Hvordan lage smakfulle tortillas med ost

Faktisk er det mange oppskrifter for å lage ostekak, men røttene til denne parabolen vokser fra kaukasisk mat. Det var der at denne bakverk ble gjort først..

Flapjacks med ost er ossetisk, Imeretian, Megrelian, Georgian, Ajarisk, og så videre. De er alle forskjellige i form og fyller på innsiden.

Mel kan brukes av enhver art: ris, hvete, mais, havremel. To metoder for varmebehandling brukes: Steking i ovnen og eller steking i pannen.

Ofte blir kaker tilberedt uten å fylle og spise i stedet for brød. I dette tilfellet anbefales det å legge til krydret urter til deigen for å mette med ekstra smak og krydder opp..

Deigen kan også være tørr, rik eller rug. Det sprinkles ofte med sesamfrø, linfrø eller solsikkefrø. Noen ganger er kakene fortsatt varm belagt med smør.

Parabolen vil være viktig med fisk, kjøtt, skinke eller bare grønnsaker, alt avhenger av hvilken type deig som ble brukt til å gjøre det..

Georgian Khachapuri: En trinnvis oppskrift
hvordan вкусно приготовить лепешки с сыром
ingredienser Antall
Egget 1 stk.
kefir 300 ml
salt å smake
sukker 1 ts.
Salt ost 450 g
Olivenolje 3 ss. l.
mel 4,5 glass
Bakepulver pakningen
Tilberedningstid: 65 minutter Kalorier per 100 gram: 292 kcal

Denne rett i Georgia kalles khachapuri. Den er laget av usyret ost med egg. Khachapuri kan bli laget av halvfabrikatdeig kjøpt i matbutikken, eller til og med lavash.

Men for å lage ekte georgisk brød med ost må du ta de vanlige komponentene i ingrediensen og gjøre alt selv..

Vi avbryter varm kefir med sukker og salt. I stedet kan dette fermenterte melkeproduktet påføres yoghurt, men matsoni er bedre egnet. Skriv inn olivenolje og dryss mel i små satser.

mesim тесто

Til slutt hell bakepulveret. Hvis ikke, kan du bytte ut natron, men ikke slukke den. Knead, myk plastdeig, som ikke skal være for bratt og fylt med mel, dekke med en bolle og la dem hvile.

klar тесто

Eventuell halvhård eller hard ost er egnet for fyllingen: Suluguni, hvit ost, Adyghe, kaukasisk, men det er nødvendig at det blir litt saltet.

ost

Hvis du fanget et meieriprodukt med et overskudd av salt, blander du det med farm cottage cheese i et 1: 1-forhold. Du kan til og med blande flere typer ost. Så fyllingen vil vise seg mye bedre..

Vi deler den ferdige deigen i ti omtrent like store deler. Rull ut vekselvis i tynne lag, men at de ikke er revet. Vi legger en fylling i midten og dekker med den andre halvdelen av den tilberedte deigen..

Tett fast kantene for å smelte det ikke lekker. Rull ut med en rullestift for å gjøre kaken proporsjonal.

Vi danner

Baking utføres ved 160 ° C, så termostaten er satt til denne temperaturen. Bake brettet med pergament og forsiktig, forsøk på ikke å skade produktet, spred på avstand fra hverandre.

Coat toppen med et banket egg. Baking tjue minutter til en brunaktig appetitt skorpe vises..

Ta ut kakene og spis varmt på en gang. Du kan dessuten lage mat for dem kremet eller tomatsaus.

Pannekaker med ost på kefir, stekt i en panne

Scones kokt med ost, det er i nesten alle nasjonale kulinariske kulturer. De er preget av enkel forberedelse og en ubeskrivelig smak..

Det anbefales å sette friske grønnsaker i fyllingen, og deretter vil parabolen spille med ekstra smaker..

komponenter:

 • Mel – 0,5 kg;
 • OST – 300 g;
 • Salt, sukker – å smake;
 • Vegetabilsk olje – 4 ss. l.;
 • Kefir – 200 ml;
 • Soda – 0,5 ts;
 • Egg – 1 stk.
 • Smør – 50 g;
 • Basil – gjeng.

Forberedelse: 70 minutter.

Kaloriinnhold: 287 Kcal / 100 g.

stekt на сковороде лепешкиI kefir flytende hell salt og sukker. Hvis det ikke er veldig surt – hell soda og la det stå i ti minutter. Ostefrakt med en gaffel med hakkede basilikum til massen viste seg å være homogen.

Vi avbryter egget og hell det inn i surmælksblandingen, så legger du vegetabilsk olje og heller melet, mengden kan avvike noe fra det som er angitt. Den viktigste tingen når de knytter deg i en homogen blanding, er ikke å overdrive det. Massen skal holde seg litt til overflaten..

Dekk den ferdige deigen med et sengetøy og la det ligge i femten minutter. Rull melmassen inn i en lang pølse og del den i tretten deler med en kniv.

