Slik lager du pilaf fra svinekjøtt i en kjele

Pilaf er en av de mest populære og populære orientalske retter. Det er mange versjoner om opprinnelseslandet til denne parabolen. Det er mange versjoner: India, Tyrkia, Usbekistan, Turkmenistan og mange andre land. Imidlertid er mange enige om at pilaf fortsatt er innfødt i Sentral-Asia..

Det antas at sammensetningen av den klassiske oppskriften inkluderer: ris, kjøtt (helst lam, som muslimske folk bruker ikke svinekjøtt) og gulrøtter, og han kokker i en kjele (dyp varmebestandig tallerken med tykke vegger) på åpen ild.

Over tid endret preferansene, oppskriften ble stadig mer geografisk, og for øyeblikket er det mange variasjoner: for eksempel erstattes ris med erter, og kjøttet blandes med en grønnsak.

Så i artikkelen er det to oppskrifter for pilaf: den første er for matlaging på brannen, den andre er for matlaging hjemme..

Usbekisk plov med svinekjøttoppskrift i en kjele på staven
hvordan приготовить плов из свинины в казане
ingredienser Antall
svinekjøtt 1,8 kg
langkornet ris 1,5 kg
pære løk 2 løk
varm pepper en pod
gulrøtter 3 mellomstore deler.
raffinert solsikkeolje 450 ml
vann 2 l
hvitløk 3 hoder
barbærbær 40 g
salt å smake
Zira 2 ts.
Tilberedningstid: 150 minutter Kalorier per 100 gram: 356 kcal

Tenk på en steg-for-steg oppskrift for å lage pilaf i en brann på en brann. Før matlaging skal risen vaskes i stor mengde vann til det er klart ved neste drenering, og deretter suge det i vann med en liten mengde salt i 40-45 minutter.

Pork skyll, tørk og kutt i mellomstore skiver. Skal løk og kutt i halvringer (de skal ikke være for tynne), kutte de rydde gulrøttene i tynne strøer eller kiler.

Mye i forberedelsen av pilaf avhenger av en riktig tilberedt kjele og brann. Ved hvert trinn skal flammens styrke være annerledes, så en liten bestand av brensel bør utarbeides på forhånd..

Cauldron legger på ilden (flammen skal være sterk), og hell olje inn i den, slik at den blir oppvarmet. Tilsett svin og stek til gyldenbrun. Legg til zirvak – er grunnlaget for pilaf, som består av gulrøtter og løk.

Først legger du løkene i kjelen, og rører den, kok den til den blir gjennomsiktig, legg opp gulrene og stek kjøttet med sirvac til det er mykt. Salt, legg barbær, zira, tynt kutte pepper i en ring, hell over med varmt vann og bland forsiktig.

Etter å ha kokt innholdet i kjelen, er det nødvendig å bringe brannens flamme ned slik at det er fortsatt varmt kul. Lukk alt lokket og gi innholdet “walk”.

Sett brann i brannen igjen: Kast brenn så at flammen er sterk. På dette stadiet tapp vann fra risen, legg det i en kjele og forsiktig nivå over kjøtt og grønnsaker.

Etter at risen er fylt, må du spore øyeblikket når kornene begynner å vises på overflaten. Dette betyr at det meste av fuktigheten har blitt absorbert, og det er på tide å injisere hele peeling og vasket hvitløkhoder, og har presset dem litt inn i risen..

Pilaf er nesten klar, det gjenstår bare å forlate embers, lukk kjelen med et lokk og vent til ris er fullstendig absorbert i fuktighet.

Det er alt: en av de mest populære retter fra folket i Asia er klar. Det skal huskes at når det tilberedes på brann, er antall porsjoner laget for et stort selskap..

øreLes hvordan du lager øre fra makrell – prøv å lage mat denne parabolen, det viser seg duftende og uvanlig.

Deilige kyllingfiletruller med fantastiske fyllinger – disse oppskrifter vil overraske gjestene og glede seg over gourmeter. prøve!

