Hvordan lage mat, bake og velsmakende for å lage mat i mikrobølgeovn

En mikrobølgeovn kan gjøre mye mer enn bare å varme mat. Hun kan lage mat, bake kjøtt og gjøre det mye raskere enn ovnen vil gjøre det.
hvordan сварить, запечь и вкусно приготовить мясо в микроволновке

Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du skal håndtere en mikrobølgeovn ved hjelp av den på en så uvanlig måte. Det vil også inneholde et utvalg av deilige oppskrifter om emnet..

Slik lager du kjøtt i mikrobølgeovn: generelle anbefalinger for ulike typer

De generelle prinsippene for matlaging av kjøtt er de samme for sine ulike typer. Mikrobølgeovnen gir deg mulighet til å redusere koketiden for kjøtt, selv opptil en halv time eller mindre, ved hjelp av slike metoder for matlaging av kjøtt, bør bare brukes i nødstilfeller – smaken av kjøtt tilberedt i mikrobølgeovn er langt fra ideell. I tillegg er det lett å fordøye kjøtt i en mikrobølgeovn..

Nedenfor beskrives metoder for matlaging av de mest populære og ettertraktede kjøtttyper. I de fleste tilfeller må kjøttet kutte det i små biter..

storfekjøtt

Mikrobølger behandler produktet fra alle sider jevnt, men de trenger til en dybde på ikke mer enn 2 cm på hver side. Fra dette følger at biffen skal kuttes i stykker ikke mer enn 3,5-4 cm. Kjøttet kan umiddelbart være salt og pepper.

Det er nødvendig å bruke retter til en mikrobølgeovn med et deksel. Legg kjøtt i det, hell vann på det, men så at det knapt dekker stykkene, og dekk med et lokket. For normal og ikke for lang matlaging vil være nok til å ta 0,5 kg biff.

Med en effekt på 900 W, blir koketiden ca. 15 minutter. Hvis brikkene er små, skal denne tiden være nok, hvis de er kuttet i store stykker, kan du legge til ytterligere 5 minutter med lavere effekt (500).

svin forrett

Svinekjøtt er bedre å bruke frisk ung, den kokker raskere og smaker bedre. Som biff, må det først klippes, fylles med vann, og settes til maksimal effekt i en periode på 10-12 minutter. Vanligvis er denne gangen nok. Etter 3-5 minutter, når støyen vises, bør mikrobølgeovnen stoppes og fjernes med en skje.

Fortsett å lage mat til slutten av tiden. Hvis stykkene av svinekjøtt fortsatt er for hardt, kan du, ved å redusere effekten med halvparten, lage en annen 3-4 minutter.

kylling

Kylling kan kokes helt, og du kan stykker. Hele blir bedre.

For å gjøre dette må du binde vingene og beina til slaktkroppen, etter å ha slipt og vasket kyllingen. Den skal være liten, ca 1 kg eller litt mer, så passer den i en bolle for mikrobølgeovn. Sett det der, hell vann.

Kok med maksimal effekt i 15 minutter, ta deretter ut, snu og kok 10 minutter igjen. Spiste en klar juice når du piercerer, noe som betyr at kyllingen er klar, hvis den er rosa – du må slå av strømmen og lage en annen 3 minutter.

Etter matlaging, la den avkjøles i en bolle i minst 10 minutter. I løpet av denne tiden tilberedes hun til slutt, og vil ikke miste kjøttjuice.

lam

Dette kjøttet har en spesiell lukt og smak. Tilberedning på ovnen kan ta opptil 3 timer, i mikrobølgeovn kan den tilberedes på 30 minutter. Men i løpet av denne tiden kan lam endre lukten til det bedre, og smakenes rikdom vil gå tapt helt. Kanskje dette er den eneste typen kjøtt, lag i mikrobølgeovn som ikke anbefales kategorisk.

kalkun

Denne fuglen må kuttes i stykker før matlaging. Vann i tanken trenger å helles litt – halvparten av kjøttet vil være nok.

Still strømmen til 750 og kok i 10 minutter.

Hvis stykkene ble kuttet store, kan det ta ytterligere 3-4 minutter, men du må legge til tid i 1 minutt – kalkunen har delikate fibre, og det er lett å fordøye. Krydder kan legges i begynnelsen av matlagingen..

Oppskrifter av retter

I mikrobølgeovnen kan du tilberede samme utvalg av kjøttretter som i ovnen, og i pannen og i sakte komfyren. Siden mange begynner å lage mat i mikrobølgeovn på grunn av mangel på tid, blir enkle og raske oppskrifter beskrevet nedenfor..

