Slik lagker du makarongekaker hjemme

Utrolig lys, magisk og smeltende … Nei, dette handler ikke om dans, maleri eller musikalsk retning. Matlaging er en kunst, spesielt når det gjelder desserter. Men hvis det kommer til den franske makarongkaken, øker antall prisende epiteter mange ganger.

makarons

Utseendehistorie

Så snart de ikke blir kalt i Russland: makaron, makaroner, makaroni. Og det er ikke rart så mange navn. Disse søte og lette babes fortjener økt oppmerksomhet..

Så hva er makaroner? Dette er en fransk dessert bestående av to runde kaker sammen forbundet med syltetøy, krem ​​eller syltetøy. Historien om opprinnelsen til søtsaker er ikke helt klar, siden det er flere dusin legender av opprinnelsen.

Ifølge den første historien ble dessert oppfunnet av to nonner, Marie-Elizabeth og Margarita. For å overvinne de klare strenge diettreglene limte de sammen informasjonskapsler. For dette fikk de sitt fornavn – “Macaron søstre”.

Den andre legen sier at desserten dukket opp i renessansen i den italienske byen Venezia, og etter en stund ble de lært i Frankrike. Kjennskap til den franske delikatessen skyldtes Catherine de Medici. Hun brakte til sitt eget bryllup med kong Henry II fra den italienske konditoren.

Til tross for de mange legender som er forbundet med adventen av makaroner, er det en ting som er sikkert: kakene fant sann popularitet i Frankrike.

Hemmeligheter med matlaging og servering

Almondkaker med en karakteristisk “blonderskjørt” er ikke så lett å forberede. De vil bare vise seg hvis du følger oppskriften og små triks av matlaging.

Mel til dessert skal være veldig fint malt og tørt. Suksessen avhenger av kvaliteten på denne ingrediensen. Hvis det er umulig å finne mandelmel i butikkene i byen, er det ingen grunn til fortvilelse fordi du kan lage det selv. Selvfølgelig vil det være mye tid og krefter å forberede mandelmel hjemme, men tro at resultatet er verdt det..

Proteiner for makaroner, ifølge konditorer, må være eldre, men krem ​​og ganash må være eldre. Antall ingredienser er målt til grammet. Det er også nødvendig å følge temperaturen på ovnen nøye..

Baking macaroons krever konsentrasjon av oppmerksomhet og maksimal bidrag av fysisk og mental styrke. Hvis under oppskriften er oppskriften ødelagt eller et av elementene i den teknologiske prosessen, virker desserten ikke ut – den har blitt sjekket mer enn en gang.!

Ideelt sett bør franske makroner være:

 • appetittvekkende ryddig, rund og jevn;
 • overflaten må være feilfri: uten “haler” og sprekker;
 • Delikatessen skal være blank og ikke holde fast i huden når den presses;
 • ha en skarp skorpe;
 • diameteren skal ikke overstige 4 – 4,5 mm;
 • Under den skarpe skorpe må det være en søt, fuktig krem ​​med en myk tekstur;
 • Makaroner må demonstrere deres “blonderskjørt”;
 • fyllingen på tykkelsen faller alltid sammen med tykkelsen av kaken. Hun bør også litt gå utover “blonderskjørtet”, som om å plage øynene.

Spesiell kunst anses å presentere denne desserten riktig. Designere er engasjert i utviklingen av spesielle coasters, konfektører kommer opp med uvanlige ideer, og kaffebarer “spiller” på kontrasten av servietter og servietter.

Hvis problemet med arkivering er i hjemmet, ville den beste ideen være uvanlige retter. Legg forsiktig ut godbiter på en tallerken og gi raden en vri eller en uvanlig form. Du kan også bygge et tårn med informasjonskapsler.

Spesiell oppmerksomhet er gitt til emballasje. Hvis du bestiller levering av dessert fra noen konditori i Paris, er du garantert å nyte ikke bare baking, men også boksdesign. Tallrike bånd, teksturert papir, buer – alt dette er et show kalt “makaroner”.