Hvordan forberede smeten til kaken i majones, les vår artikkel..

Slik lager du pilaf i en kjele på komfyren

ingredienser:

 • svinekjøtt – 600 g;
 • gulrøtter – 2 stk;
 • langkornet ris – 450 g;
 • løk – 2 mellomstore biter;
 • hvitløk – 2 hoder;
 • zira – 1 ts;
 • salt og pepper etter smak;
 • olje (oliven) – 6 st.lozhek;
 • salt og pepper etter smak;
 • gurkemeie – 1 ts.

Tilberedningstid: 1 time 30 minutter. Næringsverdi (kaloriinnhold) per 100 gram produkt) – 157 kcal.

Hvordan koker du pilaf fra svinekjøtt i en kjele hjemme på ovnen? Først må du sette kjelen på komfyren, helle all olje og varme det godt. Forbered zirvaken på forhånd: finhakk løk, grøt gulrøtter eller kutt i strimler.

Etter at smøret i kjelen er varmt, legg løkene der og smør lett. Sett deretter gulrøtter på løkene, og rør litt, la grønnsakene svette i fett i ca 3-4 minutter.

yngel лук

Svinekjøttet skyll godt, skrell av overflødig film og kutt i små biter. Tilsett kjøtt til sirwak og stek til gyldenbrun, blander regelmessig blandinger for pilaf.

kutt inn мясо

Legg til alle krydder, pepper og salt. På dette stadiet, hell i en slik mengde varmt vann at det dekker svinekjøttet med grønnsaker og legg den vasket og peilte hvitløk på toppen. Cauldron å lukke lokket, redusere brannen til et minimum og la det gå i småkoke i 40 minutter.

hell inn бульон

Etter at kjøttet er blitt mykt, tilsett den forvasket risen med rikelig med vann. Uten omrøring av mat, legg til mer kokende vann, slik at strømmen ikke ødelegger risen og vannet er 1 cm høyere.

vask рис

Angi maksimal effekt av brannen og bring innholdet til koking, lukk lokket i 10 minutter. Etter den angitte tiden, reduser du igjen brennerflammen til minimumsverdien, og la pilafen stå i 15 minutter for å “nå”.

Den ferdige parabolen, etter fjerning av den fra brannen, skal stå under lokket i 10 minutter. Nå blander kjøttet med ris, ordner i plater og pynter med grønnsaker.

pilaf

Kulinariske tips

 1. For å lage mat pilau må du ta et friskt og ikke så fettete svinekjøtt. Godt kuttet eller nakke. Hvis svinekjøttet før matlaging tidligere ble utsatt for frysing, avfrostes kun kostnaden ved romtemperatur, slik at det ikke mister smak. Når du tilbereder kjøtt til legging i en kjele, tørk brikkene med et papirhåndkle – overflødig fuktighet kan gjøre pilaf til risgrøt;
 2. Ta en rekke ris som godt kan absorbere vann, olje og krydder. I tillegg er formen på kornet viktig, som i matlagingsprosessen, bør den ikke holde seg sammen og koker over for mye. Slike varianter av ris for pilaf som indica, basmati, devzira og scald er optimale;
 3. Bland kjøtt og ris bare etter at parabolen er klar;
 4. Vannnivået skal ligge over risnivået med 1 centimeter. Hvis du heller vann, så istedenfor pilau, er det igjen sannsynligheten for risgrøt;
 5. Tilsett salt til zirvak og kjøtt med et lite overskudd, som i ferd med å lage usaltet ris tilsettes (som følge av det utmynter smaken).

For å nyte denne orientalske parabolen er det ikke nødvendig å gå hvor som helst. Nå er det en stor mengde muligheter for selvkoking av svin pilaf i en kjele både hjemme og ute..

Med det riktige utvalget av produkter og matlagingsteknologi vil det være veldig enkelt å behandle dine kjære til denne parabolen. Bon appetitt!