Metoder for å lage deilig kylling på salt i ovnen

Hver vertinne i hennes arsenal av kulinariske oppskrifter har slike som er enkle å forberede og nyte den utrolige kjærligheten til husholdningen og gjestene..

golden курица на соли в духовке

Denne kategorien inneholder også kylling, som er tilberedt på en veldig interessant måte – på en saltpute i ovnen. Denne oppskriften i mange familier har blitt arvet i mer enn et tiår..

Salt kylling i ovnen – parabolen er deilig, den ser appetittvekkende, og innsatsen er minimal.

Forberedelse: utvalg av hovedblandede retter

Det viktigste ved å forberede prosessen med matlaging av denne parabolen er valget av kylling. Ved å plukke en fuglekroppe bør tas alvorlig. Huden skal være godt strukket..

Pass på å kontrollere integriteten til huden, fordi punkteringene vil forverre kvaliteten på matlagingen. Og tilstedeværelsen av punkteringer kan være et indirekte tegn på at selgeren er uærlig og at vann pumpes inn i slagtekroppen..

Det beste alternativet er en kjølt fugl. I dette tilfellet kan du godt inspisere hele slaktkroppen..

En kylling innpakket i en gjennomsiktig film er også egnet. Her vil også en visuell inspeksjon vurdere kvaliteten på produktet..

Etter at kyllingen er valgt, må du kjøpe et kilo salt. Et obligatorisk saltbehov er grovsliping. Iodisert salt anbefales ikke..

Så kyllingen er nødvendig med jevnt strukket hud, uten punkteringer, og salt er stort, uten tilsetning av jod. Den optimale vekten av slagtekroppen – fra en til en og en halv kilo.

Standard oppskrift

Den klassiske oppskriften på kylling bakt i ovnen på saltpute er utarbeidet som følger..

produkter

Kyllingkroppen bør vaskes godt under rennende vann. Pass på å kutte fettet.

Etter vask skal kyllingen tørkes med et håndkle eller serviett. For å bevare formen på slaktkroppen, vær sikker på å binde bena.

vasket тушка

For dette passer enkel sytråd. Det er også en spesiell matfolie til salgs, hvorfra strimler er kuttet..

For å steke kylling helt i salt i ovnen, vil en vanlig dyppanne, stekepanne eller varmebestandige retter gjøre. Bunnen av fatet er dekket med matfolie, hvis kant er bøyd opp.

Hell ut соль

En pakke med tilberedt bordsalt er spredt på folien. Kylling satt ned igjen.

Vi setter тушку

Det er viktig! Ovnen må varmes opp til en temperatur på 180 grader. Hvis temperaturregimet ikke følges, vil kyllingen bli tørr..

Rettene bør ikke være trangt, ellers vil fettet bli sprayet og vil ikke falle på saltet, som skal absorberes. For å gjøre kjøttet mer saftig, kan du gni slaktkroppen med olivenolje.

Vi bake

Kjernen i prosessen med å steke kylling på salt er at saltkammeret er laget i ovnen. Varme, på grunn av salt, fordeles jevnt, så baking utføres jevnt og det er ingen risiko for at noe av det blir fuktig..

fôr блюда

Kjøttet absorberer tilstrekkelig mengde salt, slik at smaken er øm og behagelig..

Vi tilbyr å se en video om hvordan å lage kylling på salt i ovnen i henhold til denne enkle grunnleggende oppskriften:

Oppskrift på bakkekrok på salt med ristet skorpe

I den klassiske versjonen av utarbeidelsen av denne enkle, men overraskende smakfulle parabolen, er det ikke meningen å legge til krydder..

Men de fleste elsker bare forskjellige smaker..

De legger til krydder og smaker til retter. Så kyllingen, krydret med ulike urter og røtter, vil også være enda mer attraktiv for gourmeter..

