Slik lager du brokkoli gryte i ovnen og sakte komfyr

Hvis du er en tilhenger av sunn mat, kan en brokkoli gryte virkelig være din favoritt. Selv beryktede kritikere kan nesten ikke finne noen feil her. Denne gryten gjør det mulig å ikke smake smakløse grønnsaker og bake dem deilig.

Og brokkoli, virkelig favoritt av alle kjente ernæringseksperter, er perfekt for matlaging i dette skjemaet. Samtidig kan du enkelt erstatte bare et par ingredienser i en tallerken for å skape en helt ny smak..

Alt dette vil føre til at en slik gryte aldri paller.

hvordan приготовить запеканку из брокколи в духовке и мультиварке

Litt om de fordelaktige egenskapene til brokkoli

Brokkoli er virkelig dronningen blant mange slags kål. Dette skjedde på grunn av det faktum at det er et stort antall nyttige egenskaper. I sin sammensetning med letthet kan du finne de fleste vitaminer, og i en ganske stor størrelse.

Derfor er denne typen kål for øyeblikket ansett som en av de mest nyttige i øyeblikket grønnsaker i verden. For eksempel bidrar en av sine viktigste fordeler til å bekjempe sår..

I tillegg er bruken av brokkoli uvanlig godt egnet for kvinner, noe som bidrar til å fjerne overflødig salt fra kroppen, samt at et høyt kalsiuminnhold vil styrke neglene og håret. Huden renses raskt, fordi det er en impuls som gjør at kroppene og vevene i kroppen kan komme seg..

De mest fordelaktige egenskapene til brokkoli er:

 1. Forbedring av mage-tarmkanalen, som skyldes nærvær av grov fiber i den. Det bidrar til å rense tarmene og forhindre forstoppelse. Galde begynner å skille seg ut raskere, slik at den kan avlaste leveren;
 2. Hvis du har hjertesykdommer eller nervesystemer, vil brokkoli være en virkelig fantastisk vegetabilsk for deg. Brokkoli inneholder ikke kolesterol i det hele tatt, derfor forurenser det ikke bare karene, men bidrar til å unngå akkumulering av kolesterol. Det har lenge vært bemerket at folk som regelmessig bruker brokkoli, ikke praktisk talt lider av hjerteinfarkt og slag.
 3. Brokkoli i sammensetningen inneholder en tilstrekkelig stor mengde antioksidanter, som er utmerket kreftforebygging. Også, vegetabilsk lar deg fjerne fra kroppen tungmetaller, slagger og frie radikaler, noe som er veldig nyttig for de pasientene som er utsatt for stråling;
 4. De ekstraordinære fordelene med brokkoli kommer til diabetikere. Det lar deg lett å normalisere nivået av insulin, og beskytter også blodårene mot skade..

Og alt dette er ikke en komplett liste over hva brokkoli kan hjelpe kroppen. I tillegg har grønnsaken et par hyggelige egenskaper – det er ganske enkelt å lage og ha en hyggelig delikat smak, som til og med barn vil like i en slik gryte, spesielt hvis de ikke sier sammensetningen.

Metode for matlaging av gryteretter med ost og egg
hvordan приготовить запеканку из брокколи в духовке и мультиварке
ingredienser Antall
brokkoli 150 g
egget 2 stk.
melk 50 ml
hard ost 50 g
mel 1 bord l.
salt og pepper å smake
Tilberedningstid: 40 minutter Kalorier per 100 gram: 107 kcal

Hvis du vil lage en lett middag, vil denne gryten være en god hjelp for deg. Den er forberedt raskt nok, og oppskriften er utrolig enkel. I dette tilfellet kan du bruke både frisk grønnsak og frossen. Smaken av parabolen vil fortsatt være fantastisk.

Oppskrift på en brokkoli gryte med ost og egg i trinn:

 1. Det første trinnet er å forberede brokkoli. Hvis du bruker et nytt kålkål, så del det i floretter og kok i kokende saltet vann i 5 minutter. Ikke ta peduncle, fordi det er tøft nok i denne formen og forbereder lenger. Hvis grønnsaket er frosset, send det bare i varmt vann slik at det raskt kan avfrostes. Etter matlaging må du sørge for at vannet løper helt, ellers blir gryten utvannet. brokkoli отварить
 2. Mens kålen forbereder seg, ta eggene og bryte dem. Tilsett melk og mel til dem. Visp alt med en visp eller blender. Så oppvaskmaskinen vil vise seg mye mer luftig; å slå яйца
 3. På en stor rist gni osten. Tilsett halvparten av det til eggblandingen. Salt og krydre alt godt. Visp igjen; legge сыр
 4. Legg den forberedte kålen på bunnen av skjemaet, som du først må smøre med olje. Legg brokkoliene i ett lag og hell all væskeblandingen. Hell den gjenværende osten over toppen og bake i ovnen i 20 minutter. Temperaturen er 200 grader. Gryten skal i seg selv stige litt, så fyll ikke blandingen for høyt. Server gryten enda bedre varm.

Enkel oppskrift med kylling

For å gjøre parabolen mer kostholdig, er det ønskelig å bruke kyllingfilet i sammensetningen. Lårrødt kjøtt vil imidlertid bli mye mer saftig, noe som vil gjøre parabolen mye mer velsmakende..

