Hvordan lage medisin fra fiken med melk for hoste

Innenfor Russland er det svært vanskelig å finne både friske og brukbare fiken (fiken, vinberget) samtidig. Derfor anbefales det å kjøpe det hovedsakelig i tørket form. Riktig tørket fiken i kombinasjon med melk kan ikke bare være en delikatesse, men også et effektivt middel mot hoste..

melk

Hvilken hoste vil hjelpe fiken med melk

Best av alt, fiken er egnet for å håndtere tørr hoste og ondt i halsen. Kokt i varm melk, blir det en medisin som vil bli tatt med glede, ikke bare av voksne (inkludert sykepleier og gravide), men også av barn..

Drikken har en gunstig effekt på tilstanden til øvre luftveiene og øvre lober av bronkiene. Fik med melk beroliger slimhalsen, som gjør at du kan myke den og pacify en langvarig og anstrengt hoste. Dette middelet er effektivt for å bekjempe forkjølelse i begynnelsen av sykdommen..

Unike helbredende egenskaper

Figs – en kilde til vitaminer A, C, gruppe B og en rekke elementer som lar deg aktivt bekjempe virus- og bakterieinfeksjoner. Eksponering for essensielle oljer lar deg:

 • styrke kroppens forsvar;
 • redusere løpet av inflammatoriske prosesser;
 • mette vev og organer med oksygen.

Tørket frukt laget av fruktene av fiken inneholder stoffer som gir:

 • diaphoretic handling;
 • fjerne varme og betennelse;
 • akselerert eliminering av nedbrytningsprodukter av skadelige mikroorganismer (vanndrivende effekt).

I tillegg kan dette verktøyet brukes til å lindre nesebelastning og bli kvitt trakeitt..

Fordeler helse gir ikke bare infusjon av fiken i melk, men også vin laget av disse fruktene. Fruktantens helbredende egenskaper er ikke bestemt av dens variasjon, men er direkte avhengig av modenhetens fruktighet og helsen til det treet som vokste det..

Hvis vi snakker om melk, bidrar det til å styrke immunforsvaret generelt og mer aktiv syntese av immunoglobuliner, som beskytter kroppen mot forskjellige antigener.

Det anbefales regelmessig å bruke melkeinfusjonen av et fikentre for personer som lider av kardiovaskulære sykdommer, anemi og patologier i lever og milt. Det er i stand til å få en restorativ effekt..

Hvordan lage mat og ta fiken med hostemelk til barn og voksne

inzhirovoe молокоSpis melkeinfusjon av fiken skal være i samsvar med visse regler:

 • Fig skal spises med væske (dette stimulerer tarmene og eliminering av giftstoffer fra kroppen);
 • Drikkemelk skal ikke være varm, bare varm;
 • Varigheten av behandlingen ved hjelp av en infusjon bestemmes av alvorlighetsgraden av sykdommen (10 dager er nok til å overvinne mild forkjølelse, men noen ganger tar det minst 4 uker);
 • mottak av fiken i melk utføres i perioder mellom måltider – 3 ganger daglig (dosering for ungdom og voksne – 1 kopp for 1 mottakelse og for barn – 0,5 kopper om gangen).
Når man kjøper et fikentre på steder langt fra hvor det vokser, bør man foretrekke tørket frukt (i beste fall har de en behagelig lysebrun eller beige farge, rund form, overflaten er tørr og ikke dekket med flekker).

Fig med hostemelk: oppskrifter for fremstilling av medisiner

Det er flere ekvivalenter i deres effektivitet melkefiken oppskrifter brukt i behandling av hoste..

Oppskrift nummer 1 – Grunnleggende

I den grunnleggende versjonen av fikenmelk, brukes følgende ingredienser:

 • fiken (for kvinner, lilla er å foretrekke, det kan være både tørket og friskt) – 4 stykker;
 • melk – 0,3 l.

