Oppskrifter til deilige auberginesupper

Eggplanter tilhører samme type planter som tomater, paprika. Men dens frukter (i botanikk, betraktes de som bær, som tomater) har en spesiell, original smak – litt bitter, tart.

Etter å ha lært å lage eggplanter riktig, kan du gjøre dem til høydepunktet på noen tallerken. Aubergine supper er nærende og sunn, og du kan lage dem på forskjellige måter..

Aubergine kan være basis eller et av ingrediensene i vegetabilsk suppe, for å skygge smaken av buljongen på noe kjøtt.

Steg-for-steg oppskrift
oppskrifter приготовления вкусных супов с баклажанами
ingredienser Antall
aubergine 1 stk.
potet 4 stk.
gulrøtter, pickles, løk og tomater 1 stk hver.
vann 1,5 l
vegetabilsk olje 3 ss.
salt å smake
hakkede fine greener 2 ss.
Tilberedningstid: 90 minutter Kalorier per 100 gram: 25 kcal

Vegetabilsk suppe inneholder en stor mengde vitaminer. Det er flott for de som dietter. Samtidig tilfredsstiller den rike grønnsaksuppe godt sult, til tross for fravær av kjøtt..

Hvordan lage eggplant grønnsaksuppe:

 1. Aubergine skinnes, kuttes i små terninger og etterlates i kaldt vann i en halv time..
 2. Resten av grønnsakene vaskes og rengjøres også..
 3. Varm olje i stekepanne (sett middels varme), tilsett stekte løk og rør i 2-3 minutter. Deretter legger du til små kuber av gulrot og stek i et minutt 4.
 4. Eggplanter helles i pannen, stekt en annen 5 minutter, deretter tilsettes små biter av syltet agurk. Bland sammen, rør, lag 1-2 minutter. kutt inn баклажаны
 5. Tomater helles over kokende vann og skrell, kutt i terninger, send til resten av grønnsakene i pannen og stuvningen i 5 minutter. Nå kan komfyren slås av og legges til grillingen fra brannen. tomater
 6. Potetene skales og kuttes i små terninger til størrelsen av auberginebitene. Potet kuber kokes til koking, og deretter ytterligere 10 minutter. å lage mat
 7. Litt salt vannet (syltetøy i dressingen gir allerede en salt nyanse av smak), legg dressingen i pannen, bland. Kok alle ingrediensene i 5 minutter. grønt
 8. Hell grønnsaker. Det gjenstår å lage mat suppa i et par minutter, og det vil være klart for servering..

Aubergine Creamsuppe

Denne delikate kremete suppesuppe vil være den perfekte parabolen til en god lunsj. Hvis du begrenser kryddermengden, kan den gis til barn.

produkter:

 • 600 g eggplanter;
 • 0,5 liter vann;
 • 1 løk;
 • 2 fedd hvitløk (crush eller grate fint);
 • 1 ss. l. balsamicoeddik og olivenolje;
 • salt og hakket timian etter smak.

Tilberedningstid: 1 time.

Kalorier for 100 g suppe: 18 kcal.

Hvordan lagre auberginespuresuppe:

 1. Eggplantene skales og kuttes i skiver ca 1 cm tykk. Legg skiver på en tallerken, dryss timian, hvitløk (1 kryddernøtt) og hell eddik.
 2. De legger en panne med olivenolje på komfyren, sett gjennomsnittstemperaturen og la oljen varme opp. Stek eggplantplaten på hver side til de er klare..
 3. I en separat panne eller på bunnen av pannen med et non-stick belegg ved lav temperatur stek den hakkede løk og hvitløk (gjenværende krystallkjøtt). Etter 10 minutter, legg eggplantene, vann og vent til væsken kokes..
 4. Dekk med lokk, stew produkter 20 minutter.
 5. Legg til suppen fra ovnen, hell den i blendertanken og bland den til en kremaktig masse. Hvis det ikke er blender, kan du male mat med en fin sil. Til slutt tilsett salt, i samsvar med den foretrukne saltgraden.

Krydret grønnsaksuppe med ris

Denne suppen skal brukes med forsiktighet eller, om nødvendig, legge til mindre krydrede ingredienser. I stedet for ris, kan du ta en veldig nyttig frokostblanding – linser. Det må suge før matlaging i flere timer i en bolle med kaldt vann..

produkter:

 • 100 g ris og eggplanter;
 • 1 løk;
 • 200 gram tomater;
 • 1 stk. gulrøtter og paprika;
 • 1 chili;
 • 5 bakte hvitløksklær;
 • 2,5 liter vann;
 • å smake: greener, humle-suneli, salt.