Cooking franske makroner hjemme
hvordan готовить печенье макаронс в домашних условиях
ingredienser Antall
mandelmel 165 g
sukker 150 g
proteiner 4 stk.
sukkerpulver 165 g
Tilberedningstid: 40 minutter Kalorier per 100 gram: 393 kcal

I dag er bakeproduktene basert på to grunnleggende oppskrifter: fransk marengs og italiensk vaniljesaus. Fransk har en enklere matlagingsteknologi, men også det er ikke lett – uten matlaging er det en sjanse til å skjemme bort desserten. Vi tilbyr å lage makaronger ved hjelp av en enkel, bevist, men lunefull oppskrift..

Oppskrift trinn for trinn:

 1. Pulver og melblanding, og så sikt ingrediensene flere ganger gjennom en fin sil. I oppskriften er en vekt på 165 g angitt – dette er utbyttet av den ferdige tørre komponenten, så ta litt mer og sikt på skalaen for å vite nøyaktig vekten; å blande муку
 2. Egghviter trenger i utgangspunktet å piskes i minste hastighet og øker til slutt til maksimum. Prosessen fortsetter til utseendet av karakteristiske, men myke topper; proteiner взбить
 3. På samme tid, hell i en tynn sukkerstrøm uten å stoppe mikseren. Som et resultat skal alle søte krystaller oppløses, og de myke topper blir faste og harde;
  legge сахар
 4. Ta en skovle (kulinarisk) i hender, bland forsiktig margen med den tilberedte sukker-mandelmassen. For konditori har dette stadiet et navn – “McCarone”. På dette tidspunktet må du finne et øyeblikk for å stoppe blandingsprosessen: Blandingen må skaffe seg ensartethet, men det blir ikke flytende; ekorn knytter seg til mel, men har nok bobler. Kokker angir et annet antall bevegelser med en spatel – 10-50. Ikke fokus på dette øyeblikket, og stole på intuisjon, men vær nøye med å se prosessen. å blande
 5. Deigen må forskyves i en kringle pose og otsadit på bakepapir sirkler med en diameter på 2-3 cm. Avstanden mellom mandel delikatesse bør ikke være mindre enn to centimeter. Legg til side bare vertikalt og sørg for å bruke en skarp bevegelse for å “klippe av” deigen til siden. Hvis kneading var riktig, vil den resulterende halen forsvinne etter noen få minutter; å gjøre печенье
 6. I dette skjemaet legger du produktet i en viss periode, hvor overflaten av fremtidige makaroner vil forsvinne. En skare dannes, som i bakeprosessen ikke tillater luft å komme ut. Etter ca 20 minutter, berør overflaten av desserten med fingeren – hvis fingeren er ren, kan du trygt sende den til å bake. I et annet tilfelle, vent en annen 15 minutter;
 7. Baking makaronger bør være strengt 14 minutter ved 150C. Når de er ferdige, blir produktene fjernet fra ovnen, avkjølt på egenhånd og først fjernet fra pergamentet.

Italiensk Dessert Oppskrift

Italiensk marengs, sammenlignet med franskmenn, forbereder seg mye lengre, og selve prosessen har mange nyanser. Men med den resulterende testen er det mye lettere å jobbe..

Liste over oppskrift ingredienser:

 • mandelmel – 300 g;
 • sukker – 50 g +250 g;
 • proteiner – 110 g + 110 g;
 • pulver – 300 g;
 • vann – 75 ml.

Koketid: litt over en time.