Kyllingben i tomatsaus
hvordan сварить, запечь и вкусно приготовить мясо в микроволновке
ingredienser Antall
kylling ben 4 stk.
konsentrert tomatpuré 2 ss. l.
hvitløk 3 tenner
vann litt
krydderene å smake
Tilberedningstid: 25 minutter Kalorier per 100 gram: 120 kcal

Koketiden til disse bena i mikrobølgeovnen tar bare 15 minutter, men på grunn av hvitløk og tomat har kyllingben tid til å skaffe seg aromaen og smaken. Server disse bena til lunsj og middag.

Slik lager du kjøtt i mikrobølgeovn:

 1. Rist kyllingbenene med krydder og legg i en tallerken for mikrobølgeovn. Løs opp tomatpasta i 1 glass vann, klem 3 hvitløksklær og legg 1 teskje krydder til kyllingen;
 2. Hell kyllingbena med tomatsaus, legg til om nødvendig mer vann slik at det dekker produktet;
 3. Kok med maksimal effekt i 15 minutter. Sjekk deretter om beredskap, om nødvendig, kok ytterligere 5 minutter..

Antall ingredienser i oppskriften kan økes. I så fall legg bena i lag, så mye som formens dybde tillater, og øk mengden tomatsaus til ønsket mengde.

muffinsLes hvordan du lager duftende kylling, skinke og ostemuffins i vår artikkel..

Legg merke til oppskriften på en stewed kalkun med grønnsaker – en matrett.

Sommeren er tiden for kebab og utflukt piknik. Det er derfor vårt utvalg av krydrede marinader for svinekoteletter kommer til nytte..

Biff i øl

Denne retten kan tilberedes til middag til mannen sin. Det viser seg litt krydret og veldig tilfredsstillende..

INGREDIENSER NUMBER
storfekjøtt 400 g
konsentrert tomatpuré 2 ss. l.
hvitløk 2 tenner
hvetemel 60 g
kyllingegg 1 stk.
en øl 1 kopp
krydder, friske urter til dekorasjon

30 minutter tilberedt.

Calorie retter ca 200 enheter.

Hvordan lage mat:

 1. Skyll kjøttet, kutt i små stykker, rull i mel og legg i en tallerken for mikrobølgeovnen;
 2. Kryss hvitløk, bland med øl og tomatpuré, og legg til et egg der. Hell kjøttet med denne blandingen;
 3. Dekk med lokket og kok på medium strøm i ca 20 minutter. I løpet av denne tiden blir parabolen tilberedt;
 4. Før servering, dryss med krydder, dekorere med greener.

Under kokingen kan kjøttet blandes en eller to ganger. Dette gjør det bedre gjennomvåt i saus..

Slik lager du kjøtt på fransk

I mikrobølgeovnen kan du bare lage 1-2 porsjoner av denne parabolen. Dette er nok for en middag for en familie på to personer, men du bør ikke lage mat for et stort selskap i mikrobølgeovn.

INGREDIENSER NUMBER
svinekjøtt 200 g
pære 1 stk.
poteter 4 knoller
rennet ost 100 g
majones 40% 2 ss. l.
salt og pepper

40 minutter tilberedt.

Kaloriinnholdet i parabolen er 305 enheter..

Hvordan lage mat:

 1. Klipp svinekjøtt i stykker som ikke er tykkere enn 1 cm, poteter – til 0,5 cm skiver. Kutt løk i tynne ringer; poteter
 2. I parabolen for mikrobølgeovn legges svinekjøtt, salt og pepper. Legg løk på toppen og deretter poteter; svin нарезать
 3. Rist ost, smør majones på toppen av poteter, og dryss med ost; å gni сыр
 4. Mikrobølgeovnen må settes til 800, kok i 20 minutter. Deretter må du sjekke potetene, om nødvendig, sette i mikrobølgeovnen i ytterligere 2-5 minutter. kjøttet по-французски

Server og spis så mye som tilberedt kjøtt på fransk.

Accordion kjøtt

I denne oppskriften brukes ost og tomater som fylling. Du kan vise fantasi og diversifisere fyllingen – sett svisker, gulrøtter, paprika og så videre. Det eneste du trenger å bekymre deg for er produktets friskhet..

De må alle være friske. Det er også ønskelig at noen av produktene kan gjøre minst litt juice – da vil biffen absorbere det og få en rikere smak..

INGREDIENSER NUMBER
biff (kan erstattes av magert svinekjøtt) 1 kg
hard rennet ost 100 g
harde modne tomater 2 stk.
hvitløk 3 tenner
salt, pepper, krydder “Hmeli-suneli”

50 minutter tilberedt.