Tilberedningstid: 1,5 timer.

Kaloriinnhold for 100 g: 31,5 kcal.

Hvordan lage mat:

 1. Grønnsaker skrelles. Løk finhakket. Gulrøtter, tomater (pre-skinned, kokende vann), pepper (fjern frø) og aubergine skåret i terninger.
 2. Chile fritt fra frø og kutt i små biter.
 3. Ris er kokt i en gryte.
 4. 8 minutter i en pommes frites og gulrøtter.
 5. Aubergine kuber sovner i en stekepanne og stek i 10-15 minutter.
 6. Tilsett søt pepper og rør stek i ytterligere 5 minutter..
 7. De siste tomater er utøst og grønnsakene er stekt 5 minutter.
 8. Når ris er tilberedt, stekt grønnsaker til den. Gi suppen å koke.
 9. De setter chili og knustes med hvitløk eller knust hvitløk.
 10. Finhakkede greener, helles i suppen, tilsett salt, krydder. Kok ytterligere 5 minutter.

saltwortSolyanka med kylling – velsmakende og duftende tallerken for hver dag.

Les hvordan du lager grønn salat – denne parabolen passer for både snacking og som et tillegg til kjøttretter..

Legg merke til oppskriften på havremelkjøttkaker.

Aubergine Cold Creamsuppe

Om sommeren kan du lage mat forfriskende kalde supper. For eksempel krem ​​aubergine suppe. Preparatet vil lignes på ovennevnte oppskrift på kremsuppe. Forskjellen er at før du lager en homogen masse fra ferdig suppe med en blender eller en sikt, får den avkjøles. Du kan sette en varm (men ikke varm) tallerken i kjøleskapet i en halv time, og deretter lage potetmos.

Denne suppen er god til å fylle ut en tallerken med kald naturlig yoghurt uten tilsetningsstoffer eller tykk krem. For større krydder legg til noen dråper sitronsaft. Du kan også dekorere parabolen med urter eller balsamicoeddik.

Aubergine suppe med sopp

Aubergine er godt kombinert i suppen med noen sopp. Sopp er brukt i oppskriften som den rimeligste, men i sesongen kan du ta porcini sopp, kantantereller og vilt sopp.

produkter:

 • 1 stk. aubergine, gulrot, løk, potet;
 • 1 liter vann eller forkokt grønnsaksbuljong;
 • 200 g mushroom – egnet fersk og hermetisert, du kan ta tørket (etter å ha bløt dem i en time i vann);
 • 3 ss. vegetabilsk eller olivenolje;
 • 1 ss. l. fettfattig rømme – til dressing på tallerken;
 • salt.

Forberedelse tar: 1 time.

Kalorier per 100 g: 38 kcal.

Stadier av matlaging:

 1. Aubergine skrelles, kuttes i terninger, spres i en bolle og blandes med olje og salt. Spred deretter stykkene jevnt på en bakeplate og send til ovnen (180 grader). Steketid – 10-15 minutter, til en brunaktig gylden skorpe dannes.
 2. Poteter, løk og gulrøtter vaskes, skrelles og kuttes i terninger. Sopp kuttet ganske store biter..
 3. I en gryte med en tykk bunn ved en gjennomsnittstemperatur på ikke mer enn 5 minutter, stek løk og gulrøtter.
 4. Hell vann eller buljong i potten, vent på at den skal koke..
 5. Legg poteter og sopp, reduser temperaturen, kok i 10 minutter.
 6. Tilsett ønsket mengde salt.
 7. Eggplanter faller i søvn, temperaturen blir den minste. Dekk suppen med lokket og kok i 10 minutter. Når du serverer, legg til surkrem.

Kjøttesuppe med blå

Suppe med kjøtt vil være mer kalorier enn grønnsaksversjonen. Eggplanter er kombinert med alle slags kjøtt, inkludert fjærfe. Du kan lage mat med kjøttboller eller bare med biter av kokt kjøtt.

produkter:

 • 1 stk. aubergine og løk;
 • 400 g revet tomatmasse;
 • 400 gram utbenet kjøttkjøtt;
 • 2 ss. oljer rast.
 • et stykke hvitløk, knust i hvitløk;
 • salt foretrukket.

Tilberedningstid: 1,5 timer.

Kaloriinnhold per 100 g: 57 kcal.

Oppskrift på matlaging aubergine og kjøttssuppe trinn for trinn:

 1. Kjøttet vaskes, tørkes med et serviett, kuttes i små terninger. Aubergine er vasket og kuttes også i kuber på 1,5 cm. Huden kan klippes, men dette er valgfritt. Løk og hvitløkskall, hakket.
 2. På oppvarmet olje, stek løk i 5 minutter, tilsett kjøtt og eggplanter, rør i 7 minutter..
 3. Legg hvitløk og tomatmasse. Salt, pepper sovner, stuvning i 7 minutter ved lav temperatur.
 4. Den resulterende stekte massen helles i en panne med 1 l vann, venter på at væsken skal koke, fjerne skummet som vises på overflaten.
 5. Etter at suppen har kokt tilstand, gjør temperaturen liten og lag i 20 minutter. Når du serverer, kan du dryss med urter, fyll med rømme.

Nyttige tips

Eggplanter har en positiv effekt på hjerte og hjerneaktivitet, men de unngås best av de med nyre- og leverproblemer. Elementene i eggplanter er i stand til å bryte ned fett, noe som gjør retter med dem å foretrekke for de som ser på vekten..

For å få et vellykket resultat, er kvaliteten på produktene som brukes, svært viktig. Du må velge modne, gode grønnsaker som har en jevn overflate av ensartet farge uten skade, tegn på rotting. Mer vanlige varianter av dyp lilla, men det er også oransje, blekrosa, men det er heller en sjeldenhet. Til berøring er eggplanter ikke så harde som kaken, overflaten er smidig, men ikke for myk..

Når du lagrer eggplanter, for å fjerne overflødig bitterhet og hindre dem i å slikke opp oljen når du steker, skiver hakkede grønnsaker (i matlaging, tradisjonen for å kalle disse bærene grønnsaker av bekvemmelighet) sprinkles med salt. Etter ekstrahering av juice, skyll med kaldt vann i en sigte. Etter denne behandlingen vil smaken av parabolen bli mer behagelig, og mindre matolje vil være nødvendig..

Tilberedning i ovnen, dampbad eller grill beholder flere av de fordelaktige egenskapene til dette produktet. Derfor kan denne måten å forberede dem på for å legge til suppen, tjene som et alternativ til steking.

Eggplant matlaging virker vanskelig, men hvis du ser på det, er alle oppskrifter for supper med denne grønnsaken enkle og enkle, selv for uerfarne kokker..

Loading...

Oppskrifter til deilige auberginesupper

Eggplanter tilhører samme type planter som tomater, paprika. Men dens frukter (i botanikk, betraktes de som bær, som tomater) har en spesiell, original smak – litt bitter, tart.

Etter å ha lært å lage eggplanter riktig, kan du gjøre dem til høydepunktet på noen tallerken. Aubergine supper er nærende og sunn, og du kan lage dem på forskjellige måter..

Aubergine kan være basis eller et av ingrediensene i vegetabilsk suppe, for å skygge smaken av buljongen på noe kjøtt.

Steg-for-steg oppskrift
oppskrifter приготовления вкусных супов с баклажанами
ingredienser Antall
aubergine 1 stk.
potet 4 stk.
gulrøtter, pickles, løk og tomater 1 stk hver.
vann 1,5 l
vegetabilsk olje 3 ss.
salt å smake
hakkede fine greener 2 ss.
Tilberedningstid: 90 minutter Kalorier per 100 gram: 25 kcal

Vegetabilsk suppe inneholder en stor mengde vitaminer. Det er flott for de som dietter. Samtidig tilfredsstiller den rike grønnsaksuppe godt sult, til tross for fravær av kjøtt..

Hvordan lage eggplant grønnsaksuppe:

 1. Aubergine skinnes, kuttes i små terninger og etterlates i kaldt vann i en halv time..
 2. Resten av grønnsakene vaskes og rengjøres også..
 3. Varm olje i stekepanne (sett middels varme), tilsett stekte løk og rør i 2-3 minutter. Deretter legger du til små kuber av gulrot og stek i et minutt 4.
 4. Eggplanter helles i pannen, stekt en annen 5 minutter, deretter tilsettes små biter av syltet agurk. Bland sammen, rør, lag 1-2 minutter. kutt inn баклажаны
 5. Tomater helles over kokende vann og skrell, kutt i terninger, send til resten av grønnsakene i pannen og stuvningen i 5 minutter. Nå kan komfyren slås av og legges til grillingen fra brannen. tomater
 6. Potetene skales og kuttes i små terninger til størrelsen av auberginebitene. Potet kuber kokes til koking, og deretter ytterligere 10 minutter. å lage mat
 7. Litt salt vannet (syltetøy i dressingen gir allerede en salt nyanse av smak), legg dressingen i pannen, bland. Kok alle ingrediensene i 5 minutter. grønt
 8. Hell grønnsaker. Det gjenstår å lage mat suppa i et par minutter, og det vil være klart for servering..