 • kyllingfilet – 150 g;
 • rød pepper – ½ stykker;
 • brokkoli – 150 g;
 • egg – 2 stk.
 • ost – 50 g;
 • naturlig yoghurt – 1 stk.

Tid: 45 minutter.

Kaloriinnhold: 98 Kcal.

Denne diettretten er utarbeidet som følger:

 1. Skyll kyllingfileten og klapp tørr med et papirhåndkle. Etter det, kutt det i små strimler og stek i en panne til det er gyldenbrunt;
 2. Nå lagre brokkoli. Det må demonteres i de minste blomsterstandene, slik at grønnsaken blir forberedt raskere. Pepper skar også i små terninger;
 3. I en separat bolle blander du yoghurt, revet ost og egg revet på et grovt gryn. Alt dette må blandes grundig med en visp. Nå må du legge til kylling og grønnsaker til eggblandingen. Bland alt igjen til kjøtt og grønnsaker fordeles over hele blandingen;
 4. Hell alt til en bakervarer og lag i 180 grader i omtrent tjuefem minutter. Etter dette kan gryten serveres på bordet..

Enkel oppskrift med ost

gryte

Hvis du har absolutt ingen tid, men du vil spise veldig sunt og velsmakende, pass på å lage denne gryten.

 • Brokkoli – 250 g;
 • egg – 1 stk;
 • rømme – 2 bord. l.;
 • ost – 60 g;
 • salt og pepper.

Tid: 40 min.

Kalori: 90 Kcal.

Hvordan lage mat:

 1. Frisk brokkoli, skyll godt, og del deretter i små blomster. De trenger å koke for et par, og deretter tørke;
 2. Bland blandingen med egg, rømme og krydder. Bland alt med en visp for å få en homogen masse;
 3. Smør bakefatet med smør. Deretter setter du brokkoli på bunnen. Grønnsaker trenger å drysse med revet ost, og hell eggblandingen. Etterpå, bake alt i ovnen i ca. 15 minutter til gullbrun vises. Temperaturen er satt til 180 grader.

Kylling gryte av to typer kål

Brokkoli og blomkål i noen retter er ideelt kombinert med hverandre. Det er derfor du ikke bør overse en slik gryte, fordi det i seg selv inneholder fordelene med to grønnsaker på en gang..

 • brokkoli – 150 g;
 • kyllingfilet – 200 g;
 • blomkål – 350 g;
 • egg – 1 stk.
 • ost – 60 g;
 • melk – ½ stack;
 • salt og pepper.

Tid: 50 minutter.

Kalori: 89 Kcal.

En gryte med kylling, blomkål og brokkoli i ovnen er tilberedt som følger:

 1. Det første trinnet er å forberede blomkål. Demonter det i floretter, skyll og koke i 5 minutter i kokende vann. Deretter får du litt brokkoli, og gjentar de samme trinnene med denne typen kål;
 2. Vask kyllingbryst og fjern overflødig fett fra den. Kut kjøttet i små terninger;
 3. Forbered nå blandingen til baking. For henne, bland egget med melk, pisk det godt med en visp;
 4. Deretter smelter bunnen av formen. Legg blomkål i det første laget. Deretter legger du til brokkoli og deretter kylling. Smør alt godt og hell over melke-eggblandingen. Topp gryte deksel revet på en grov riven ost. Kok i ovnen ved 180 grader i ca 25 minutter. Deretter gir gryten i ca 15 minutter å avkjøles og serveres..

kakeLes hvordan du lager en deilig kjekskake med kondensert melk – en oppskrift med bilder og trinnvise videoer.

Legg merke til oppskriften på en utrolig salat med reker og ost.

Prøv å lage en deilig gryte med pasta, egg og ost i henhold til oppskriften vår..

Tilberedningsmetode i en sakte komfyr

Å lage en slik gryte blir veldig enkel og morsom på grunn av bruk av en multicooker. Samtidig er brokkoli-gryten uvanlig øm og nyttig..

 • Brokkoli – 250 g;
 • hytteost – 250 g;
 • mel – 1 bord. l.;
 • egg – 1 stk;
 • hvitløk – 1 tann;
 • greener;
 • salt og pepper.

Tid: 45 minutter.

Kaloriinnhold: 82 Kcal.

Kulinarisk prosess:

 1. Brokkoli må være frisk for denne oppskriften. Se at blomstringene er tette og faste. Vegetabilsk må vaskes og demonteres til blomsterstand
 2. Høstostblanding i en egen bolle med egg og mel. Tilsett krydder og hvitløk;
 3. Smør skålen til multikookeren. Deretter legger du en kål i et jevnt lag på bunnen, og fordeler all den resulterende ostemasse på toppen;
 4. Slå på tregkokeren til “Baking” eller “Frying” -modusen og lag i gryten i 30 minutter. Etter det, la alt på varmeren i ytterligere 10 minutter slik at alt passer. Etter det kan det serveres..

tips

 1. Hvis du vil gjøre gryten mer tilfredsstillende, bør du legge til 2 skjeer med semolina. Bare rør det godt for å unngå klumper..
 2. I seg selv er smaken av brokkoli nøytral. Det er derfor i disse gryteretterne kan du trygt eksperimentere med krydder. Den mest passende vil være paprika og humle-suneli. De vil gi parabolen en veldig pikant og original smak..

Bon appetitt!

Loading...