Slik lagrer du bekamelsaus til pasta

Bechamel – en populær saus av europeisk mat. Han vant anerkjennelse for sin enkle sammensetning og delikate smak. For forberedelsen blir ru først gjort (en blanding av stekt hvetemel og smør), deretter blir melk strømmet inn og kokt ned til ønsket konsistens. I tillegg til de grunnleggende ingrediensene, blir mange krydder, ost, fløte eller kjøttkraft ofte tilsatt. Deretter vurderer du oppskrifter for matlaging av de mest populære retter med pasta og Béchamel-saus.

Den klassiske oppskriften på bechamelsaus
hvordan приготовить соус Бешамель для макарон
ingredienser Antall
fersk melk 0,7 l
hvitt mel 50 g
smør 50 g
revet muskatnøtt 0,5 ts.
fint salt 0,5 ts.
Tilberedningstid: 20 minutter Kalorier per 100 gram: 111 kcal

Hvit Bechamel serveres til ulike retter. For eksempel for lasagne eller pasta.

 1. Vi tar ut melk fra kjøleskapet, vi varmes opp til en varm tilstand. varme молока
 2. I en egnet bolle med en tykk bunn (stewpot, stekepanne, kasserolle) legger ut og smelter smøret med middels varme. smeltet масло
 3. Sift mel over hele overflaten av smøret, bland det kraftig for å unngå utseende av klumper. Brygg det til duften og smaken av rå mel forsvinner.. screening муки
 4. Hell deretter den varme melken i små porsjoner, forsiktig tøy innholdet med en visp. Pass på at klumperne ikke brettes. melk с маслом
 5. Hell langsomt all melk, fortsett å koke blandingen over lav varme, kontinuerlig æltning. Innholdet bør tykkere og bli jevnt silkeaktig. Hvis klumper plutselig vises, må sausen gni gjennom en sigte eller piskes med en blender.. infusjon молока
 6. Nå krydret massen med muskatmos, salt til smak, bland.
 7. Kok et par minutter med krydder. Konsistensen av varm Bechamel bør likne flytende rømme. Det blir tykkere når det er kaldt..
 8. Bruk deretter hvit saus, avhengig av oppskriften på den valgte retteren..

Spaghetti med Bechamelsaus

Parabolen er utarbeidet veldig enkelt og å smake er ikke dårligere enn restauranten kolleger. Det er nok å lage mat sausen, kok spaghetti, legg til ferske grønnsaker i parabolen – og en velsmakende middag er klar for hele familien..

ingredienser:

 • 400 g spaghetti;
 • 0,3 liter fatmelk;
 • 3 ss. olje;
 • 1-2 spiseskjeer vanlig mel;
 • litt salt og muskatnøtt.

Koketid: 40 minutter.

Kalorier per 100 gram: 171,1 kcal.

 1. I en tykk vegger legger du ut et stykke smør. Slå den med mel for å gjøre konsistensen av våt sand..
 2. Hell deretter i porsjoner varm melk, uten å slutte å fungere som en mikser. Sett kasserollen på en langsom brann, kok, omrør, 10 minutter.
 3. Så snart innholdet begynner å koke, legg til krydder..
 4. I en annen beholder koker vi vann med salt og, etter instruksjonene på pakken, koke produktene. Slå dem sammen gjennom en kolander til glass hele væsken.
 5. Spred en del varm pasta på en tallerken, hell over sausen, server til bordet.

sopp пирог с шампиньонами и соусом Бешамель

For å behandle venner og kjære, kan du servere sopppai med sopp og Bechamelsaus.

På en rask hånd kan du lage makaroni og ost. Under lenken finner du en oppskrift.

Prøv pastaen med fisk i en kremet saus, tilberedt i henhold til denne oppskriften.

Vermicelli med hakket kjøtt

Pasta med hakket kjøtt – ganske vanlig matrett, men hvis du legger dem til den franske sausen Bechamel, får du en elegant, hjertelig middag.

ingredienser:

 • 0,45 kg vermicelli;
 • 2 løk;
 • 0,25 kg hakket kjøtt;
 • 1 gulrot;
 • 45 g mel
 • 1 lavrushka;
 • 2 ss. solsikkeolje;
 • 1-2 pinches salt;
 • 45 g olje;
 • 250 ml melk.

Koketid: en halv time.

Kaloriinnhold: 119 kcal.

 1. Peel, hogge gulrøtter og en løk. Grønnsaker passeur på vegetabilsk olje til myk. Sette hakket kjøtt på en stekepanne, rør, stek til klar 5-10 minutter. I ferd med steking, krydret kjøttet med salt og pepper..
 2. I en annen gryte, kok vermicelli, spred på en colander, dekanter overflødig væske. Vi skifter nudler i pannen, tilsett hakket kjøtt med grønnsaker, bland.
 3. For bunnen av den hvite sausen, bring melken til koker ved å plassere den med Lavrushka og en hel rengjort løk. Kokemelk satt til side, insister 10 minutter. Deretter får vi en løk med et løvblad.
 4. Varm oljen i en skillet, hell melet, rør og varme blandingen i noen minutter, rør hele tiden.
 5. Reduser varmen, hell en tynn melkestrøm i en gryte med konstant omrøring. Så snart sausen begynner å koke, tilsett krydder, rør og sett til side..
 6. Pasta kan serveres i en vanlig tallerken, tykt vannet saus. Og du kan dekomponere i porsjoner, og varm saus serveres separat.