Aubergine Creamsuppe

Denne delikate kremete suppesuppe vil være den perfekte parabolen til en god lunsj. Hvis du begrenser kryddermengden, kan den gis til barn.

produkter:

 • 600 g eggplanter;
 • 0,5 liter vann;
 • 1 løk;
 • 2 fedd hvitløk (crush eller grate fint);
 • 1 ss. l. balsamicoeddik og olivenolje;
 • salt og hakket timian etter smak.

Tilberedningstid: 1 time.

Kalorier for 100 g suppe: 18 kcal.

Hvordan lagre auberginespuresuppe:

 1. Eggplantene skales og kuttes i skiver ca 1 cm tykk. Legg skiver på en tallerken, dryss timian, hvitløk (1 kryddernøtt) og hell eddik.
 2. De legger en panne med olivenolje på komfyren, sett gjennomsnittstemperaturen og la oljen varme opp. Stek eggplantplaten på hver side til de er klare..
 3. I en separat panne eller på bunnen av pannen med et non-stick belegg ved lav temperatur stek den hakkede løk og hvitløk (gjenværende krystallkjøtt). Etter 10 minutter, legg eggplantene, vann og vent til væsken kokes..
 4. Dekk med lokk, stew produkter 20 minutter.
 5. Legg til suppen fra ovnen, hell den i blendertanken og bland den til en kremaktig masse. Hvis det ikke er blender, kan du male mat med en fin sil. Til slutt tilsett salt, i samsvar med den foretrukne saltgraden.

Krydret grønnsaksuppe med ris

Denne suppen skal brukes med forsiktighet eller, om nødvendig, legge til mindre krydrede ingredienser. I stedet for ris, kan du ta en veldig nyttig frokostblanding – linser. Det må suge før matlaging i flere timer i en bolle med kaldt vann..

produkter:

 • 100 g ris og eggplanter;
 • 1 løk;
 • 200 gram tomater;
 • 1 stk. gulrøtter og paprika;
 • 1 chili;
 • 5 bakte hvitløksklær;
 • 2,5 liter vann;
 • å smake: greener, humle-suneli, salt.

Tilberedningstid: 1,5 timer.

Kaloriinnhold for 100 g: 31,5 kcal.

Hvordan lage mat:

 1. Grønnsaker skrelles. Løk finhakket. Gulrøtter, tomater (pre-skinned, kokende vann), pepper (fjern frø) og aubergine skåret i terninger.
 2. Chile fritt fra frø og kutt i små biter.
 3. Ris er kokt i en gryte.
 4. 8 minutter i en pommes frites og gulrøtter.
 5. Aubergine kuber sovner i en stekepanne og stek i 10-15 minutter.
 6. Tilsett søt pepper og rør stek i ytterligere 5 minutter..
 7. De siste tomater er utøst og grønnsakene er stekt 5 minutter.
 8. Når ris er tilberedt, stekt grønnsaker til den. Gi suppen å koke.
 9. De setter chili og knustes med hvitløk eller knust hvitløk.
 10. Finhakkede greener, helles i suppen, tilsett salt, krydder. Kok ytterligere 5 minutter.

saltwortSolyanka med kylling – velsmakende og duftende tallerken for hver dag.

Les hvordan du lager grønn salat – denne parabolen passer for både snacking og som et tillegg til kjøttretter..

Legg merke til oppskriften på havremelkjøttkaker.

Aubergine Cold Creamsuppe

Om sommeren kan du lage mat forfriskende kalde supper. For eksempel krem ​​aubergine suppe. Preparatet vil lignes på ovennevnte oppskrift på kremsuppe. Forskjellen er at før du lager en homogen masse fra ferdig suppe med en blender eller en sikt, får den avkjøles. Du kan sette en varm (men ikke varm) tallerken i kjøleskapet i en halv time, og deretter lage potetmos.

Denne suppen er god til å fylle ut en tallerken med kald naturlig yoghurt uten tilsetningsstoffer eller tykk krem. For større krydder legg til noen dråper sitronsaft. Du kan også dekorere parabolen med urter eller balsamicoeddik.

