Utprøvde metoder for å lage deig til dumplings med poteter

Dumplings er ikke bare en nærende og velsmakende tallerken, men også en fin måte å slappe av med familien og kjære.

Du kan finne mange oppskrifter av dumplings med poteter, selv i en kokebok.

deigen на вареники с картошкой

Det er mange varianter av matlaging og servering av denne parabolen..

Det historiske hjemlandet av dumplings

Av en eller annen grunn anser mange mennesker det ukrainske kjøkkenet for å være forfedrene til dumplings, men hvis du ser dypere inn i historien om matlaging, vil vi se at røttene til denne parabolen kommer fra Tyrkia. Dette måltidet ble tilberedt på melbasis med fylling av enten kjøtt eller grønnsak og navnet “dyushbara”.

En gang på vårt slaviske territorium har denne parabolen gjennomgått en rekke endringer. Det var så mye av våre forfedre at det ble gitt et nytt navn “dumpling” og diversifisert fylling og deig i store mengder..

Likevel, en dumpling, som en tallerken, rettferdiggjør seg selv 100% – i tillegg til den fantastiske smaken, er den også en solid og kostnadseffektiv rett..

Det første stedet i fyllingen ble tatt av poteter

Kartoffelstopp forblir i dumplings i første omgang i popularitet, poteter kan brukes uten tilsetningsstoffer og med ulike produkter sammen: løk, sopp, ost, lard, greener og andre. Men poteter vil være hovedbestanddelen i noen av disse fyllingene..

potet начинкаSå koker poteter i saltet vann, så vi puriur det, det vil være grunnlaget. Du kan diversifisere fyllingen ved å riste løk til gullbrun.

Sammen med løk, kan du bruke og cracklings. Hvis vi vurderer sopp som en komponent, friterer vi dem i smør (solsikkeolje) olje, og etter fordamping av overflødig fuktighet, legg til poteter.

Før du begynner å lage dumplings, kjøl fyllingen, og i mellomtiden kan du begynne å lage deig.

Velsmakende deig: matlaging oppskrifter

Hver type deig har funksjonene i både produksjon og metoder for videre bruk og lagring. Vurder de vanligste typer deig for dumplings med poteter og metoder for deres forberedelse..

Frisk – den vanligste
testet способы приготовления теста на вареники с картошкой
ingredienser Antall
mel 6 glass
vann 2 briller
salt 2 ts
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier per 100 gram: 222 kcal

I kjølt vann, fortynn saltet til det er helt oppløst, sikt melet i en dyp skål med en sideskive mel, lag en brønn i midten, der vi heller vann og knead deigen.

kna

Når den tar form, tar vi den ut av bollen, legger den på bordet og heller resten av melet ut av bollen. Vi fortsetter å knead den til den, etter å ha absorbert alt gjenværende mel, blir glatt og elastisk..

kna руками на столе

Mel kan tilsettes om nødvendig. Knel i 20 minutter eller enda en halv time.

klar колобок

Deigen må hvile og stå for gluten å svulme, for dette dekker det med et serviett eller et håndkle. Etter en halv time må du knead den igjen.

Vi kommer opp пленкой

For å gjøre det lettere, støtter vi det i form av pølser og kuttes i små porsjoner, som vi ruller inn i et tynt lag.

Rull ut пласт

Lean (frisk) deig på vannet er klar!

Vi tilbyr å utforske denne enkle, men en slik populær måte å lage varenichnogo deig i videoen historien:

Fluffy Kefir

Ukrainsk kjøkken mente opprinnelig deigen for kefir-baserte dumplings..

Dumplings laget av det er magiske – de er voluminøse, klumpete, men samtidig lette og vektløse.

Det er veldig delikat å smake, og det tørker ikke ut under støpeprosessen. Det er nødvendig å tilberede det ferdige produktet fra en slik test ikke mer enn et minutt etter koking..

ingredienser: batch на кефире

 • 1,5 kopp mel
 • 1/3 kopp kefir;
 • 2/3 kopp vann
 • Salt til smak (omtrent en halv skje);
 • 0,5 ts soda.

