Hvordan lage mat jerky hjemme

Du kan lage et deilig tørket kjøttprodukt fra noe kjøtt, ikke bare svinekjøtt, men også fra noen fugler, så vel som kjøtt hentet fra jakt.

Varmebehandling vil ikke være så god å kjøpe et bevist produkt. Bedre hvis det er kjølet i stedet for frosset..

For å unngå oksidasjon av produktet, er det nødvendig å bruke glass eller keramiske retter til salting. Optimal bruk av stort uberørt havsalt, det oppløses verre, noe som vil spare produktet for overflødig salt.

Oppskrift jerky (svinekjøtt) hjemme
hvordan правильно приготовить вяленое мясо в домашних условиях
ingredienser Antall
Stykke i nakken 2 kg
salt etter behov
Apple eddik (eller rødvin) etter behov
Hvitløk 5-6 fedd
En blanding av paprika (du kan individuelt rød, svart, hvit) å smake
krydder å smake
Tilberedningstid: 43800 minutter Kalorier per 100 gram: 220 kcal
En merkelig, uforlignelig smak av tørket svinekjøtt vil sikkert gjøre denne matlagingsmetoden til en av favorittene dine, men først kan du prøve denne enkle, ikke den mest kompliserte oppskriften..

Kjøttet legges ut i retter og helles med salt (skru det et par ganger slik at hele brikken er i salt). Derefter er kjøttet saltet i kjøleskapet i tre dager, og du kan ikke glemme det: du må skru den over regelmessig.

Etter tre dager må nakken fjernes, skylles under rennende vann – skyll med salt.

Nå er det på tide å starte marinade. I en eddik legges en spiseskje salt, sort pepper, hvitløkskløft, hoppet over en press, rosmarin. Nakken er plassert i marinade, den skal tilberedes med forventning om at stykket skal være helt dekket med det. Marinert kjøtt er natt.

marinade для мяса

Nå snu til pulver.

Bland paprika, stjerneanis, koriander i en mørtel til uniform, bland med de andre krydderene (paprika, chili, tørket hvitløk), tilsett rosmarin og et par skjeer salt til blandingen (omtrent en håndfull).

pulver к мясу

Trekk nakken fra marinaden, legg den på den forberedte pergamentet, rull i pulveret flere ganger, og pakk den samme pergamentet og sett inn en tykk tråd.

kjøttet обвернуть нитками

Nå må du være tålmodig, fordi kjøttet vil være klart bare i 30 dager. All denne gangen skal den holdes på hyllen på kjøleskapsdøren, og fra tid til annen snu.

kjøttet нарезать

Hjemmelaget kylling kjøtt

Og kyllingekjøtt kan fås så raffinert og delikat delikatesse at det ikke er noe å sammenligne det med, men kjøtt som er kokt på denne måten, har et populært navn – “kylling balyk”.

Det er ikke vanskelig å forberede det, og hvis du vurderer at kostnaden for en slik delikatesse er svært lav, vil appetittens tiltrengning øke betydelig.

Interessant, kjøttet vil ikke koke, men det vil bli behandlet vodka – det vil drepe bakterier.

For forberedelse av kylling kjøtt delikatesse du trenger:

kylling балык

 • Hele kyllingbryst (2 fileter);
 • Spiseskje salt;
 • 2 ss sukker;
 • En halv teskje sort pepper;
 • En teskje av blandingen “franske urter” (et annet navn er Provence urter, et spesielt sett med krydder og urter: fennikel, lavendelblomster, timian, timian, etc.);
 • En halv skje rød pepper;
 • 2 ss vodka;
 • 3 fedd hvitløk.

Alle krydder er strømmet i beholderen, vodka helles der inne, blandes grundig til glatt..

Brystvaske og tørk med servietter. Nå må det forsiktig gnides med en blanding av krydder, bare gni den inn i kjøttet på alle overflater. Legg deretter i en bolle med lokket og marinér ved romtemperatur i minst 6 timer. Vri kjøtt hvert 1,5-2 time.

Etter at tiden som er tildelt for marinering er passert, skyll fileten ut under rennende vann, tørk med et serviett.

Hvitløk passerer gjennom crush, rist dem med masse. Den siste fasen: Fileten er innpakket i gasbind, bundet med tråd. Du kan henge det på et veldig varmt sted med god luftbevegelse, for eksempel på batterirøret.

Det skal henge og falme for en dag, da skal den ligge i kjøleskapet i 2-3 timer, hvorpå det kan prøves og deretter spises.

croissanter французскиеCroissanter oppskrifter med bilder og anbefalinger. Gourmet fransk frokost.

Yoghurt krem ​​oppskrift på svamp kake, les og velg din versjon.

Oppskrift på halvkake. Dette er en ekte glede.!

Oppskrift på biff jerky hjemme

Lekkert nærende kjøtt, ikke så fett som svinekjøtt, en utmerket ingrediens for smørbrød, appetittvekkende skiver til festbordet.

Du trenger:

 • Filet eller mørbrad – kilogram;
 • Havsalt – et kilo;
 • Svart pepper – en spiseskje
 • Hvitløk – 4 fedd;
 • Ulike krydder – en spiseskje (rosmarin, timian, oregano, paprika, andre).

jerky мясоOksekjøtt bør fjernes fra filmen, du kan kutte det i 2-3 striper. Salt blandet med pepper.

Et lag av en blanding av salt og pepper helles i oppvasken, så er kjøttet lagt ut, toppen er fylt med samme salt og pepper. Hele kompositten er dekket med en film og satt i kjøleskapet i 12 timer..

Deretter må kjøttet vaskes, tørkes og lukkes i kjøleskapet i ytterligere 12 timer.

Krydder, valgt å smake, blandet og knust. Du kan tak i en mørtel eller male i en kaffekvern. Hvitløk må passere gjennom mos og blandes med krydder.

Oksekjøttet gnides med den tilberedte blandingen, deretter innpakket i 2-3 lag av gasbind og bundet med tråd. Den er plassert i kjøleskapet i en uke. Hvis den ligger på en hylle, må du skru den 1-2 ganger om dagen. Det er bedre å henge det på sokkelen, da kan du glemme det for en uke eller to.

Du kan bruke den på en uke, men det er bedre hvis det henger litt lenger – det smaker bedre..

Elk jerky

Veldig enkel universell oppskrift, flott for andre kjøttvarer.

Kokingskål:

 • 2 liter vann;
 • 4-6 ss salt;
 • Bay leaf 2 blader;
 • 2 nelliker;
 • allehånde;
 • Du kan legge til lemonzest.

Ingredienser er beregnet per kilo kjøtt.

Kok vann, legg til alle oppførte ingredienser, koke i et par minutter. Deretter fjernes fra varme, kjølig, trekk ut løvblad og zest..

Kut kjøttet i lange stykker og sett og sett i kjølt saltlake. Ved romtemperatur koster det ca 6 timer, deretter tre dager i kjøleskapet.

På den fjerde dagen må kjøttet fjernes fra saltlake og legges under trykk i en time – dette vil bidra til å drive saltlake ut av kjøttet, slik at prosessen med visning ikke tar lang tid..

Deretter gnides stykkene med pepper, svart og rødt, andre krydder å smake (tørket hvitløk, spidskommen og andre). Ved slutten av prosessen pakkes kjøttet i osteklær og legges i kjøleskapet i en uke..

En uke senere må bitene igjen få, distribuere og gni igjen med krydder, spesielt rød pepper og tørket hvitløk.

Videre henger brikkene på et tørt sted for tørking og vanning. For å beskytte dem mot støv og insekter, er det bedre å pakke dem i gasbind. Etter 7-8 dager er kjøttet klar til å spise.

Slik kjøtt er lagret i lang tid – du kan holde det i kjøleskapet i opptil tre måneder.

Nyttige tips

Du kan tørke noe kjøtt, men biff er mer egnet for folk som prøver å spise mat med færre kalorier.

Det er bedre å lagre det i kjøleskapet, mens det er bedre å begrense tilgangen til luft, for eksempel ved å plassere den i en beholder.

Flott måte å lagre – i vakuumposer..

Forskjellige typer kjøtt skal lagres separat, og stykker som er tilberedt i henhold til forskjellige oppskrifter, må ikke settes sammen – for å bevare den opprinnelige smaken og smaken.

Kondensasjon eller fuktighet i beholdere med kjøtt er uakseptabelt. Hvis kjøttet er bleknet med fett, reduseres dets holdbarhet, siden fett er en kilde til fuktighet.

Biter av kjøtt kan skiftes med servietter, som må kontrolleres og byttes ettersom de er fuktet – på denne måten kan du beskytte kjøttet mot fuktighetsakkumulering.

Hvis kjøttet tørker nær kilder til varme, la det kjøle seg ned før du pakker det for oppbevaring, ellers kan det oppstå kondens..