Slik lager du grill i tandoor med egne hender

Tandoor ble brukt til matlaging og oppvarming blant folkene som bebodde Asia og Sør-Russland. Nå har denne ovnen fått stor popularitet i hele landet vårt. For å bruke den trenger du mindre drivstoff (kull, tre), som gjør at du kan spare betydelig. Levetiden til en slik ovn er høyere enn for en vanlig brazier..

kjøttet в тандыре

Ifølge apparatet kan ovnen lignes på en stor gryte av leire, stein, murstein eller betong (ulike materialer kan brukes til arrangementet). Designene er forskjellige, men det generelle prinsippet er å forberede.

Ved er plassert i tandyr tanken gjennom hovedhullet. Deretter, når kulene er klare, blir veggene rengjort fra sot, smuss og sprøytet med vann. Brød og melprodukter er tilberedt på en uvanlig måte – de sitter fast i ovns vegger.

Skewers og lignende kjøttretter er hengt på spyd slik at kjøttet henger i hulrommet i tandooren.

For tiden er det mulig å kjøpe bærbare tandoors, som er tatt for piknik (selv om slike modeller veier mye). Det er bedre å utstyre en stasjonær ovn på ditt eget nettsted for å lage mer kjøtt på samme tid..

Forbereder ovnen for bruk

Butikkovner er vanligvis ledsaget av bruksanvisninger som tar hensyn til alle funksjonene i en bestemt modell. Du bør lese det veldig nøye..

Den bærbare tandooren skal installeres på en flat overflate for å sikre stabiliteten (sand og løs jord er ikke egnet, ettersom ovnen kan tippe over).

I nærheten bør det ikke være unødvendige gjenstander som kan ta ild når en gnist treffer (når du installerer en stasjonær tandoor, må du også sørge for at det ikke er noen busker som kan ta i bruk brann, brennbare overflater).

Hvis bruken ikke er den første, må du rengjøre ovnen fra restene av tidligere bruk – aske, annet avfall. Noen ganger blir de ikke fjernet umiddelbart, fordi ovnen kjøler seg ned lenge etter matlaging, og tandooren må avkjøle seg selvstendig..

Før det tilberedes, fjern det store lokket ovenfra, åpne blåseren (et lite vindu på undersiden av tandoor). Ved og papir er plassert på bunnen av ovnen, og fyller ikke mer enn 2/3. Tenne en brann På ca. 1 time oppvarmes ovnen til ønsket temperatur. På overflaten av bærbare potter kan det oppstå sprekker over tid ikke tykkere enn et hår. De er ikke farlige, men for mer alvorlig skade er det bedre å avstå fra å bruke ovnen..

Ved utdypingen av den stasjonære tandyren kan du sette murstein før du legger brennetallet som tåler flammens trykk. Deretter kan du etter oppvarming sette en kjel på dem og lage supper, ris og andre retter..

Når alt treet brenner igjennom og ovnen varmes opp, må veggene være rene av sot. Fra en bærbar tandoor, gjennom en blåsere, blir embers fjernet av en poker. I fasttelefonen er det også bedre å fjerne det meste av brent tre. Deretter lukker asken og hullet på toppen. Ovnen er klar til å plasseres inne i oppvaskmaskinen..

Kebab, grønnsaker, fisk henger på horisontale støtter, plassert på toppen av hullet tandoor. Melprodukter som tradisjonelt er festet til veggene, og kuller legger på støtter av murstein.

Tiden for å lage en del kjøtt på spyd er omtrent en halv time (den første delen vil lage mat raskere – om 15-20 minutter). Grønnsaker og fisk kokes i 15-20 minutter, og supper og pilaf – 40.

Etter bruk bør ovnen kjøle seg selv, så den kan rengjøres..

Oppskrift på svinekjøtt shashlik i tandoor
hvordan готовить шашлык в тандыре своими руками
ingredienser Antall
svin 2 kg
løk 1 kg
tomatsaft 1 l
svart og rød pepperbunn 1 ts.
salt etter behov, å smake
Tilberedningstid: 690 minutter Kalorier per 100 gram: 220 kcal

Svinekjøtt er ganske høyt kalori kjøtt, men kebaben fra det er saftig, øm og meget velsmakende.

Det er bedre å begynne å lage mat om kvelden for å la kjøttet marinere over natten. Kjøttet er vasket, tørket, fjernet sener og filmer, kuttet i stykker som er egnet for kebab.

kjøttet замариновать

Legg dem i en bolle, dryss med en blanding av paprika, salt, tilsett hakkede løkringer, bland. Hell kebab med tomatjuice eller puree, bland igjen. Skålen er lukket med matpakke eller lokket og satt i kjøleskapet over natten..

