Hvordan marinere og stek kebab i granateple juice

Om sommeren vil jeg skjemme meg bort med noe velsmakende og nærende, grill tilhører slike retter. Hemmeligheten med smak og aroma er marinade. Oftest blir kjøttet marinert om kvelden, det vil si igjen for en dag, slik at parabolen er velsmakende og saftig etter stekingen.

Hvordan Marinate Kjøtt

Til dags dato er det flere effektive og samtidig ikke veldig kompliserte oppskrifter for å forberede marinaden, noe som kan gjøre de viktigste sommeren parabolen av svinekjøtt, kylling og lam saftig og velsmakende og sørge for jevn roasting.

De vanligste av disse er følgende typer:

 1. Den klassiske versjonen er med bruk av granateplejuice, løk og krydder, som er perfekt for å plukke opp nesten praktisk talt alle slags kjøttretter;
 2. Marinade med bruk av mineralvann, som finner sin bruk hovedsakelig i utarbeidelsen av kyllingkebabs;
 3. Spicy marinade med adjika, pepper og majones – vil være et flott tillegg til fårekjøtt og vil minne deg om georgisk mat..
Pork shashlik i granateple juice
hvordan замариновать и пожарить шашлык в гранатовом соке
ingredienser Antall
svin 2 kg
granateple juice 0,5 liter
vegetabilsk olje 4 ss
løk (kuttet i ringer eller halvringer) 2 mellomstore hoder
svart pepper, salt å smake
Tilberedningstid: 720 minutter Kalorier per 100 gram: 350 kcal

Klassikere forblir alltid i mote, fordi det belyser metodene for å blande produkter som er testet i århundrer for å oppnå en full smakopplevelse. En tallerken tilberedt i henhold til denne oppskriften, vil ikke gjøre deg i tvil om valg av marinade i ett minutt..

Fremgangsmåten for tilberedning er ganske enkel: kjøttet skal vaskes med rennende vann, tørkes med et papirhåndkle og kuttes i stykker. Størrelsen på stykkene bør velges avhengig av hvilken bruk som betyr at du vil bruke til å koke spydene. Hvis grillen blir brukt i henhold til planen, bør stykkene ikke være tykke, hvis spyd er brukt i tilberedningsprosessen, deretter kuber av middels størrelse.

kutt inn мясо

Så gni de tilberedte kjøttbitene med salt og pepper, bland i koppen med hendene og legg til tilberedt vegetabilsk olje, hvorpå vi blander alt igjen.

legge специи

Mengden løk, så vel som metoden for sliping, avhenger av din smak og preferanser. Den klassiske formen når du skjærer løk er ringer eller halve ringer. Men det er heller ikke forbudt, og rist på løkene.

bland opp

Etter at løkene er blandet med kjøtt, kan du helle fremtiden shish kebab med granatäpplejuice og la den stå i kjøleskapet over natten.

å helle соком

30 minutter før steking skal de tilberedte spydene være saltet og pepper.

shish kebab

Kyllingspydder marinert i granatäpplejuice

I denne oppskriften finner mineralvann sin anvendelse, som, når den interagerer med kjøttproduktet, gjør den porøs, saftig, og granatäpple legger til nye smakenes notater.

ingredienser:

 • kylling (hovedsakelig bruk hofter) – 2 kg;
 • granateple juice – 0,5 l;
 • mineralvann (fortrinnsvis karbonert) – 0,5 l;
 • pepper, salt – til smak.

Tilberedningstid: 10 timer.

Kalorieretter: 180 Kcal / 100 gr.

Kyllinglår, bryst eller andre deler av kyllingekroppen må tines, skylles med vann og tørkes med et papirhåndkle. Deretter skal kyllingbitene fylt med mineralvann stå i 1 time i kjøleskapet. I løpet av denne tiden vil de bli mykere og mer porøse..

Mens lårene tar et bad med mineralvann, kan du gjøre løk, som i dette tilfellet er best finhakket eller revet, finskyllet og skrelt løk.

Så, etter en time, må mineralvannet dreneres, gni den fremtidige shish kebaben med salt og pepper (kylling elsker salt) og legg hakkede løk, bland deretter alt grundig og hell med granateplejuice.

Nå forlater vi oppvasken i kjøleskapet om natten, og neste dag steker vi på kull og nyter den gode smaken av kyllingkebab.

tomater с курицейMerk oppskriftene på kylling med tomater – kjøttet er veldig saftig og ømt, takket være tomater.

Prøv å lage plomme vin – en oppskrift med trinnvise tips i vår artikkel.

Legg merke til oppskriften på en krydret biffesaus..

Georgisk shashlik (lam)

Grunnlaget for georgisk mat, som du vet, er lam, som brukes i nesten hver tallerken. Fra fårekjøtt viser det seg saftig, velsmakende og øm shish kebab. Granateple og adjika vil bidra til å legge til variasjon i den vanlige marinadeoppskriften..

ingredienser:

 • lam – 2 kg;
 • løk – 2 middels løk;
 • hvitløk – 1 hode;
 • adjika (kan brukes i tørr form) – 1 spiseskje;
 • soya saus – 2 ss;
 • majones (valgfritt) – 2 ss;
 • granateple juice – 0,5 l;
 • fersk dill eller persille;
 • salt til smak.

Tilberedningstid: 10-12 timer.

Kalorieretter: 350 Kcal / 100 gr.

Når kjøttet er tilberedt – vaskes, tørkes og kuttes i porsjoner, legges løk til det, som nødvendigvis kuttes i tynne halvringer eller ringer, som igjen avhenger av stekeprosessen (grill eller spyd). Det er også lagt hvitløk, som skal finhakket, revet på revet eller passert gjennom hvitløkspressen. I kombinasjon med løk, vil det gi fremtiden en kjærlighet til kebab. Deretter gni hvert stykke med en blanding av hakket persille og dill og fortsett til neste trinn..

Adjika bland med majones og legg til kjøtt. Det er nødvendig å fokusere på det faktum at hvert stykke ble grundig savnet med den resulterende blandingen, nesten halvparten av suksessen i matlaging av lam shashlik, er praktisk talt avhengig av det.

Vi blander granatäpplejuice med soyasaus og hell lammekjøttet inn i blandingen, legg det i kjøleskapet for natten og glede oss til i morgen kveld for å smake på ekte kebab på georgisk..

Hemmelig

Tips og triks med matlaging kebab med granateple juice:

 1. Mengden tid det tar for kjøttrett for å marinere er 8-12 timer;
 2. Valget av hovedproduktet bør nærmer seg svært ansvarlig, kjøttet skal være friskt, siden marinadeoppskrifter oppført i artikkelen er myke og delikate;
 3. Granateple juice, som er kommersielt tilgjengelig, vil sikkert passe, men det beste, selvfølgelig, vil være ferskpresset nektar av moden granateple.
 4. For marinering er det best å bruke glass- eller plastfat, da aluminiumbeholdere kan komme i kontakt med et surt medium og slippe ut stoffer som er skadelige for menneskers helse.
 5. Når du legger til vegetabilsk olje, bør du bare bruke høy kvalitet olje, oliven eller sesamolje er best egnet.

Det er alle hemmelighetene som er avslørt, underlagt oppskriften og etter de ovennevnte tipsene, vil ditt kulinariske mesterverk overraske alle deltakere i sommermiddagen.

Loading...