Det läckra receptet på fläsk shashlik

Kebabs historia härstammar från det avlägsna förflutna. Enligt legender uppfanns skålen av turkiska krigare.

De tog kött på campingresor och för att undvika att förstöra produkten behöll de den i lädervinssäckar. Under stoppet stod bitarna på spjut och rostade över en öppen eld..

shish kebab из свинины с помидорками

Vissa människor är övertygade om att en riktig kebab inte behöver marineras, strö i rikligt med kryddor efter stekning. Men denna rekommendation är endast lämplig för beprövat hemlagat kött, i andra fall kan smaken inte uppfylla förväntningarna..

Därför är det värt att använda en blandning av syra, olja, kryddor och salt för att ge köttet en stor arom och känslig konsistens..

Det är lätt att förklara varför människor ofta väljer fläskkött för kebabar. Den har den perfekta balansen mellan ömhet och fetthet..

En sådan maträtt kommer att vara extremt tillfredsställande, utan att orsaka en känsla av tyngd i magen, om den används i måttlig utsträckning. Gris kött absorberar marinaden ganska snabbt, och i matlagningsprocessen torkar inte.

Hur man väljer det mest lämpliga köttet för kebab: Vad du behöver veta?

Det första steget på vägen till en välsmakande kebab är valet av kött. Det är viktigt att betala tillräckligt med uppmärksamhet åt detta för att undvika svårigheter..

En bit som senare kommer att marinera och steka i elden ska inte vara för lutad samtidigt, men inte för fet. Kockar argumenterar på vilken del av djurets kropp som bäst används för kebabar.

Fläskhalsen verkar vara för tjock, så de använder en blandning av skinka och cervikalt kött. Skewers från en spatel har en intressant smak..

Självklart är det nödvändigt att övervaka kvaliteten på nötköttet. Huvudvalskriteriet är köttfärska..

saftig свинина
Var uppmärksam på färgen: Den ska inte vara tråkig eller ojämn. Godt fläsk har en rik blank rosa nyans.

Kontrollera dessutom det inre fettet: Den gula färgen indikerar grisens ålder. För mörkt kött är också ett tecken på ålderdom, en sådan kebab kan vara hård och smaklös..

Friskhet kan också kontrolleras genom att trycka ett finger på en bit. Återhämtning ska ske snabbt, men om mörtbenet har förlorat sin elasticitet kan detta indikera början på sönderdelningsprocesser..

Kom ihåg att det är bäst att välja kylt ungt fläsk. Fryst eller färskt kött har inte en sådan rik smak, konsistensen kan också lida..

Det bästa receptet på fläskkebab
mest вкусный рецепт приготовления шашлыка из свинины
ingredienser Antal
kött 1500 g
lök 4 huvuden
citron 1 st.
Chili peppar 1 pod
Vegetabilisk olja 3 msk. l.
Renat vatten (eller mineral) 2 glasögon
Salt och kryddor att smaka
Tillagningstid: 180 minuter Kalorier per 100 gram: 135 kcal

Det läckra klassiska receptet på fläskkebab slår med sin enkelhet.

För att börja, måste du skära köttet är inte för stora bitar. Haka hälften av den beredda löken, för att resultera i ringar som är ungefär en centimeter tjock..

kotlett мясо

Förbereda marinaden separat: gnid de resterande lökarna, tillsätt den finhackade chili, kläm ut citronsaften. Tillsätt till den resulterande blandningen mineralvatten, olja, salt och kryddor. Standard uppsättning innehåller en blandning av paprika och oregano.

kotlett лук

Därefter hälls köttet med lök marinaden, sätt halterna av citron på toppen. Rör omslaget ordentligt och lämna det för att marinera. Som regel är två timmar tillräckligt..

stir все и оставьте мариноваться

Sträng kebab på spett med lök.

shish kebab на шампуре

Vilka typer av marinader kan användas?

Den mest utsökta anses vara ett klassiskt recept, där det inte finns några extra ingredienser. Men det betyder inte att du är skyldig att lyssna och ständigt laga den på det enda sättet..

Många tycker om experiment, så du kan laga fläskspett varje gång på olika sätt, välja den bästa smaken för dig själv..

Det finns många marinade recept där alla kan hitta något intressant för sig själva. Älskare av asiatisk mat kommer att älska blandningen med ingefära och sojasås..

De som gillar spänning rekommenderas att uppskatta kombinationen av lime och cayennepeppar. Nedan finns ingredienserna som utgör de mest populära marinaderna för att göra den läckra fläskkebaben..

klassisk

Tidigare kände du dig till det traditionella kebabreceptet, vilket anses vara det läckra. I en variation läggs ättika och några matskedar Dijon senap till smör, kryddor och citronsaft..

skarp

Otroligt utsökt marinade är gjord av en blandning av yoghurt, cayennepeppar och limejuice. Den passar både kött- och fiskspett.

citron

Citronsaft är en utmärkt ersättare för ättika, även hårt kött är marinerat i det. Förutom själva saften måste du ta citronskal, mint, olivolja och oregano..

soja

Denna marinaden kommer definitivt att tilltala älskare av kinesiska eller japanska köket: Ta några vitlöksklyftor, sojasås och en speciell blandning av fem kryddor. Du kan visa fantasi och lägga till andra ingredienser i sojasås och vitlök.

Sur mjölk

Denna kebab är särskilt öm tack vare yoghurt, som ingår i marinaden. Förutom honom, ta lite vitlök. Från kryddor bör läggas till kryddnejlika, kanel, gurkmeja och kardemumma.

Biff Stroganoff-p-xxl-768x492
Förbered ett klassiskt biffströffoffrecept med ett foto, så det blir lätt för nybörjare. Förbered köttet på franska från fläsk i ugnen med hjälp av våra tips i artikeln. Lammspettor läser alla hemligheter i vår artikel här.

Rekommendationer för att laga den perfekta kebaben

Fläktar av kött rostad på elden rekommenderas att skära fläsk i större bitar under den varma säsongen så att den blir saftig. På vintern är det bättre att hugga det i små kuber, då kommer matlagningen att ske snabbare och mörtret kommer inte att förlora sin smak.

För att fläskköttet inte ska vara tufft, kontrollera kombinationen av syror och marinadeolja: de måste vara i lika stora proportioner. Du kan också lägga ananas, kiwi eller papaya till blandningen för att mjukna, men i det här fallet bör du inte hålla fläsk i marinaden i mer än två timmar.

Vacationers i naturen blandar ibland alla ingredienser och marinerar fläsk shashlik i en plastpåse, förutgående luft från den.