Aubergine suppe med sopp

Aubergine er godt kombinert i suppen med noen sopp. Sopp er brukt i oppskriften som den rimeligste, men i sesongen kan du ta porcini sopp, kantantereller og vilt sopp.

produkter:

 • 1 stk. aubergine, gulrot, løk, potet;
 • 1 liter vann eller forkokt grønnsaksbuljong;
 • 200 g mushroom – egnet fersk og hermetisert, du kan ta tørket (etter å ha bløt dem i en time i vann);
 • 3 ss. vegetabilsk eller olivenolje;
 • 1 ss. l. fettfattig rømme – til dressing på tallerken;
 • salt.

Forberedelse tar: 1 time.

Kalorier per 100 g: 38 kcal.

Stadier av matlaging:

 1. Aubergine skrelles, kuttes i terninger, spres i en bolle og blandes med olje og salt. Spred deretter stykkene jevnt på en bakeplate og send til ovnen (180 grader). Steketid – 10-15 minutter, til en brunaktig gylden skorpe dannes.
 2. Poteter, løk og gulrøtter vaskes, skrelles og kuttes i terninger. Sopp kuttet ganske store biter..
 3. I en gryte med en tykk bunn ved en gjennomsnittstemperatur på ikke mer enn 5 minutter, stek løk og gulrøtter.
 4. Hell vann eller buljong i potten, vent på at den skal koke..
 5. Legg poteter og sopp, reduser temperaturen, kok i 10 minutter.
 6. Tilsett ønsket mengde salt.
 7. Eggplanter faller i søvn, temperaturen blir den minste. Dekk suppen med lokket og kok i 10 minutter. Når du serverer, legg til surkrem.

Kjøttesuppe med blå

Suppe med kjøtt vil være mer kalorier enn grønnsaksversjonen. Eggplanter er kombinert med alle slags kjøtt, inkludert fjærfe. Du kan lage mat med kjøttboller eller bare med biter av kokt kjøtt.

produkter:

 • 1 stk. aubergine og løk;
 • 400 g revet tomatmasse;
 • 400 gram utbenet kjøttkjøtt;
 • 2 ss. oljer rast.
 • et stykke hvitløk, knust i hvitløk;
 • salt foretrukket.

Tilberedningstid: 1,5 timer.

Kaloriinnhold per 100 g: 57 kcal.

Oppskrift på matlaging aubergine og kjøttssuppe trinn for trinn:

 1. Kjøttet vaskes, tørkes med et serviett, kuttes i små terninger. Aubergine er vasket og kuttes også i kuber på 1,5 cm. Huden kan klippes, men dette er valgfritt. Løk og hvitløkskall, hakket.
 2. På oppvarmet olje, stek løk i 5 minutter, tilsett kjøtt og eggplanter, rør i 7 minutter..
 3. Legg hvitløk og tomatmasse. Salt, pepper sovner, stuvning i 7 minutter ved lav temperatur.
 4. Den resulterende stekte massen helles i en panne med 1 l vann, venter på at væsken skal koke, fjerne skummet som vises på overflaten.
 5. Etter at suppen har kokt tilstand, gjør temperaturen liten og lag i 20 minutter. Når du serverer, kan du dryss med urter, fyll med rømme.

Nyttige tips

Eggplanter har en positiv effekt på hjerte og hjerneaktivitet, men de unngås best av de med nyre- og leverproblemer. Elementene i eggplanter er i stand til å bryte ned fett, noe som gjør retter med dem å foretrekke for de som ser på vekten..

For å få et vellykket resultat, er kvaliteten på produktene som brukes, svært viktig. Du må velge modne, gode grønnsaker som har en jevn overflate av ensartet farge uten skade, tegn på rotting. Mer vanlige varianter av dyp lilla, men det er også oransje, blekrosa, men det er heller en sjeldenhet. Til berøring er eggplanter ikke så harde som kaken, overflaten er smidig, men ikke for myk..

Når du lagrer eggplanter, for å fjerne overflødig bitterhet og hindre dem i å slikke opp oljen når du steker, skiver hakkede grønnsaker (i matlaging, tradisjonen for å kalle disse bærene grønnsaker av bekvemmelighet) sprinkles med salt. Etter ekstrahering av juice, skyll med kaldt vann i en sigte. Etter denne behandlingen vil smaken av parabolen bli mer behagelig, og mindre matolje vil være nødvendig..

Tilberedning i ovnen, dampbad eller grill beholder flere av de fordelaktige egenskapene til dette produktet. Derfor kan denne måten å forberede dem på for å legge til suppen, tjene som et alternativ til steking.

Eggplant matlaging virker vanskelig, men hvis du ser på det, er alle oppskrifter for supper med denne grønnsaken enkle og enkle, selv for uerfarne kokker..

Loading...