Uvanlig fylt pasta

Den opprinnelige og samtidig enkle tallerken vil overvinne gjester med en uvanlig presentasjon og delikat smak..

fylt макароны

ingredienser:

 • 250 g stor hulpasta inni (cannelloni, skall, fjær);
 • 400 g hakket kjøtt;
 • 1 gulrot;
 • 300 ml tung krem;
 • 1 løk;
 • 10 g muskatnøtt;
 • 2 ss. hvetemel;
 • 30 g olje;
 • på en klype med svart pepper og salt.

Tilberedningstid: 1 time.

Kalorier: 228 kcal.

 1. Til å begynne med sender vi en pott med vann til kokeplaten, legg til et klype salt, vent på kokpunktet. Hell pastaen i kokende vann, kok dem litt for å gjøre dem aldent. Kast tilbake i en kolander, pass på å skylle med kaldt vann og la avkjøles..
 2. I mellomtiden forberede fyllingen. Skal, hakk grønnsaker. Vi sender dem til å steke i smør i omtrent fem minutter. For ikke å brenne, stek opp hele tiden.
 3. Vi legger hakket kjøtt og krydder til de tilberedte grønnsaker til smak. Bland alt sammen, fortsett å tilberede i ytterligere fire kvartaler til kjøttet er klart og alle saftene fordampes..
 4. Vi tar pasta, fyll det løst med fylling. Vi bretter den fylte pastaen inn i en ildfast form..
 5. Det gjenstår nå å lage Bechamel, som blir bakt pasta. Tilsett melet på pannen med smeltet smør. Vi blander alt intensivt, brygg melet til litt gylden i fargen. Hell nå i varm krem, rør forsiktig med massen med en visp.
 6. Sett krydder, rør, kok sausen i et par minutter. Dikket saus fjernet fra komfyren, fyll dem med fylt pasta i form.
 7. Sett fatet i ovnen i 25 minutter, bake ved 170 grader. Når toppen er brunet og en behagelig lukt vises, er parabolen klar. Dekorer det med greener, server det varmt på bordet.

Pasta Gryte med kjøtt og tomater

Hvis du er lei av enkel pasta, anbefaler vi deg å lage pasta gryte. Tilfyller parabolen med delikat saus, tomater og hakket kjøtt, ender opp med en deilig og tilfredsstillende tallerken..

makaroni запеканка под соусом Бешамель с мясом и томатами

ingredienser:

 • 500 g spaghetti;
 • 3-4 tomater;
 • 500 gram hakket kjøtt;
 • 0,8 liter fersk melk;
 • 1-2 pære pærer;
 • 2 sprigs av friske greener;
 • 1-2 hvitløkskrammer;
 • 50 g olje;
 • 80 g mel;
 • litt salt, sort pepper og solsikkeolje.

Tilberedningstid: 1 time.

Kaloriinnhold: 168 kcal.

 1. Vi rengjør løkene, skyll, stek litt i solsikkeolje. Tilsett hakke på steke, del den med en spatel i små fragmenter, bland. Stew alle minutter 7-10 under lokket.
 2. I mellomtiden, min tomat, nedsenket i kokende vann og deretter umiddelbart i isvann, etter å ha kuttet på huden. Fjern skelen og kutt kjøttet i stenger, legg til kjøttet. Ses kjøtt til smak med krydder og hakket hvitløk.
 3. Kok pasta nesten til beredskap. Vi fusjonerer dem gjennom en kolander, men ikke vask.
 4. For å lage sås over lav varme smelter smørret. Hell siktemel i flytende kokende olje. Rør kraftig til ru er fullstendig brygget og ikke lenger utsende den karakteristiske “rå” lukten.
 5. Hell nå langsomt i varm melk, ved hjelp av en visp, oppnår vi en jevn konsistens. Kok sausen, salt til smak og sett til side..
 6. Vi fyller på ildfast form med olje, spred spaghetti, suge dem med halvparten av Bechamel-sausen. Overfra fordeler vi jevnt kjøttfyllingen, hell den med restene av sausen.
 7. Bake tallerkenen ved 180-200 grader 25 minutter, til toppen er gylden. Før servering, dryss gryte med hakkede greener, kutt i porsjoner. Nyt måltidet ditt!

Nyttige tips til vertinnen

 1. Hvis sausen ikke er så tykk som ønsket, kan du sette litt mel og koker et minutt. Hvis Beshamel tvert imot er tykkere enn nødvendig, kan du fortynne det med varm melk eller krem..
 2. For å hindre en tykk film på sausen etter avkjøling, er det nødvendig å legge en matfilm direkte på overflaten..
 3. Bechamel kan lagres i kjøleskapet i flere dager. For å gjøre dette, hell resten av sausen med en liten mengde løs smør. Det danner en film på overflaten, slik at den ikke tørker ut og slites ut..

På videoen – utarbeidelsen av en smakfull gryte med pasta med kjøtt: