Hvordan lage vaniljesaus med melk

Kokekaker er en ekte kunst som mange kokker prøver å mestre. Tykk, velsmakende vaniljesaus er en viktig ingrediens i mange kaker og andre desserter..

Klassisk oppskrift
hvordan приготовить заварной крем на молоке
ingredienser Antall
sukker 0,5 kopp
melk 500 milliliter
mel 50 gram
vaniljesukker 5 gram
eggeplommer 4 stk
Tilberedningstid: 10 minutter Kalorier per 100 gram: 215 kcal
Klassisk vaniljesaus med melk brukes oftest til å fylle deilige eclairs, samt kaker. For utarbeidelsen i henhold til denne oppskriften er det ikke nødvendig med dyre og sjeldne produkter – de er på kjøkkenet til hver vertinne..

Til tross for enkelheten i forberedelsen av denne krem, viser det seg at den er veldig øm og velsmakende.

 1. Hell melken i en gryte og koker den;
 2. I en kasserolle skal du kølle kjøltgulv med sukker og vanilje og gradvis legge til ønsket mengde mel;
 3. Legg forsiktig melken i eggeplommer, rør hele tiden, og legg deretter beholderen på brannen og kok opp.
 4. Kok massen på lav varme i 7 minutter, rør hele tiden for å gjøre den tykk.

Etter alle instruksjonene og anbefalingene, vil selv en nybegynner kokk klare å lage en krem ​​for en rekke desserter..

salat с крабовыми палочкамиSalat med krabbepinner og tomater – prøv denne lette snacken.

Hvordan lage deilige pommes frites uten dypfett, les vår artikkel..

Den klassiske oppskriften på potetkake uten kondensert melk her.

Milk vanilje for Napoleon

Tilberede en Napoleon kake slik at den smelter i munnen din, er ekte kunst. Best av alt, viser det seg at du lagker det i henhold til den klassiske oppskriften. Matlaging vaniljesaus for denne desserten vil ikke være vanskelig.

ingredienser:

 • 3 egg;
 • 220 gram sukker;
 • melk – 1 liter;
 • mel – 3 ss;
 • vanillin;
 • smør – 1 stk.

Tilberedningstid: 10 minutter.

Kalorier per 100 gram: 206 kcal.

Mørk og deilig krem ​​til kake “Napoleon” er oppnådd ikke for alle, men med denne oppskriften kan hver kvinne og til og med en mann bli profesjonelle i matlaging.

 1. I en dyp beholder kombineres kjølte egg, vanillin, ønsket mengde sukker og mel, og deretter smelter godt med en mikser; å slå молоко
 2. Hell melken i blandingen i små porsjoner og slå grundig til massen blir homogen; å blande до однородности
 3. Hell væsken i pannen og legg den på en liten brann, og rør hele tiden med en visp for å få det til å koke; legge желтки
 4. Så snart kremet blir tykt og de første tegnene på koking vises, fjern pannen fra varmen og avkjøl innholdet. å slå
 5. Hvis ønskelig, kan du legge til smør. For å gjøre dette bør det stå en stund i et varmt rom, slik at det blir mykere, og slå det med en mikser, og legg deretter til knapt varm krem ​​uten å slutte å ære. krem готов

Klar krem ​​å bruke etter eget skjønn – for kake eller andre delikatesser.

Mjólkekrem uten mel for kjeks

Forbered en god vanilje med en homogen konsistens – en oppgave som ikke alle husmødre kan håndtere. Mel – en komponent som, hvis forsømt, kan ødelegge den mest delikate krem ​​i små klumper, noe som er vanskelig å kvitte seg med. Hvis krem ​​i den klassiske oppskriften feiler, kan den tilberedes uten mel..

ingredienser:

 • 600 milliliter melk;
 • 6 yolks;
 • 120 gram sukker.

Tilberedningstid: 10 minutter.

Kalorier per 100 gram: 215 kcal.

På grunn av fravær av mel i denne oppskriften, er det nødvendig å følge alle instruksjonene svært nøye slik at kremet viser seg å være veldig velsmakende og ømt..

 1. Bland sukker og avkjølte yolks med en mikser til et godt og tykt skum dannes, legg til melk til dem og slå igjen godt;
 2. Legg pannen med melke-eggblandingen på brannen og lag den over lav varme, rør kontinuerlig til massen tykner.

Det er best å suge kjeks med en slik masse som blir enda mer øm og duftende.

Hvordan å gjøre uten egg

krem

Matlaging vaniljesaus uten egg er en test som alle husmødre kan gjøre veldig enkelt og enkelt. Den er ideell for bløtkake, kaker, eclairs, men det kan også serveres som en separat dessert..

ingredienser:

 • 6 ss mel;
 • 1 liter melk;
 • 300 gram sukker;
 • vanillin;
 • 150 gram smør.

Tilberedningstid: 10 minutter.

Kalorier per 100 gram: 205 kcal.

Å lage en slik krem ​​er en fornøyelse:

 1. Hell melken i en gryte, legg vanilje til smak og sukker, sett på brann og varme;
 2. Sett smør i en kasserolle og legg den på ilden slik at den smelter, og deretter steke med en visp, introdusere mel og stek det i 3 minutter over lav varme;
 3. Fjern beholderen med mel og smør, tilsett varm melk til blandingen, omrør hele tiden, sett deretter stekepannen tilbake til brannen og kok massen til den blir tykk. For å hindre at blandingen brenner, er det nødvendig å røre det med en visp hele tiden..

Denne krem ​​er meget velsmakende og øm, til tross for at det ikke er egg i den. Om ønskelig kan den smakes ved å tilsette forskjellige tilsetningsstoffer.

Nyttige tips

Matlaging vaniljesaus – en test som vil takle, hvis ønskelig, hver vertinne. For å få det nøyaktig, er det best å bli kjent med flere hemmeligheter:

 1. For matlaging er det best å bruke en stewpan med en tykk, dobbel bunn. Slike retter gir jevn oppvarming av væsken rundt omkretsen, slik at massen ikke vil holde seg fast;
 2. For å røre kremet når det er kokt i brannen, er det best å bruke høykvalitets treblader, og gjør det som om eikene trekkes på bunnen for å sikre jevn omrøring rundt omkretsen av hele bunnen – så vil ikke delikatessen brenne;
 3. Hvis krem ​​på brannen ikke virker, kan du beskytte deg selv og koker den i et vannbad – det vil ta mer tid, men det vil ikke brenne noe. I tillegg er dette matlagingsalternativet ideelt for mødre med små barn – du kan ta noen minutter, slik at barnet ikke vil lide under spillene og samtidig forberede en deilig dessert til middag, uten å bekymre deg for at noe ikke trente
 4. Hvis det er små klumper i massen, kan du gni den gjennom en sik, så konsistensen vil være den samme.

Ved hjelp av disse enkle hemmelighetene kan du lage en veldig velsmakende og deilig vaniljesaus. Med den kan du lage en rekke desserter, kaker. Eksperimentere og legge til forskjellige tilsetningsstoffer til ingrediensene, hver gang du kan få en ny lyd..

Vaniljesukker, kakao, malt kokosnøtter eller kaffe – disse tilsetningsstoffene vil legge til originale og uvanlige notater til smaken. Litt endre kremens farge ved å bruke en liten gurkemeie, noe som gir den en myk, gylden nyanse..

For å legge til nøtter i kremet, kan du bruke litt stekte hasselnøtter eller jordnøtter. Og slik at massens konsistens er som den burde være, blir mutrene avbrutt med en blender til tilstanden av liten smul, og deretter introdusert ved slutten av tilberedningen og grundig blandet.