Hvordan lagre deilig suppe av tørkede porcini sopp

I tillegg til Australia kan du møte den hvite sopp i skogen på alle kontinenter. Spesielt hans mange i Russland. I sin smak og gunstige egenskaper er det ikke dårligere enn kjøtt. Siden sopp er tilhørende svampfamilien, anbefaler ikke ernæringseksperter å holde andre produkter i nærheten av den..

Frisk, den lagres i to eller tre dager, og om vinteren er soppene frosset eller tørket. Tørkingsprosessen utføres i et godt ventilert område, det anbefales å lagre i papirposer eller bokser..

I de hvite soppene er mange nyttige stoffer som bidrar til skjoldbrusk sykdom, samt hjelpemidler for forebygging av kreft sykdommer. Disse soppene er ganske høye i kalorier, så 100 gram av produktet inneholder 286 kcal.

For å lage en deilig suppe, bør sopp legges i en bolle, det renner kaldt vann og holder det hele natten. Hvis det ikke er tid for bløting, så senker du en suppe eller en annen tallerken fra dem, senkes de i en halv time i en bolle med kokende vann..

Klassisk oppskrift
hvordan вкусно сварить суп из сушеных белых грибов
ingredienser Antall
tørket sopp 150 g
kaldt vann 2 l
poteter 6 stk.
gulrøtter 2 stk.
mel 60 g
løk 1 stk.
solsikkeolje 60 gram
salt, sort pepper å smake
rømme å smake
krydderene å smake
Tilberedningstid: 120 minutter Kalorier per 100 gram: 98 kcal

En gryte med vann legges på komfyren og kokes. Forsuget sopp skal kuttes og kastes i kokende vann..

dunk грибы

Deretter redusere brannen og kok dem i en time..

å koke грибы

I løpet av denne tiden, er løk kuttet i små terninger, gulrot er også bedre å manuelt kutte i tynne renner..

å gni морковь

Solsikkeolje helles i pannen og hakket løk er satt.

å passere морковь

Det er nødvendig å steke løk litt. Så snart det blir gjennomsiktige, sliceres gulrøtter på samme sted..

legge морковь

Alle stekte tre minutter, da skal du legge til mel og stek til gyldenbrun.

For ikke å danne klumper, to eller tre spiseskjeer kjøttkraft, legges det erter og løvblader til de stekte grønnsakene. Eventuelt kan du legge til surkrem.

Så snart soppene blir kokt, legges ferske hakkede poteter i pannen og kokes sammen i ytterligere tjue minutter..

legge картофель

Etter en angitt tid blir de stekte grønnsakene satt i pannen. Alt skal være saltet, pepper og kokken suppa vil forbli i ytterligere ti til femten minutter.

Serveres suppe med rømme og grønnsaker.

suppe готов

Soppsuppe med ost

Denne oppskriften bruker smeltet ost. Det er bedre å ta høy kvalitet kremost og litt fett å smelte bedre og kombinere med andre ingredienser..

ingredienser:

 • Tørket ceps – et hundre gram;
 • Potet – et halvt kilo;
 • Løk – to hoder;
 • Gulrøtter – en knoll;
 • Behandlet ost – to pakker;
 • Smør – tretti gram;
 • Salt, pepper – å smake;
 • Bay leaf – to brosjyrer;
 • Pepper Erter.

Tid for matlaging tar 1 time. Kalorieretter er 1246 kcal.

sopp сырный супSå, hvordan å lage soppsuppe av tørket porcini med ost? Soaked om kvelden, bør sopp fortsatt koke i vann i omtrent tjue minutter. I løpet av denne tiden er løk og gulrøtter finhakket i terninger og stekt i smør. Oljen skal være litt gulrot farge.

Tjue minutter etter at soppene er tilberedt, legges ferskehakkede poteter der. Alt sammen må du lagre ytterligere femten minutter og legge til stekte løk og gulrøtter.

Etter det lagde femten minutter i suppen bearbeidet ost. De er forhåndskutt i små stykker, og kaster dem i pannen, du bør stadig røre til de er godt skilt..

Salt og pepper suppe skal være på slutten, også på dette tidspunktet, laurbærblad og pepparkorn er lagt til..

Suppen er laget i fargen på bakt melk, med en rik sjampinjong smak..

Dietary Chicken Dish

Alle vet at noen sopp er perfekt for kyllingekjøtt. En kongelig hvit sopp så godt som mulig er egnet for suppe med kylling. For å få en kostesuppe, bør du velge en magert kjøtt, kylling er bedre egnet.

Hva er nødvendig for å lage denne parabolen?

 • Ett kilo kylling;
 • Poteter – 300 gram;
 • Tørket hvit sopp – 70 gram;
 • løk;
 • gulrøtter;
 • Solsikkeolje – tjue gram;
 • Salt, pepper, å smake;
 • Bay leaf;
 • Smaksprøver, grønnsaker, smak.