På dagen for matlaging, umiddelbart før du legger i tandooren, blir kebabbiter spunnet på spyd og plassert i en oppvarmet ovnbeholder.

etablere мясо в тандыр

Under kokeprosessen kan du periodisk åpne lokket og dryss kjøttet med marinade eller vin.

Slik lagrer du lammeskiver

Tandoor er ideell for utarbeidelse av slik lunefullt kjøtt, som lam. Skewers bakes jevnt, kjøttet er ikke overdried og er fortsatt saftig. Følgende oppskrift beskriver den opprinnelige metoden for matlaging av kebab – på veggen av tandooren.

produkter:

 • 600-700 g fårekjøtt (fettfattig del, du kan skinke);
 • 1 ss. l. pre-siktet hvete mel;
 • 1 ts. sort pepper og grillblandinger (zira, timian eller noe som passer til kjøtt);
 • salt.

Koketid: 2-3 timer.

Kaloriinnhold for 100 g: 235 kcal.

Kjøttet vaskes, tørkes med et serviett og kuttes i stykker. I en bolle hell vann, salt det. Deretter dyppes hvert stykke kjøtt i noen sekunder i saltet vann, og deretter – litt rulle i en blanding av mel med pepper og krydder..

Deretter holder brikkene seg til ovnenes vegger og lukker lokket. Når kjøttet er dekket med en skare av gylden nyanse, forblir 10-15 minutter til den er fullstendig tilberedt. Deretter separeres lammet fra veggene og serveres med friske grønnsaker..

Beef Kebab Marinert i Øl

storfekjøtt шашлык

Kjøtt tilberedt i en øl marinade er øm og veldig velsmakende. Alkoholen fordamper for det meste under tilberedningen, slik at parabolen ikke er for “alkoholisk”..

Det er bedre å finne levende, ufiltrert øl for matlaging shashlik i en øl marinade i tandoor, men hermetikk er også egnet, selv om smaken vil være mindre lys. Beef mindre kalorier i forhold til svin og lam.

produkter:

 • 1,5 kg biff;
 • 4 stk løk;
 • 0,5 liter lys øl;
 • pepper, krydder (som er mer like), salt.

Tilberedningstid: 10 timer.

Kaloriinnhold per 100 g: 175 kcal.

Kjøttet kuttes i stykker, legges i en bolle eller beholder, legg de samme løkene og krydder (men ikke salt). Hvis du liker en uttalt løksmake og smak, så kan en del av pæren knuses eller males.

Produktene blandes, dekkes og forlates i 40 minutter ved en temperatur ikke høyere enn romtemperatur. Hell deretter kjøttet med øl sendt i 6-8 timer i kjøleskapet. Kebabstykker skal bare dekkes med øl, men ikke fri til å svømme i den.

Derfor må mengden drikke justeres. Saltgrill trenger 10 minutter før den plasseres i ovnen. Mellom biffene på en spyd henger et par løkringer. I ferd med å tilberede kjøttet blir vannet flere ganger med øl marinade..

Koking kylling spyd med grønnsaker

En kylling tilberedt i en tandyr avslører sin smak på en ny måte og beholder alle sine ernæringsmessige og diettegenskaper. Grønnsaker vil gjøre denne parabolen enda mer nyttig..

produkter:

 • 1,2 kg kyllingekjøtt (du kan bare ta bryst eller ben, vinger eller en hel kylling);
 • 200 ml sitronsaft, presset umiddelbart før du lagde marinaden og strekk av 1 sitron;
 • 6 stk små tomater;
 • 3 løk;
 • 3 grener av hakket timian og rosmarin (du kan erstatte 1 ts krydder for kjøtt);
 • 1 søt pepper;
 • 2 courgetter;
 • 6 skrellede hvitløksnøkler;
 • 100 ml rast. olje og en annen 4 ss.
 • pepper og salt etter smak.

Koketid: 4 timer.

Kaloriinnhold per 100 g: 220 kcal.

Hakket hvitløk er blandet med timian og rosmarin eller krydder, litt saltet. Vegetabilsk olje og sitronsaft er pisket, blandet med hvitløkblanding. Kylling kuttes i stykker for kebab, vaskes med kaldt vann og tørkes, legg deretter en bolle med marinade. Shish kebab er igjen i 2 timer i kjøleskapet i en lukket bolle..

Grønnsaker vaskes, kuttes om nødvendig, huden, kuttes i ganske store biter. Hell i en separat bolle med 4 ss vegetabilsk olje (helst oliven)..

