Bröd i ugnen hemma: recept och bakningsteknik

Butiksbröd blir aldrig smakligare än hemlagat bröd – det är inte så doftande, mjukt, och dagen efter köpet förblir det helt för att du säkert kan kasta bort det.

Men de flesta kvinnor vet inte hur man ska baka bröd hemma, men det är faktiskt inget svårt. Dessutom kan du alltid lägga till kryddor, ost eller korv till brödet som tillagas i din egen ugn för att ge den en speciell smak..

I den här artikeln hittar du enkla, enkla brödrecept i ugnen hemma och några tips som hjälper dig att baka en välsmakande bröd första gången. Nybörjare älskarinna kan baka inte bara vetebröd, utan också:

 • Rågbröd;
 • Borodino;
 • Med tillsatser.

Dessutom finns det ett sätt att laga mat utan användning av jäst, vilket också kommer att diskuteras nedan..

Steg-för-steg recept av utsökt hemlagad bröd i ugnen

I början bör det noteras att för att tillverka denna typ av bakning är det alltid nödvändigt att köpa högkvalitativt mjöl. Dessutom bör den använda jäst alltid vara så frisk som möjligt. Om du följer dessa två punkter kan du få mjukt och gott bröd..

Enkel på läsaren
bröd в духовке в домашних условиях: рецепты и техника выпечки
ingredienser Antal
mjöl 1,5 kg
salt 2 cha. skedar
jäst 1 bord en sked
Solrosolja 1 bord en sked
vatten 1 l
Tillagningstid: 300 minuter Kalorier per 100 gram: 205 kcal

Det första receptet är tillägnad, om än en enkel bröd, men mycket mjuk och luftig. Aromen från dess bakning kommer glatt att spridas i hela köket. Detta recept kan kallas ett “mönster” för bakning av enkelt hemlagat bröd..

Konsistensen av degen borde helst likna tjock grädde. 1,5 kg borde ge ett sådant resultat, men om det inte räcker så är det inte hemskt att lägga till lite mer.

Mjuren måste siktas, tillsätt sedan olja och salt. Det mest praktiska sättet är att ta en stor skål för denna procedur..

mjöl и соль

Jäst är förläggt i förvärmt vatten, och när de blir tillräckligt flytande måste de hällas i en skål mjöl. Nu knådas alla ingredienserna noggrant en kvart i timmen..

tillsats дрожжи

Därefter ska testet tillåtas att brygga, efter att det placerats i en påse (plast) eller med matförpackning. Om du lägger skålen med den resulterande massan på en varm plats, kommer jästen att stiga snabbare.

knåda

Efter en och en halv timme upprepas knådningsproceduren, då degen måste ges några timmar (helst 180 minuter) för att den ska infusera. Under knådning ska massan pressas ner och koldioxid släpps ut från den..

utelämna

Degen distribueras i formen för att baka bröd, men om inte, kan man manuellt skapa en snygg bröd.

deg

I ytterligare en timme måste massan dras i formen och redan efter det att den är bakningstid – i ugnen förvärmd till 180 grader placeras formerna med bröd i en timme.

Vi bildar изделия

Detta är ett recept på det vanligaste, men riktigt läckra brödet, där du kan lägga till ost efter vilja. Det enklaste sättet att göra detta är att gnugga den på en fortfarande oanvänd loaf..

färdig хлебушек

Vi erbjuder för att titta på videon så att du kan se alla steg i att göra så enkelt bröd hemma:

Användbar råg

Rågbröd anses vara mer kostsamt. För att laga mat hemma i ugnen behöver du:

 • Mjöl (råg och vete) – 1 kg;
 • Jäst (bättre att använda torr) – 1 bord. sked;
 • Vatten – 1,5 liter;
 • Socker – halvt bord. skedar;
 • Salt – 2 tsk. skedar;
 • Solrosolja. – 1 bord en sked.

två вида мукиAtt baka rågbröd hemma i ugnen är nästan detsamma som det första receptet..

Vatten bör upphettas till rumstemperatur, häll sedan jäst, som tidigare blandats i en behållare med socker, in i den..

Efter att ha låt det brygga i en kvart i timmen.

Sifta båda typerna mjöl och placera i en lämplig skål..

Tillsätt lite olja (grönsaker) och ett par saltknippar..

Börja gradvis hälla vatten med jäst under omröring.

Knippa massan och låt den stå i 1 timme på en varm och torr plats, täcka behållaren med en handduk (kan placeras i en plastpåse).

råg выпечкаSmörj formen för framtida bröd med olja, sätt degen in och låt i 30-40 minuter täckas med en speciell film för bakning.

Låt ugnen värma upp vid denna tidpunkt..

Bröd bakar vid 200 grader i 40-50 minuter.

Ibland läggs råg vitlök till rågprodukter för smaklig smak..

Ingen jäst på kefir

Detta är ett budgetrecept för att göra skarpa skorstensbröd med en fantastisk smak. Det kommer att kräva:

 • 300 gram mjöl (vete);
 • 1 te sked av läsk
 • 200 ml kefir (kan mätas med ett glas);
 • 1 te salt sked.