Kaloriinnholdet i parabolen er ca 275 enheter..

Hvordan bake kjøtt i mikrobølgeovn:

 1. Skyll kjøttet, gjør dype kutt i form av et trekksprekk på den, og la bare en intakt, den nedre delen av kjøttet. Tykkelsen av kjøttet mellom kuttene skal ikke overstige 1,5 cm;
 2. Ost skåret i tynne skiver i henhold til antall kutt i kjøttet;
 3. Tomater skåret i tynne skiver, 2 stk. i ett snitt;
 4. Kryss hvitløk, gni dem på hver side av kuttene;
 5. Sett skiver tomater og ost i sporet;
 6. Rist kjøttet på toppen med salt og pepper, dekk det med god krydder på alle sider;
 7. Legg emnet i en hylse for baking, legg det i en tallerken for mikrobølgeovn;
 8. Bake med full kraft i 30 minutter. Hvis nødvendig, tilsett ytterligere 5 minutter med steking..

Server så en tallerken kan være på bordet som en varm tallerken, og kjølt til bruk for snacks (på smørbrød). Oppbevar i dette tilfellet det skal være i kjøleskapet.

Nyttige tips

Forbered kjøtt til behandling i mikrobølgeovnen skal være det samme som ved tilberedning på ovnen – det må vaskes, fjernes filmer og sener, og hvordan man tines.

Når du lager kylling, bør du kutte så mye fett som mulig – i mikrobølgeovn, under oppvarming, vil den “skyte”. Mikrobølgeovnen selv vil ikke være noe, men når du hører disse lydene for første gang, kan du bli veldig redd. Det er derfor oppvaskene alltid skal dekkes med et lokk, og det er bedre å lage mat ved å fjerne fettgryten i sausen eller tilberede saftige grønnsaker (tomater, paprika) slik at kjøttet ikke blir tørt..

Hvis retter tilberedes i mikrobølgeovn, bør du ta vare på forseglede retter for matlaging i mikrobølgeovnen. Vasking av mikrobølgeovn er ganske arbeidskrevende, og det kan ta lengre tid enn å forberede seg selv..

Du kan tilberede kjøtt til nesten hvilken som helst strøm – kun koketiden vil avvike. I tillegg er tregere det tilberedes, desto bedre blir måltidet ender.

Loading...

Hvordan lage mat, bake og velsmakende for å lage mat i mikrobølgeovn

En mikrobølgeovn kan gjøre mye mer enn bare å varme mat. Hun kan lage mat, bake kjøtt og gjøre det mye raskere enn ovnen vil gjøre det.
hvordan сварить, запечь и вкусно приготовить мясо в микроволновке

Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du skal håndtere en mikrobølgeovn ved hjelp av den på en så uvanlig måte. Det vil også inneholde et utvalg av deilige oppskrifter om emnet..

Slik lager du kjøtt i mikrobølgeovn: generelle anbefalinger for ulike typer

De generelle prinsippene for matlaging av kjøtt er de samme for sine ulike typer. Mikrobølgeovnen gir deg mulighet til å redusere koketiden for kjøtt, selv opptil en halv time eller mindre, ved hjelp av slike metoder for matlaging av kjøtt, bør bare brukes i nødstilfeller – smaken av kjøtt tilberedt i mikrobølgeovn er langt fra ideell. I tillegg er det lett å fordøye kjøtt i en mikrobølgeovn..

Nedenfor beskrives metoder for matlaging av de mest populære og ettertraktede kjøtttyper. I de fleste tilfeller må kjøttet kutte det i små biter..

storfekjøtt

Mikrobølger behandler produktet fra alle sider jevnt, men de trenger til en dybde på ikke mer enn 2 cm på hver side. Fra dette følger at biffen skal kuttes i stykker ikke mer enn 3,5-4 cm. Kjøttet kan umiddelbart være salt og pepper.

Det er nødvendig å bruke retter til en mikrobølgeovn med et deksel. Legg kjøtt i det, hell vann på det, men så at det knapt dekker stykkene, og dekk med et lokket. For normal og ikke for lang matlaging vil være nok til å ta 0,5 kg biff.

Med en effekt på 900 W, blir koketiden ca. 15 minutter. Hvis brikkene er små, skal denne tiden være nok, hvis de er kuttet i store stykker, kan du legge til ytterligere 5 minutter med lavere effekt (500).

svin forrett

Svinekjøtt er bedre å bruke frisk ung, den kokker raskere og smaker bedre. Som biff, må det først klippes, fylles med vann, og settes til maksimal effekt i en periode på 10-12 minutter. Vanligvis er denne gangen nok. Etter 3-5 minutter, når støyen vises, bør mikrobølgeovnen stoppes og fjernes med en skje.