Matlaging fremgang:

 1. Skyll fiken frukter, skyll med kokende vann og legg på bunnen av en tyggvegget stewpot; fiken промыть
 2. Hell melken over bærene, dekk beholderen med et lokk og legg det på middels varme; melk варить
 3. Når kokekarets innhold begynner å koke, gjør brannen liten og fortsett å plage drikken i 2 timer, rør kjøttbøllen for en stund (væsken kan bli brun og få en søt ettersmak);
 4. Etter en angitt tid kan brannen slukke og la medisinen avkjøles til en akseptabel temperatur.. melk

De ferdige melkefiken har en hyggelig kremaktig aroma, og sødheten vil appellere til mange, så behandlingen vil ikke bare være nyttig, men også hyggelig. I dette tilfellet må fiken spises separat fra melk (før eller etter – etter eget valg), men de tilberedte fruktene kan knyttes, snu dem til puré og blandes med melk. Det som skjer vil være som fruktkremsuppe..

Oppskrift nummer 2

Effektiviteten av oppskriften er bestemt av fettinnholdet i melk – jo fettere det er, desto lettere og raskere er irritasjonen av slemhinnene i halsen, og derfor vil kuren oppstå mye tidligere.

ingredienser:

 • melk (fra 3,2% fett) – 0,3 liter;
 • fiken – 1 stk.

Matlaging fremgang:

 1. Legg tørket fikonfrukt sammen med melk på en liten brann og vent til væsken koker;
 2. Uten å slå av gassen, dekk beholderen med buljonget med lokket og la det smelte i 0,5 timer (i løpet av denne tiden har melken tid til å koke ut ca 1/3), omrør medisinen regelmessig for å unngå å brenne;
 3. Etter at settet har gått 30 minutter, kan flammen slokkes, og beholderen med buljong skal pakkes med håndklær og vente til væsken er avkjølt helt.
 4. Klar-laget hostemedisin helles i en glassbeholder (krukke, flaske) og settes i kjøleskapet.

Drikken kan bare oppbevares i 24 timer, hvorefter den ikke lenger er egnet til behandling. Drikk 5 ganger hele dagen for 1/3 kopp. Før hvert inntak av kjøttkraft skal det varmes opp, slik at det blir behagelig varmt..

I alle oppskrifter, i stedet for hele frukten, kan du bruke bakken i kjøttkvern. I dette tilfellet kan voksne spise fikenmelk så snart det er kokt og avkjølt, og for små barn må det filtreres for å kvitte seg med frøene av vinen, som kan komme inn i feil munn..

hvordan приготовить макароны по-флотски с тушенкойPasta på en marine med en stuing – denne parabolen er elsket av alle. Det er lett å lage mat, men samtidig er det veldig tilfredsstillende og velsmakende..

Slik lagrer du tradisjonelle dumplings i mikrobølgeovn, les her.

En marengsoppskrift med bilder og trinnvise anbefalinger som kan bli veldig lett tilberedt i mikrobølgeovn.

Oppskrift nummer 3 – Chewy søtsaker

Hostehjelpen som er utarbeidet i henhold til denne oppskriften, vil mest tilfredsstille barna. Utseendet og tekstur er svært lik butterscotch, og dets medisinske egenskaper er på ingen måte dårligere enn vanlig avkok av melk med fiken..

ingredienser:

 • fiken – 4 stykker;
 • smør, 1 spiseskje;
 • melk – 0,4 liter;
 • sukker – 0,15 kg.

Matlaging fremgang:

 1. Fig forsiktig grind (i den totale massen bør ikke føltes frø av frukten) og legg i en liten gryte;
 2. Hell fruktpuréen med melk og legg på en langsom brann;
 3. Etter koking å smelte væsken, uten å slå av brannen, i 20-30 minutter;
 4. Legg sukker i en separat metallskål og smelte den og vent på utseendet på en mørk gylden nyanse;
 5. Bland innholdet i pannen med smeltet smør og hell den resulterende massen i en tynn strøm i den sløvende fikenmelk;
 6. Ikke slå av ovnen før massen tykner;
 7. Spred tykkelsen over skjemaene og la den avkjøles..

Hyggelig smak og et positivt resultat – dette er ikke vanskelig å oppnå, akkurat etter denne oppskriften..

