Hvordan lage sukkerkaramell hjemme

Navnet på denne type søtsaker kommer fra det latinske navnet på sukkerrør, og selv om historien er stille om pioneren for å lage denne delikatessen, er det en legendarisk historie om hvordan uhellet ristet sukkerrør markerte begynnelsen av hele konfektindustrien.

I 14. og 16. århundre var sukker ikke tilgjengelig for alle, slik at candies var en utsøkt delikatesse, og i slutten av 1800-tallet oppstod en annen karamellignende medisinsk godteri som gjorde bruk av bittere stoffer mer attraktive.

karamell дома

I næringsmiddelindustrien er karamell tilgjengelig i flere former: godteri og karamell med fylling. I tillegg produseres legemidler, fortified og myk karamell..

Noen av de ovennevnte typer karamell kan gjøres hjemme..

Hvordan lage krystallkaramell fra sukker

Etter å ha besluttet å lage hjemmelaget karamell, må du huske at i de fleste oppskrifter er andelen vann til sukkerforhold 1/3. Du må lage mat på lav varme, røre av og til (med mindre oppskriften gir noe annet).

Til å begynne med kan du prøve å lage mat bare sukkervarer, og bare legge til sitronsaft til den søte massen. Etter hvert vil det ved erfaring bli klart hvor mye å lage mat på en viss komfyr og i en viss gryte..

Hvis du bare lager vann og sukker, får du godteri. Hvis du legger til medisinske urter, kan du få hjemmelaget søtsaker til hoste, ondt i halsen, etc. Du kan smelte sukker uten vann, men du må være veldig forsiktig så du ikke går glipp av øyeblikket når det er på tide å fjerne det fra brannen, da det er veldig lett å brenne karamellmassen. I dette tilfellet bør røre begynne når sukkeret er halvt smeltet..

Når du legger til krem, melk, blir karamelen mykere, får du en hyggelig melkesmak..

Myk karamelloppskrift
hvordan приготовить карамель из сахара в домашних условиях
ingredienser Antall
sukker 300 g
krem 33% fett 335 g
smør 65 g
salt teskje
Tilberedningstid: 1440 minutter Kalorier per 100 gram: 226 kcal

Fantastisk fransk oppskrift for de som elsker uvanlig smak, for eksempel, kombinerer salt med søtt.

Matlagingen selv er lett og resultatet er utrolig..

Koking i fransk ånd: alt blander, og resultatet er noe.

Så fordel sukkeret i 6 porsjoner på 50 g, ta en pott med en tykk bunn, hell den første porsjonen inn i den, sett på brannen, smelter og varm til gulaktig farge uten agitasjon, legg til neste del, vent til den smelter. Ikke forstyrre! Du kan litt vippe kastrullen i en sirkel slik at sukkeret smelter jevnere. Således smelter hele sukkeret, trinnvis for trinnene som beskrives.

Rømme skal være av svært høy kvalitet. Hvis det er tilberedt med tilsetningsstoffer, kan det krølle når det blir oppvarmet. Generelt er det sikrere å bruke krem ​​(33%!). Kremet i en separat bolle er satt på brannen og oppvarmer nesten til kjelen, men koker ikke.

Sukker, som på denne tiden har tatt en mørk gylden farge, fjernes fra varmen, smør er tilsatt den (hvis oljen ikke er saltet, tilsett deretter salt). Bland godt sammen. Nå tilsettes varm krem, i små porsjoner, til sirupen, hver del må omhyggelig omrøres..

Nå skal nesten ferdig karamell settes på brannen, oppvarmes i ca 6 minutter (for en gryte med en tykk bunn), hvis bunnen er tynn – 2-3 minutter mindre, og brannen kan gjøres mindre.

Den ferdige karamelen vil ta på den delikate fargen på melkk sjokolade..

Det skal være dekket med klamfilm, rett på overflaten, plassert i kjøleskap for en dag. Den spesielle smaken kompletterer bunene perfekt, vil være et tillegg til kaffe, og du kan spise og.

Oppskrift på duftende karameller på en pinne

Du kan prøve en enkel grunnleggende oppskrift for å lage karamell på en pinne hjemme. Grunnleggende fordi du har prøvd en hjemmelaget delikatesse en gang uten tilsetningsstoffer og kjemi, vil du eksperimentere og legge til andre ingredienser.

For lollipops som trengs:

 • Et glass rent vann;
 • 3 kopper sukker;
 • Sitronsaft – to fulle skjeer;
 • Peppermynte olje;
 • Teskje brandy;
 • Vanilje på toppen av en skje.

Sukker helles i en gryte med en tykk bunn, vann henter på samme sted, det er oppvarmet opp over lav varme til sukker er helt oppløst. Karamell bør røres, det er bedre å ta en treskje for dette.

godteri Deretter blir konjakk, vanillin tilsatt. Du kan også forhåndsbehandle med naturlige matfargestoffer og legge dem til, slikene blir lyse og attraktive..