Antall kalorier: 270 kcal.

teknologi:

 1. Sift melet og pulveret slik at utgangen er en tørr blanding som veier 600 g. Infusér de første 110 g proteinene og bland. Ingen subtleties, det viktigste er å overvåke vekten av komponentene, siden halvparten av suksessen avhenger av samsvar med dette elementet;
 2. Fra 250 g sukker og vann, kok sirupen til 120С Hvis kjøkkenet ikke er matlaging termometer, må du fokusere på tråden med sirup – det må strekke godt mellom tærne, men ikke bryte (ingen dovarenny sirup) og brytes ikke ned (fordøyd sirup);
 3. Samtidig med det andre elementet må du begynne å slå de resterende 110 g protein og sukker. Så snart myke topper begynner å danne seg på massen, hell en tynn strøm av varm sirup. For det første vil proteinene øke i volum og deretter bli glatt og skinnende;
 4. Det neste trinnet vil bli mccoronage. I den italienske versjonen skal massen ha en glans, og når du løfter bladet for å falle flat tape. Etter blanding av blandingen i en konditorivar og å gjøre de samme manipulasjonene som i den franske versjonen;
 5. Og her er et lite knep – ta et bakeplad fra begge sider og slå dem på kantene av bordet flere ganger;
 6. La produktene stå i en halv time for lufting og bake i 14 minutter ved 150С

Oppskrifter for krem ​​og andre fyllinger

makarons

Nå er det på tide å snakke litt om fyllingene. Det finnes ingen kremer, kurdere og ganashes, men konditorkokkene stopper ikke og skaper nye og interessante kombinasjoner. Prøv og eksperiment på kjøkkenet, plutselig vil din opprettelse være unik.

Klassisk ganache

Liste over oppskrift ingredienser:

 • krem 33% – 100 ml;
 • mørk sjokolade – 100 g.

Tilberedningstid: 25 minutter.

Antall kalorier: 430 kcal.

Brutt sjokolade i små stykker, häll varm krem. Rør til en homogen konsistens. Dekk med folie og kjøl i 10 timer..

Sitron Kurd

Liste over oppskrift ingredienser:

 • eggblanding – 110 g;
 • sukker – 100 g;
 • sitronsaft – 80 ml;
 • olje – 125 g;
 • skall av en sitron.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Antall kalorier: 363 kcal.

Juice blandet med sukker, eggblanding og revet zest. Kok i et vannbad i 15 til 30 minutter til tykk. Etterkjøl og bland med myk smør. Beat til lunget, deksel med film og send til kjøleskapet i 12 timer..

Raspberry krem

Liste over oppskrift ingredienser:

 • revet bringebærpuré – 300 g;
 • stivelse “med en høyde” – 1 ss. l.;
 • sukker – 100 g;
 • gelatin – 1 ts.

Tilberedningstid: 25 minutter.

Antall kalorier: 150 kcal.

Gelatinhell vann. Mens komponenten svulmer for å blande Berry puree med sukker og stivelse. Massen bringes til å koke, men i alle fall ikke å koke. Vent til fortynnet, tilsett svelget gelatin og bland. Dekk med folie og kjøl i 12 timer.

5 interessante fakta og tips for elskere av mandelkaker

 1. Franskmann med italienske røtter. Som du forstår fra legender, er opprinnelsen til makaroner knyttet til Italia. Interessant, men konditorkokkene kalte ham en nær slektning til makaronsuppe, siden i begge tilfeller er hovedbestanddelen mandler;
 2. Den mest berømte parisiske makaronen i verden som heter Gerbet, ble laget av Pierre DeFonten;
 3. Verdensdag for denne desserten – 20. mars;
 4. Noen konditorer vil forsikre deg om at matlaging av mandelkake hjemme er en ekte blasfemi, siden den perfekte desserten kun kan tilberedes i et profesjonelt kjøkken;
 5. Det viktigste er skjemaet! Den unike form er det som skiller makroner fra andre søtsaker..

Og til slutt vil jeg gjerne si: Det er ikke lett å bake disse små kakene. Men etter å ha prøvd en gang, vil du oppnå den aller ideelle ideen som fagpersoner snakker om. Hvem vet, kanskje du er bestemt til å lage den perfekte pasta hjemme..

Loading...