Hvordan lage røkt makrell hjemme

Få mennesker liker ikke den smakfulle smaken av røkt fisk, spesielt hvis det er makrell, fordi det ikke bare er veldig duftende og moderat fett, men også sunn fisk. Det er sant at alle er vant til å kjøpe røkt produkter i butikkene, uten å tenke på at hvis du vil gjøre denne delikatessen, kan du også hjemme – det er mange måter hvor alle vil finne den mest praktiske og passende.

Men resultatet vil definitivt behage alle, fordi det vil være et naturlig produkt uten kjemi..

Steg-for-steg oppskrift
hvordan сделать копченую скумбрию в домашних условиях
ingredienser Antall
fersk eller frossen makrell flere kropper
salt 100 g
krydder for fisk å smake
pepper mix å smake
pærer 1-2 stk.
frisk dill litt
lavrushki 3 stk.
Tilberedningstid: 480 minutter Kalorier per 100 gram: 220 kcal
Naturligvis er den mest tradisjonelle og åpenbare måten å lage røkt makrell hjemme i et røykhus. Hvis det er en på gården, bør du prøve å bruke den til maksimum..

Makrellkroppene må renses, gullene trekkes ut av dem og skylles under rennende vann. Skal og hakk løk, og vask og tørk dillen. Sett deretter makrell i en dyp skål med ryggen ned, og i magen legger du ut løkskiver og dill, pepper dem, dryss med løvblad.

Oppløs separat saltet i vann og hell fisken med denne saltlake, og la den være i den i 6 timer. Da må saltlengden bli drenert, og fisken skal tørkes med servietter eller papirhåndklær og knuses til bukene med tannplukkere eller bare dra slaktene med en tråd.

Det er fortsatt å forberede et røykehus (legg tørre aldersgrener, sett opp en rist, etc.), legg makrellet i den med magen og røyk i en time. Det siste stadiet er å få klar fisk derfra, frigjør den fra fyllingen og la den avkjøles..

Tilberedt røkt makrell i et elektro-røykhus

fisk в электрокоптильне

Fremgang står ikke stille, og nå er det ikke nødvendig å ha et personlig tomt for å røyke noen produkter – det er elektriske røykhus som ligger i kjøkken.

Ingredienser som kreves:

 • flere slaktkropper av makrell;
 • grovt salt
 • flere tørket enebær bær (valgfritt);
 • sitronsaft.

Koketid: ca. 40 minutter pluss 2 dager på bakken.

Kaloriinnhold: ca 220 kcal / 100 gr.

Frisk eller tinket makrell må tarmes og vaskes, deretter fjernes fra hodet og gjellene og gni fisken forsiktig med salt innvendig og utvendig. Fest kadaver i klamfilm og sett på bunnhylle i kjøleskapet i 2 dager..

Når makrell er allerede saltet, vil den bare smøre på alle sider med sitronsaft og sette i et røykhus. Selve selve elektro-fjærfehuset er tilberedt på denne måten – alder eller annen sagsmørke må fuktes med litt vann og legges på en brett, hvor å helle noen bær av enebær og et stykke raffinert sukker på toppen..

Men først skal fisken røykes i 10 minutter i et aggregat uten røyk, og deretter skal pallen med sagflis installeres i den og røyking skal fortsette i ytterligere 20 minutter. Som et resultat blir makrell duftende.

Svært velsmakende fisk med flytende røyk

Siden det er fortsatt mulig å røyke på den varme måten for et begrenset antall kokker, kan du gjøre det kaldt – og makrillen blir like velsmakende..

Ingredienser som kreves:

 • 6 kroppe av fersk eller frossen makrell;
 • 50 gr. sukker;
 • 70 ml flytende røyk;
 • 2 håndfull løkskall;
 • liter vann;
 • 80 gr. salt.

Koketid: ca. 45 minutter pluss 2 dager på bakken.

Kaloriinnhold: ca. 180 Kcal / 100 gr.

Først må du ta makrell, ta av gjellene fra slaktene, vask dem godt og legg dem på et brett som er dekket med et papirhåndkle for å tørke.

en fisk выпотрошить

På denne tiden, hell løkskallet med vann, tilsett sukker og salt, legg alt på ovnen og kok i 25 minutter.

Når kjøttkraften er litt avkjølt, vil den forbli å helles i flytende røyk og legger makrellene av makrell, knuse dem med litt vekt.

hell inn жидкий дым

I denne tilstanden må du tåle fisken i ytterligere to dager, og vask, tørk og server..

fisk копченая

Røkt saltet makrell Oppskrift med te

En veldig interessant måte å lage mat på en delikatesse er å røyke makrell i stekepanne – selv om du trenger en grill i størrelse (for eksempel dampbåter eller lignende)

Ingredienser som kreves:

 • 2 kroppe av fersk eller frossen makrell;
 • 1 liter vann;
 • 2 ss. skjeer av svart blad te;
 • 150 gr. ris;
 • 75 gr. salt;
 • 30 gr. sukker;
 • flere sorte peppercorns;
 • 3 laurbærblad.

Koketid: ca. 1,5 timer pluss en dag for å tilberede mat.

Kaloriinnhold: ca. 200 Kcal / 100 gr.

Makrell må være pre-pickled – renset, vasket og satt i saltlake kokt med salt, sukker, pepper og laurbærvann. På toppen av fisken må du installere lasten og gå i denne stillingen for en dag.

Det er også nødvendig å tilberede ris og hell vann over natten slik at den dekker det litt. Når denne tiden kommer ut, må du legge te til den hovne risen, legg denne massen på et folieark og pakk det tett, og la bare et lite hull.

Nå kan du begynne å røyke deg selv – ta makrellet ut av saltlake og flekk med serviett, dekk pan med folie, legg en bunke ris med te på bunnen av pannen og legg denne konstruksjonen på brannen, varme opp til det oppstår en lett røyk..

På dette stadiet bør du sette et rist i pannen (pannen skal være med høye sider) og sette saltet makrell på rutenettet.

Dekk og røyk i 20 minutter på hver side. Ferdig fisk skal få lov å avkjøle, og bare etter at kuttet den i porsjoner.

Hvordan lage røkt fisk i løkskall

fisk в шелухе

Løkskall er et unikt produkt som du ikke bare kan male egg til påske. Med hjelpen kan du legge til en spesiell smak og smak for mange retter, inkludert røkt.

Ingredienser som kreves:

 • 2 kroppe av fersk eller frossen makrell;
 • 1 liter vann;
 • 3 store håndfull løkskall;
 • 75 gr. sukker;
 • to tredjedeler av kopp sterk sterk brygget svart te;
 • flere sorte peppercorns;
 • en knippe korianderfrø;
 • 2 laurbærblad.

Koketid: ca. en halv time pluss 3,5 dager å bli levert.

Kaloriinnhold: ca. 190 kcal / 100 gr.

Så først må du lage en løsning for å “røyke” makrell – vask løkskallen, hell den i kokende vann og kok i 5 minutter, slå av brannen og insister den resulterende kjøttkraft i ytterligere 10 minutter.

Deretter belastes det, tilsett te, sukker, salt og andre krydder og kok igjen. Mens den ferdige saltkjølen avkjøler, må makrelen bli sløvet, å plukke gjellene fra den, etc..

Legg deretter den tilberedte fisken i en bolle med løkpipe, trykk lett på den med en tallerken og sett i et kjøleskap eller et annet kjølig sted i tre dager..

Når tiden utløper, forblir den for å få makrellets kropper og henger dem ved halen på balkongen eller i kjelleren i flere timer for værende..

Slik røyker makrell i aerogrill og multicooker

fisk в мультиварке

I dag har mange så praktiske enheter som aerogrill og multi-komfyr, men ikke alle vet på mange måter å bruke dem i hverdagen. Og tross alt er de egnet for røyking.

Påføring av aerogrill

Ingredienser som kreves:

 • 2 friske eller frosne makrellkroppe;
 • 2 caps med flytende røyk;
 • 50 gr. salt;
 • Provençalske urter;
 • klype gurkemeie;
 • vegetabilsk olje for smøring av fisk.

Koketid: omtrent en time pluss 2 dager på bakken.

Kaloriinnhold: ca. 200 Kcal / 100 gr.

Makrell må forberede – tarm, vask og tørk. Bland flytende røyk med salt, provencalsk urter og gurkemeie og gni den resulterende blandingen av kjøttfisk, som da må settes i en plastpose og avkjøles i 2 dager.

Når makrellet er saltet, må de smøres med vegetabilsk olje, og etterpå blir de satt på den midterste grillen av konveksjonsovnen, der det vil være vann med den type chips du liker..