Fortsett å lage mat til slutten av tiden. Hvis stykkene av svinekjøtt fortsatt er for hardt, kan du, ved å redusere effekten med halvparten, lage en annen 3-4 minutter.

kylling

Kylling kan kokes helt, og du kan stykker. Hele blir bedre.

For å gjøre dette må du binde vingene og beina til slaktkroppen, etter å ha slipt og vasket kyllingen. Den skal være liten, ca 1 kg eller litt mer, så passer den i en bolle for mikrobølgeovn. Sett det der, hell vann.

Kok med maksimal effekt i 15 minutter, ta deretter ut, snu og kok 10 minutter igjen. Spiste en klar juice når du piercerer, noe som betyr at kyllingen er klar, hvis den er rosa – du må slå av strømmen og lage en annen 3 minutter.

Etter matlaging, la den avkjøles i en bolle i minst 10 minutter. I løpet av denne tiden tilberedes hun til slutt, og vil ikke miste kjøttjuice.

lam

Dette kjøttet har en spesiell lukt og smak. Tilberedning på ovnen kan ta opptil 3 timer, i mikrobølgeovn kan den tilberedes på 30 minutter. Men i løpet av denne tiden kan lam endre lukten til det bedre, og smakenes rikdom vil gå tapt helt. Kanskje dette er den eneste typen kjøtt, lag i mikrobølgeovn som ikke anbefales kategorisk.

kalkun

Denne fuglen må kuttes i stykker før matlaging. Vann i tanken trenger å helles litt – halvparten av kjøttet vil være nok.

Still strømmen til 750 og kok i 10 minutter.

Hvis stykkene ble kuttet store, kan det ta ytterligere 3-4 minutter, men du må legge til tid i 1 minutt – kalkunen har delikate fibre, og det er lett å fordøye. Krydder kan legges i begynnelsen av matlagingen..

Oppskrifter av retter

I mikrobølgeovnen kan du tilberede samme utvalg av kjøttretter som i ovnen, og i pannen og i sakte komfyren. Siden mange begynner å lage mat i mikrobølgeovn på grunn av mangel på tid, blir enkle og raske oppskrifter beskrevet nedenfor..

Kyllingben i tomatsaus
hvordan сварить, запечь и вкусно приготовить мясо в микроволновке
ingredienser Antall
kylling ben 4 stk.
konsentrert tomatpuré 2 ss. l.
hvitløk 3 tenner
vann litt
krydderene å smake
Tilberedningstid: 25 minutter Kalorier per 100 gram: 120 kcal

Koketiden til disse bena i mikrobølgeovnen tar bare 15 minutter, men på grunn av hvitløk og tomat har kyllingben tid til å skaffe seg aromaen og smaken. Server disse bena til lunsj og middag.

Slik lager du kjøtt i mikrobølgeovn:

 1. Rist kyllingbenene med krydder og legg i en tallerken for mikrobølgeovn. Løs opp tomatpasta i 1 glass vann, klem 3 hvitløksklær og legg 1 teskje krydder til kyllingen;
 2. Hell kyllingbena med tomatsaus, legg til om nødvendig mer vann slik at det dekker produktet;
 3. Kok med maksimal effekt i 15 minutter. Sjekk deretter om beredskap, om nødvendig, kok ytterligere 5 minutter..

Antall ingredienser i oppskriften kan økes. I så fall legg bena i lag, så mye som formens dybde tillater, og øk mengden tomatsaus til ønsket mengde.

muffinsLes hvordan du lager duftende kylling, skinke og ostemuffins i vår artikkel..

Legg merke til oppskriften på en stewed kalkun med grønnsaker – en matrett.

Sommeren er tiden for kebab og utflukt piknik. Det er derfor vårt utvalg av krydrede marinader for svinekoteletter kommer til nytte..

Biff i øl

Denne retten kan tilberedes til middag til mannen sin. Det viser seg litt krydret og veldig tilfredsstillende..

INGREDIENSER NUMBER
storfekjøtt 400 g
konsentrert tomatpuré 2 ss. l.
hvitløk 2 tenner
hvetemel 60 g
kyllingegg 1 stk.
en øl 1 kopp
krydder, friske urter til dekorasjon

30 minutter tilberedt.

Calorie retter ca 200 enheter.

