Asparagusbönor – ett förråd av vitaminer

flera рецептов из спаржиAspargeböna är rik på fiber, mineraler och spårämnen, bland annat zink, kalium, folsyra, magnesium. Intressant hjälper det att snabbt läka för eksem, liksom hudutslag..

Korrekt kokta rätter från sparrisbönor hjälper till att ta bort gifter från kroppen. Det ska användas för ödem. Det finns bönor inuti podarna som innehåller syra. Det bidrar till att stimulera bildandet av blodkroppar. Det är därför som sparrisbönor kommer att vara användbara för dem som har blodbrist..

Också en avkok av bönor av sparris bönor bör druckas för personer som lider av njurinflammation, diabetes. Fortfarande använda avkoket bör vara för reumatism, såväl som ett diuretikum. Vanligtvis konsumeras frysta sparrisbönor tillsammans med böterna. Det finns många sorter av denna grönsak, det kan syltas, burkas, kokas, stekas.

värmevärde сухофруктов Om du vill veta kaloriinnehållet i torkade frukter, följ sedan den här länken..

Lär dig hur man gör en ingefära dryck här. Du kommer också att lära dig om kanel för viktminskning..

Bra recept.

Flera matlagningsrecept

Sallad med sparrisbönor

välsmakande салат

 1. Vi behöver fyrahundra gram av böna själv, två päron och salladsblad. Koka bönorna, ta ur vattnet och låt det svalna. Då bör det torkas på en handduk. Päron vi måste skära i tunna skivor, eller i små bitar.
 2. Vi behöver rätter till sallad. Sprid salladsblad på botten. Du kan antingen klippa dem eller slå dem i bitar, du kan sätta dem hela. Sätt päron på salladsbladen först och sedan sparrisbönorna. Det förresten borde vara preliminärt skuren i flera bitar..
 3. Nu tar vi brazilmuttern, Sesam och sprid på en lätt uppvärmd panna för att torka dem lite. Därefter måste muttern hackas. Och sedan förbereda en salladsdressing. Vi tar några skedar av vegetabilisk olja, häll den i nödvändiga redskap, tillsätt sesam och hackade nötter. Tillsätt salt och peppar, blanda.
 4. Bönor måste strö med citronsaft. Sedan bifogar vi den resulterande tankningen. Under en tid ska salladen stå i kylskåpet, det räcker för trettio minuter. Nu kan du servera den på bordet..

Asparagus Fried Eggs

Kanske är denna maträtt den mest populära, eftersom det inte kräver särskild tid och färdigheter i matlagning.

Men du kan ge frihet till fantasi och skapa äggröra med bönor som inte är traditionellt.

Äggröra с фасолью

 1. Vi behöver 100 gram sparrisbönor. Koka det i lätt saltat vatten. Kallt och torrt. Då får vi ett ägg, äggulan måste pundas. Ta sedan dill, persilja och hacka fint. Tillsätt den här resulterande massan till äggula, blanda. Protein måste piskas i en mixer. Blanda sedan äggula, gröna och vita, tillsätt salt till smak.
 2. Ta nu fem podar med sparrisbönor, vi vikar dem och doppa dem i äggsåsen som vi förberett tidigare. Nu ska bössorna rullas i mjöl och sedan steka i vegetabilisk olja. Så du måste göra med alla bönorna. Rätter ska serveras i form av värme, men om bönorna är kalla, bör de värmas upp innan de serveras. I förkylningen kommer sådana äggröra inte vara mycket trevliga för smaken..

Asparges rostade bönor

Maten själv är intressant och ovanligt..

bönor, жареная на сковороде

 1. Vi behöver två kilo bönor. Vi tvätta det, skalla det, skära ändarna, ta bort det och skära sedan bönorna i hälften..
 2. Värm upp på en medium värmepanna, lägg tillbaka vegetabilisk olja. Sätt bönorna på en förvärmd panna. Det bör ständigt omröra och skaka pannan periodiskt för att förhindra att böterna brinner. Tillsätt salt. Så snart bönorna är mjuka och ömma måste du stänga av elden. Låt henne stå en stund och lägg den i en maträtt där du ska tjäna..
 3. Vi behöver lite gröna – dill eller persilja, och du kan blanda dem. Hacka gräset fint och strö över bönorna.

Allt, du kan roa gäster och äta det själv.