For å knytte deigen, lag en dyp bolle. I det sikter vi mel av høyeste klasse, tilsett salt og brus, blander.

Tilsett vann til yoghurt, rør væsken i et glass og hell det i melet. Intensiv knead.

Når deigen på kefir vil være homogen og vil ikke holde fast i hendene, så er den klar. Hvis du trenger å fylle melet, er det mulig å avvike fra oppskriften, det viktigste er at det er elastisk, og det er en glede å skape av det!

Deig på dumplings med poteter skal stå i omtrent en halv time.

I neste video lærer du å lage deig for dumplings i melk.

Veldig enkel oppskrift:

gjær

Følgende deig oppskrift på dumplings med poteter trenger bare å prøve en nysgjerrig vertinne. Å lage deig med gjær er en ganske populær måte..

Varenichny-produktet tilberedt har dermed mykhet og minner en parabolen på par.

Ta deigen:

 • 7,5 – 8 glass mel;
 • 700 ml. vann;
 • 1 ss. skje av sukker;
 • 0,5 ts salt;
 • 0,5 ts soda;
 • 20 gr. gjær.

gjær в водеGjær er fortynnet i vann, som skal være litt varm, sammen med sukker og salt i en dyp skål. Hell i denne løsningen 6 kopper mel, hell soda på toppen..

Vi begynner å blande soda og mel først, og deretter røre i vannet. Bland godt, lage et klisset stoff, tilsett det resterende melet til det, noen ganger tar det mer enn det som er oppgitt i oppskriften..

Deilig deig til dumplings med poteter er pre-forberedt, så vi pakker det med et håndkle og settes for å passe i omtrent en time. Etter denne tiden vil den være helt klar, du kan begynne å skulpturere. Vi deler det i flere deler..

For å unngå at deigen tørker ut, dekk med en plastfolie den delen som ikke er involvert i modellering..

Choux

Denne metoden er spesielt interessant hvis du bestemmer deg for å lage dumplings for fremtidig bruk, fordi når de er frosset, vil deigen ikke sprekke og beholde alle kvaliteter perfekt.

Vi trenger:

 • 4 kopper mel;
 • 1 kopp (250 ml) vann;
 • 2 ss vegetabilsk olje;
 • Salt (halv ts).

dumplings из заварного теста

En del av melet (omtrent halvparten) av høyeste klasse siktes inn i en dyp skål. Kok vann, oppløs salt i den.

Denne løsningen helles i en tynn strøm i en depresjon i haugen med mel, omrører intensivt med enten en gaffel eller en blender med en egnet dyse. Tilsett gjenværende mel til massen og knead den stive elastiske deigen..

Det resulterende produktet må stå i en plastpose i en halv time i kjøleskapet. Chouxdeig er klar til videre bruk. Om nødvendig kan den fryses.

Se på videoklippet om hvordan du lager choux bakverk for dumplings med poteter:

Deig for “lat” varenichny produkter

Gratis tid å spare, og så vil du skjemme deg bort og kjære med en slik fantastisk tallerken som dumplings? Det spiller ingen rolle, det er et flott alternativ – “dovne” dumplings – raskt, velsmakende og billig!

Ingredienser som kreves:

 • Mel (toppkarakter) – 5 ss;
 • Kokte poteter – 500 gr;
 • 1 kyllingegg;
 • Salt (etter smak).

Manty в мультиваркеFra matlaging fortsetter dumplings til mantler. Det er også en meget velsmakende tallerken, som mange foretrekker å berømte dumplings og klassiske dumplings. Manty i en multicooker: tradisjonell og lat. Cook med sjelen!

Denne artikkelen presenterer gjærfrie deigoppskrifter for fin og velsmakende pizza. Skjem bort dine kjære med kulinariske herligheter!

Alle hemmelighetene til denne deigdeigen kan bli funnet her. En detaljert steg for steg oppskrift som alle vertinne burde vite!

Hvordan “lage” deigen på dovne dumplings? La oss utforske prosessen trinnvis.!