Vurder hva krydder passer og hvordan du legger dem til å lage kylling i salt i ovnen:

bakt курочка с дольками картошки

 1. Olivenolje basert saus. Bland i en dyp bolle olivenoljen og tørkede urter. Utmerket smak gir en blanding av basilikum, persille og gurkemeie. For piquancy kan du legge til et par knuste hvitløksklær. Denne blandingen er god til å gni slaktkroppen, både ute og inne. Legg deretter inn en halv time på et kaldt sted. Før du legger kyllingen på et bakeplate, må du fjerne restene av den tilberedte sausen. Det er godt å gjøre dette med serviett eller papirhåndkle. Forberedt kjøtt, som i den klassiske versjonen, spredes i en tallerken for baking på et lag salt og satt i ovnen. Temperaturen skal være rundt 200 grader;
 2. Du kan gni kyllingen med krydder (kjøp et sett for steking av kylling), pundet med rømme eller majones, hvor det er veldig godt å legge til tørr sennepspulver, og du kan legge til pepper eller pepper til saltet, noe som gir kjøttet en spesiell smak.

Krydder er valgt for din smak appetitt, men du kan oppnå en gylden skorpe dersom slaktkroppen er mettet med oljebaserte sauser utenfor..

Et utmerket alternativ for kylling med en skare av gull vil være poteter, som kan tilberedes samtidig med kjøtt. For å gjøre dette, skjelles poteter i pinner, saltet, strømmet med olje og (hvis ønskelig) krydret.

Poteter er pakket inn i folie og satt på saltet ved siden av kyllingen. For baking tar det omtrent en halv time. Hvis du liker skarp, så må du folieåpnes litt i ferd med matlaging.

Se videooppskrift på bakte kylling med en gylden skorpe under:

Kylling i en salt skorpe i ovnen

Som et alternativ til å lage kylling på en “pute av salt”, er det en annen oppskrift med salt. Kylling kan bakt i en salt skorpe. For å forberede denne parabolen vil kreve:

 • Kylling veier omtrent et kilo;
 • Et pund salt
 • Skal av en stor sitron;
 • Spice Blend.

Slaktkroppen er tilberedt, som i tidligere versjoner, det er, vasket og tørket med servietter eller håndklær. Deretter er krydder forberedt – salt er blandet med krydder (og et veldig godt alternativ ville være hvis du bruker friske urter som krydder).

krydder

Ristet sitronskall legges til blandingen, og alt er grundig blandet..

Ruller ned

Den resulterende blanding er spredt på et bakeplate og kyllingen er “badet” i den. Slaktkroppen vil bli dekket med en tett skorpe av salt.

Vi plasserer в форму

Ovnen varmer opp til 180 grader. Kylling kokes med salt i ovnen i ovnen – en time. Beredskap kontrolleres av fargen på saften av kjøtt.

rødmusset курица в соли

Den bakte kyllingen fjernes forsiktig fra pannen og overføres til folien, hvor den skal kjøle seg ned litt. Før servering fjernes kyllingeskorpen fra kyllingen.

fôr на стол

Skarpe kjøttskorpen vil ikke fungere i denne parabolen, men smaken av kjøttet kommer ut veldig øm, og man kan si raffinerte.

Metode for steking på flasken

En av de interessante og ganske ekstravagante måtene å lage kylling ved hjelp av salt er å bake slaktkroppen på en glassflaske..

Kyllingen er forberedt på steking på samme måte som i den klassiske versjonen på saltpute. Så, du må lage mat:

 • Kylling veier et kilo eller litt mer;
 • Spice mix, som kan knuses i en liten mengde olivenolje;
 • Et pund salt
 • Vanntett vann;
 • Et eple;
 • Flaske i henhold til kyllingens størrelse (egnet for en halvliter flaske eller en smal krukke).

Vi bake на бутылке тушкуTanken må være 75 prosent fylt med vanlig vann. Et eple kutt i stykker legges til vannet..

Et lag salt er lagt på et bakeplate eller oppvask for baking. Kylling gnidd med krydder og “sette på banken”.

Det er viktig! Ovnen skal ikke forvarmes. Arbeidsstykket er plassert i en kald en, bare da begynner oppvarmingen (ellers kan glasset briste).

Parabolen avtar ved 180-200 grader. Beredskap kontrollert av juice farge..

Når kyllingen er ferdig, skal kyllingen avkjøles..

Forresten, har metoden for matlaging denne parabolen på flasken de beste vurderingene fra vertinne!

Fyllet saltkylling i ovnen

Klassiske alternativer – dette er bra, men mange husmødre vil overraske sine husholdninger eller imponere gjester med noen forfining. Alt samme tallerken kan hjelpe – kylling, men en saltpute i ovnen.

Bare denne tallerkenen bør være litt komplisert. Selv om det ikke er noe komplisert.

Kok det, som i de tidligere oppskrifter, enkelt og raskt. Og matlagingsteknologien er den samme. Bare kylling fylt.

Fylling for fylling:

kylling с рисовой начинкой

 1. Ris fylle. Kok ris. Løk og gulrøtter passeres og blandes med ris. Tilsett krydder til blandingen. Tast til søt pepper eller rosiner. På basis av ris er det mulig å lage mat mange alternativer;
 2. Soppfylling. Du trenger et halvt kilo mushroom, løk, paprika, en haug persille og revet ost. Løk er finhakket og stekt, ferskt hakket mushroom er lagt til det. Peppers blir kokt, peeling er fjernet fra dem og frø fjernes. Hakkede paprika, persille og revet ost tilsettes til tilberedte sopp;
 3. Bokhvetefylling. I kokt crumbly bokhvete legger du brune løk og gulrøtter, friske eller tørkede urter og knust hvitløk. Bokhvete med tilsetning av sopp kan være krydret fylling;
 4. epler. Svært velsmakende og uvanlig å smake er kylling fylt med epler. Kylling gnidd med rømme saus med krydder. Søte-søte epler er egnet for fylling, de er skrællet og kuttet i store terninger..

Kyllingen er fylt med hakket kjøtt, så snittet blir skilt eller sydd..

Fyllet kadaver er plassert på saltpute og plassert i forvarmet ovn. Koketemperatur – 180-200 grader.

filet индейкиPrøv å gjøre noe nytt i det hele tatt. Kulinariske oppskrifter av kalkunfiletretter – lett, velsmakende og sunt! Oppdag det kulinariske talentet!

Påvist testoppskrifter for dumplings med poteter er her. Denne gangen vil deigen være den mest vellykkede av alle de forrige.!

Liker du klassiske salater? Denne artikkelen presenterer en av disse. Du kjenner ham godt, fordi dette er “Caesar”!

Nyttige tips og triks

 • På kyllingens vekt ca 1 kilo ved en temperatur på 180 grader vil det ta 35 minutter å lage mat;
 • To kilkroppe vil ta en time;
 • Hvis temperaturen stiger over 200 grader, kan huden briste;
 • For å sikre at kyllingen er klar for salt i ovnen, pierce låret med tannpirk. Hvis kjøttet er klart, vil det oppstå dråper med ren og klar juice.
 • Overflødig intern fuktighet og fett samler seg i magen, så du bør nøye fjerne den, hold kroppen slik at bena faller ned.
Før servering skal kyllingen avkjøles, inspiseres hvis det er salt på den. Hvis du forkutt det i stykker og dryss med fersk dill og persille, så vil den se enda mer appetittvekkende.

Så, bare en enkel kylling som må vaskes, tørkes og legges i en varm ovn på et lag bordssalt. Ikke noe spesielt, men dømme etter vurderinger av husmødre, i mange familier elsker de kyllingekjøtt som er tilberedt på denne måten, og de lagretter denne parabolen både på helligdager og på et dagbord..

Bon appetitt!

Loading...