Før du sender fisken innvendig, må varmluftsovnen varmes opp, og sett deretter temperaturen på 80 grader. Makrell er røkt på denne måten i en halv time, men hvert 10. minutt må den vendes og smøres på nytt.

Den ferdige fisken skal umiddelbart pakkes inn i folie og legges i kjøleskapet for avkjøling..

iskremYoghurt iskrem – Legg merke til vårt utvalg av deilige dessertoppskrifter med forskjellige fyllinger.

Les hvordan du lager sjømat salat med reker og blekksprut.

For en hyggelig fest med øl og se på en fotballkamp, ​​er en enkel og original snack etter vår oppskrift perfekt – løkringer i smør.

Multikooker brukes

Ingredienser som kreves:

 • 1 fersk eller frossen makrell;
 • 2 ss. skjeer av flytende røyk;
 • en tredjedel av en teskje salt;
 • en klype svart pepper.

Forberedelsestid: ca. 1,5 time.

Kaloriinnhold: ca. 210 Kcal / 100 gr.

Forberedt på vanlig måte, skal makrellkroppen gni med salt og pepper og smøres med flytende røyk, og legg deretter en pose til baking..

Hell en liter varmt vann i skålen til multikjøleren, og sett posen fisk på rutenettet for dobbeltkoker eller i en spesiell beholder til matlaging i multikookeren.

Angi “Steam” -modus og tiden på 20 minutter, og drenk deretter vannet fra bollen og legg posen med fisk på bunnen og sett “Baking” -modus i ytterligere 20 minutter. Som et resultat, makrell fra begge butikken!

Nyttige tips

 1. Slik at makrell røkt hjemme er bedre bevart, er det tilrådelig å tørke det på forhånd, henger det ved halen i et par timer: for eksempel på balkongen.
 2. Du kan gjøre røkt kjøtt enda mer duftende ved å sette en rekke forskjellige greener i fiskens mage (dill er veldig bra) eller til og med en sirkel med sitron;
 3. Spesielt velsmakende er makrell, hvis du røyker det på sjetonger laget av fjellaske eller alder. Poplaren og eventuelle frukttrær kombinere også med denne fisken;
 4. Før røyking må fisken bløtes med servietter til den er helt tørket..

Bon appetitt!

Loading...

Hvordan lage røkt makrell hjemme

Få mennesker liker ikke den smakfulle smaken av røkt fisk, spesielt hvis det er makrell, fordi det ikke bare er veldig duftende og moderat fett, men også sunn fisk. Det er sant at alle er vant til å kjøpe røkt produkter i butikkene, uten å tenke på at hvis du vil gjøre denne delikatessen, kan du også hjemme – det er mange måter hvor alle vil finne den mest praktiske og passende.

Men resultatet vil definitivt behage alle, fordi det vil være et naturlig produkt uten kjemi..

Steg-for-steg oppskrift
hvordan сделать копченую скумбрию в домашних условиях
ingredienser Antall
fersk eller frossen makrell flere kropper
salt 100 g
krydder for fisk å smake
pepper mix å smake
pærer 1-2 stk.
frisk dill litt
lavrushki 3 stk.
Tilberedningstid: 480 minutter Kalorier per 100 gram: 220 kcal
Naturligvis er den mest tradisjonelle og åpenbare måten å lage røkt makrell hjemme i et røykhus. Hvis det er en på gården, bør du prøve å bruke den til maksimum..

Makrellkroppene må renses, gullene trekkes ut av dem og skylles under rennende vann. Skal og hakk løk, og vask og tørk dillen. Sett deretter makrell i en dyp skål med ryggen ned, og i magen legger du ut løkskiver og dill, pepper dem, dryss med løvblad.

Oppløs separat saltet i vann og hell fisken med denne saltlake, og la den være i den i 6 timer. Da må saltlengden bli drenert, og fisken skal tørkes med servietter eller papirhåndklær og knuses til bukene med tannplukkere eller bare dra slaktene med en tråd.

Det er fortsatt å forberede et røykehus (legg tørre aldersgrener, sett opp en rist, etc.), legg makrellet i den med magen og røyk i en time. Det siste stadiet er å få klar fisk derfra, frigjør den fra fyllingen og la den avkjøles..

Tilberedt røkt makrell i et elektro-røykhus

fisk в электрокоптильне

Fremgang står ikke stille, og nå er det ikke nødvendig å ha et personlig tomt for å røyke noen produkter – det er elektriske røykhus som ligger i kjøkken.