Stewed Asparagus Beans With Chicken

Asparagusbönor kombineras perfekt i rätter med kyckling, fisk, kött. Dessa rätter är väldigt närande, hälsosamma, men mestadels män föredrar att äta dem. Här är receptet på sparrisbönor med kyckling.

hur тушить спаржу

 1. Vi måste laga fågeln först.. För att göra detta, ta en storlek på korgmassa. Tvätta, torka och skära i bitar. Bitarna kan vara väldigt olika i storlek, det beror helt på din familjs preferenser eller bara du.
 2. Det är nödvändigt att hälla i pannan av vegetabilisk olja, sätt på hög värme. När vi lägger bitarna kyckling i det, stek dem tills de får en gyllene skorpe. Lägg den kokta kycklingen i pannan och glöm det om ett tag..
 3. Nu tar vi en morot, rengör, tvättar, skärs i skivor. Behöver fortfarande en sötpeppar. Det måste tvättas, rengöras. Skär i skivor eller sugrör. Du kan använda mer peppar, allt beror på om det är efterfrågan i din familj. Om peppar inte är mycket föredragen ska den skäras mycket fint. Då kommer det att stöta på lite, och den önskade lukten ger skålen.
 4. Sätt tillbaka pannan igen, lägg till solrosolja, lägg morötter där och steka. Efter några minuter tillsätt peppar, steka också.
 5. Vi behöver fyra mer medelstora tomater.. Vi måste hugga dem fint, rosa dem också. Tillsätt sedan tomaterna på pannan, där vi har morötter och paprika. Stek allt i några minuter. Och lägg till kycklingen i pannan. Nu måste vi hälla i en liten mängd vatten, häll i salt och peppar, täcka med lock. Sätt grytan på elden och simma i nästan trettio minuter.
 6. Ta sedan ett pund bönor. Tvätta, ta bort tips, klippa som du vill. Det är möjligt i två eller tre delar, det är möjligt och med ett större antal. Nu lägger vi bönorna i vattnet och när vattnet kokar, koka det i ytterligare sju minuter. Då måste du flytta sparrisbönorna i en kruka där kycklingen är stuvad.
 7. Vattnet i pannan ska koka, sedan simma kyckling och bönor i 15 – 20 minuter.. Bönor är redan mjuka, men inte helt färdiga, tillsätt hackad vitlök och några svarta paprikor i pannan. Släck sedan av elden, och disken ska stå på spisen i ungefär tio minuter.
Innan du serverar sparrisbönor med kyckling, är det nödvändigt att sätta salladsblad på botten av plattorna, där du kommer att sprida fågeln.

Grekiska bönor

sparris фасоль по-гречески

 1. Från ingredienserna behöver vi två kilo gröna sparrisbönor. Vi måste tvätta det, skära av svansarna och böterna. Också en halv kopp olivolja. En stor lök, den ska skäras i kuber. Två vitlöksklyftor ska hakas. Två mer – tre medelstora potatisar, de borde också skäras i skivor. Kommer att behöva fler morötter, det måste klippas. Ett halvt glas hackad persilja. Och även två glas tomatpasta. Fyra, kanske fem tomater. En tesked socker, en matsked färsk dill, som måste skäras. Salt och peppar.
 2. Ta en stor brazier eller kruka. Häll olivolja in i den. Vi sätter på mitten av elden. Lägg till lök, steka. Lägg sedan ut vitlöket, stek tills du känner rätt smak. Det tar lite mer än en minut..
 3. Lägg till gröna bönor, potatis, morötter i pannan. Tomatpasta, vi måste lösa upp i vatten. Lägg det i pannan, samtidigt som du lägger mer persilja, socker och hackade tomater.
 4. Nu bör elden minskas från medel till låg. Täck pannan med lock och koka i ungefär en timme. Bönor ska vara mjuka, men inte att koka mjuk alls. Därför tittar vi regelbundet i pannan och tittar på den.
 5. Minuter för att avsluta till slutet av matlagningsprocessen tillsätt ny dill, salt och peppar. Det är värt att uppmärksamma vattennivån i pannan. Vätska bör inte vara mindre än grönsaker, det bör täcka dem. Om det inte finns tillräckligt med vatten, lägg till det..
 6. När disken är klar är det nödvändigt att lägga grönsakerna ur pannan, sprida ut i portioner och strö med fetaost eller något annat. Du kan också äta maträtten med bröd, det är värt att dunka i såsen. Det smakar bra.
hur варить рисовую кашу на молокеMycket enkelt och gott – ett recept för att laga risgröt i mjölk. Risgröt i en långsam spis.

Om hur och hur mycket att laga dumplingsen läser här. Dumplings med potatis, körsbär.

Recept för kalori sötsaker väntar på dig: https://notefood.ru/produkty/kalorijnost-produktov/nizkokalorijnye-sladosti.html

Det finns också ett mycket bra recept på koreanska stil sparris bönor, som kommer att tilltala många. Men det här är ett annat ämne..

Och för klarhet och bekvämlighet av matlagning titta på en video om beredningen av sparrisbönor med offshovs:

Naturligtvis är det inte alla rätter som kan förberedas med sparrisbönor. Du kan använda den, till exempel kokad med olika såser eller marinader. Du kan göra en gryta. Men de rätter där det finns sparrisbönor är välsmakande, hälsosamma och näringsrika..