Kebbe – hva det er, hvordan lage mat med en dyse

Moderne teknologi har sterkt forenklet våre liv og gjort mye nytt på alle sine områder. Et av disse områdene, for eksempel matlaging – enkel matlaging, som det kan virke ved første øyekast, men det var påvirket av fremgang.

dysen для кеббе

Det er nye gadgets (multikookers, aerogrills, mikrobølger, grinders, etc.), og muligheten til å kommunisere mellom mennesker i forskjellige deler av verden (for eksempel ved hjelp av Internett eller mobilkommunikasjon) har beriket kjøkkenet med nye oppskrifter.

Kebbe er bare en historie om en ny tilpasning på kjøkkenet og en ny oppskrift på en velsmakende tallerken..

Kebbe – hva er det?

Kebbe fra arabisk bokstavelig oversatt som “kuppel” og inkluderer to konsepter. Den første er en tradisjonell orientalsk kjøttrett. Kebbe kalte kjøttpies, pølser eller burgere med fylling.

To hakkede fårekjøtt er tilberedt for den: en med tilsetning av hvete av spesiell sliping (bulgur), og den andre – med pinjekjerner. Fra den første fyllingen er det laget et skall som ligner en kuppel (derav navnet), som er fylt med hakket kjøtt med nøtter. Deretter blir kjøttpattene stekt i smør..

Kebbeprosessen kan ikke kalles enkelt. Dysen til kjøttkvernet, også kalt kebbe, vil bidra til å forenkle det betydelig. Med hjelpen er det lett å lage hule rørformede kapper, som deretter fylles med fylling..

Dyse i en enkel og elektrisk slipemaskin

dysen для блюдаBeskrivelsen av koteletter til kebba vil minne mange kjente og mer kjente zrazy på. Og så oppstår spørsmålet: Er det mulig å lage en kebbe uten en spesiell dyse? Ja, det er mulig, fordi araberne på en eller annen måte forberedte det i mer enn ett århundre uten tekniske innovasjoner..

Selvfølgelig tilbyr ingen å kutte kjøtt for hakket kjøtt med en kniv, men bare for å lære om forskjellene i matlaging av kebbe i vanlige og elektriske kjøttkvern..

Eiere av en enkel kjøttkvern vil kunne lage mat bare fyllingen for skallet og fyllingen. Du må manuelt lage koteletter. For å gjøre dette, må det fra den første hakket være å lage en ball og sette i midtstoppet..

Vertinne som har en slik hjelper i kjøkkenet som en elektrisk kjøttkvern, er mer heldige. Forbered fyllingen og skjemaet pølser for fyllingen, denne nyttige enheten, i nærvær av kebbe-dysen.

en kakeSlik lagrer du en velsmakende paus i en quickie i en sakte komfyr.

Oppskrift på sunn tranebærkompot – prøv å lage mat i dag.

Hvordan leses grillet kylling her.

Hvor å få dysen, hvordan installeres og brukes

Et kebbevedlegg er inkludert i pakken med nesten alle moderne modeller av elektriske kjøttkvern, men det kan også kjøpes separat på spesialforretninger eller bestilles online..

Dette fine tillegget til kjøttkvernet er alltid laget av plast, fordi det allerede er brukt til hakket kjøtt. Jo dyrere og mer kvalitative elektriske apparater, desto kraftigere og slitesterk plast dysen er laget.

Den består av to deler. Den første delen, som er montert på hodet (metallbearbeidingsenhet), er en sirkel med avrundet og lang bøyning. På den første delen av dysen settes den andre i form av en bred avkortet kjegle. Montert kebba-dyse er et hulrør med tynne vegger.

Installer det så enkelt og enkelt som enhver annen dyse som kommer i et komplett sett med kjøttkvern. Før du installerer dysen, er det ikke nødvendig å knipe knivene, tvert imot er det nødvendig å fjerne skjæreelementene (perforert rutenett og kniv).