Ingredienser som kreves:

 • flere slaktkropper av makrell;
 • grovt salt
 • flere tørket enebær bær (valgfritt);
 • sitronsaft.

Koketid: ca. 40 minutter pluss 2 dager på bakken.

Kaloriinnhold: ca 220 kcal / 100 gr.

Frisk eller tinket makrell må tarmes og vaskes, deretter fjernes fra hodet og gjellene og gni fisken forsiktig med salt innvendig og utvendig. Fest kadaver i klamfilm og sett på bunnhylle i kjøleskapet i 2 dager..

Når makrell er allerede saltet, vil den bare smøre på alle sider med sitronsaft og sette i et røykhus. Selve selve elektro-fjærfehuset er tilberedt på denne måten – alder eller annen sagsmørke må fuktes med litt vann og legges på en brett, hvor å helle noen bær av enebær og et stykke raffinert sukker på toppen..

Men først skal fisken røykes i 10 minutter i et aggregat uten røyk, og deretter skal pallen med sagflis installeres i den og røyking skal fortsette i ytterligere 20 minutter. Som et resultat blir makrell duftende.

Svært velsmakende fisk med flytende røyk

Siden det er fortsatt mulig å røyke på den varme måten for et begrenset antall kokker, kan du gjøre det kaldt – og makrillen blir like velsmakende..

Ingredienser som kreves:

 • 6 kroppe av fersk eller frossen makrell;
 • 50 gr. sukker;
 • 70 ml flytende røyk;
 • 2 håndfull løkskall;
 • liter vann;
 • 80 gr. salt.

Koketid: ca. 45 minutter pluss 2 dager på bakken.

Kaloriinnhold: ca. 180 Kcal / 100 gr.

Først må du ta makrell, ta av gjellene fra slaktene, vask dem godt og legg dem på et brett som er dekket med et papirhåndkle for å tørke.

en fisk выпотрошить

På denne tiden, hell løkskallet med vann, tilsett sukker og salt, legg alt på ovnen og kok i 25 minutter.

Når kjøttkraften er litt avkjølt, vil den forbli å helles i flytende røyk og legger makrellene av makrell, knuse dem med litt vekt.

hell inn жидкий дым

I denne tilstanden må du tåle fisken i ytterligere to dager, og vask, tørk og server..

fisk копченая

Røkt saltet makrell Oppskrift med te

En veldig interessant måte å lage mat på en delikatesse er å røyke makrell i stekepanne – selv om du trenger en grill i størrelse (for eksempel dampbåter eller lignende)

Ingredienser som kreves:

 • 2 kroppe av fersk eller frossen makrell;
 • 1 liter vann;
 • 2 ss. skjeer av svart blad te;
 • 150 gr. ris;
 • 75 gr. salt;
 • 30 gr. sukker;
 • flere sorte peppercorns;
 • 3 laurbærblad.

Koketid: ca. 1,5 timer pluss en dag for å tilberede mat.

Kaloriinnhold: ca. 200 Kcal / 100 gr.

Makrell må være pre-pickled – renset, vasket og satt i saltlake kokt med salt, sukker, pepper og laurbærvann. På toppen av fisken må du installere lasten og gå i denne stillingen for en dag.

Det er også nødvendig å tilberede ris og hell vann over natten slik at den dekker det litt. Når denne tiden kommer ut, må du legge te til den hovne risen, legg denne massen på et folieark og pakk det tett, og la bare et lite hull.

Nå kan du begynne å røyke deg selv – ta makrellet ut av saltlake og flekk med serviett, dekk pan med folie, legg en bunke ris med te på bunnen av pannen og legg denne konstruksjonen på brannen, varme opp til det oppstår en lett røyk..

På dette stadiet bør du sette et rist i pannen (pannen skal være med høye sider) og sette saltet makrell på rutenettet.

Dekk og røyk i 20 minutter på hver side. Ferdig fisk skal få lov å avkjøle, og bare etter at kuttet den i porsjoner.

Hvordan lage røkt fisk i løkskall

fisk в шелухе

Løkskall er et unikt produkt som du ikke bare kan male egg til påske. Med hjelpen kan du legge til en spesiell smak og smak for mange retter, inkludert røkt.

Ingredienser som kreves:

 • 2 kroppe av fersk eller frossen makrell;
 • 1 liter vann;
 • 3 store håndfull løkskall;
 • 75 gr. sukker;
 • to tredjedeler av kopp sterk sterk brygget svart te;
 • flere sorte peppercorns;
 • en knippe korianderfrø;
 • 2 laurbærblad.

Koketid: ca. en halv time pluss 3,5 dager å bli levert.

Kaloriinnhold: ca. 190 kcal / 100 gr.

Så først må du lage en løsning for å “røyke” makrell – vask løkskallen, hell den i kokende vann og kok i 5 minutter, slå av brannen og insister den resulterende kjøttkraft i ytterligere 10 minutter.

Deretter belastes det, tilsett te, sukker, salt og andre krydder og kok igjen. Mens den ferdige saltkjølen avkjøler, må makrelen bli sløvet, å plukke gjellene fra den, etc..

Legg deretter den tilberedte fisken i en bolle med løkpipe, trykk lett på den med en tallerken og sett i et kjøleskap eller et annet kjølig sted i tre dager..

Når tiden utløper, forblir den for å få makrellets kropper og henger dem ved halen på balkongen eller i kjelleren i flere timer for værende..

Slik røyker makrell i aerogrill og multicooker

fisk в мультиварке

I dag har mange så praktiske enheter som aerogrill og multi-komfyr, men ikke alle vet på mange måter å bruke dem i hverdagen. Og tross alt er de egnet for røyking.

Påføring av aerogrill

Ingredienser som kreves:

 • 2 friske eller frosne makrellkroppe;
 • 2 caps med flytende røyk;
 • 50 gr. salt;
 • Provençalske urter;
 • klype gurkemeie;
 • vegetabilsk olje for smøring av fisk.

Koketid: omtrent en time pluss 2 dager på bakken.

Kaloriinnhold: ca. 200 Kcal / 100 gr.

Makrell må forberede – tarm, vask og tørk. Bland flytende røyk med salt, provencalsk urter og gurkemeie og gni den resulterende blandingen av kjøttfisk, som da må settes i en plastpose og avkjøles i 2 dager.

Når makrellet er saltet, må de smøres med vegetabilsk olje, og etterpå blir de satt på den midterste grillen av konveksjonsovnen, der det vil være vann med den type chips du liker..

Før du sender fisken innvendig, må varmluftsovnen varmes opp, og sett deretter temperaturen på 80 grader. Makrell er røkt på denne måten i en halv time, men hvert 10. minutt må den vendes og smøres på nytt.

Den ferdige fisken skal umiddelbart pakkes inn i folie og legges i kjøleskapet for avkjøling..

iskremYoghurt iskrem – Legg merke til vårt utvalg av deilige dessertoppskrifter med forskjellige fyllinger.

Les hvordan du lager sjømat salat med reker og blekksprut.

For en hyggelig fest med øl og se på en fotballkamp, ​​er en enkel og original snack etter vår oppskrift perfekt – løkringer i smør.

Multikooker brukes

Ingredienser som kreves:

 • 1 fersk eller frossen makrell;
 • 2 ss. skjeer av flytende røyk;
 • en tredjedel av en teskje salt;
 • en klype svart pepper.

Forberedelsestid: ca. 1,5 time.

Kaloriinnhold: ca. 210 Kcal / 100 gr.

Forberedt på vanlig måte, skal makrellkroppen gni med salt og pepper og smøres med flytende røyk, og legg deretter en pose til baking..

Hell en liter varmt vann i skålen til multikjøleren, og sett posen fisk på rutenettet for dobbeltkoker eller i en spesiell beholder til matlaging i multikookeren.

Angi “Steam” -modus og tiden på 20 minutter, og drenk deretter vannet fra bollen og legg posen med fisk på bunnen og sett “Baking” -modus i ytterligere 20 minutter. Som et resultat, makrell fra begge butikken!

Nyttige tips

 1. Slik at makrell røkt hjemme er bedre bevart, er det tilrådelig å tørke det på forhånd, henger det ved halen i et par timer: for eksempel på balkongen.
 2. Du kan gjøre røkt kjøtt enda mer duftende ved å sette en rekke forskjellige greener i fiskens mage (dill er veldig bra) eller til og med en sirkel med sitron;
 3. Spesielt velsmakende er makrell, hvis du røyker det på sjetonger laget av fjellaske eller alder. Poplaren og eventuelle frukttrær kombinere også med denne fisken;
 4. Før røyking må fisken bløtes med servietter til den er helt tørket..

Bon appetitt!

Loading...