Slik lager du en klassisk suppe med kjøtt

Borsch er en nasjonal ukrainsk suppe, som likevel er veldig populær i vårt land. Hovedfunksjonen er en rik rød farge, som oppnås ved å legge til bete til buljongen.

Standard borsch er kokt i kjøttkraft fra kjøttprodukter, valget av kjøtt er valgt av hver kokk spesielt individuelt. I tillegg kan suppen tilberedes uten bruk av kjøtt, utelukkende i vegetabilsk buljong.
Klassisk oppskrift med biff
hvordan правильно готовить классический борщ с мясом
ingredienser Antall
biff kjøtt 600 gram
rødbeter 2 stk
gulrot 1 stk
kål 300 gram
pærepære 1 hode
tomatpuré 2 ss
eddiksyre 1 ss. en skje
grønt til din smak
salt, krydder til din smak
vann 3 l
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 29 kcal

Først av alt må du koke kjøttboksene. Etter koking er det nødvendig å konstant overvåke buljongen og fjerne det dannede skumet fra overflaten. Dekk kokekjøtten med et lokket, reduser gassen til et minimum og la kjøttet koka i 15-20 minutter.

å koke бульон

I mellomtiden lagre grønnsakene. Kok kål i mellomstor strå, gulrot og rødbeter tre i et stort riv, hogge løk.

kutt inn капусту

Vi legger ut gulrøtter, rødbeter og løk i en varm stekepanne, og omrør hele tiden, ta med til gylden farge.

å gjøre зажарку

Etter steking av grønnsakene, legg tomatpastaen i pannen, tilsett eddik og dekk hele blandingen med lokket, la grønnsakspottene stå i ca 10 minutter.

legge томат

Etter 20 minutter fra det øyeblikk som kokes i buljongen, setter vi den hakkede kål inn i den, salt, pepper og la den steke i ytterligere 20 minutter.

legge капусту

Sett grønnsakene fra pannen i ferdig buljong, slå av gassen under pannen, og la suppen stå i denne tilstanden i 10 minutter..

borsch готов

Klar suppe kan strykes med friske urter på toppen, og sesongen med en skje med majones eller rømme.

Borsch med svinekjøtt

For å lage en suppe på 3 liter, trenger du følgende antall ingredienser:

 • svinekjøtt – 500 gram;
 • rødbeter – 2 stk;
 • stor gulrot – 1 stk;
 • pærer stor – 1 stk;
 • Kål – 1 lite hode;
 • greens til din smak;
 • salt og pepper til din smak;
 • Lavrushka blader – 2 stykker;
 • tomatpuré – 2 skjeer.

Omtrentlig matlagingstid: 1 time 20 minutter.

Energiverdien av borscht med svinekjøtt per 100 g: 40,9 kcal.

borsch с мясомDet første trinnet er å forberede kjøttet. Vi vasker svinekjøttet og smuldrer er ikke store kuber. Legg i en kasserolle med laurbærblad og kok i 30 minutter, og fjern alltid skummet som er dannet med en skje.

Kryd kålen i små rist og etter å ha dampet kjøttet, legg det i en gryte med kjøttkraft. Tilsett smak og salt. Tørk pannen med et lokk og la det simre i 20 minutter..

I mellomtiden lagrer vi en yngel. Vi gni gulrøtter og rødbeter gjennom et stort riper, og kut løkene i små kubber. Vi sprer grønnsakene på en varm stekepanne med olje og stek på en liten brann, røre av og til, for ikke å brenne. Før ferdigstillelse, legg tomatpasta til grønnsaker, bland godt, slå av gassen og la den legge til en grønnsaksspise under lokket.

Klar zazharku legger seg ut i en panne med kjøttkraft. Slå av gassen under suppen. La borsch stå i ytterligere 10-15 minutter og server på bordet, strøket med friske urter på toppen, krydret med en skje majones eller rømme.

hvordan делать капкейки в домашних условияхLegg merke til oppskriften med trinnvise bilder av barns cupcakes som kan serveres til det søte bordet.

Oppskriften på klassisk suppe av sorrel her.

Hva å lage mat for den andre raskt og velsmakende – det mest originale utvalg av oppskrifter.