Kjøttet spredes på spydene vekselvis med grønnsaker og lå i en tandoor. Du kan hælde kylling marinade et par ganger under tilberedningsprosessen..

potet салатLes hvordan du lager en salat med potetterte – en enkel og velsmakende oppskrift..

Frodige pannekaker med epler i vår kulinariske portal – det beste utvalget av oppskrifter.

Prøv å lage khachapuri i Imeretinsky – dette er en velsmakende tallerken som er veldig lett å lage mat.

Oppskrift for å lage fisk shashlik i tandoor

For matlaging av fisk i tandooren, trenger du en grill, siden den glir av spydene. Ved bærbar tandoor selger vanligvis spesielle hyller – design med flere barer på forskjellige nivåer.

For en stasjonær tandoor, kan du lage et rutenett på støttene, som vil bli installert på bunnen. I dette tilfellet bør gitteret installeres på omtrent midten av tandoorbrønnen.

produkter:

 • 0,5 kg laks, ørret, laks eller stein;
 • 1-2 løk;
 • 1 gjeng med noen greener;
 • tkemali saus – til servering;
 • 100 g ikke rømme;
 • pepper og salt.

Koketid: 2 timer.

Kaloriinnhold per 100 g: 180 kcal.

Fiskfilé for å kutte i ganske store porsjoner. Dryss med krydder, smør med rømme, pakk inn folie. Sett på grillen og send til tandoor i 10-15 minutter. Ved servering serveres ferdige kebab med løkringer og grønnsaker, saus serveres separat..

Nyttige tips

For å beregne riktig mengde kjøtt for en kebab, må du bestemme hvor mange porsjoner det skal være. Hver vil ta 100-150 g.

Mot slutten av spyddet, når det gjelder vertikal tandoor, er de største stykkene kjøtt, siden temperaturen er varmere.

Når veden brenner, skal det øvre, små lokket være åpent i den bærbare tandooren. I stasjonær – åpnes toppdekselet litt slik at flammen går ut.

Instruksjoner for å arrangere tandyr gjør det selv

tandoor

Den enkleste og mest tilgjengelige typen tandoor for shish kebab – fra murstein – kan legges ut på egen hånd. Den sterke konstruksjonen vil tjene i mange år og vil koste billigere enn de kjøpte enhetene.

For å bygge en tandoor trenger du et sted langt borte fra gjenstander som kan antennes. Først må du grave et hull for betongbunnen av ovnen. Betongplater må være minst 10 cm tykke.

Et hull for henne må grave ca 15 cm. En forskaling er montert rundt pitens omkrets – en ramme laget av planker i hvilken betong helles. På bunnen av gropen, dryss et lag med sand, som før det helles betongen, må fuktes med vann. På sanden legges et forsterkende nett. Overflaten av det helles betongnivået ved hjelp av en scapula.

Det tar omtrent en uke for betongen å tørke. Deretter på betongplaten kan du bygge en tandoor. Best av alt, brannfaste chamotte murstein, hvite murstein er egnet som materialer..

Forholdet mellom forbrenningens proporsjoner bør være som følger: Basens diameter refererer til nakken i andelen 1/3. For at tandyrveggene skal innsnevres, gjøres det en skrå sagkutting på topplaget av mursteinene slik at de blir vinklet til basen på forrige lag. Skjære murstein ved hjelp av slipemaskiner og diamanthjul for å jobbe med keramikk.

Veggene i ovnen legger ut murstein, legger dem vertikalt rundt en rund base. De indre ender av mursteinene er tett i kontakt, og de ytre danner en slags åpen blomst eller sol, men denne effekten vil forsvinne når hullene mellom mursteinene er dekket med blandingen.

I det nedre laget er det laget et lite hull for å blåse og fjerne overflødig kull. For liming murverk passer en spesiell ildfast blanding for ovner. Slottene må smøres forsiktig utvendig.

Hvert lag av murstein er laget av ståltråd. Hennes ender er vridd og skjult i sømmen..

Den indre veggen (men det er også mulig at ytterveggen også etter herding av blandingen) er smurt med leire. Dekselet til en munn kan være laget av tinn eller stål.

Første gang du må varme tandoor på høy temperatur med mye brensel uten matlaging. Etterpå avkjøles ovnen, den blir renset og bare da kan du bruke tandooren til det tiltenkte formål..

Det er veldig lett å lage shashlik i en tandyr, og som et resultat får du en av de mest delikate kjøttretter som kan tilberedes i naturen.

Loading...