Så snart massen blir homogen, bør den fjernes fra varmen og tilsette sitronsaft og mynteolje (for de som elsker mintsmak). Uten sitronsaft, vil lollipops være for cloying, men dette er også et spørsmål om smak..

Candy pinner må være forberedt på forhånd. Hvis du ikke finner spesielle pinner, kan du bruke tannpirkere, men de skarpe tipsene skal være stumpe, slik at barnet ikke gjør vondt.

Du må også forberede molds på forhånd (du kan også bruke silikon), de bør smøres rikelig med vegetabilsk olje. Varmemasse helles i mugg, og til den er frosset, er det nødvendig å stikke pinner inn i den.

For å kjøle seg raskere, kan du sette kaker i kjøleskapet. Ta deretter forsiktig ut av formen, du kan pakke inn et vakkert papir og delikatesse – lollipops – klar.

Juicy epler i søt karamell

Epler i karamell og sjokoladekrem

Når familien blir lei av nibbling friske epler, kan du ikke utelukke dem fra kostholdet, men tjener i en annen form, da de selv gjennomgår bare minimal behandling og beholder alle sine fordelaktige egenskaper..

Her er det som kan gjøres fra vanlige epler og en liten mengde ekstra ingredienser:

 • 600 g små epler;
 • 250 g – sukker;
 • 100 g vann;
 • 20 gram sitronsaft;
 • Sjokolade bar;
 • Jordnøtter.

Skyll eplene, fjern stenglene, hold spydene i hvert eple istedenfor stengelen. Gjør en punktering på motsatt side av fosteret (dette vil holde eplet hele mens du lagrer mat).

epler вымыть

Epler plasseres i kokende vann i fem minutter. Skaldfrukter setter på en tallerken, tørr med servietter, snu hver.

tapp на шпажки

Smelt sjokolade i et vannbad, legg en sjokolade med sjokolade i en større bolle, tilsett kokende vann slik at det ikke fryser..

Hell vann og sukker i en gryte med en tykk bunn, koker over lav varme til karamellisert, tilsett deretter sitronsaft, bland blandingen.

å lage mat карамель

Epler som holder en spyd, dyppet i karamell, kan fortsatt bli vannet fra toppen av en skje. Etter at karamell eplene er dyppet i sjokolade, og da må de rulle i nøtter.

rulle i henhold орехи

Kinesisk karamell epleoppskrift

En helt uvanlig tilnærming til matlaging av epler. For en deilig orientalsk mat trenger du:

 • Epler, bedre enn solide varianter – 5 stk.
 • Sitron juice;
 • 80 g mel;
 • En teskje stivelse;
 • Protein fra tre egg;
 • 100 g melk;
 • Sukker – 250 g;
 • 150 g vann;
 • sesamfrø.

Vasket epler for å rydde, kutt i stykker. Legg på en stekepanne med høye sider med mye vegetabilsk olje.

For å forberede smeten blandes stivelsen og melet, melken og proteinerne piskes i en separat beholder og helles deretter i melet med stivelsen. Bland til jevn, da blir epleskiver dyppet i smør og stekt i smør til gullbrun. Legg ut på et papir serviett for å fjerne overflødig fett fra lobules. Plasser på et varmt sted, for eksempel i nærheten av en komfyr..

I en kasserolle blandes vann og sukker, kok til gyldenbrun, tilsett sesam, bland. Epler dyppes i varm karamell og legges på en tallerken smurt med smør eller vegetabilsk olje..

Server umiddelbart med en kopp kaldt vann festet til hver servering. Du må dyppe varme appelsnitt i det..

krem из маскарпонеUtsøkt mascarpone krem ​​for kaken – det er veldig, veldig velsmakende, prøv!

Pannekake kake med kondensert melk – en oppskrift med bilder som du definitivt bør prøve.

Uvanlig deilige konvolutter med bløteegebrødte epler, og det er ganske enkelt å lage mat dem med vår oppskrift.

Nyttige tips

Det er mulig å bruke godteri og plastrør fra cocktailen, kuttet i halvparten.

Hvis tannpirkere brukes i stedet for pinner, bør de skarpe tipsene være stumpe, slik at barna ikke gjør seg vondt..

Som en glasur over karamell, kan du bruke hvit sjokolade, så vel som bitter. Salt eller pepper kan legges til bitter sjokolade for å få en uvanlig smak..

Du kan bruke krydder og krydder og utvikle dine egne ubehagelige oppskrifter..

For oppskrifter som sørger for varmebehandling av epler, er det bedre å ta solide frukter av liten størrelse..

Du kan glasere med karamell og rå epler (de kan bare være litt skoldet med kokende vann), i dette tilfellet må du ta myke epler og også små.

Som et hvilket som helst naturlig produkt, bør kokte epler i karamell ikke lagres lenge (ikke mer enn 2-3 dager i kjøleskapet). Det er sant at det er noe sikkert at dette problemet ikke er aktuelt, sannsynligvis vil den forberedte delikatessen ikke ha tid til å nå kjøleskapet..

Bon appetitt!