Slik lagrer du borsch i tregkokeren

For en sakte komfyr med en 5 liters bolle, trenger du følgende produkter:

 • kjøtt (biff, bacon) – 800 gram;
 • poteter – 500 gram;
 • rødbeter – 100 gram;
 • gulrot – 100 gram;
 • pære løk – 100 gram;
 • kål – 200 gram;
 • vegetabilsk olje – 4 ss;
 • sitronsaft – 3 ts;
 • tomatpuré – 1 ss. skje;
 • salt – 1 ss. skje;
 • pepper og grønnsaker til din smak.

Omtrentlig matlagingstid: 60 minutter + 30 minutter – matlagingstid.

Energien verdi av borscht per 100 gram: 24,5 kcal.

Det valgte kjøttet skal vasket godt og rengjøres av små årer og de resterende beinene, og deretter kuttes i små porsjoner.

Kål skal hakkes i strøer, poteter kuttes i terninger, skiver eller terninger – som du vil. Gulrøtter og tre rødbiter revet eller kuttet i strøer – her avhenger valget også av smakpreferanser. Løk skåret i små terninger.

Hell solsikkeoljen i skålen til multikookeren, og hell på løkemodusen, hell løkene inn i den. Stek til gyldenbrun, legg deretter gulrøtter i bollen og stek i tre minutter. Tilsett rødbeter og hell grønnsaker med sitronsaft slik at beets beholder farge. Stek en annen 2-3 minutter, legg deretter en pasta av tomater, bland alt godt og slå av “stekemodus” -modus.

Sett kjøttbiter, poteter og kål på den ferdige grønnsaksblandingen. Ordren av lagene kan ikke observeres, alt sammen når matlaging skal alt blandes. Fyll skålen med 2,5 liter vann, legg til bladene Lavrushka, salt og pepper, dekk multihottera lokket og legg det i suppe-kokemodus i 50 minutter, og still inn maksimal trykkkraft. I løpet av denne tiden skal kjøttet være godt kokt..

Etter at signalet er klart, la suppen brygge i 10 minutter. Server brystet med en rømme eller majones, bestrøket med friske urter eller hvitløk hvis ønskelig..

Steg-for-steg Oppskrift på Lenten Dish

uten мяса

Deilig suppe kan tilberedes uten bruk av kjøtt. En 2,5 liter krukke krever følgende ingredienser:

 • poteter – 4 mellomstore biter;
 • kål – 200 gram;
 • vegetabilsk olje – 5 ss;
 • rødbeter – 1 stk;
 • gulrot – 1 stk;
 • pære løk – 1 stk;
 • tomatpuré – 2 ss;
 • salt og pepper til din smak;
 • friske greener.

Omtrentlig koketid: 40 minutter.

Energien verdi av borscht per 100 gram: 37,8 kcal.

Grønnsaker må først vaskes og skrelles. Kålen er ristet i små strøer, poteter er kuttet i pinner eller terninger. Gulrot og rødbeter med tre graters, kuttet løk i små terninger.

Neste trinn er å forberede vegetabilsk zazharka. På en stekepanne oppvarmet med solsikkeolje legger du ut løk. Vi brenner den før du får en gylden nyanse, hvorpå vi legger en gulrot og rødbeter til den og stek i 10 minutter, røring av og til. Legg tomatpastaen i blandingen av blandet grønnsak, bland og skru av gassen.

Hell vann i en gryte, krydre med salt og pepper, og sett på brann. Etter koking, hell poteter i en gryte, skru av gassen og kok potetene i ca 10 minutter. Neste trinn setter vi kål i buljong og koke i ca 5 minutter..

Som det vil bli klart at kålen har kokt, sprer vi vegetabilske zazharka i ferdig buljong og fjerner brannen. Vi la ferdig suppe stå i 10 minutter, deretter servere den på bordet, strø med grønnsaker og krydret med rømme eller majones.

Kulinariske subtiliteter

I forberedelsene til deilig rik borscht er det noen subtiliteter.

For å gjøre suppen mer tilfredsstillende, kan du legge 2-3 knoller av terninger med potteplater eller strøer til pannen før du legger ut zazharki.

For å gjøre borscht lyse rødt, i buljong, før du legger til kål, kan du sette 1 rødbeter, kutt i små biter. Før du tilsetter stek til kjøttkraft, anbefales det å få rødbeter fra buljongen.

Slik at beets ikke mistet fargen, og suppen ble dyp rød, kan du legge til et par teskjeer sitronsaft til buljongen. I tillegg vil det gi suppens smak litt surt..

For å gi borsch mer smak, kan du legge til en skje med sukker i buljongen. Det viktigste er ikke å overdrive det..

Loading...