Hvordan lage khachapuri i Imeretinsky

Khachapuri er en av de nasjonale retter som har blitt tilberedt i Georgia i århundrer. Det er mange variasjoner av denne parabolen. Det er forberedt på yoghurt, meieriprodukter eller bare på vann..

khachapuri по имеретински

Til fylling kan du ta ost eller ost. Nå er det så mange alternativer for å lage khachapuri. Beginners matlaging står alltid overfor spørsmålet, hva er oppskriften mer riktig?

Det er ingen riktig ting, det viktigste er å lage mat i henhold til tradisjoner, og du vil definitivt finne det beste alternativet. Vi vil vurdere oppskriften for å lage Khachapuri i Imeretinsky med klare bilder..

Forskjellen mellom Imereti og Megrelian versjoner av Khachapuri

Før du begynner å forberede khachapuri i Imeretinsky, er det viktig å finne ut hvordan slik khachapuri er forskjellig fra Megrelian-varianten.

En uvitende person vil si at disse er identiske oppskrifter. Men det er fortsatt forskjeller. Så, Megrelian og Imeretian khachapuri: Hva er forskjellen?

khachapuri с сыромImeretinsky khachapuri er en kake der det er en ostpåfylling. Slike flate kaker blir ofte bakt på vann. Det er slik en bakekanne og varm, og i den allerede avkjølte form.

Du kan ta med deg på en piknik eller en tur for å spise dem, for selv i kjølt tilstand er slike khachapuri meget velsmakende.

Men Mingrelian khachapuri er en helt annen type baking. Deigen blir kokt i vann eller på yoghurt, men det er vanskeligere å lage mat..

Det er slik khachapuri trengte varmt, fordi ostefyllingen ikke bare er inne, men også utenfor. Ja, og denne bakingen ser mye bedre ut i varm tilstand.

Etter at khachapuri er avkjølt, slutter den allerede å være så velsmakende, så du må ha tid til å spise dem. Det er heller ikke mulig å ta dem på piknik, fordi de er veldig myke. Men begge disse oppskriftene eksisterer, bare alle liker sin egen versjon..

suppe с сыромSteg-for-steg oppskrift på ostesuppe med sopp vil tilfredsstille selv de mest vilde gourmeterene.

Legg merke til oppskriften på smakfull pastadeig.

Frodige pannekaker med epler i vår kulinariske portal – det beste utvalget av oppskrifter.

Imeretian khachapuri oppskrift
hvordan приготовить хачапури по-имеретински
ingredienser Antall
hvetemel 500 gram mel
vann 300 milliliter
gjær (ikke tørr) 15 gram
solsikkeolje litt
salt klype
sukker klype
Suluguni-ost 700 gram
egg 1-2 stk.
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 300 kcal

Her er den enkleste oppskriften på Imeretian khachapuri. Hver kokk bør definitivt prøve å lage mat, fordi det er veldig velsmakende.!

Imeretinsky khachapuri begynner å tilberede seg direkte fra deigen. Du trenger en dyp fat, som du trenger å helle varmt vann, men ikke varmt, fordi gjæren i varmt vann ikke vil formere seg.

Som det allerede er klart, skal gjæren knuses i vann. Da må du blande litt for å oppløse gjæren, og tilsett salt og sukker. Du må også hælde i litt solsikkeolje, og bland så grundig den resulterende væskebasen..

gjær растворить

Deretter må den resulterende væsken tilsettes mel, som må siktes flere ganger, ellers vil deigen ikke vise seg frodig og velsmakende. Etter å ha tilsatt mel, må alt blandes grundig, med en skje eller en spesiell spatel..

å blande тесто с мукой

Etter at deigen er tykkere, kan den knyttes ved hjelp av hender, og du kan også hente mel på det hvis det viste seg å være for flytende..

Etter at deigen ikke stikker, må den rulles inn i en bolle og sette i en dyp plate. Dekk platen med et håndkle eller en pose og sett på et varmt sted slik at deigen begynner å stige..

å rulle шар

Den første gangen må deigen settes ut og vente på at den stiger igjen, dette kan ta omtrent en halv time..

deigen должно подняться

Mens deigen stiger, kan du gjøre fyllingen, som er forberedt veldig enkelt. Du må ta osten og rist den på den største risten på en tallerken.

ost натереть

Deretter kan du legge til et egg og et lite mel til osten. Fyllingen blandes grundig og rulles inn i baller..

å rulle в шар

Da må du ta den opprinnelige deigen. Den må deles i kuler og rulles i tynne kaker..

å pålegge начинку внутрь

Legg deretter ballen på fyllingen i midten av den rullede deigen, og fest dekkens ender, som om den brettes i halvparten.

sikre концы

Den resulterende deigen med fylling trenger litt rull rulling. Men det er bedre å gjøre det med hendene dine, for med en rullestift kan du skade selv uferdige khachapuri.

å gjøre лепешку

Deretter sendes khachapuri til ovnen i en kvart time og bakes ved en temperatur på 250 grader. Klar baking bør fjernes så snart den begynner å bli rød..

bake хачапури

Deretter smøres denne kaken med smør og serveres til bordet, skåret i åtte stykker. Det er best å spise khachapuri i Imeretinsky, mens de fortsatt er varme, så det vil bli mye bedre.

 

 

Bon appetitt!