Hvordan lage mat:

 1. Skyll kjøttet, kutt i små stykker, rull i mel og legg i en tallerken for mikrobølgeovnen;
 2. Kryss hvitløk, bland med øl og tomatpuré, og legg til et egg der. Hell kjøttet med denne blandingen;
 3. Dekk med lokket og kok på medium strøm i ca 20 minutter. I løpet av denne tiden blir parabolen tilberedt;
 4. Før servering, dryss med krydder, dekorere med greener.

Under kokingen kan kjøttet blandes en eller to ganger. Dette gjør det bedre gjennomvåt i saus..

Slik lager du kjøtt på fransk

I mikrobølgeovnen kan du bare lage 1-2 porsjoner av denne parabolen. Dette er nok for en middag for en familie på to personer, men du bør ikke lage mat for et stort selskap i mikrobølgeovn.

INGREDIENSER NUMBER
svinekjøtt 200 g
pære 1 stk.
poteter 4 knoller
rennet ost 100 g
majones 40% 2 ss. l.
salt og pepper

40 minutter tilberedt.

Kaloriinnholdet i parabolen er 305 enheter..

Hvordan lage mat:

 1. Klipp svinekjøtt i stykker som ikke er tykkere enn 1 cm, poteter – til 0,5 cm skiver. Kutt løk i tynne ringer; poteter
 2. I parabolen for mikrobølgeovn legges svinekjøtt, salt og pepper. Legg løk på toppen og deretter poteter; svin нарезать
 3. Rist ost, smør majones på toppen av poteter, og dryss med ost; å gni сыр
 4. Mikrobølgeovnen må settes til 800, kok i 20 minutter. Deretter må du sjekke potetene, om nødvendig, sette i mikrobølgeovnen i ytterligere 2-5 minutter. kjøttet по-французски

Server og spis så mye som tilberedt kjøtt på fransk.

Accordion kjøtt

I denne oppskriften brukes ost og tomater som fylling. Du kan vise fantasi og diversifisere fyllingen – sett svisker, gulrøtter, paprika og så videre. Det eneste du trenger å bekymre deg for er produktets friskhet..

De må alle være friske. Det er også ønskelig at noen av produktene kan gjøre minst litt juice – da vil biffen absorbere det og få en rikere smak..

INGREDIENSER NUMBER
biff (kan erstattes av magert svinekjøtt) 1 kg
hard rennet ost 100 g
harde modne tomater 2 stk.
hvitløk 3 tenner
salt, pepper, krydder “Hmeli-suneli”

50 minutter tilberedt.

Kaloriinnholdet i parabolen er ca 275 enheter..

Hvordan bake kjøtt i mikrobølgeovn:

 1. Skyll kjøttet, gjør dype kutt i form av et trekksprekk på den, og la bare en intakt, den nedre delen av kjøttet. Tykkelsen av kjøttet mellom kuttene skal ikke overstige 1,5 cm;
 2. Ost skåret i tynne skiver i henhold til antall kutt i kjøttet;
 3. Tomater skåret i tynne skiver, 2 stk. i ett snitt;
 4. Kryss hvitløk, gni dem på hver side av kuttene;
 5. Sett skiver tomater og ost i sporet;
 6. Rist kjøttet på toppen med salt og pepper, dekk det med god krydder på alle sider;
 7. Legg emnet i en hylse for baking, legg det i en tallerken for mikrobølgeovn;
 8. Bake med full kraft i 30 minutter. Hvis nødvendig, tilsett ytterligere 5 minutter med steking..

Server så en tallerken kan være på bordet som en varm tallerken, og kjølt til bruk for snacks (på smørbrød). Oppbevar i dette tilfellet det skal være i kjøleskapet.

Nyttige tips

Forbered kjøtt til behandling i mikrobølgeovnen skal være det samme som ved tilberedning på ovnen – det må vaskes, fjernes filmer og sener, og hvordan man tines.

Når du lager kylling, bør du kutte så mye fett som mulig – i mikrobølgeovn, under oppvarming, vil den “skyte”. Mikrobølgeovnen selv vil ikke være noe, men når du hører disse lydene for første gang, kan du bli veldig redd. Det er derfor oppvaskene alltid skal dekkes med et lokk, og det er bedre å lage mat ved å fjerne fettgryten i sausen eller tilberede saftige grønnsaker (tomater, paprika) slik at kjøttet ikke blir tørt..

Hvis retter tilberedes i mikrobølgeovn, bør du ta vare på forseglede retter for matlaging i mikrobølgeovnen. Vasking av mikrobølgeovn er ganske arbeidskrevende, og det kan ta lengre tid enn å forberede seg selv..

Du kan tilberede kjøtt til nesten hvilken som helst strøm – kun koketiden vil avvike. I tillegg er tregere det tilberedes, desto bedre blir måltidet ender.

Loading...