Jästfri хлеб в домашних условиях в духовкеKonsistensen av degen borde vara ungefär densamma som vid tillverkningen av pannkakor. Först måste du blanda med alla de torra ingredienserna i receptet, det vill säga mjöl, salt och läsk. Därefter tillsätts kefir..

Rör upp vad du har gjort med en sked och knä försiktigt noga i tio till femton minuter. Massan håller fast vid händerna, men det är omöjligt att tillsätta mjöl i matlagningsprocessen, men det kan oljas.

Värm ugnen till en temperatur på 200 grader, sätt degen i en bakpanna och smörj den också. Sådant bröd bakas i genomsnitt från 40 till 50 minuter. Det är bäst att kontrollera beredskapen med en tunn träpinne..

Borodino

Borodino-bröd är mycket friska och har en kryddig smak. Att laga sådant bröd hemma i ugnen kräver användning av följande produkter:

 • Rågmjöl – 3,5 glas;
 • Vete mjöl – 2 glasögon;
 • Jäst – 2,5 tsk. skedar (bättre ta torr);
 • Socker – 3 bord. skedar;
 • Solrosolja – 1 bord. sked;
 • Salt – 2 tsk. skedar;
 • Markkorjander – 1 bord. sked;
 • Naturkakao – 3 bord. skedar;
 • vatten.

mörkt домашний хлебKonsistensen av degen ska vara flytande, som sur grädde. För att uppnå detta måste rågmjöl (1,5 koppar) blandas med rumstemperaturvatten..

Lägg sedan till jäst (en halv tesked) och socker (1,5 matskedar) till den resulterande massan. Eftersom Borodino bröd kräver surdeg, efter dessa steg måste en skål deg sitta på en torr och varm plats i 2-3 dagar..

Vete mjöl måste siktas och blandas med rester av råg i en djup skål. Efter gradvis häll i kokt vatten.

Tillsätt resterande socker, jäst, kakao, en nypa salt, koriander, smör och matsked av färdigberedd surdeg. Piska alla komponenter noggrant i 10 minuter..

Lägg den i formen, täck den med en ren handduk och vänta om två timmar, så att framtida loaf bryggs. Vid 180 grader i ugnen baktas Borodino bröd i en halvtimme.

Serverat mörkt bröd till alla soppor, särskilt utsökt med borscht och kål soppa.

Förresten, varje hemmafru förbereder Borodino bröd på sin egen väg och det är mycket svårt att hitta det vanliga receptet för dess förberedelse. Du kan bara välja den lämpligaste.

Därför erbjuder vi att se ett annat videorecept. Du kanske gillar det mer..

Bakar bröd i en elektrisk ugn hemma

För en elektrisk ugn kan du använda något av recepten som listades ovan. Det finns flera viktiga regler att följa:

 1. För att inte bränna brödet från botten, ska det läggas på ett bakplåt, som tidigare ströks med grovt salt. Dampat papper eller speciell folie hjälper till att skydda brödet från att bränna toppen;
 2. Den klassiska temperaturen för bakning i denna typ av elektrisk ugn är 180-200 grader. Denna regel gäller mellannivå;
 3. Om kokande vatten hälls i botten av ugnen stiger degen ordentligt. För detta ändamål kan du fortfarande använda en skål med kokande vatten, inställd före bakning.

paj "Киш"Efter att ha lärt sig att baka bröd, kan du säkert ta upp resultatet av att förbereda olika bakverk: kakor, pajer, kakor och alla andra. Börja med pajer! French Quiche: öppna paj recept. Alla grannar kommer att springa för att ta reda på vad som luktar så bra.!

Ibland händer det att du vill ha något gott, men lathet går till affären. Då börjar vi improvisera. Visst är receptet för söta bakade äpplen i ugnen, som beskrivs här, precis som det här.

Gillar du svampar? Ja, sällan finns det människor som inte gillar dem. Det finns många sätt att laga dem. Till exempel, svampsås. Här beskrivs olika recept. Alla gourmeter är glada över dem.!

Användbar rådgivning från erfarna värdinnor

Så som ett resultat kan du ta några riktigt användbara tips som är särskilt användbara för nybörjare hemmafruar:

 1. Kontrollera brödets beredskap är lättast med en träpinne. Som en alternativ lösning kan du använda en vanlig match. Om, genom att ha genomborrat en bröd, finns det ingen deg kvar på staven, då är bakningen klar;
 2. Du kan lägga till olika ingredienser från dig själv genom att först testa det ursprungliga receptet och uppnå rätt resultat. Annars kan det inte bli mycket gott.
 3. Tryck ned degen en liten stund att ätas, så koldioxid kommer ut ur det;
 4. Jäst kan ersättas med vanlig kefir – billig och välsmakande;
 5. Det är viktigt att endast använda högkvalitativa och färska ingredienser, särskilt mjöl. Om du slarvigt behandlar produktens färskhet för att göra bröd, då kommer han själv inte att bli den mest framgångsrika;
 6. För att jäst stiga snabbare, ska deg sitta på en varm plats. Du kan till och med täcka behållaren med degen med en varm handduk eller någon annan lämplig sak..

Om du följer alla dessa regler kan du laga riktigt gott och gott bröd i ugnen hemma..

Vill du veta hur man ska baka vitlöksbröd med dill? Om ja, så är följande video för dig: