Slik slukker du soda med eddik til baking: de riktige måtene

Luftdeig – drømmen om hver vertinne. I gjærdeig er gjærssvamp ansvarlig for pumpen, som utsender karbondioksid under sukkerbearbeiding.

For gjærfri deig bruker hustruer og profesjonelle kokker bakepulver, bakepulver eller brus for å få lette og lette produkter.

baking с содой

Bakepulver (også kjent som bakepulver) består av en blanding av brus, syre (vanligvis sitronsyre) og fyllstoff (mel, stivelse). Forholdene til komponentene er valgt på en slik måte at brus og syre reagerer helt.

Men for en rimelig husmor vil det ikke være vanskelig å lage et bakepulver fra hjelpematerialer. Hovedkomponenten – brus – er alltid til stede, og nå må man betale det av (og hvorfor å gjøre det).

Hvorfor slukke brus med eddik

Deigen beregnet på kaker, fritter, sandprodukter, inneholder ikke gjær. Slik oppnår du frihet og frihet?

Pompen av denne bakken gir karbondioksid, som frigjøres under samspillet mellom brus og surt medium (eller høy temperatur).

For de som er interessert i detaljene, ser ordningen slik ut:

Soda (natriumbikarbonat) + eddik = natriumacetat + karbondioksid + vann

bakepulver незаменим для выпечки

Betydningen av prosedyren er å skape og distribuere en stor mengde av de minste gassboblene over hele testvolumet. Resultatet er lette, porøse bakverk..

Teoretisk gir natriumbikarbonat i seg selv, uten slukking, også en liten løsningseffekt, da det ved høye temperaturer (over 60 ° C) oppløses ved frigjøring av karbondioksid.

Men reaksjonen, som regel, er ikke helt, den riktige løshetstiden trener ikke ut, og det som er mest støtende, ofte i baking forblir en ubehagelig smak av brus. Så det kan og bør slokkes, men det skal gjøres riktig..

Slik slukker du soda med eddik til baking

Hvis det brukes gjærte melkeprodukter (kefir, rømme) i deigen, og oppskriften spesifiserer ikke behovet for å slukke soda i tillegg, vil reaksjonen oppstå uten at eddik deltar. Under påvirkning av temperatur og syre fra meieriprodukter vil brus løsne..

Det er viktig å bruke bare den mengden brus som er angitt i oppskriften. Hvis du ved et uhell legger til litt mer, kan syre ikke være nok for en fullstendig reaksjon. Som et resultat får vi den ubehagelige smaken av baking..

Det er flere alternativer for eddik quenching:

 1. Bestemors metode (ineffektiv) – i en separat beholder eller skje. Soda helles i en skje eller i en liten beholder, helles med eddik, venter til blandingen “kokes” og resultatet blir lagt til deigen. All karbondioksid, som skal “fluff” baking, går inn i luften.

  Et lite resultat fremstår imidlertid fortsatt – proporsjonene av komponentene blir vanligvis tatt “med øye”, og det uomsatte pulveret av eddik brytes senere under virkningen av temperaturen eller reagerer med de sure komponentene i testen;

 2. hvordan правильно гасить соду

 3. Avanserte bestemors måte (litt bedre enn den forrige). Soda forsiktig helles i en blanding av flytende ingredienser i deigen (før du legger til mel) og hell noen dråper eddik. Bland så forsiktig, og prøv å ta tak i alt pulveret..

  Etter at blandingen reagerer (et par sekunder), må du blande alt innholdet, fordeler bakepulveret gjennom volumet. I denne utførelsen forblir kullsyre for det meste i testen;

 4. Det riktige valget er å legge til brus på de tørre ingrediensene og eddik til væsken. Det vil si, tilsett mel og sukker til mel, sukker og andre bulkkomponenter i deigen (sørg for å distribuere den gjennom volumet!).

  I en separat bolle, bland alle flytende ingredienser (kefir, egg, rømme etc.). Hell inn den nødvendige mengden eddik og bland. Deretter kombineres innholdet i to boller og knead deig..

I sistnevnte tilfelle reagerer pulveret allerede inne i blandingen, og karbondioksidet er fullt bevart. Mengden pulver er vanligvis angitt i oppskriften. Hvis ikke, ta en teskje uten lysbilde. Mengden eddik avhenger av konsentrasjonen. For eksempel, når du bruker 9% eddik, er halvparten av pulvervolumet tilstrekkelig..

tørr дрожжи
Slik at bakingen viste seg bra, er det også godt å kjenne forholdet mellom tørr og frisk gjær..

Svamp kake med rømme enkle og påvist oppskrift, les vår artikkel.

Vennligst dine kjære med saftige bagels med shortbread deig, oppskrift nyanser på https://notefood.ru/retsepty-blyud/vy-pechka/rogaliki-iz-pesochnogo-testa.html

Hvordan velge eddik for denne prosedyren?

Det spiller ingen rolle hva eddik vil bli valgt. Sammen med vanlig spisestue kan du bruke eple eller vin. Hovedoppgaven – å skape et surt miljø hvor desintegreringsmiddelet vil begynne å brytes ned med utslipp av karbondioksid. I tillegg kan du slukke:

 • Vanlig kokende vann;
 • Sitron juice;
 • Sitronsyre;
 • Fermenterte melkeprodukter (kefir, rømme).

Soda-erstatninger

Klarbakepulver (bakepulver) er mye lettere å bruke – det er ikke nødvendig å slukke pulveret. I tillegg justeres proporsjonene av komponentene og selges slik at natriumbikarbonatet reagerer fullstendig og ikke gir en ubehagelig smak..

enn можно заменить соду

Vanligvis har bakepulver følgende sammensetning:

 • 5 deler brus;
 • 3 deler sitronsyre:
 • 12 deler fyllstoff (mel, stivelse).

Ikke dårlig løs deigfettene (smør eller margarin) og alkohol (vodka, rum, brandy, øl). Men disse komponentene må brukes i samsvar med oppskriften..

Så, brus garanterer bakepumpe, forutsatt at den er ordentlig og straks slukket. Sure slukningsmidler kan skape ulike produkter, men eddik er den vanligste. Følg teknologien og nyt dine kjære med deilige mesterverk.!

Loading...