Tørket fiken med hostemelk

tørket инжирEffekten av hostemedisiner basert på tørket fikentre har blitt observert allerede i 2-3 dager etter bruk. Hoster opp sputum, merkbar eksponerende effekt..

ingredienser:

 • fiken (tørket) – 1 frukt;
 • melk (med størst mulig fettinnhold) – 0,2 l.

Matlaging fremgang:

 1. Mørk den tørkede frukten så mye som mulig med en kniv eller blender, legg den i en gryte, hell i samme melk;
 2. La blandingen koke og vente i omtrent en halv time (rør det regelmessig);
 3. Blanding av fortynnet (men ikke brent) blanding skal helles i en termos og vente på at den avkjøles helt..

Klar betyr å holde i kjøleskapet ikke mer enn to dager. Barn anbefales å drikke ca 200-250 ml av produktet, og voksne opptil 0,5 liter om dagen. Før hver bruk (som utføres før måltider) må en melk drikke oppvarmes..

Kan jeg ta en drink under graviditet?

Kontraindikasjoner til bruk av meieravkjøtt av fiken under bærebarnet, samt under amming – nr. Fruktet av fikentreet er hypoallergent, men inneholder fiber i overskudd, og er derfor ikke særlig egnet for å behandle små barn i sin rene form..

På grunn av det faktum at bruk av de fleste stoffene under graviditeten er forbudt, er melkfiken en utmerket måte ut av situasjonen, noe som gir forebygging og en rask kur for den begynnende katarrale hosten. I tillegg vil det hjelpe roen på nerver, styrke leddene og kardiovaskulærsystemet, helbrede søvnløshet og lindre depressive tilstander, samtidig som de er trygge for både barnet og moren..

Hvordan lagre medisin

Melkefiken skal holdes i glassglass, lukkes med plastdeksler og plasseres i kjøleskapet. Den lengste holdbarheten er 3 dager.

Kontra

Smaksprøver og nytte av fiken blir ikke utspurt, men det har en rekke kontraindikasjoner, på grunn av sin kjemiske sammensetning. Dermed er bruk av frukt av fikentreet kontraindisert:

 • diabetes mellitus (siden store sukker er til stede i store mengder i fiken);
 • i nyresykdom (dette organet er irritert av oksalsyre, som forverrer pasientens tilstand betydelig);
 • gikt (også på grunn av oksalsyre);
 • med brudd i mage-tarmkanalen (et problem i overflødig fiberinnhold, noe som kan forårsake irritasjon i tarmslimhinnen og magen, samt forverring av kroniske sykdommer knyttet til dette området).

Også melkefiken bør ikke konsumeres av personer som har melkintoleranse (for eksempel laktosefeil har blitt diagnostisert). I dette tilfellet kan du litt endre ovennevnte oppskrifter ved å koke fiken i vanlig vann og krydre det med sitronsaft og ingefær.

Narkotika vurderinger

Figs melk har blitt brukt til å behandle hoste i lang tid, og derfor har det vært ganske mye tilbakemelding om dette virkemidlet:

Melkfiken hjelper virkelig, selv om jeg sammen med mine hjemmelagde er avhengige av å drikke det ikke som medisin, men som et forebyggende tiltak. Fordi det er bra, veldig velsmakende. Dessuten har ikke bare hosten gått, jeg hadde nesten anemi personlig, og mannen min har mindre hjertesmerter.
Hun ga ikke oppmerksomhet mot kontraindikasjonene, og nesten umiddelbart tok opp forberedelsen av avkok. Og så galt betalt for det med et annet angrep av gastritt. Selv om hosten virkelig gikk, og smaken av dette verktøyet er mye bedre apotek.
Kokte datterens candy med fiken. Hun hadde en kald og hun hostet hele tiden. Det virker ikke dødelig, men jeg bestemte meg for at noe måtte gjøres. Første gang ga en “toffee” på kvelden. Morgenen er blitt lettere. To dager senere forsvant hosten helt. Selv om jeg ga litt søtsaker for en stund, bare i tilfelle, men ingen tilbakefall skjedde..

Som du kan se, kan det heves en melkegentreet med stor glede, men du bør ikke glemme tilstedeværelsen av visse kontraindikasjoner, ellers kan resultatene ikke være nøyaktig det samme.

Loading...