Hvordan raskt og velsmakende lage laksekjøtt

Ofte er skruppelløse selgere klare til å gi ut annen laksfisk til laks, men det vil derfor bli flere ganger dyrere. Derfor, med et slikt ansvarlig kjøp, må du forsyne deg med minst litt kunnskap..

Når du velger laksfilet, er det nødvendig å gi preferanse til kjøtt som ikke er for farget. Mettet farge – den er fylt med fargestoffer. Denne laksebiffen har en lys oransje fargetone..

biff из семги с гранатовым соусом

Pass på å sjekke utløpsdatoen, siden filet av denne sjømat kan lagres trygt i ikke mer enn to uker. Når du presser med fingrene, bør kjøttet være stramt, ganske elastisk.

Etter probing skal det være hulrom. Arten må være våt, men glansen må være fraværende. Den skinnende overflaten indikerer behandling med en spesiell kjemisk løsning for å øke holdbarheten.

Biff bør ha en myk lukt av havet, ikke fisk. Vær også oppmerksom på tetthet av emballasjen, fravær av hull og skruer på den.

Hvis du ser gul-oransje flekker på biffens skalaer, er dette produktet ikke verdt å kjøpe – det har allerede forverret seg. En stor mengde frosset vann i pakken – biffen ble gjentatte ganger tint. Det bør ikke være slim eller ekkelt lukt..

Vær oppmerksom på produksjonsstedet for denne sjømat, den mest nyttige og smakfulle laksen hentes fra Norge. Det er nødvendig å kjøpe fisk bare i spesialforretninger som er utstyrt for riktig oppbevaring..

Generelt er laksekjøtt veldig verdsatt ikke bare for sin enestående smak, men for sin rike vitaminsammensetning, sjeldne proteiner, fettsyrer og sporstoffer..

Ved vanlig forbruk av denne fisken, øker stoffskiftet, tilstanden til håret og neglerplaten forbedrer seg betydelig, hele kroppen forynger.

La oss se på oppskrifter for laksesteker.

Stek laksebakken i pannen
hvordan быстро и вкусно приготовить стейк из семги
ingredienser Antall
laks 1 stk.
sitron 1 stk.
Olivenolje 3 ss. l.
safran klype
paprika klype
salt å smake
Tilberedningstid: 35 minutter Kalorier per 100 gram: 168 kcal

Fra denne fantastiske sjømat kan du lage mange gastronomiske mesterverk: kremete supper, saltede, røkt fileter, syltet og ristet på grillen. Men den mest populære og enkle metoden for temperaturbehandling er steking i en panne..

Vi vasker fisken og dukkert den med servietter, klipp den i små biter – fem centimeter tykk. Brett i en bolle, hell ferskpresset sitronsaft, krydder og krydder.

pickle

Coat toppen med olivenolje og la den marinere i tjue minutter. Varm oljen i pannen, sakte senke stekene for ikke å drysse. Vi holder to minutter på den ene siden, med spesielle tang vi snu i to minutter på den andre.

yngel

Reduser flammen og hermetisk dekselet med et lokk. Tilbereder en annen fem til syv minutter. Ved å bruke denne metoden for matlaging, får du et skarpt, utvendig og saftig, mykt kjøtt inne.

bakt стейк

Husk at krydder bør brukes ganske mye, en delikat lukt er lett å fylle med andre smaker..

Oppskriften på matlaging i ovnen

Når du blir kokt i ovnen, beholder laksestallene alle sine næringsstoffer. Snapping denne virkelig guddommelige fisken, du liker å lage mat, og deretter – en deilig matrett..

komponenter:

 • Laks – 6 stk;
 • Poteter – 5 stk.
 • Gulrøtter – 1 stk.
 • Løk – 1 stk.
 • Tomater – 3 stk.
 • Pepper, salt – å smake;
 • Smør – 100 g;
 • Sitron – 0,5 stk.
 • Dill – gjeng.

Forberedelse: 70 minutter.

Kaloriinnhold: 178 Kcal / 100 g.

Tørk biter av fisk, tøm fuktighet og dryss med sitronsaft. Vask, skell og skrell grønnsakene med store ringer. Bake en bakeplate med smør. Rengjør greenshakk filetkniv.

Fiskeplate spredt seg massivt med salt og pepper. Ordne grønnsakerne tilfeldig, på toppen, fisk steker, greener og resterende olje, hakket i stykker. Det vil ikke la fisken tørke ut..

Start enheten ved 175 ° C. Bake de tilberedte matene i trettifem minutter. Et logisk tillegg til denne retten er et glass tørr hvitvin..

Laks biff i ovnen i folie

Takket være folien vil den bakt fisken beholde alle juiciness og fordeler..

Yushka, som er valgt under matlaging, vil være en utmerket saus for kokte poteter eller bare et stykke hvitt ferskt brød.

komponenter:

 • Laks – 3 stykker;
 • Provençalske urter – 1 pakke;
 • Salt, hvit pepper – å smake;
 • Sitronsaft – 5 ss. l.;
 • Råolje – 2 ss. l.;
 • Tomater – 2 stk.;
 • Ost – 60 g.

