Calorie borscht från olika kötttyper

Information о борщеBorsch har länge upphört att vara bara en nationell maträtt eller en mängd olika soppor.

Han är älskad av människor i olika länder, men ingenstans i världen hittar du minst två hemmafruar som skulle laga honom exakt samma.

Det verkar som om alla använder nästan samma ingredienser, men smaken är fortfarande annorlunda.

Men många som tittar på figuren och noggrant räknar kalorierna i varje del av maten som ätas av dem tvingas begränsa sig och vägra en tallrik med en god och rik maträtt..

Gör de rätt, är det verkligen mycket kalorier som innehåller denna maträtt?

Låt oss försöka förstå och beräkna näringsvärdet av de mest populära typerna av borscht – magert kött i buljong från olika typer av kött, kallt och grönt.

Kalori kött soppa kokta från olika typer av kött

Antal калорий в борще с разными видами мяса

För dess förberedelse kan du använda olika kötttyper.

Oftast är denna matlagad med fläsk; fläskfläskbuljongen är särskilt välsmakande och rik, dess kalorihalt kommer att vara ca 100 kcal per 100 gram färdig maträtt.

I fläskbuljong blir antalet kalorier 40 kcal per 100 gram.

Kaloriinnehållet i köttbuljong är ca 52 kcal per 100 gram.

Men eftersom denna maträtt innehåller många andra ingredienser, förutom köttpotatis, kål, betor, morötter – det är nödvändigt att beräkna deras näringsvärde, inte bara antalet kalorier i buljongen.

Den mest högkalibrerade grönsaken som ingår i dess sammansättning är potatis, 100 gram innehåller 77 kcal..

Rötterna är på andra plats, när det kokas, når näringsvärdet 49 Kcal per 100 gram.

Följ sedan lökar (41 kcal), morötter (39 kcal) och andra grönsaker..

Vi bör inte glömma kålen, soppan med färskkål kommer att innehålla 63 kcal per 100 gram.

Med hänsyn till näringsvärdet av alla ingredienser med kött kan kaloriinnehållet i 100 gram av färdigmaträtten variera från 70 till 100 kcal, älskare av gräddfil vet att tillsats av det till borscht ökar näringsvärdet på den färdiga maträtten med ca 50 kcal.

beredning ухи из горбушиÖron från huvudet av rosa lax, försök att göra denna underbara maträtt, jag försäkrar dig, du kommer gilla det.

Ett intressant Forshmak klassiskt mellanmål, lämna inte någon likgiltig hur man lagar det ordentligt, läs den här artikeln..

För älskare av hälsosam mat rekommenderar vi att du läser artikeln om att göra juice från selleri, en länk till artikeln: https: //notefood.ru/pitanie/pravilnoe-pitanie/kak-prigotovit-selbderey.html

Den normala delen för en vuxen är emellertid inte 100, men ca 300 gram; följaktligen måste antalet kalorier multipliceras med tre, det vill säga det ungefärliga antalet kalorier i 1 platta kommer att vara 150 kcal.

Detta, dock beräkningen av kalorier endast för fläsk disk.

Men någon gillar inte fläsk, men någon är ganska fet fläskbuljong är kontraindicerad av hälsoskäl.

I sådana fall kokas det på annat kött – till exempel på nötkött, i detta fall kommer näringsvärdet att vara 77 kcal..

Nötköttbuljong innehåller en stor mängd kollagen, därför rekommenderas att ätas av personer som lider av sjukdomar i lederna..

Näringsvärdet av borscht i köttbuljong är märkbart lägre än för samma skål men med fläsk och är ca 50 kcal per 100 gram.

Den mest kostsamma typen kött är kyckling, vilket innebär att kalorinnehållet i borscht med kyckling blir minimalt och per 100 gram produkt kommer dess näringsvärde att vara 34 kcal.

Om du kokar buljongen från köttet tillsammans med skalet, blir dess näringsvärde ungefär detsamma som i köttbuljong – 50 kcal per 100 gram.

Och om huden är fördefinierad kommer den här siffran att sjunka till 34 kcal, och disken på denna buljong kommer att visa sig inte bara läckra, utan också användbar, lätt, fördelaktig inverkan på matsmältningssystemet.

Det är värt att notera att borsch är generellt en väldigt hälsosam maträtt, och kalorierna som ingår i kompositionen går till en “bra sak”, normaliserar kroppens arbete, snarare än att släcka det i form av överflödigt fett..

Älskare av röd borscht är informerade om att antalet kalorier i det är ca 100 kcal per 100 gram.

Mager soppa

Kaloriinnehåll постного борща

Lean eller vegetarisk borscht kokas utan att lägga till kött, i vegetabilisk buljong, antalet kalorier i det är ca 23 kcal per 100 gram färdig maträtt med bönor.

För mättnad, många lägger bönor till en sådan maträtt – även om det innehåller vegetabiliskt protein, inte animaliskt protein, är det lika bra som kött i näringsvärde.,

Det visar sig inte bara tillfredsställande, men otroligt gott.

Kaloriinnehållet hos en sådan mager borsch utan kött är 27-30 kcal per 100 gram. Därför rekommenderas det inte bara för dem som snabbt eller följer en vegetarisk livsstil, men också för dem som vill gå ner i vikt eller följa en diet av någon medicinsk anledning.

Dessutom kommer dess kaloriinnehåll utan bönor att vara något lägre, ca 25 kcal..

Kaloriinnehåll i grön borscht

Kaloriinnehåll зелёного борща

Grön borscht är en bra sommarrätt.

Förbereda soppa borsch med tillägg av ett stort antal färska örter – sorrel, dill, persilja – liksom kokt ägg, sorrel borsch kan bara innehålla upp till 12 kcal.

De flesta hemmafruar lagar maträtten utan att tillsätta tomatpasta – det visar sig inte mindre välsmakande och aptitretande maträtt..

Jämfört med andra arter, speciellt med kött, är gröna borsch ganska kalorier – bara 37 kcal per 100 gram färdigmaträtt, respektive lite mer än 100 kcal per plåt på 300 gram.

Kall borsch – kalori med låg kalori

Kall borsch kan kallas en “nära släkting” av okroshka: den är kokad med vassla och kefir, och den innehåller kokt korv, färska gurkor, gröna.

Se själv hur du snabbt kan laga en så god och tillfredsställande maträtt..

Men till skillnad från okroshka innehåller det nödvändigtvis betor – annars skulle det helt enkelt förlora rätten att bära den stolta titeln på borscht..

En sådan maträtt är väldigt uppfriskande på en varm och varm sommardag, men har ingen dålig effekt på figuren..

Denna maträtt är en kalorimat: dess näringsvärde är endast 25 kcal per 100 gram..

Men om du plötsligt behöver minska sitt kaloriinnehåll, så kan kefir eller vassle i skålens sammansättning ersättas med vanligt kokt vatten. Detta alternativ är också mycket gott och kaloriinnehållet i 100 gram av färdigmaträtten reduceras till 25 kcal.

Således visar det sig att borsch är mycket hälsosam, välsmakande och samtidigt relativt lågkalorig maträtt..

Så du kan njuta av det, utan att riskera att förstöra hälsan eller formen..

Men, naturligtvis, kom ihåg att allting är bra och användbart i moderering..