Slik lager du pannekaker med sur melk

Dessverre møter ganske ofte husmødre problemet med rask utløp av ferskheten av meieriprodukter. Dette gjelder særlig om sommeren, når det er i sterk varme, har produktene tid til å sure på butikkhyllene, selv om deres holdbarhet fremdeles lover et nytt produkt..

Men ikke alle vet at bortskjemt melk kan finne mange variasjoner av søknaden. For det første kan jentene lett gjøre det til en maske for fuktighetsgivende hår, og effekten av dette vil intensivere ved tilsetning av andre styrkebestanddeler..

For det andre kan surmelk lage førsteklasses bakverk, som vil være til din smak.

Som baking kan fungere, først og fremst, pannekaker. Og selv om deres klassiske oppskrift er basert på fersk melk, sur – gir pannekaker et uvanlig utseende og smak. Så blir de oppnådd porøse og luft, og med tilsetning av brus vil denne fremstillingsmetoden bli enda mer effektiv..

Tradisjonelle pannekaker på yoghurt
hvordan приготовить блины на кислом молоке
ingredienser Antall
Sur melk 1 l
egg 3 stk
Granulert sukker 5 ss. skjeer
Hvetemel 450 g
Olivenolje (for deig) 5 ss. skjeer
brus ½ ts
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 260 kcal
Det er verdt å merke seg at det er nødvendig å bake pannekaker, ved å bruke bare svakt surgjort melk. Dette betyr at sur melk ikke er egnet til oppskrifter..

Hvis melken har stått i kjøleskapet i lang tid, må du først få det og la det stå i et varmt rom..

Begynn å lage mat med sliping av egg, sukker og en ledende væske. Men først bør du legge til bare 1/3 av en liter melk. Beat fortrinnsvis ved hjelp av en mikser. Så, du kan oppnå den største pompen av fremtidige pannekaker.

å slå яйца с молоком

Når det gjelder mel, er det nødvendig å sile på forhånd. Selv om oppskriften bruker mel av høyeste klasse, så kan dette trinnet hoppes over. Tid du trenger å legge til mel til egg-melkblandingen, fortsetter å slå den med en mikser.

mel просеять

Også, ikke glem om restene av melk, som skal bli med deg. Det skal bemerkes at jo mer væske det blir, vil bakingen bli tynnere. Derfor kan du eventuelt øke mengden mel og væske i oppskriften..

 взбить тесто

Det gjenstår bare å fullføre forberedelsen av deigen ved å legge til olivenolje og brus, som vil gi pannekakeporøsitet.

å helle тесто

Før du begynner å bake, skal deigen stå i 20 minutter.

pannekaker пожарить

Når du lager pannekaker, bør du ikke glemme å skru dem over i tid, og også fra tid til annen for å olje pannen med olje.

Pannekaker med sur melk: en oppskrift uten brus

Det er mulig å lage porøse pannekaker uten å bruke brus. Det vil imidlertid være nødvendig å blande alle ingrediensene i tillegg til å oppnå fullstendig oppløsning av sukkeret..

For å lage pannekaker i sur melk uten brus, trenger du følgende ingredienser:

 • Egg – 3 stykker;
 • Sukker – 4 ss. skjeer;
 • Vaniljesukker – 10 g;
 • Sur melk – 1 l;
 • Hvetemel – 450 g;
 • Olivenolje (til deigen) – 4 ss. skjeer.

Deigberedningstid – 10 minutter.

Baking time av hver pannekake – 3-4 minutter på lav varme.

Kalorier per 100 g – 260 kcal.

pannekaker с икройSom i den første tradisjonelle oppskriften, må du begynne å gni egg med sukker. Det er bedre å gjøre dette i de første stadiene med en gaffel, og hell sukker i tide. Legg også til vanilje.

For at sukkeret skal kunne oppløses nøyaktig, bør melk brukes til varm temperatur, som du bør få det på forhånd fra kjøleskapet. Gradvis kan du gå inn i væsken i eggblandingen, ikke glemme å riste med en gaffel. På samme måte kan du begynne å hælde mel, og gjøre det i porsjoner.

Fullfør prosessen med å lage deig er nødvendig ved å legge til olivenolje, så vel som å slå opp med en mikser. Som allerede nevnt, er det nødvendig å riste opp som det skal. Derfor er det bedre å starte med lav hastighet, og øke den til maksimum med tiden. Vil bare bake pannekaker, følger varslingsreglene.

Tynne pannekaker i surmelk

Ironisk nok har pannekaker med sur melk ikke noe nøyaktig sluttresultat, noe som bør følges. Derfor kan du lage mat, basert på preferanser. Så, du kan bake dem i form av fritters eller amerikanske pannekaker, eller du kan bruke oppskriften til å bake tynne pannekaker. Det sistnevnte alternativet krever ikke mange komponenter:

 • Hvetemel – 350 g;
 • Egg – 2 stykker;
 • Salt – 1/5 ts;
 • Sour milk – 500 ml.

Deigberedningstid – 7 minutter.

Baking time av hver pannekake – 3-4 minutter på lav varme.