Denne enheten bidrar til å lage hule rør av hakket kjøtt med en jevn veggtykkelse, men uten praktisk erfaring vil det være vanskelig å takle denne oppgaven for første gang, så det er best å involvere en assistent i prosessen..

En person vil forsiktig ta den dannede kjøttpølse, og den andre vil legge hakket kjøtt inn i kjøttkvernens mottakskål. Over tid, etter å ha trent nok, kan du klare seg selv..

Slik lagker du kebbe
kebbe — что это такое, как приготовить блюдо с помощью насадки
ingredienser Antall
For fylling skall:
lam 1 kilo
pærer 1 gjennomsnittlig
bulgur 300 gram
salt og krydder å smake
Til forberedelse av fyllingen:
lam 500 gram
pærer 1 gjennomsnittlig
pinjekjerner 150 gram
smør 50 gram
salt og krydder å smake
Tilberedningstid: 120 minutter Kalorier per 100 gram: 264 kcal

Det er ingen oppskrift på matlaging kebbe. De varierer i kjøttstykkene hvor hakket kjøtt er tilberedt, så vel som i fyllinger. Denne retten kan ha en annen fylling: hakket kjøtt, grønnsaker, ost eller grønnsaker. Men for å prøve en ekte kebba, bør du lage maten minst en gang i henhold til en autentisk oppskrift fra lam med bulgur og pinjekjerner.

Algoritme for forberedelse:

  1. For å lage mat på skallet må du først suge bulgur i minst en halv time; dunk мясо
  2. Fårekjøtt to ganger gjennom en kjøttkvern for å oppnå ønsket konsistens av hakket kjøtt; å gjøre фарш
  3. Tilsett hakket løk til lammekjøtt. Fra bulguren drenerer vannet, klem det og legg det i hakk, legg deretter til salt og krydder. Bland fyllingsbrønnen; legge лук
  4. For å fylle lamm også hakk en gang; å gjøre котлеты
  5. Tørk løk og stek i smør, legg til furu nøtter, kjøtt og salt med krydder. Stek til kokt;
  6. Form kebbe koteletter med en spesiell dyse og stek i mye fett (i det opprinnelige lammekjøttet) eller olje. Kebbe pølser er 5-6 cm lange; yngel котлеты
  7. Klar kebbe legger på et papirhåndkle i noen minutter for å fjerne overflødig fett. Serveres varmt med enhver side parabolen. Ideell for en fersk vegetabilsk salat.

Nyttige tips

Orientalsk mat er kjent for sin uovertruffen evne til å kombinere hele buketter med krydder og krydderaromaer i sine retter, så denne ingrediens for kebbe bør diskuteres separat..

Perfekt satt av smaken av lammets sort pepper, spidskommen, kanel, koriander, ingefær, nellik, muskatnød, kardemomme. Før du legger til hakket, må krydder blandes og knuses i en mørtel..

I den opprinnelige oppskriften på hakkede skall ble det brukt bulgur – hvetekorn, som underkastes varmebehandling med damp før tørking og sliping. Hvis du ikke kan kjøpe bulgur i butikken, kan du komme ut av denne situasjonen på to måter..

Den første er å erstatte den manglende ingrediens med en annen – lignende i egenskaper: bygg, Ross eller hirse..

Den andre måten er å prøve å lage Bulgur alene. For hjemmelaget bulgur bør hvete fuktes i kokende vann, tørkes deretter, grovmalt og stekes i en panne med smør.

For kebbe i øst brukes fårkjøtt, siden det ikke er noen svinekjøtt for arabere som ikke er tillatt av religiøs tro. Men vi har ofte oppskrifter med hakket biff og svinekjøtt. En slik erstatning, selvfølgelig, kanskje, men det vil ikke være en ekte arabisk rett..

Formade koteletter kan ikke bare stekt i fett, men også kokt i fårekjøtt eller bakt i ovnen. Sistnevnte alternativet passer for de som ser på figuren..

Loading...