Tid for matlaging tar omtrent en time, kalorien er 2110 kcal.

suppe с курицейLa oss ta en titt på hvordan å lage en tørket suppe laget av tørket ceps med kylling, mer detaljert. Kyllingen legges i en gryte, vann blir hellet slik at det bare dekker slaktkroppen og settes på brann. Så snart vannet koke, bør du fjerne skummet og koker det i ytterligere tjue minutter over lav varme. Deretter filtreres buljongen, kyllingen blir kuttet i stykker og returnert til en ren panne med buljongen. Gryten med kylling kjøtt blir satt på brannen igjen, lett salt og kok i ytterligere ti minutter..

Poteter må kutte i terninger og legg til pannen med kyllingen. I løpet av denne tiden skal løkene finhakket, gulrøtter kuttes i strimler eller revet på et grovt rifler. Alt yngel i vegetabilsk olje.

Så snart løk og gulrøtter blir stekt, blir det tilsatt forkjølt og finhakket sopp der over natten. Alt passerer i ytterligere tjue minutter, mens du ikke trenger å glemme grønnsakene med sopp, salt og pepper.

Deretter skal innholdet av pannen legges til kyllingsuppe, legg laurbærbladet der, kok ytterligere fem minutter og slå av varmen. Serveres med grønnsaker og krydder.

koteletter из куриного фаршаCook ris pinnsvin i ovnen, dette er en velsmakende tallerken som barn spesielt liker..

Til frokost, kok omelet dampet – det er nyttig. Oppskrift her.

Nudelsuppe

Dette er en ganske enkel oppskrift, men på grunn av smaken av sopp er suppen duftende og rik. Siden vermicelli brukes i oppskriften, er det nødvendig å huske at det må være laget av mel av faste varianter, ellers vil vermicelli falle fra hverandre.

Alternativt brukes italiensk spaghetti, finhakket i halm, ofte..

Den består av følgende produkter:

vermicelli суп

 • Hvit tørr sopp – 100 gram;
 • Poteter – 500 gram;
 • Løk – 1 hode;
 • Spaghetti eller vermicelli – 100 gram;
 • Vann – 2 liter;
 • Solsikkeolje – 2 ss;
 • Smør – 3 ss;
 • Hvitløksklær;
 • Bay leaf, allspice, pepper erter – å smake.

Det tar omtrent en time og ti minutter å lage mat, og kaloriinnholdet er bare 1450 kcal..

Nå, i detalj om hvordan du lagrer vermicelli suppe av hvite sopp. Tørket sopp skal fuktes over natten i romtemperatur vann..

De mykede soppene er lette å kutte og lett stekt i en blanding av solsikke og smør.

Deretter helles de kokende vann og kokes i en time. Tjue minutter før beredskap, legges hele potet i pannen, som selvfølgelig må rengjøres og skylles..

Løk og gulrøtter finhakket og stekt i samme blanding av solsikke og smør. Poteter, som er kokt med sopp, fjernes fra pannen og, som følger, krympet med en gaffel eller tolkushkoy.

Deretter legges løk, gulrøtter og resten av finhakkede poteter i en panne med sopp. Legg til nudler eller forbrutt spaghetti. Alt er tilberedt i ytterligere ti minutter, deretter er rynket poteter, løvblad, allspice og pepper lagt til på samme sted..

Den suppe av tørkede hvite sopp med nudler kan bare saltes og pepper. To minutter før du blir kokt, legges det til en finhakket hvitløksklær..

Nyttige tips

Før du lager retter fra tørkede hvite sopp, ville det være fint å vite noen av deres egenskaper og egenskaper..

 1. Sopp absorberer perfekt alle positive og negative stoffer som finnes i miljøet der de vokser. Derfor er det umulig å samle dem i forurensede områder og hvor det er industrielle bedrifter. Det skal heller ikke brukes gamle sopp;
 2. Barn under 14 år må ikke bli matet sjampinjongrett. Faktum er at i sammensetningen av tørket og rå sopp, er det chitin. Det er et stoff som hemmer gastrisk gjæring. Også bør man ikke mate mennesker med lave mage som sopp, siden proteiner er vanskelige å fordøye;
 3. Vi må huske at før du gir folk en suppe eller annen tallerken med tørkede porcini sopp, må du spørre om de er allergiske mot dem. Det er også farlig for mange mennesker å prøve mat fra tørket eller fersk sopp..

Siden ceps har egenskaper for å forhindre mange sykdommer, inkludert kreft, hvis det ikke er kontraindikasjoner, anbefaler leger at de skal slipe dem i en kaffekvern, eller hogge dem fint, og dryss deretter mat sammen med dem..

Ernæringseksperter anbefaler å spise tørket sopp, fordi proteiner i deres sammensetning absorberes mye raskere og bedre enn i ferske sopp, nesten 80%.