tykk bunn og tilberedt til løkene mørkere litt og bli myke. Deretter helles vann og kaster et laurbærblad. Vent til vannet begynner å koke. Temperaturen er lavet mindre og hell potetene kuttet i små firkanter..

legge зелень

Når potetene tilberedes, kastes laksstykker inn i væsken (avskallet, utbenet). Kok i 5 minutter. Tilsett krem ​​og rør suppen..

å rydde рыбу

Oppløs stivelse i 1 ss vann, kyll denne blandingen i suppen og rør til alt tykkes..

legge крахмал

Sett smøret, bland til det oppløses. Sett fra platen, saltet, hellet pepper med dill, drykk flere ganger med sitronsaft.

Norsk kremet fiskesuppe

Den norske versjonen ligner den forrige, men forskjellig i små nyanser. Smaken av suppen er annerledes, så det er fornuftig å prøve denne oppskriften..

produkter:

 • 300 g laks eller ørret;
 • 3 stk poteter (ta knollene middels i størrelse, uten grønne eller røde områder);
 • 1 l vann;
 • 200 g av 10 eller 20% krem;
 • 1 stk. tomat og løk;
 • 2 laurbærblad;
 • salt og pepper.

På matlaging vil norsk suppe ta: 1 time.

Kaloriverdi per 100 g: 40-50 kcal (avhengig av type valgt fisk og fettinnhold i fløte).

Først er suppen tilberedt fisk buljong. For dette kokes et forberedt stykke fisk sammen med bein og hud i 1 liter vann. Etter å ha kokt væsken, vent 7 minutter og sett til pannen. Fjern fisken, fjern huden, bein. Den resulterende kjøttkraft for å fjerne overflødige partikler blir filtrert ved hjelp av gasbind. Pan med kjøttkraft tilbake til komfyren, avslør gjennomsnittstemperaturen.

Poteter er kuttet i terninger (jo mindre desto raskere blir suppen klar) og helles i pannen. Gulrøtter skales og kuttes i tynne renner. Løk skåret i terninger. Løk, gulrøtter sendes også til kjøttkraft.

Ved hjelp av kokende vann fritt tomat fra huden, kutt i firkantede stykker (det er bedre å ta en sterk, ikke overripe grønnsak). Sett tomaten i buljongen. Så krydder, laurbærblade helles der inne, krem ​​blandes inn. Beredskapet til suppen avhenger av når potetene er tilberedt. Når dette skjer, serveres suppen og fyller dem med fisk.

kebab готовLula kebab fra biff i henhold til våre oppskrifter. prøve!

Les hvordan du lager deilige hakkede kyllingekjøttboller i ovnen..

Prøv å lage matbris i tomatsaus i henhold til våre oppskrifter. Denne hjemmelagde hermetikkmaten er mye bedre enn den på butikkhyllene..

Kremet fiskesuppe

En myk, fløyelsaktig kremsuppe i fiskebøtte vil dekorere ethvert måltid.

produkter:

 • 300 g laks;
 • 1 liter forkokt kjøttkraft på fisk;
 • 3 stk poteter,
 • 100 ml 20 eller 30% krem;
 • 5 fedd hvitløk;
 • 1 sprig basilikum;
 • 1 stk løk;
 • 150 gram ost (en god smak kombinasjon med ingrediensene i suppen vil være parmesan);
 • sol. olje – for å legge til bunnen av pannen når du steker;
 • pepper, salt.

Tiden det tar å forberede: 1 time.

Kaloriinnhold per 100 g: 153 kcal.

Kok bedre i en kasserolle med en tykk bunn. Med et gjennomsnittstemperaturregime satt det på komfyren. Hell oljen på bunnen, legg hakkede løk, hakket hvitløk. 4 minutter rør løk med hvitløk i olje. Fyll den forkokte kjøttkraft, hell potetterter, hakket basilikum, laksstykker (allerede kokt). Bland produktene, hell kremet, sypem krydder.

Vi gni ost fint. Etter at suppen har kokt tilstand, er det mulig å velge to alternativer for videre tiltak. Du kan male alle produktene i en mashblender. Det er en annen måte: Trekk ut laksen, bland den resterende massen, og legg så fisken..

I en tallerken strøk sprinklet med ost. Du kan også legge til kjeks.

Opplevde kulinariske tips

Kremssuppe kan ikke lagres i lang tid, så det er best å tilberede mengden du kan spise med en gang..

Du kan bruke hermetisert fisk, for eksempel tunfisk til matlaging. Men i dette tilfellet må du velge hermetisert mat uten sauser, en stor mengde olje. Bare biter av fisk settes i fatet, uten væsken som lå i boksen..

Kremet legges til slutten av prosessen og infiserer det gradvis. Imidlertid bør de ikke være kalde. Det er bedre å varme dem før du sender dem til buljongen..

Det er mange alternativer for å lage mat suppe i fisk buljong med krem. I tillegg til den hyggelige smaken og fordelene for kroppen, kan man notere slike fordeler ved denne parabolen som en rask og enkel matlagingsprosess..

Loading...