Kutaby med grønnsaker og ost: oppskrifter-utflukt til kulinarisk Aserbajdsjan

Det er ikke uten grunn at østet regnes som en delikat sak, åh, ikke uten grunn! Den geografiske plasseringen av staten, selvfølgelig, gir sitt preg på spesifikasjonene av nasjonalt kjøkken..

Hvis du prøver å trenge inn i det nasjonale kjøkkenet i Republikken Aserbajdsjan, er alt så tvetydig, og her er hvorfor. Dette landet er unikt fordi det ligger både i Øst-Europa og i Asia..

tynn кутабы с зеленью и сыром

En gang på CNN ble Aserbajdsjan kalt “Østens sjarm i Europa.” Den kulinariske kulturen i denne tilstanden kombinerer kjennetegnene til matene til befolkningen i Midtøsten og Sentral-Asia, og har blitt spesielt fargerik, original, som hun ble forelsket langt utover Aserbajdsjans grenser.

Hvis du noen gang har hatt anledning til å besøke dette gjestfrie landet, eller bare vil føle deg mentalt ved grensen til to kontinenter, bør du ikke tenke lenge. Fra tidens tider har Kutabs blitt et besøkskort av enhver vertinne..

I aserbajdsjan – qutab. Denne retten er enkel og vanskelig å forberede på samme tid..

Enkelheten ligger i det faktum at ingen vet i hvert hus, i hver familie har det egne regler og forberedelsesteknologi, og det er vanskelig at hvis du begynner å lage qutab, må du lage dem mye, for uansett hvor rik og bordet var ikke mangfoldig, de er de første tingene gjestene eller hjemme spises på middag eller feriebord.

Lunolske chebureks

Hva slags Kutabs er disse og hvordan man lager dem? Kutab – en tynn usyret tortilla, formet som en halvmåne.

Forbered dem med forskjellige fyllinger. Det kan være kjøtt – lam, biff (de pleide å spise kamel kjøtt!), Ost, cottage cheese, greener, gresskar og alt annet.
Kutaby med grønnsaker og ost: En enkel oppskrift
kutaby с зеленью и сыром: рецепт-экскурсия в кулинарный Азербайджан
ingredienser Antall
rugmel 1 kopp
hvetemel 1 kopp
salt 1 ts.
vegetabilsk olje 4 ss. l.
vann hvor mye deig vil ta
ost – noe – ost, hardt, “helse” 200 gram
persille eller dill eller grønn løk eller spinat, eller sorrel eller nettle (etter å ha doused det med kokende vann) 300 gram
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 166 kcal

Bland de to typer mel – rug og hvete, tilsett salt og vegetabilsk olje. For å fordele oljen jevnt, gni mel og olje med hendene..

deigen

Tilsett varmt vann og knead myk deig. Dekk beholderen med ferdig deigen med et håndkle og la deigen hvile i 20 minutter og begynne å forberede fyllingen.

grønt

Bland riven ost og finhakkede greener – dette er hvor enkelt og raskt fyllingen for qutab er klar.

fylling

Oppmerksomhet: Hvis salt ost brukes, er det ikke nødvendig å saltpåfyllingen, og hvis ikke, må du salt litt til smak.

Stryk bordet og hendene med mel for å hindre at deigen blir stående. Klem degbollen i en slik størrelse at den passer lett i håndflaten fra den totale massen..

Rull ut

Rull ut en kake ca 3 mm tykk. Legg fyllingen på en halv kake slik at du kan dekke den med kakens frie kant og klemme kantene.

Vi setter наполнитель

Kutabens kanter, for å gi det et estetisk utseende og for å unngå strømmen av fyllingen, er det praktisk å koble tannene til en gaffel. Nå ser han ut som en tradisjonell cheburek.

nær края

Forskjellen med chebureks er at de koker kutabs i en tørr, sterkt oppvarmet panne uten olje. Ideelt bruk en støpejern skillet. Men på Teflon eller keramikk vil alt bli like bra..

Du må steke Kutabs i 1-2 minutter på hver side..

yngel

En god husmor har en tendens til å tjene varme qutaber. Deretter blir osten fortsatt smeltet og klebrig..

Selv om de sjelden har tid til å kjøle seg ned, er dette en universell rett på et bord..

Oppskrift på Kutabs med grønnsaker og ost i aserbajdsjansk stil

Aserbajdsjan er gjestfrie mennesker, og i de fleste hus i dag forbereder de kutaber i henhold til denne oppskriften, slik at ikke en enkelt gjest forlater eierne sulten, og alle husstandene er fulle av energi og er takknemlig for eieren.

Ingredienser til deigen:

  • Hvetemel – 0,5 kg + sengetøy;
  • 250 ml yoghurt (naturlig tykk), du kan fortsatt bruke høyverdig kefir, yoghurt, yoghurt;
  • 1 egg;
  • En halv teskje salt;
  • Vegetabilsk olje – en spiseskje

For fyllingen du trenger:

  • 300 gram av hvilken som helst ost (det anbefales å bruke salteost og det som vil smelte når stekepannen);
  • Enhver greener, ca 350 gram. Du kan bruke – spinat, dill, persille, nettle (etter å ha kokt det med kokende vann for å eliminere den brennende følelsen), sorrel og alt som er i hagen i henhold til sesongen.

saus тартарPrøv å lage tartare på kjøkkenet ditt. Fantastisk tartar saus: oppskrifter hjemme. Det er nyttig for mange retter og snacks..

Les mer om artisjokker her. Du lærer mange nyttige og interessante ting.!

Ved en viktig feiring og retter bør være høytidelig. For eksempel, bakte lammet i ovnen. Det beskriver hele matlagingsprosessen i trinn..

For å lage deigen, kombiner vegetabilsk olje med yoghurt (yoghurt, yoghurt, yoghurt, kefir), tilsett salt og egg, bland godt sammen.

Sikt melet og legg til i deler, knead deigen slik at den er myk nok og klebrig. Deig skal få lov til å hvile i ca 20 minutter innpakket i klamfilm..

Påfyllingen er tilberedt som følger: Bland den revet osten med finhakkede greener.

Deigen “hvilte”, nå må den deles inn i 14 deler, rull ut hver ball, den skal være av en slik størrelse at den lett passer i håndflaten. Deretter kan du danne kutab.

Rull hver ball inn i en flat pannekake, legg på den ene halvparten av fyllingen, brett i halvparten og klyv tippene, klemmer kantene med tannene på en gaffel, slik at qutabene er vakre, selv om de selv er et kunstverk.

I Aserbajdsjan ble kutaber stekt over en åpen ild, og hvis dette kravet er tilpasset moderne forhold, er det en oppvarmet panne (teflon, støpejern eller keramikk) ganske egnet, men uten å legge til fett..

Umiddelbart etter steking, med varme, med varme, blir de ferdige kutabene smurt med smør og de blir både myke og knasefulle. Til dem vil gjestfrie aserbajdsere sikkert tjene deres yoghurt – sur melkdrink med hvitløk.

Videooppskrift på enkle og deilige Kutabs med ost og grønnsaker, se nedenfor: