Hvordan lage khichina med ost og poteter

Khychyny er en tradisjonell rett av folkene i Nord-Kaukasus. Faktisk er de tynne flate kaker med forskjellige fyllinger, som serveres som en selvstendig tallerken eller som et tillegg til suppe, stek eller salat.

Fans av alpinski som har besøkt Elbrus-regionen og turister som har valgt å gjøre seg kjent med skjønnheten i Karachay-Cherkessia, vil sikkert huske denne hjertelige og meget velsmakende parabolen. Det er ikke noe mer bemerkelsesverdig enn etter nedstigning fra fjellet i den frosty luften på ski for å prøve en varm flatkake med urtete.

Ikke ett bord for Karachais eller Balkanere kan gjøre uten tullete med ost og poteter. Og hvis det i russisk mat inviterer vertinnen tradisjonelt kjære gjester til pannekaker, så i de nordlige kaukasiske husene venter de på “Khichins”.

Tradisjonelle fyllinger anses å være ost med poteter, kjøtt, ost med greener og cottage cheese. Hver kaukasisk elskerinne har sine egne matlagingsferdigheter og hemmelige ingredienser som kan gjøre en vanlig tallerken til et kulinarisk mesterverk..
Klassisk steg for steg oppskrift
hvordan приготовить хычины с сыром и картофелем
ingredienser Antall
for testen:
fettfattig kefir 500 ml
mel 4 briller
salt 1 ts.
for fylling:
hjemmelaget ost (fetaost, feta eller suluguni) 1 kg
ukokt poteter 1 kg
smør 80 g
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 250 kcal

For å tilberede deigen må du ta kefir ved romtemperatur og bland det med mel og salt. Rør til den er tykk med en skje eller gaffel, og bruk deretter manuell æltning. Knead til en homogen, ikke stikker til hendene på massen. Konsistensen av deigen skal ligne deigen for ravioli. La deigen stå i 30 minutter ved å plassere den i en bolle og dekke den med et håndkle..

På denne tiden, forberede fyllingen for Chevy. Peel poteter og mos med en glatt tannkjøtt. Grind osten. Dette kan gjøres på et vegetabilsk rist, gjennom en kjøttkvern eller i ekstreme tilfeller finhakket. Kombiner potetene med ost. Hvis fyllingen er for frisk, tilsett salt til smak..

Del deigen og fyllingen i henholdsvis 10-12 deler. Rull baller: fra deigen – mer, fra fyllingen – mindre. Deigboller skal dekkes med gasbind, et håndkle eller cellofan slik at de ikke tørker ut..

Rull ut deigen med en rullestift til en tynn rund kake. I fravær av en rullestift, kan du strekke ballene med hendene. For hver sirkel av deig i midten legg ballen ut av fyllingen. Kanten av deigen for å lukke ballen på fyllingen og lukke opp godt.

Siden khichiny er forberedt på et tørt belegg, uten olje, er en støpejernspanne best for baking. Non-stick stekepanner er også akseptabelt..

Mens pannen blir oppvarmet, løsne smøret i en separat bolle. På et melket bord, rulle sakte og forsiktig ut “konvoluttene” og fyll dem med fylling. Deretter legger du hyshychiny på pannen og koker på middels varme på begge sider til gullbrun.

Fjern det første hyacinet fra brannen og legg den neste på pannen. Smør den ferdige hyacintoljen på begge sider. Sett den neste kaken på toppen av den forrige, olj den, etc. En stakk chews kan kuttes i stykker som en kake, eller du kan spise hver chevy separat.

mannaHvordan lage en klassisk manna i melk, les vår artikkel..

Hvordan lage deilig hvit glasur for muffins, påskekaker, paier, pepperkake og andre bakverk.

Les hvordan du lager moldysk hominy – oppskrifter med bilder og trinnvise anbefalinger.

Gjærdeig quiche oppskrift med poteter, ost og grønnsaker

For å tilberede deigen trenger:

 • 200 ml vann;
 • 250 ml melk;
 • 8 gram gjær (bedre å ta høy hastighet);
 • 4 ss. l. vegetabilsk olje, luktfri;
 • 700 gram hvetemel;
 • 1 ss. l. sukker;
 • 1 ts salt;
 • 80 gram smør.

Til fylling:

 • 500 gram kokte poteter;
 • 500 gram hjemmelaget, ikke hard ost (ost, feta, suluguni eller adyghe);
 • 100 gram grønnsaker (persille, dill, koriander, etc. å velge mellom eller blande);
 • salt og pepper etter smak.

Tilberedningstid: 1 time.

Kalorier: 300 kcal per 100 g.

For deigen brukes melk og vann ved romtemperatur. Sukker og gjær skal settes i vannet, blandes godt og la stå i noen minutter. På grunn av de aktive egenskapene til den valgte gjæren, er det ikke nødvendig med lang infusjon. Tilsett vann med gjær til melk.

rør opp тесто

Sile melet og hell i deigen med vegetabilsk olje. Knead godt, skjære kantene, legg i en bolle med lokket og la det stå på et varmt sted. Det er nødvendig å insistere deigen i to timer, røre av og til.

deigen

For fyllingen trenger du å hogge osten og mash de skrelle potetene, hugg greenene. Bland alle ingrediensene, tilsett salt og pepper etter smak. Skjema 10 identiske baller fra fyllingen.

perler

Ta ut deigen og del den i 10 like stykker. Fra hver del å blinde ballen. Dekk ballene for ikke å tørke ut. Spred ballen ut av deigen med hendene og legg en ball ut av fyllingen i midten.

legge seg ut начинку

Fest kantene på deigen rundt på fyllingen. Knytt “konvolutt” med hånden eller rull den ut med en rullestift til utseendet på en flat kake.

rulle ut

Legg hver forberedt flatt kake på en forvarmet panne med en tykk bunn (støpejern, non-stick) og bake på begge sider til gullbrun. Smør pannen med olje er ikke nødvendig. Så snart du er klar, legg eggene på hverandre, smør smør på alle sider.

hychiny

Nyttige tips

Det er verdt å merke seg at det er betydelige forskjeller mellom khychiner ved Balkar Karachai vertinne. Hvis den første kaken er bakt i en tørr stekepanne, og smurt deretter med olje, deretter i den andre – i olje eller animalsk fett. I tillegg er Karachai Khychins mye tykkere enn Balkar. For å bestemme hvilke du liker, er det verdt å prøve både de og andre..

Det antas at jo tynnere kaken er, desto bedre er eggene. Det er ønskelig at deigen ikke lekker ved rulling, ellers vil fyllingen strømme ut når den blir oppvarmet. Men hvis dette skjer, bør du ikke være opprørt, vil parabolen fortsatt trene. Mastery kommer med erfaring.

Server khichina med ost og poteter er bedre med en hvit saus med rømme med kefir eller yoghurt, med tilsetning av urter, salt og hvitløk.

Kaukasisk mat er nær russiske folk, da det vanligvis bruker kjente og forståelige ingredienser: kjøtt, poteter, cottage cheese, ost, frisk greener. Khychins ligner på en god måte pannekaker med fylling eller stekte paier, så denne behandlingen vil sikkert finne et positivt svar på det russiske bordet.

Loading...