Kalorier per 100 g – 260 kcal.

Som tidligere nevnt, jo tynnere deigen brukes til baking, desto tynnere blir pannekakene som resultat. Dette betyr at mengden væske skal dominere mengden tørre ingredienser i oppskriften betydelig, slik at du ikke trenger å plage med pisking.

Basert på det foregående kan du umiddelbart blande egg, salt, mel og melk. Imidlertid er det nødvendig å bruke en mikser for dette formålet, som starter med laveste hastighet, og deretter gradvis øke den.

Det er viktig å ikke glemme å smøre pannen med olje, men det er bedre å bruke en spesiell matlagingsbørste. Så, du kan jevnt fordelte oljen på overflaten, ikke overdrive, og de resulterende pannekaker vil ikke komme ut fett. Det gjenstår å bake dem på vanlig måte, sjekke og vende om i tide..

Pannekaker på kefir uten egg

Det er kjent at nesten hvert bakverk inneholder i sin sammensetning kyllingegg. Dessverre, uansett hvor velsmakende det er, har noen mennesker allergiske reaksjoner på denne ingrediensen. Derfor ble variasjoner av baking uten å bruke egg oppfunnet, som det er tilfelle for pannekaker med sur melk. For ikke å fornekte deg selv en fornøyelse, må du forberede følgende:

pannekaker с клубникой

 • Sour milk – 500 ml;
 • Sukker – 4 ss. skjeer;
 • Salt – 1/5 ts;
 • Olivenolje (til deigen) – 3 ss. skjeer;
 • Hvetemel – 250 g.

Deigberedningstid – 25 minutter (med tanke på insistering).

Baking time av hver pannekake – 3-4 minutter på lav varme.

Kalorier per 100 g – 260 kcal.

Heldigvis vil forberedelsen av dei ikke begynne med å slå egg og sukker, noe som betyr at prosessen blir forenklet som en helhet. Derfor kan du umiddelbart blande alle komponentene som brukes i bulktanken, riste dem med en mikser. Med mindre testen skal stå en stund. Etter at det har stått i ca 15 minutter, vil det være nødvendig å slå det godt igjen..

Det vil bare være nødvendig å steke pannekaker, ved hjelp av stekepanne med ikke-pinnebelegg eller en liten mengde vegetabilsk olje. Så, du kan nyte den fantastiske smaken uten å bekymre deg for allergier..

chips овощныеLes hvordan du lager deilige og sunne chips i mikrobølgeovn..

En enkel oppskrift på amerikanske pannekaker på kefir. Hva du trenger å gjøre for å lage pannekaker frodig og velsmakende, les vår artikkel..

Legg merke til oppskriften på tynn gjærfri pizzadeig. Vi har samlet flere oppskriftsalternativer..

Oppskrift på blonderpannekaker med sur melk

Mange kulinariske mestere vet at noen retter ikke bare er en måte å tilfredsstille sult, men også et helt kunstverk. Derfor, nå kokker mesteren til carving eller dekorere konditori..

Men for å overraske gjester med uvanlig baking, er det ikke så nødvendig å delta på slike kurs. Så, oppskriften til matlaging av openwork pannekaker inneholder ikke vanskelige øyeblikk. Du trenger bare å vite hvilke komponenter som skal brukes. Det vil ta:

 • Sour milk – 3 glass;
 • Rent drikkevann – 1 kopp;
 • Hvetemel – 450 g;
 • Egg – 2 stykker;
 • Soda – 1 ts;
 • Salt – 1/5 ts;
 • Olivenolje (til deig) – 5 ss. skjeer.

Deigberedningstid – 30 minutter (med tanke på insistering).

Baking time av hver pannekake – 3-4 minutter på lav varme.

Kalorier per 100 g – 260 kcal.

Sour melk og vann bør kombineres i en dyp beholder. Hvis oppskriften brukte mel av høyeste klasse, så sikt det ikke fornuftig. Hvis ikke, er det tilrådelig å utføre denne prosedyren. Mel skal helles til væsken oppnådd fra vann og melk..

Egg, salt og sukker piskes separat ved hjelp av en mikser, og bare da tilsettes deigen. Som et resultat vil det bare bli tilsatt brus og olivenolje, noe som gjør det mulig å lage pannekaker. Før du begynner å bake, la deigen ta en kvart time..

Bake pannekaker du trenger, pre-varme pannen. Hvis det har et non-stick belegg, er det ikke nødvendig med olje. Ellers er det nødvendig.

Pannekaker tilberedt i sur melk kan alltid være det beste alternativet til den klassiske oppskriften:

 • De sparer bortskjemt produkt;
 • Har en variasjon av matlaging uten brus og uten egg;
 • Deigen knyttes i minutter, slik at du alltid kan være klar for et uventet besøk til gjestene;
 • Den harmoniske smaken av pannekaker lar deg bruke ikke bare søte pålegg, men også kaviar, rømme og så videre;
 • Det er en oppskrift på den opprinnelige serveringen av parabolen – i “blonder”.

Bon appetitt!