Til å begynne med, gni potet i en puree-lignende tilstand, og tilsett deretter de resterende ingrediensene til denne massen og bland godt. Deigen er nesten ferdig, du trenger bare å gi litt tid, slik at den er infundert.

Du trenger ikke å skape “lat” dumplings – de er lat, bare kast pølsen og kutt den i små sirkler.

Da må du begynne å lage mat, vær så snill å la vannet koke, bare etter at dumplingsene fylles, og rør, kok i ca 3 minutter.

Egnet deig til langvarig oppbevaring i fryseren.

modellering dumplings

For å starte, del i små porsjoner kokt deig. Siden dette ikke er en kort stund, dekker vi deigen, som ikke ble brukt i modelleringen, slik at den ikke slukkes, tørker ikke ut og derved beholder de beste egenskapene.

dividere на кусочки

Vi tar en av deigstykkene, begynner å rulle den i et tynt lag, ca 3 mm tykt. Klipp ut sirkler (5 cm i diameter) ved bruk av vanlig glass eller bruk av en spesiell enhet.

Rull ut

Det er mulig og en annen metode for å oppnå blanke for fremtidige dumplings. Nem: Rør ut en deigpølse i diameter på ca 2 cm, skjær sirkler i tykkelsen på ca 1 cm, danner en kake fra kretsene dine og rulle ut med en rullestift, alle de samme kretsene vil vise seg om samme diameter – 5 cm.

På de resulterende blankene legger du ut fyllingen, bretter i form av en halvmåne og kantene tetter fast med hverandre.

Vi starter

Hvis deigen er tørr og dårlig modellering, kan kantene fuktes med vann. Kantene må være tett støpt slik at fyllingen under kokingen ikke kryper ut..

zaschipyvaem

Sømmen kan være variert og gjøre den i form av en pigtail, det vil ikke bare være original, men vil i tillegg beskytte fyllingen fra å strømme.

søm косичкой

Lag en slik pigtail er et snap. Vi har en dumpling med kantene som allerede sitter sammen på venstre hånd med søm i retning av høyre hånd. Vi bøyer nederste hjørne på bunnen av dumpling, så gjør vi neste bøye og så videre til sømmenes ende.

Klar laget вареники с картошкой и луком

Kanskje den første flettet ikke vil være helt laced, men her er det bare et spørsmål om tid. Bare ta hånden din.

Det er en mindre kjent metode for modellering. Deigen er fortsatt delt inn i flere deler, en av dem rulles ut i form av et rektangel 3 mm tykt, vi legger fyllingen i midten slik at mellom fyllingen var ca 2 cm.

Det viser seg en slags pølse fylt innvendig. Klem en kant, klipp deigen fra den andre kanten, ca 1 cm, fest kantene ved å trykke ned, dumplingen er klar. Og så videre.

Hvilken måte å modellere for å gi preferanse, er det opp til deg. I alle fall, sculpt dumplings – en glede!

En slik pacifiserende øvelse vil bidra til å lindre spenning og slappe av. Og hele familien vil bli fornøyd, fordi denne parabolen ikke bare tilfredsstiller, men også veldig velsmakende.!

Vi presenterer deg flere måter å lage dumplings på i videoen:

Nyttig råd fra erfarne vertinne

Deigen kan bryte under matlaging og all fylling slippes ut i vannet. For å unngå dette, vær ikke så ivrig etter fyllingen, bare en teskje med et lite lysbilde for en dumpling.

Du kan ikke fordøye dumplings, ellers blir de “gummi”. Den omtrentlige tilberedningstiden er 1 til 3 minutter fra det øyeblikket vannet koeller..

Hvis deigen knyttes på kefir, er det ikke mer enn 1 minutt å lage mat. Kast det strengt i kokende vann, men reduser brannen slik at dumplings i kokende vann ikke faller fra hverandre..

Hvis deigen fortsatt er igjen, og fyllingen er over, kan du bruke den på dumplings.

For å hindre dumplings å stikke sammen, etter at du har lagt dem på en tallerken, må du legge til smør til dem.

Server dumplings kan være med rømme, smør og cracklings.

Vi ønsker deg en velsmakende varenichny middag for hele familien.!

Loading...