Vi ruller dem en centimeter tykk, fyll dem og støt kantene godt. Stek i en panne uten fett til brunaktig på begge sider (fem minutter vil være nok for deg), legg på en flat tallerken og umiddelbart smør med smør.

Ossetisk tortilla med ost og poteter

Hjemmet kalles denne parabolen potet. Tradisjonelt er det kokt med poteter, ost og selvfølgelig friske grønnsaker. Den kan stekt i en grill eller ovn i en elektrisk ovn.

komponenter:

 • Mel – 800 g;
 • Melk – 150 ml;
 • Poteter – 3 stk.
 • Hvitost – 200 g;
 • Tør gjær – 1 ts;
 • Rømme – 3 ss. l.;
 • Solsikkeolje – 3 ss. l.;
 • Persille – en haug;
 • Sukker – 1 ts;
 • Salt – å smake.

Forberedelse: 85 minutter.

Kaloriinnhold: 310 Kcal / 100 g.

ossetiske пирог-лепешкаPotetene vaskes og kokes til helt tilberedt. I varm melk fortynner vi tørr gjær og forventer utseendet på tegn på gjæring. Bland rømme, sukker, salt og solsikkeolje.

Sift melet, hell i gjærblandingen og de forkombinerte produktene. Knead, myk, luftig deig.

Vi skifter den til en ren bolle, dekker med et håndkle og går i en time. Det er ønskelig at stedet ble oppvarmet eller i det minste uten utkast..

Potet avkok drenering, sett kule grønnsaker. Oster mnem med en gaffel, hogg persille og legg til revet poteter. Vi blander alt godt.

Deigen er delt inn i seks deler. Rul ut, legg rikelig på hakket kjøtt. I senteret er det nødvendig å forlate et hull gjennom hvilken damp vil unnslippe. Vri kantene innover og klem deigen. Vi knuse poteter med palmer og la oss forberede oss på en oppvarmet panne.

Matlaging på kefir med skinke

Kokte kaker i henhold til denne oppskriften anses å være et utmerket alternativ for en tidlig frokost, brukt som en matbit i en tur eller tur. De er lenge friske og ganske nærende..

komponenter:

 • Mel – 600 g;
 • Salt, sukker – på en klype;
 • Kefir – 300 ml;
 • Skinke – 300 g;
 • Suluguni – 150 g;
 • Margarine – 100 g;
 • Vegetabilsk olje – 50 ml.

Forberedelse: 50 minutter.

Kaloriinnhold: 315 Kcal / 100 g.

ost лепешки с ветчиной

Bland mel med salt og sukker. Grind skinke med ost. Margarine smelter i mikrobølgeovn. Vi forbinder alle ingredienser unntatt skinke.

Knead plast ikke klebrig deig, dekke med et håndkle og la det ligge i tretti minutter. For fyllingen kan du ikke bare bruke suluguni, det vil passe noen rennet eller hard ost.

Hell vegetabilsk olje i en panne og varme den. Rull ut deigen til en lang rulle, kutt i flate kaker med en tykkelse på tre – fire centimeter med en spesiell kniv. Rull ut med en rullestift, i midten legger vi skinken og vikler kantene til midten, på samme sted og fest dem.

Rull ut det ferdige halvfabrikatet igjen og legg det forsiktig, slik at du ikke brenner deg selv med olje, i pannen. Stek bare noen få minutter, som fritters. Vi legger ut de ferdige produktene på en tallerken.

pannekaker на кислом молокеHvis du kjøpte melk, men det er surt, så les hvordan du lager pannekaker med sur melk. Det vil vise seg frodige og hjertelige bakverk.

Apple paier kommer bra ut, hvis du bruker en av disse oppskriftene når du lagrer dem. Nyt deilige patties!

Og her er oppskrifter og anbefalinger for matlaging kyllingsuppe med ris.

Nyttig råd til vertinnen

 1. Ossetiske flate kaker kan tilberedes både i elektriske ovner og på komfyren i stekepanne. Bare trenger ikke å dekke dem til du slår den over;
 2. Hvis pelleten i løpet av prosessen er sterkt oppblåst, må du forsiktig lage hull med en gaffel slik at luften kommer ut og produktet ikke faller fra hverandre;
 3. Hvis tortillaen er stekt i en panne, kan du ikke smøre dem etter oljen;
 4. Det anbefales å knede deigen bare med hendene for å føle dens konsistens;
 5. Etter æltning, vær sikker på å la deigen hvile, slik at produktene blir mer ømme;
 6. Osteflate kaker i kald form er noe harde, så før de spiser skal de varmes opp bedre;
 7. Ham kan erstattes med kokt pølse, du får også god smak. Stekt sopp vil ikke være overflødig..

Spis dine egne-laget flate kaker med en appetitt! Lykke til, herlig vertinne, i kulinariske feltet!