Forberedelse: 55 minutter.

Kaloriinnhold: 171 Kcal / 100 g.

Vask fisken og dyp overflødig fuktighet med kjøkkenpapirhåndklær. Gni den med salt, provencalsk urter og hell sitronsaft. La stå ti minutter. Vask tomater, fjern halen og kutt i halvringer.

bakt рыбка в фольгеFra flere lag av folie danner vi en skygge av en båt. Hell uraffert olje i midten, legg fisk på det – noen stykker tomater, et rikelig lag med revet ost og tett folie folien slik at det ikke er hull og juice ikke renner ut.

I henhold til denne ordningen danner vi to båter. Vi legger på arket og bake tjuefem minutter i en spesiell enhet.

Parabolen kan serveres direkte i disse båtene, og du kan forsiktig fjerne den ferdige fisken derfra og dryss juice på toppen av garneringen..

Slik kokes dampet

Mange kulinariske spesialister anser laks for å være ganske fettfisk, så de foretrekker å dampe det eller koker det enkelt. Serveres som sidekjøtt smuldret ris eller potetskiver for å balansere kaloriinnholdet i parabolen..

komponenter:

 • Laks – 4 stk;
 • Sitron – 1 stk.
 • Syrnet krem ​​- 5 ss. l.;
 • Salt, krydderurter – å smake;
 • Ris – 0,5 st.4
 • Hvitløk – 2 fedd;
 • Dill – gjeng.

Forberedelse: 45 minutter.

Kaloriinnhold: 141 Kcal / 100 g.

Gni fisken med salt, krydder og hell med ferskpresset sitronsaft. La i fem minutter. Hell vann inn i apparatet.

Legg en fisk på en spesiell grill, beleg den med rømme, legg de resterende sitronskivene på den og lukk lokket. Slå på enheten i femten minutter. I en bolle, bland hvitløk, presset gjennom en press, hakket dill og resterende rømme..

Vask risen, sett den i kokende vann, tilsett litt salt og kok til det er klart. Vi distribuerer den ferdige garnityr til en tallerken, legg skiver med dampfisk og kremaktig hvitløksaus med grønnsaker på toppen..

fylt крабовые палочкиTrengte du en matbit ved bordet? Lær hvordan du raskt kan lage matte krabbepinner. Gjestene vil nyte!

Vi har lagt opp ulike oppskrifter for kalkun supper her. Kok en deilig lunsj!

Fyllte pannekaker med sur melk kan du raskt steke til frokost. Skriv oppskriften. Ikke glem å bevare dem til honning eller syltetøy.

Fisk bakt i soyasaus i en sakte komfyr

Du har råd til å lage mat i henhold til en restaurantoppskrift i ditt hjem kjøkken med et passende elektrisk apparat..

komponenter:

 • Laksebiff – 3 stk.;
 • Soyasaus – 100 ml;
 • Sukker – 1 ss. l.;
 • Renset vann – 100 ml;
 • Sitronsaft – 2 ss. l.;
 • Hvitløk – 2 fedd.

Forberedelse: 2 timer.

Kaloriinnhold: 165 Kcal / 100 g.

laksBland alle ingrediensene til marinade: vann, soyasaus, hakket hvitløk, sukker og sitronsaft. Alle flittig knead til en homogen tilstand og dyppet tidligere tilberedte biter av fiskekjøtt.

Vi gir bløt i minst en og en halv time, maksimum – gå for natten.

Enheten lanseres på funksjonen til steking. Legg fisken på bunnen av bollen, hell halvparten av marinaden og tett dekselet på lokket og stek i tjue minutter.

Laks steker i henhold til denne oppskriften serveres med couscous, dash med grønn løk og hell over gjenværende marinade.

Kulinariske tips

 1. Antall steker må være utarbeidet basert på antall inviterte gjester. Laks – ikke fisken som vil være velsmakende på den andre dagen;
 2. Nesten alle urter er egnede til marinaden: melissa, lovage, salvie, noen varianter av pepper, timian;
 3. Hvis du bager grønnsaker som en sideskål med fisk, øker du koketiden med ti til tolv minutter;
 4. Hvis sojasaus fungerer som en marinade, trenger du ikke å saltke stekene i tillegg;
 5. Du må steke fisken fra begynnelsen på maksimal varme til skorpen kommer til syne, det vil ikke la juice slippe ut, og parabolen blir ikke tørr.
 6. Det er bedre å foretrekke å fiske dyrket i naturlige vannlegemer enn i kunstig opprettet, fordi det inneholder flere næringsstoffer;
 7. Det er bedre å kjøpe hele ferske kropper, så få flere retter på en gang: øre, bakt steker og trygghet på kvaliteten;
 8. Ernæringseksperter anbefaler å spise kjøttet av denne fisken etter vekttap, fordi det har økt mengde fett og aminosyrer. Men dette gjelder utelukkende for fisk som dyrkes i det naturlige miljøet – i sjøen..

Bon appetitt!

Loading...